Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אשמח לקבל התייחסויות להתלבטות ולהתחבטות שיש לי בקשר לקניית רכב קיה דיזל חדשה. מזה זמן רב אני מחפש רכב חדש משפחתי עם גיר ידני שכיף לנהוג בו והוא גם חסכוני. אני נוסע כ 30000 ק"מ בשנה ונסיעות ארוכות מהמרכז לדרום פעם בשבוע לפחות. לאחרונה תדלקתי את הפוקוס שלי (שהיא בסדר) שזוללת 1 ל 10 ב7.30 ש"ח לליטר וביציאה מתחנת סונול שמתי לב שמוכרים ליטר דיזל ב 7.05 . שוחחתי עם נהג מונית שנוסע על קיה סטיישן חדשה עם מנוע crdi והוא שיבח את הרכב

וטען שהוא לא מכיר מישהו שמתדלק סולר במחיר המחירון שהוא מטורף מעל 13 ש"ח. כולם מתדלקים בתחנות מוזלות.

התרשמתי מהנסיעה במונית שהרכב מאוד שקט, כח רב למרות שהיה מצויד בגיר אוטומטי מנוון. הגרסא

הידנית של הדגם שקיימת במלאי עושה בנסיעה משולבת 1 ל 22 וגם אם יעשה רק 1 ל20 זה פי 2 קילומטרז על מה שאני עושה היום בפחות כמה אגורות לליטר - תחלס חסכון של 10,000 ש"ח רק על דלק במחירים של היום!

איפה הקץ'? למה לא כולם קונים דיזל כמו באירופה? מילא ידני זה מופרעות חריגה שלי אבל

דיזל על הנייר חוסך אז למה לא? תודה

לפני שנתיים שכרתי באיטליה את הרכב הנ"ל בגירסא ידנית (שם משום מה הוא הרבה יותר מרשים, תוספות קוסמטיות, ניקלים ועוד..)

סה"כ נהגתי עליו באיזור ה-2500 ק"מ בשבוע.

רשמים:

מושבים לא נוחים אשר גרמו לי לא פעם לכאבי גב, יכול להיות שצריך להתרגל.

עיצוב פנים נעים לעיין ואיכות הרכבה טובה, איכות חומרים טובה גם כן אך לא אירופאית.

נוחות נסיעה נוקשה אך השיכוך טוב, לפחות על כבישי איטליה.

שימושיות מצוינת!! סטיישן

מנוע מצוין! מושך מעולה ללא שום בעיה, בשילוב עם גיר רגיל טוב זה פשוט כיף. הנסיעות היו מגוונות (עיירות, כבישים מפוטלים בדולמיטים ואוטוסטרדות במהירויות פליליות).

אף פעם לא הרגשתי שחסר כוח והמומנט פשוט תענוג, באוטוסטרדות בהילוך חמישי 100 קמ"ש לעקיפה כל שיש לעשות הוא ללחוץ על הגז והופ 150 קמ"ש ללא שום מאמץ ובזריזות מעוררת כבוד.

יש לי רק מילים טובות על המנוע.

לגבי צריכת דלק, היא לא מרשימה כלל וכלל! בנסיעה משולבת אשר רובה היה אוטוסטרדות במהירות ממוצעת של 130 קמ"ש (באוטוסטרדה, כן..) הגעתי ל- 1:15, לא משהו לרוץ לספר לחברה, יש מכוניות חסכוניות יותר.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסיבה שהבאתי פונטו ספייס כדוגמא זה הנטייה שלה לשפוך מנועים (שילוב של חוסר שעון חום ומנוע עדין שמתאמץ הרבה).

בנהיגה שתתן לך 1 ל 15 בפונטו אתה תקבל 1 ל 23 בC3 לפחות.

וטורבו לא חייב ללכת אחרי 200K לרוב הוא מחזיק זמן יותר, במיוחד ברכבים פרטיים שבעליהם השתמשו בו נכון.

1. יש לי שעון חום בפונטו, יש אולי דגם ישן שאין לו, אבל אני אישית לא נתקלתי באחד.

2. הנהיגה הכי מאומצת מביאה לי 1:15 בפונטו, אני מגיע בכיף גם ל-1:20 אם הנסיעה היא רק עירונית.

3. המנוע של הפונטו לא מתאמץ מי יודע מה, אלא אם אתה מוביל עם האוטו חצץ. רוב הזמן אני לא שומע אפילו את המנוע.

4. ב-C3 בהחלט תקבל צריכה נאה, לא תקבל 1:23 בתוך העיר גם אם תרצה ממש חזק.

5. אין דבר כזה רכב השכרה שהשתמשו בטורבו שלו בצורה נכונה, וזה רק מה שיש מ-C3 דיזל. אין אף אחד שהלך לסוכנות וביקש אותה, אלא רק חברות השכרה שקנו אותן.

