Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5592 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא 75, ללא ספק. פעמיים השתפנתי ובפעם השלישית פשוט הקדימו אותי בכחצי שעה. גורל...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני כ3 שנים הפסדתי קטנוע שרק יצא מאחסנה. פיאג'ו טייפון 50 מודל 96 בלי סריטה ועם 8700 קמ" מקורי.

לפני כשנה וחצי הפסדתי סיטרואן bx מודל 90 אבי לא הסכים לתת לי אותה בטענה שהיא לא שווה השקעה והוא ביטל לא את הרישיונות.

לפני כמה חודשים פיספסתי אודי 80 מודל 82 בגלל שאבי הפחיד אותי לגבי כל ההשקעה.

והיום הפסדתי סיטרואן bx בגלל שלא הספקתי להגיע ולראות את הרכב..

מה שכן לפחות הספקתי להציל גולף מודל 90 שהיתה שייכת למשפחה.. ברגע האחרון לפני הגריטה..

יש עוד הרבה דברים שהפסדתי... אם אני אמשיך זה לא ייגמר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

פורסם

אוי , זה שירשור מעניין

ובכן ,

הפיספוס שאספר לכם ארע עוד לפני קום המועדון

אי שם בשנת 1984 כשמצאתי מוריס טרוולר למי שלא מכיר אז זו המוריס מיינור סטיישן עם מסגרות מעץ

בחלקו האחורי (כמו בתמונה ), הרכב היה אז או בכרמל בחיפה או בדניה כבר אינני זוכר ונהגה בו בחורה

בגילי אז שנסעה איתו יום יום לרמת דוד ולאחר מכן ללימודים בירושלים . מחירו היה שווה לכל נפש ,

בערך משכורת חודשית אחת שלי בשמדובר במקום העבודה הראשון שלי . ממש לא יקר .

סיכמתי מחיר וכשרציתי לקחת את הרכב אבא של הבחורה לא הישאיר לי את הביטוח שלה ליום אחד

אלא חייב אותי להגיע שוב עם ביטוח על שמי ורק אז נגש להעביר בעלות.

זה היה יותר מידי עבורי , כעסתי מאוד , מה איפילו ליום אחד ביטוח ?! לחזור לקריות ולעלות שוב אליהם ?

באותו זמן היתה לי האלפא גוליה 1300 שתמונה שלה עלתה בשירשור אחר , עוד פורד קורטינה

שנת 82 , וטנדר סוברו מהעבודה . גם כך כבר מלאתי את הרחוב , עוד אוטו אמרתי לעצמי , וויתרתי

על המוריס טרוולר . תגידו אתם , איזו טעות .. חחח אולם טעות המוריס תוקנה עם הרכישה של המוריס 10 :-)

אבל כחבר מועדון ב"עידן המודרני" פיספסתי 3 פעמים את אותו רכב יוקרתי שהוא החביב עלי ביותר .

פשוט לא להאמין 3 פעמים אותו דגם של רכב עד שהתייאשתי והחלטתי לשפץ

ולהשקיע את כל מרצי במוריס 10 שלי שכולם מכירים .

אבל ,

כיום , כשנתיים לאחר השיפוץ נראה שאיני מוותר ועושה מאמצים לתקן את הפיספוס .

ימים יגידו אם הצלחתי ........

דרור .

Traveler.jpg

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

bmw m3 e30 - המחיר היה גבוה והשמועה אמרה שהיא מורכבת מכמה מכוניות.

מרצדס E190 קוזי' שלימים עברה לידיו המסורות של יאשה, הרכב היה פספוס עם מחיר מצחיק, סתם כי לא הייתי סגור על עצמי.

משהו פנימי אומר לי שהבימר תהיה שלי :)

פורסם

914 מסוימת של חבר פורום שכבר לא גולש כאן (אולי רק קורא?).

אבי דחף אותי להשקיע את כל כספי בקניה של זו, ולשפץ בכסף שאולי יבוא.

אני התלבטתי כי רציתי להשאיר גם כסף לשיפוץ ולכן העדפתי ללכת על משהו זול יותר.

כשיצרתי קשר עם הבעלים זה היה מאוחר מדי, והמחיר, אוי המצחיק.

