Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יוסי תודה.

מקור הרעש הוא בודאות מתוך המדחס. הוא יוצר צליל מכה שנשמעת למרחוק, וגם מהצד השני של הקיר. גם בזמן העבודה לפעמים יש ויברציות מכיוון המדחס (שוב, בודאות מהמדחס, עמדתי בצמוד אליו, שמעתי ומיששתי) אבל אלו נסבלות (אם רק הן היו קיימות לא היתה בעייה).

יש לך דוגמה / קישור לממיר תדר כזה? ראיתי באינטרנט (בחו"ל) מעגלים להתנעה רכה של מנועים תלת פאזיים ושל מזגנים בפרט, אבל אני לא בטוח אם ההתקנה טריביאלית (דרוש אות פיקוד) ובכל מקרה מה שראיתי מעלה את המתח בהדרגה (במשך ~ שנייה) ולא משנה תדר.

סליחה שבילבלתי אותך. אני לא פותח השרשור - רק "מתעלק" עם בעייה דומה.

המזגן איננו בן 12 אלא בן פחות מ-5, ועם שימוש מועט למדי. כמובן - הגז "חדש" (R410 כמדומני).

תודה למודה.

אם הרעש מתמשך, שום התנעה רכה לא תועיל. לא התכוונתי שתבנה ממיר תדר אלא לקנייה של כזה, למשל מיטסובישי או אחר. במקרה כזה משאירים אותו מחובר קבוע לרשת ורק גורמים לכך שהוא יגרום להאצה הדרגתית למדחס, ע"י פיקוד על ממיר התדר. פשוט ואלגנטי, אם כי הממיר עצמו לא בחינם. כאמור היות והרעש קבוע זה לא יועיל.

מכה אחת בהתנעה סביר שמגיעה משבר באחד הקפיצים הפנימיים הקושרים בין המדחס עצמו לקונכיה האטומה בתוכה הוא מורכב. זה לא בר תיקון (בוודאי לא בעלויות נורמליות, תיאורטית ניתן לפתוח את הקונכיה אבל אנחנו כרגע לא בקטע תיאורטי).

אם אתה בטוח שעיקר הבעיה ברגע ההתנעה ובעבודה רציפה הרעש פחות מפריע הייתי מנסה להפעיל את המדחס בעזרת ממיר תדר מתאים. אם חריפות הבעייה תפחת לממדים סבירים הייתי שוקל הוספת ממיר תדר, תכנות מתאים שלו והוספת מימשק פשוט לפיקוד המזגן. נשמע מסובך אבל זה בעצם די פשוט.

נדמה לי שבעלויות היום זה לא בשמיים, ובכל מקרה הפרוייקט יותר מעניין מקניית מוצר חדש, אבל זה לשיקולך.

התרומה שלי למוטיבציה שלך - השאלת ממיר תדר המתאים למדחס 40000 BTU כך שתוכל לשחק בעצמך ולהחליט.

אם אתה מעוניין, צור קשר בפרטי וננסה להתקדם.

ואזהרה - במדחסים שאינם בוכנתיים, כוון הסיבוב של המדחס קריטי, והוא עלול להדפק אם הוא יוזן בסדר פזות המאלץ אותו להסתובב הפוך. לכן חשוב לבדוק זאת מיד עם הפעלתו (יש 50% סיכוי לטעות). הדבר חשוב כשמעבירים מדחס תלת פזי מבית לבית (בדרך כלל המתקין הראשוני בודק זאת). כיום יש מזגנים שלא יופעלו אם סדר הפזות לא מתאים (יש צורך להפוך בהזנת המזגן 2 פזות), אבל אם מתערבים בתוך ההזנה כלומר מספקים הזנה ישירות למדחס, צריך להבין מה עושים.

אה, בקשר לחוסר הבהירות - יש 2 אופציות, מתנע רך וממיר תדר. מתנע רך רק מרכך ומאריך את משך ההתנעה. ממיר תדר (או משנה תדר) מאפשר גם הפעלת המדחס במהירות משתנה, לבקר את המומנט למנוע, מתיימר לדעת אם תנאי ההפעלה של המנוע מחממים אותו (לפי ניהול הזרמים) ואולי עוד תעלולים שכרגע פרחו ממני. לא שאתה צריך את זה, אלא שזה מה שיש לי ואני יכול להשאיל לך.

יוסי

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוסי, שוב תודה.

אני מעוניין! אם אני כבר מוכן נפשית לזרוק מזגן של כמה אלפי שקלים, אז לעשות עליו ניסויים קודם כן אני בודאי מוכן.

כאמור, אני בטוח שעיקר הרעש הוא בהתנעה. יכול להיות שהרעש שקורה רק לפעמים בזמן הפעולה נובע גם הוא מאחד הקפיצים הפנימיים?

אם הבעייה היא כזו - האם פתיחת המדחס ותיקון הקפיץ (על ידי מישהו שמתמחה בזה) הוא לא פתרון הגיוני? האם בכלל יש בארץ מישהו שמשפץ מדחסים כאלו?

אתה יכול לתת לי קצת יותר מידע על ממיר התדר? קישור / שם דגם וכדומה? לפני שאנצל את הצעתך הנדיבה, אני רוצה לבדוק אם הפרוייקט הוא במידותי (אני מהנדס אלקטרוניקה אבל ממש רחוק מהתחום). במיוחד, אני מוטרד משאלת הפיקוד, ואיך אני מפיק אותו בהעדר מידע לגבי המעגל של המזגן.

את סדר הפאזות אני לא אהפוך על ידי מספור זהיר של החוטים. המעגל המונע הפיכת סדר הפאזות כבר בוטל אצלי במזגן לפני כמה שנים אחרי שהתקלקל (תקלה נפוצה, כך הבנתי).

האם אתה עוסק במיזוג אויר כמקצוע? כתוב "בעל מקצוע מומחה" אבל אין לי דרך לדעת אם אתה טכנאי מזגנים או דוקא פרוקטולוג מומחה. :wink:

:turn-l:
פורסם
יוסי, שוב תודה.

אני מעוניין! אם אני כבר מוכן נפשית לזרוק מזגן של כמה אלפי שקלים, אז לעשות עליו ניסויים קודם כן אני בודאי מוכן.

כאמור, אני בטוח שעיקר הרעש הוא בהתנעה. יכול להיות שהרעש שקורה רק לפעמים בזמן הפעולה נובע גם הוא מאחד הקפיצים הפנימיים?

אם הבעייה היא כזו - האם פתיחת המדחס ותיקון הקפיץ (על ידי מישהו שמתמחה בזה) הוא לא פתרון הגיוני? האם בכלל יש בארץ מישהו שמשפץ מדחסים כאלו?

אתה יכול לתת לי קצת יותר מידע על ממיר התדר? קישור / שם דגם וכדומה? לפני שאנצל את הצעתך הנדיבה, אני רוצה לבדוק אם הפרוייקט הוא במידותי (אני מהנדס אלקטרוניקה אבל ממש רחוק מהתחום). במיוחד, אני מוטרד משאלת הפיקוד, ואיך אני מפיק אותו בהעדר מידע לגבי המעגל של המזגן.

את סדר הפאזות אני לא אהפוך על ידי מספור זהיר של החוטים. המעגל המונע הפיכת סדר הפאזות כבר בוטל אצלי במזגן לפני כמה שנים אחרי שהתקלקל (תקלה נפוצה, כך הבנתי).

האם אתה עוסק במיזוג אויר כמקצוע? כתוב "בעל מקצוע מומחה" אבל אין לי דרך לדעת אם אתה טכנאי מזגנים או דוקא פרוקטולוג מומחה. :wink:

בקיצור, הסתבכתי עם חכמולוג, ועוד אלקטרונאי.

עבדך הנאמן הוא הנדסאי אוטומציה ובקרה, מכונאי דיזלים חלקי (קורס צבאי ובעקבותיו הדרכה בבה"ד) ובוגר טכניון בהנדסת מכונות.