משכנתא זה קל

פורסם

כמה שאני צעיר גם לי היו הרבה פיספוסים,

אחת בולטת לדוגמא:

הייתי צריך לקנות קורטינה מבחור אחד, הלכתי לראות את האוטו והתרשמתי לטובה, החלטתי שאני קונה,

חזרתי הבית ועשיתי חושבים (ושיתפתי בפורום), למחרת או אחרי יומיים המוכר כבר לא ענה, נסעתי אליו לראות למה לא עונה ולסגור עסקה, הסתבר שהאוטו נעלם, כנראה נימכר, כעבור יותר משנה גיליתי את האוטו אחרי שיפוץ אצל חבר המועדון, אחרי ששיתפתי בפורום פנה אליי בטלפון בחור שאני לא מכיר על מנת לייעץ לי, וחשפתי בפניו הכל, מחיר ומיקום וכנראה הוא חטף אותה מתחת לידיים שלי.

יותר אני לא מגלה מיקומים של רכבים שאני בונה עליהם.

אבל כמו שאומרים כל עכבה לטובה, מצאתי קורטינה אחרת אחרי כמה חודשים במצב הרבה יותר טוב וגם דגם מפואר יותר.

דוגמא כואבת:

כיוון שאני אלפיסט בדם, רציתי רכב ראשון אלפא ולא חשוב הדגם,

בשנת 2000 מצאתי אלפא 75 מודל 88 1800 סמ"ק הדגם המפואר במחיר ממש טוב ובמצב מעולה, ממש מקורית,

קבעתי עם הבחור לבדיקה, תוך כדי שמעלים את האוטו על הליפט אני רואה ברשיונות נפח מנוע 1600, מייד עצרתי את הבדיקה לפני שיחייבו אותי, ההסבר של המוכר שזה בסדר והרבה עושים את זה לא שיכנע אותי, מה לעשות לא הבנתי אז ברכבים, וויתרתי על אלפא שלא היו עוד כאלה שמורות.

דוגמא כואבת נוספת:

לפני כחמש שנים מצאתי אלפא סוד שנת 79 במצב ממש מעולה שעומדת כמה שנים ללא טסט ב-3000 ש"ח, המוכר הבטיח להעביר אותה טסט אם אני אקנה אותה,

כמו טיפש עוד היססתי, הרכב עמד כמה שנים בטח יעמוד עוד הרבה זמן ויש לי זמן לחשוב,

כשהחלטתי לקנות הרכב נימכר.

עוד דוגמא כואבת:

פגשתי ברמזור אלפא סוד שנת 83 או 82 נוסעת ע"י בחור ממש צעיר, הרכב היה ממש שמור עם גנטים של ספרינט, שאלתי אותו אם הוא מוכר, הוא אמר לי כן למה לא,

עצרנו בצד והוא אמר לי שהרכב של אימא שלו, ניפגשנו למחרת בביתו ואימא שלו רצתה 1500 ש"ח כולל עוד אחת לחלקים שזרוקה בחצר, המחיר היה מפתה, אבל המנוע היה מנפח, כמו אידיוט ויתרתי על הרכב בגלל מנוע חלש.

ויש עוד מקרים שאני לא זוכר כרגע.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

אני רואה שרוב הפיספוסים הם של אלפות שלא נקנו... אז גם לי יש.

חשקתי באלפא סוד בתור רכב ראשון. מצאתי אחת, מודל 81' (השנה היתה שנת 85' לערך) יפהפיה, צבע ירוק-מטאלי (כחדשה), יחסית מעט ק"מ - ולקחנו לבדיקה. בבדיקה התברר שיש חשד סביר שהמנוע נוסע על שלושה צילינדרים. לא עזרו תחנוניי (שניתן לתקן ) ואבא שלי (שהיה המממן העיקרי...) אמר לי: "רכב כזה לא נקנה".

אני מצטער על זה שלא נכנסתי ל"חיידק האלפות" עד היום הזה. אני גם מקווה שהתיקון יגיע בקרוב (אולי לא סוד אבל איזושהי אלפא).

alfa 156 2.5.

פורסם

מה שלא היה שלך זה לא פיספוס.סובארו הרדטופ 79 ,קנינו חדש ב-78, החליד בחצר. לפני שנתיים אשתי התרגזה על ערימת החלודה ,חתכתי אותו עם דיסק וזרקתי למכולה. - זה פיספוס.