מומחיותי מתפרשת במידה חלקית במנועי שריפה (תע"א), מערכות כיבוי היי טקיות (ובמיוחד חיווט, סיכוכים, ניסויים, אינטגרציה ושאר ירקות) וכבר הרבה שנים עוסק בניתוח רעידות בכל מערכת/מתקן/מכונה/כלי שיט/כלי נשק ועוד כמה שלא אפרט.

לגבי הקפיץ הפנימי - היתה תקופה בה היה מאד מקובל לשפץ מדחסי מזגנים. אז היתה הארכיטקטורה המקובלת בוכנתית והיה די פשוט לשלוף את הסטטור (השדה) וללפפו מחדש. מנוע חשמלי של מדחס מזגן בדרך כלל הוא מנוע פשוט דו-קוטבי (3000 סל"ד), נצילות ככה ככה וקל לשיקום. היות והרמה של החפרים שעסקו בכך היתה כמו שהיתה, לא עברו המדחסים עצמם שיקום כלומר לא בוצעה החלפה של תותבי הברונזה עליהם סב גל הארכובה, לא נבדקו שסתומי העלים ולכן בהרבה מיקרים המדחס המשוקם לא עבד כראוי, חזר ונתפס וכך הלאה. הכנסת שמן מדחסים חדש - גם אם החפר הקפיד להוסיף לו תוסף כזה ואחר - לא באה במקום שיפוץ. בסקרולים, רוטרי וכדומה הנושא דעך בגלל מבנה יותר מורכב לפירוק.

אישית אין לי כל קשר למיזוג למעט העובדה שבעוונותי התחלתי בעבר לפתח מזגן אינוורטר בחצר הפרטית שלי ולצורך זה הייתי בקשר עם חפר (ראה לעיל), שתלתי מדי טמפרטורה בתוך סטטור המדחס ושיחקתי לא מעט עם שינוי מהירות המדחס. היה מעניין אבל נגמר.

לשאלתך, פותחים את הקונכיה ע"י כרסום העתקה פרימיטיבי המכרסם את איזור התפר תוך מעקב (בערך) אחרי הקונטור, ואז ניתן לשלוף את הסטטור. לדעתי בסקרול זה יהיה לא קל בגלל הצפיפות של המבנה, וחץ מזה מהיכן תשיג קפיץ מתאים? למיטב זיכרוני הקפיץ צורתי ואינו סטנדרטי.

הנושא של סדר הפזות לא קשור בהכרח לסדרן בהזנה - ממיר תדר טוען קבלים והם מקור האנרגיה למנוע ויש לוודא שנניח פזה R ביציאת הממיר היא אכן פזת R בהזנה וכך הלאה. עד היום לא הייתי צריך להקפיד אבל כשמבינים את הצורך, אז קל להקפיד.

לא מבין למה אתה מוטרד מפיקוד הממיר - הוא בא עם ספר הנחיות מפורט (נדמה לי ששלי המדובר של ABB או של סימנס), ולפחות בהתחלה כל שצריך הוא להפעיל את הממיר ולהפעיל אותו ידנית לאחר שתכננת בו התנעה הדרגתית, נניח 5 שניות. בהתקנה קבועה יש ללמוד את הממיר עליו יוחלט, ואני משוכנע שיש לכל ממיר פיקוד הנזקק למגע יבש שכל ממסר יכול לספק. צריך רק לבדוק שהפיקוד למדחס לא חכם מדי ובודק צריכת זרם בפועל, אבל לדעתי המשוב הוא טמפרטורת הסוללה או קשקוש דומה כך שקל לרמות אותו. כל השאר פשוט, גם ההגנה התרמית האינטגרלית של המדחס עובדת יופי עם ממיר התדר, ובכל מקרה הגנת הממיר הרבה יותר חכמה מבי-מטל פרימיטיבי.

אם תתמכר לתחום תוכל בוודאי לבנות מתנע רך לצורך הספציפי ואז הפיקוד בטח לא יהיה צוואר הבקבוק.

מזהיר אותך מראש שתחביב כזה יסבך אותך עם בני הבית.

יוסי

פורסם
יוסי, שוב תודה.

בקיצור, הסתבכתי עם חכמולוג, ועוד אלקטרונאי.

עבדך הנאמן הוא הנדסאי אוטומציה ובקרה, מכונאי דיזלים חלקי (קורס צבאי ובעקבותיו הדרכה בבה"ד) ובוגר טכניון בהנדסת מכונות.

מומחיותי מתפרשת במידה חלקית במנועי שריפה (תע"א), מערכות כיבוי היי טקיות (ובמיוחד חיווט, סיכוכים, ניסויים, אינטגרציה ושאר ירקות) וכבר הרבה שנים עוסק בניתוח רעידות בכל מערכת/מתקן/מכונה/כלי שיט/כלי נשק ועוד כמה שלא אפרט.

לגבי הקפיץ הפנימי - היתה תקופה בה היה מאד מקובל לשפץ מדחסי מזגנים. אז היתה הארכיטקטורה המקובלת בוכנתית והיה די פשוט לשלוף את הסטטור (השדה) וללפפו מחדש. מנוע חשמלי של מדחס מזגן בדרך כלל הוא מנוע פשוט דו-קוטבי (3000 סל"ד), נצילות ככה ככה וקל לשיקום. היות והרמה של החפרים שעסקו בכך היתה כמו שהיתה, לא עברו המדחסים עצמם שיקום כלומר לא בוצעה החלפה של תותבי הברונזה עליהם סב גל הארכובה, לא נבדקו שסתומי העלים ולכן בהרבה מיקרים המדחס המשוקם לא עבד כראוי, חזר ונתפס וכך הלאה. הכנסת שמן מדחסים חדש - גם אם החפר הקפיד להוסיף לו תוסף כזה ואחר - לא באה במקום שיפוץ. בסקרולים, רוטרי וכדומה הנושא דעך בגלל מבנה יותר מורכב לפירוק.

אישית אין לי כל קשר למיזוג למעט העובדה שבעוונותי התחלתי בעבר לפתח מזגן אינוורטר בחצר הפרטית שלי ולצורך זה הייתי בקשר עם חפר (ראה לעיל), שתלתי מדי טמפרטורה בתוך סטטור המדחס ושיחקתי לא מעט עם שינוי מהירות המדחס. היה מעניין אבל נגמר.

לשאלתך, פותחים את הקונכיה ע"י כרסום העתקה פרימיטיבי המכרסם את איזור התפר תוך מעקב (בערך) אחרי הקונטור, ואז ניתן לשלוף את הסטטור. לדעתי בסקרול זה יהיה לא קל בגלל הצפיפות של המבנה, וחץ מזה מהיכן תשיג קפיץ מתאים? למיטב זיכרוני הקפיץ צורתי ואינו סטנדרטי.

הנושא של סדר הפזות לא קשור בהכרח לסדרן בהזנה - ממיר תדר טוען קבלים והם מקור האנרגיה למנוע ויש לוודא שנניח פזה R ביציאת הממיר היא אכן פזת R בהזנה וכך הלאה. עד היום לא הייתי צריך להקפיד אבל כשמבינים את הצורך, אז קל להקפיד.

לא מבין למה אתה מוטרד מפיקוד הממיר - הוא בא עם ספר הנחיות מפורט (נדמה לי ששלי המדובר של ABB או של סימנס), ולפחות בהתחלה כל שצריך הוא להפעיל את הממיר ולהפעיל אותו ידנית לאחר שתכננת בו התנעה הדרגתית, נניח 5 שניות. בהתקנה קבועה יש ללמוד את הממיר עליו יוחלט, ואני משוכנע שיש לכל ממיר פיקוד הנזקק למגע יבש שכל ממסר יכול לספק. צריך רק לבדוק שהפיקוד למדחס לא חכם מדי ובודק צריכת זרם בפועל, אבל לדעתי המשוב הוא טמפרטורת הסוללה או קשקוש דומה כך שקל לרמות אותו. כל השאר פשוט, גם ההגנה התרמית האינטגרלית של המדחס עובדת יופי עם ממיר התדר, ובכל מקרה הגנת הממיר הרבה יותר חכמה מבי-מטל פרימיטיבי.