איזטה 57 (32942) ששילמתי לפני כמה שנים שייסלקו מחצר אימי , הייתה בבעלותי (עם 59 לחלקים) מ-70. - זה פיספוס.

טנדר ויליס שהסופר הוריקן 6 שלו עוד מתגלגל בדשא.- זה פיספוס.

ולא דיברתי על הלארקים(אחד 63- 209698, השני - 64 - לא רשום לי),וולקסווגן באס עם חלון קדמי מפוצל מתרומם, (635071),אופל קומודור,ג'ולייטה, קטנועי NSU,היינקל,רביט ,BSA 3.5 שעדיין נרקב בחצר אימי,ועוד... ועוד... ועוד.

עדיין מתחת לברזנט - קורולה מהראשונות בארץ.

• אחראי פורום
פורסם
לשמחתי, הסוד ההיא בסופו של דבר הגיעה לידיים טובות - של איתי. אע"פ שהיא לא שלי, לפחות אני יודע שיש מישהו שבאמת ממשיך לדאוג לה כמו בעליה הקודמים, וזה גם נותן לי סוג של נחמה.

תודה :-)

כמו הרבה כאן, אחת הפנטזיות שלי היתה סוד, אבל הפיספוס המיתולוגי שלי הוא גולף קבריולט דור ראשון.

במהלך 15 שנות רישיון פיספסתי או ויתרתי "מרצוני" על 4 כאלה. השקעתי זמן, הלכתי לבדוק, אח"כ ימים של מחשבות

אם כדאי או לא. לרוב זה היה חשש מסטיגמות שאנשים (אבא) דאגו להטמיע אצלי, אבל גם הרבה פחות ידע מהיום

ומצב כלכלי שלא התאים. האחרונה דווקא היתה לא מזמן. הפעם הוויתור היה לחלוטין מושכל, זה פשוט לא היה הזמן המתאים.

היו גם 2-3 סובארו שונות - GLF מיוחדות (הכל חשמלי מקורי ולוח דיגיטלי), הארדטופ.

CJ6.

דלתא HF (שרק אח"כ גיליתי שיצאה לדייט עם עמוד וכולה ריתוכים).

על הסוד לא ויתרתי :wink:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הפספוס שהכי כאב לי, פורד סיירה 3 דלתות 1800 מקורית.

היא עמדה מספר שנים בחניה פנימית מתחת לבניין ורק מי שגר שם יכול להבחין בה.

הבעייתיות: החבר שסיפר לי עליה סיפר לעוד אנשים.

אחרי חודש פגשתי באחד המפגשים חבר עם סיירה ,וזה מה שחתם את ההחלטה, שאני הולך לקנות את הסיירה שמתחת לבניין.

שניה אחרי ששיתפתי אותו בקיום הסיירה "ההיא" ,הוא שולף את הרשיונות שלה מהכיס ומספר לי שבמקרה היום הוא קנה אותה.

באופן מוזר וכואב התחושה שחשתי באותו זמן הייתה דומה לתחושה של אהבה נכזבת.

בעקבות המקרה הזה למדתי שאם חושקים במשהו,לא מחכים לו שיבוא, אלא עושים הכל כדי לזכות בו.

גם אם זה כרוך בויתור על ימי עבודה או התאמצות כלכלית.

סגירת המעגל: אחרי ארבע שנים קניתי אותה ממנו מפורקת לגמרי ובידיעה שלעולם לא אחזיר אותה לכביש, רק כדי לדעת שבסופו של דבר השגתי אותה.

הרכב השני שפספסתי זה האלפא 75 של ראובן.

טיפלתי ברכב הזה במשך תקופה ארוכה והתקנתי שם חלק מהדברים.

ומן הסתם גם נהגתי בו לכן ידעתי מה ערכו האמיתי של הרכב.

הרכב החליף ידיים ולא זכיתי לראות אותו תקופה ארוכה, שבה עמד בחניה מוזנח עד שבעליו החליט להעביר אותו הלאה.

ברגע שנודע לי שהרכב למכירה התקשרתי סגרנו מחיר ואז המוכר נעלם.

מבחינתי הרגשתי פיספוס למרות שבדיעבד גיליתי שבזמן שדיברנו הרכב כבר עבר דירה, כנראה רצה לבדוק עם עשה עסקה טובה.

וכמובן אלפא סוד. אבל עם זה עוד לא סיימתי..

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אודי 100S קופה שהלכה בסוף לגריטה :-(

פיספסתי אותה ביום אחד אחרי שעמדה 17 שנה.... :evil:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

עוד מקרה,

היתה לי לפני כמה שנים אסקורט 2 דלתות שנת 75 (אם אני לא טועה) מנוע 1300,

הרכב היה במצב לא טוב מכאנית וחיצונית,

כעבור כמה זמן צצה לה אסקורט 2 דלתות משופרת טילים למירוצים שהיתה בלי רשיונות, היא היתה אצל בחור ערבי שנסע בה ללא רשיונות,

כששאלתי אם הוא מוכר הוא ענה שכן, עשיתי סיבוב על האוטו ונידלקתי חבל"ז, דיברנו על מחיר של 1000 ש"ח, וכמעט סגרנו, שוב בטיפשותי חיכיתי כמה ימים לחשוב והאוטו נימכר,

התיכנון שלי היה להעביר את כל המכלולים מהמשופרת לרכב שלי כלומר לבנות אחת משתיים וכבר חשבתי מה להעביר,

התייאשתי מהאסקורט שלי ופרסמתי למכירה, פנה אליי בחור שביקש את האוטו על מנת לשפר אותו עם חלקים של אסקורט משופרת שקנה ללא רשיונות, מייד הבנתי שהוא לקח את הפרוייקט שלי, עד היום אנחנו בקשר והאסקורט שלו עדיין בבניה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
אודי 100S קופה שהלכה בסוף לגריטה :-(

פיספסתי אותה ביום אחד אחרי שעמדה 17 שנה.... :evil:

?!?!?:shock::x:cry:

ועוד פספוס שנזכרתי: GN במצב חיצוני מצויין שעמד כשנה נידמה לי- ב-1500 ש"ח או משהו כזה- עד שהתקשרתי- כבר קנו...:-(

ואם כבר מדברים לא על ה"פספוס" אלא על המעשי הטמטום שעשינו בעצמינו עם הרכבים שכבר היו לנו, אז: האסקורט הצהובה הראשונה שלי- אחרי שהתייעשתי ממנה מכרתי אותה ב-150 ש"ח לשכן ש...פשוט השאיר אותה לעמוד בשכונה עד שהעיריה גררה והשמידה אותה!

כמה שנים מאוחר יותר התייעשתי מהסיירה שלי (ג'יאה 2000 מקורית שנת 84!) ופשוט זרקתי אותה (עוד שילמתי על זה שיפרקו ממנה את המנוע, ואז לגרריסט שבא לפנות- איזה דפוק הייתי שתבינו!!!!:?:cry... )

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
אוי ואבוי, הרשימה באמת תהיה ארוכה..

מרצדס 300 אדנאואר שנת 1954

אלפא גוניור 1750 לא רעה בכלל, 3000 ש"ח היה נשמע לי הרבה...

יש מן הסתם עוד הרבה, אבל הפספוס הכי גדול לא היה שלי. ברחוב הרצל בתל אביב היו שני אחים אומנים ששיפצו גירים. יום אחד הם סיפרו לנו סיפור. בשנות ה 70 נכנס אליהם יום אחד תייר עם אוטו מוזר והציע להם לקנות. הם הסתכלו על הרכב ואמרו שאין להם מה לעשות איתו כי אין למי למכור את החלקים, ואמרו לו ללכת. הוא התחנן, ביקש לתת להם אותו בכל מחיר רק שייקחו, בסוף הם לקחו בגרושים ופירקו.

לפי הסיפור שלהם האוטו היה מאוד מוזר. את כולו הם פירקו עם מפתח 10, על הקלאץ' היתה חתימה של האומן שעשה אותו. החלקים שכבו ובאמת לא היה להם מה לעשות איתם, עם הזמן הם הלכו לברזל.

ועכשיו, למי שקורא המלצה ידידותית - שב. אם יש בעיות לב להכין בלון חמצן....

הם פירקו בוגאטי.

לילה טוב

פאאאאאאקקקקקקקקקק עכשיו אני לא ישן בלילה בגלל זה!!!:bigcry::bigcry::bad-word::brickwall:

לפחות נשאר הסמל? משהו?

יש לי 306 סיבות לחייך בכל סיבוב :lol:

• תוכן חדש...