אם תתמכר לתחום תוכל בוודאי לבנות מתנע רך לצורך הספציפי ואז הפיקוד בטח לא יהיה צוואר הבקבוק.

מזהיר אותך מראש שתחביב כזה יסבך אותך עם בני הבית.

יוסי

פורסם

לגבי שיפוץ המדחס - שכנעת אותי.

אני מוטרד מהפיקוד - לא לאן לחבר אותו אלא מאיפה לקבל אותו. אין לי שום תיעוד של לוח הבקרה של האלקטרה.

לגבי ממיר התדר - מה סדר גודל העלות? אני מוכן להמר על כמה עשרות - מאות שקלים כדי להציל את המזגן.

האם הכוונה למשהו כזה:

http://www.ateka.co.il/vault/files/%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8%20%D7%AA%D7%93%D7%A8%20OMRON%20JX.pdf

פורסם
אני מוטרד מהפיקוד - לא לאן לחבר אותו אלא מאיפה לקבל אותו. אין לי שום תיעוד של לוח הבקרה של האלקטרה.

לגבי ממיר התדר - מה סדר גודל העלות? אני מוכן להמר על כמה עשרות - מאות שקלים כדי להציל את המזגן.

האם הכוונה למשהו כזה:

http://www.ateka.co.il/vault/files/%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8%20%D7%AA%D7%93%D7%A8%20OMRON%20JX.pdf

במזגן תלת פזי יש קונטקטור המקבל אות מהפיקוד וממתג את שלוש הפזות למדחס עצמו. אם תשתמש בממסר שיקבל פיקוד במקום הקונטקטור ובעזרת מגע יבש יפעיל את ממיר התדר, הבעיה פתורה. צריך לתכנת את הממיר כך שסיגנל כזה יפעיל אותו לפי עקום ההאצה שתבחר, וניתוק המגע יפסיק את ההזנה של הממיר למדחס.

מה שמצאת נראה על פניו מתאים. לא יודע כמה עולה כיום ממיר תדר. מדחס תלת פזי 4 כ"ס צורך סדר גודל של קצת פחות מ-4 קילו ואט, וקרוב לוודאי ששלך אפילו לא 4 כ"ס כי רוב היצרנים מזייפים בהספק האמיתי. אולי תתקרב לכך בחימום.

ושוב, קודם בדוק שאכן התנעה רכה פותרת את הרעש המטריד.

יוסי

פורסם

האמת שזה רעיון מעניין ודיי מסקרן אם זה יפתור את הבעיה או לפחות איך זה ישפיע עליה.

לעניות דעתי המחיר של ממיר תדר להספק המדובר תהיה באותו ס"ג של מדחס חדש. קשה לי להאמין שזה יהיה משתלם כלכלית, אבל בכל מקרה שווה לבדוק. לצורך הבדיקה הייתי מנצל את ההצעה האדיבה של יוסי ומשאיל ממנו את הממיר.

אגב טיפ שאולי יעזור- בארץ נהוג לכנות התקן כזה "ווסת תדר" ובאנגלית- (VFD (Variable frequency drive

פורסם

אתה צודק - מחיר האינוורטר בהספק מתאים למזגן אכן מעמיד את הפתרון בספק לגבי כדאיותו הכלכלית, מה עוד שהרעש הפנימי שמדי פעם נוצר במדחס שלא בזמן ההתנעה מרמז שזה הולך להיות פתרון זמני בלבד (אני מאמין שההסבר הוא קפיץ פנימי שבור).

אי לכך, ובהתאם למיעוט הזמן הפנוי שלי (והלחץ של אשתי לפתרון הבעייה) אני נאלץ לרדת מהרעיון, ולוותר על הצעתו הנדיבה מאוד של יוסי.

עכשיו נותר לי רק להחליט אם להשקיע בתיקון המזגן (החלפת מדחס), או בהחלפתו. ואם החלפה - האם במיני רכזי אחר (הנטייה - מסוג אינוורטר) או אולי ללכת הפעם על מזגנים עיליים (כרגע מאוכלסים שני חדרים בלבד מהארבעה שממוזגים ע"י המיני) או אולי דו מזגן?

פורסם

החלפת מדחס היא לא פעולה מסובכת מידיי לאיש מקצוע והיתרון המשמעותי לדיירי הבית הוא שהתיקון נעשה ביחידה החיצונית ואז אין לכלוך ואי נוחות בתוך הבית.

השאלה אם לעבור למזגנים קטנים היא שאלה שלרוב שואלים לפני שמתקינים מזגן כלשהו. אם כבר התקנת מיני מרכזי נראה לי שבכל מקרה שווה לתקן אותו ולהוסיף בעתיד מזגנים קטנים בהתאם לצורך. כללית אני למשל בעד מזגנים קטנים ונפרדים לכל חדר.

להיכנס עכשיו לסבב התקנת מזגנים בכל הבית נראה לי מעיק מידיי. היום במקרה התקנתי מזגן 1 כ"ס. מזגן פשוט וההרכבה אמורה להיות לגו. הבעיה שבחיים האמיתיים תמיד יש הפתעות וכך נפלתי גם על תעלת חשמל שישבה בדיוק היכן שרציתי להעביר את ברגי ה"דוח" של הגישטל וגם על בטון מאסיבי דרכו צריך לפתוח חור לצנרת. תאמין לי שזה עושה המון לכלוך בחדר.

פורסם

אני חולק על דעתו של החבוב המלומד מעליי, לרוב היחידות החיצוניות נמצאות במיקום גרוע שאינו מאפשר עבודה בחוץ - ולכן בחלק גדול מאוד מהמקרים צריך לנתק את היחידה החיצונית מהצנרת והחשמל ולהרים אותה לחדר ולבצע את ההחלפה (בין אם זה בבית הלקוח, בחצר או במחסן של האיש מיזוג). נוח זה לא, זול זה לא, כדאי זה לא תמיד.

כדאי לברר כמה עולה יחידה חיצונית חדשה לפני שחושבים על החלפת המדחס לבדו, לפעמים זה אפילו משתלם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה, איציק, חיכיתי לעצתך!

הגישה ליחידה החיצונית דוקא די נוחה. הוא מותקן על הקיר בגובה של כמטר וחצי מעל מעין גגון יצוק/"חצאית" של הקומה הראשונה, אז אפשר לעמוד די בנוחות ליד המזגן מכל עבריו.

עם זאת, להחליף מדחס במקום נראה לי שהיה לא קל. אפילו לפרק את המעטפת של היחידה החיצונית כשהמזגן במקומו די קשה. מצד שני, מה אני מבין :oops:

אני מתלבט בין החלפת מדחס, החלפת יחידה חיצונית והחלפה כללית של המזגן.

איפה אפשר לקנות יחידה חיצונית "קומפלט"? ב"אלקטרה" ישירות? מדובר באלקטרה EMDV40/3. מזגן כזה כולו עולה היום כחדש כ-7k. כמה להערכתך צפויה לעלות יחידה חצונית בלבד? וכמה יעלה מדחס בלבד (היחידה החיצונית במצב מצויין)?

האם כדאי לשקול החלפה חלקית (מדחס / יחידה יצונית). המדחס היה די רועש בהתנעה מהיום הראשון ואני תוהה אם פשוט נפלתי על מזגן דפוק או שככה כל המזגנים מדגם זה. המזגן איננו מותקן בקרבה לשכנים ולכן די לי שהוא ישמור על עוצמת רעש סבירה (לא כמו היום) - לא חייב להיות חרישי.

החלפה כללית של המזגן במיני מרכזי אחר, מלבד העלות, גם כן לא צריכה להיות בעייתית מדי. היחידה הפנימית מותקנת בגג (מתחת לגג רעפים, מעל תקרה יצוקה) ואני מניח שבכל התשתית של צינורות / פתחים / דמפרים וכולי אפשר להשתמש.

אם מזגן חדש - אני נוטה לכיוון אינוורטר, והפעם לכיוון טורנאדו (3 שנים אחריות מול אלקטרה, וזול באופן ניכר). ב-4 כ"ס לטורנאדו יש רק חד פאזי - האם זהו חסרון משמעותי? על דגם ה-5 כ"ס הם מציינים שהוא איננו מתאים להתקנה בתלייה (כבד מדי?). האם אני צודק בהעדפה לאינוורטר (למרות הפרש המחיר)?

המון תודה על העצות,

יובל (המבולבל)

פורסם

ביררתי בשבילך: היחידה החיצונית ל EMDV40/3 עולה כ 5100 שח כולל מעמ וזה ללא התקנה, הובלה או רווח של המתקין.

מקווה שעכשיו תוכל לעשות חשבון והשוואה נכונה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המון תודה!

מלבד המחיר, אשמח לשמוע את דעתך - מה עדיף. להחליף מדחס (האם יצא יותר זול?) יחידה חיצונית, או מיני מרכזי קומפלט (ככה"נ לטורנאדו אינוורטר 4 כ"ס חד פאזי)?

האם יש מה לעשות עם מיני מרכזי אלקטרה משומש עם מדחס מרעיש (אבל מקרר היטב)? מישהו יקנה אותו ממני?

פורסם

באופן עקרוני, אני לא מתעסק עם מיני מרכזיים ברמת ההתקנה (דורש ציוד הרמה מתאים וזה לא משהו שאני מעוניין לעסוק בו) - ואני גם לא ממליץ לאנשים להתקין מיני מרכזיים. רוב האנשים עוברים ממיני מרכזיים למזגנים קטנים בכל חדר (צורך פחות חשמל, יותר קל וזול לתקן נקודתית מזגנים קטנים מאשר גדולים - ואם יש בעיה או תקלה, לא כל הבית מושבת ממיזוג אויר).

למיני מרכזי יש את היתרונות והחסרונות שלו - ויש מקרים שאין ברירה אלא להשתמש בפתרון הזה (סוג של פשרה) או שזה פשוט "בא טוב" מבחינה אסטטית ומוכנים לספוג את חשבונות החשמל והתיקונים היקרים.

עכשיו תעשה חשבון כמה עולה לך מיני מרכזי (כולל פירוק של הקיים וכל ההוצאות שעלולות לבוא מסביב - כמו למשל תיקון הנמכת גבס וכו') ותראה כמה עולה לך מזגן לכל חדר... (אומדן מחירים עבור דירת 4 חדרים: 3 מזגני 1 כ"ס אמקור\תדיראן + 1 מזגן 2.5 כ"ס תדיראן R25 = סה"כ כ 11,000-11,500 ש"ח כולל התקנה בסיסית [עבור כל מזגן: 2 מטר צנרת נחושת, 3 מטר צנרת ניקוז, קידוח בקיר בלוקים\איטונג ותושבת למנוע] ). כל זאת בהנחה שאתה יכול למקם את המנוע של כל מזגן בסמוך ליחידה הפנימית (2 מ').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב, ענית לי על השאלה הבאה (האם תהייה מעוניין בעבודה?)

ובכל זאת, בהנחה שכבר מותקן מיני מרכזי, אני חושב שאני אשאר ככה ולא אעבור למזגנים עיליים (עלויות התקנה, לכלוך ובלגן, מדחסים נוספים על הקיר, וכו') - מה לדעתך עדיף - להחליף מדחס, יחידה חיצונית, או מזגן קומפלט (למינ מרכזי טורנאדו 4 כ"ס חד פאזי אינוורטר)?

• תוכן חדש...