תהייה ריאלי. אף אדם שפוי לא הולך לקנות רכב דיזל בעל מערכות מורכבות עם קילומטראז' אסטרונומי בשביל לחסוך כסף.

פורסם
מה שמנסים להסביר לך הוא שמגדשים ומזרקים קיימים גם בבנזין ומאחר והעמידות שלהם זהה בבנזין או בדיזל, אין שום ייחוד בחלקים האלה שיכול לגרום להעדפה של בנזין על דיזל.

אתה לא יכול להשוות אטמוספרי-בנזין לגודש-דיזל!

רוצה פונטו ישנה?

סבבה, תשווה אותה לסקסו דיזל בלי מזרקים ובלי טורבו.

החלק הכמעט יחידי שקיים בדיזל באופן ייחודי ושלא קיים בבנזין ומצריך עלות תיקון/החלפה גבוהה הוא משאבת הזרקה.

בשביל חלק אחד בודד שעולה כמה אלפים בודדים לפסול את כל קונספט הדיזל זה לא רציני.

מעבר לזה, עם תפיסת עולם שכזאת:

אני מבין שאתה ממליץ אך ורק לרכוש רכבים חדשים:wink:

שלא יובן לא נכון - אני ממליץ בפה מלא על רכבי דיזל. אבל עם ק"מ נורמלי ושפוי, וכאלה אין בארץ.

לקנות רכב עם כמעט 200K אחרי שהוא 4-5 שנים על הכביש, זה הזוי לגמרי.

הערך של הרכב עדיין גבוה, אבל הרכב עצמו כבר עבר חלק מכובד מחייו.

לגבי עניין הרכב השחוק -

ברור שהרעיון הוא איזה משחק בין רכב חדש לרכב משומש - משחק של כדאיות.

אם יש לך 30 אלף ש"ח לקנות רכב קטן, ויש באפשרותך לקנות רכב בנזין עם 100 אלף ק"מ, או רכב דיזל עם 200 אלף ק"מ, רצוי מאוד שתבחר ברכב הבנזין, אפילו אם הוא עושה 5 ק"מ לליטר יותר - בדיוק בגלל הסיבות שמניתי.

מה לעשות, ברכבי בנזין בד"כ אין מגדשי טורבו (כך היה עד עתה) - ואם אפשר להמנע מדברים יקרים לאחזקה ברכב משומש, הרי זה טוב.

פורסם

זה כמו להמליץ ללכת לפרוצה שלא היו לה הרבה לקוחות (וסליחה על הדוגמא) - נחמד, אבל לא ממש ריאלי.

רובם הגדול של רוכשי הדיזל קנו את הרכב בידיעה שהם הולכים לנסוע הרבה, וזה בדיוק למה שהדיזל מיועד, וזה מה שהוא עושה הכי טוב. רכב דיזל שמור ורכב בנזין שמור, אחרי 200K ק"מ, כל כוחו של הדיזל עדיין במותניו, לגבי הבנזין זה כבר סיפור אחר.

יש המון בעלי דיזלים שנסעו כ-30-35 אלף ק"מ בשנה, שזה כ-150-175 אלף ק"מ ב-5 שנים. שפוי לחלוטין.

פורסם
1. יש לי שעון חום בפונטו, יש אולי דגם ישן שאין לו, אבל אני אישית לא נתקלתי באחד.

2. הנהיגה הכי מאומצת מביאה לי 1:15 בפונטו, אני מגיע בכיף גם ל-1:20 אם הנסיעה היא רק עירונית.

3. המנוע של הפונטו לא מתאמץ מי יודע מה, אלא אם אתה מוביל עם האוטו חצץ. רוב הזמן אני לא שומע אפילו את המנוע.

4. ב-C3 בהחלט תקבל צריכה נאה, לא תקבל 1:23 בתוך העיר גם אם תרצה ממש חזק.

5. אין דבר כזה רכב השכרה שהשתמשו בטורבו שלו בצורה נכונה, וזה רק מה שיש מ-C3 דיזל. אין אף אחד שהלך לסוכנות וביקש אותה, אלא רק חברות השכרה שקנו אותן.

תהייה ריאלי. אף אדם שפוי לא הולך לקנות רכב דיזל בעל מערכות מורכבות עם קילומטראז' אסטרונומי בשביל לחסוך כסף.

מהיכרות קרובה עם פונטו ספייס (דגם YOUNG יוצא ההשכרה) ודגם ELX, בראשונה אין שעון חום, בשתיהן 1 ל 15 זה רק בין עירוני נינוח, ובחיפה גם מבלי לעלות את פרויד או דרך הים כל יום, המנוע מתאמץ.

ריאלית, שני רכבים בנזין ודיזל עם 200K, ואני נוסע מעל ל20K בשנה, תמיד אעדיף את הדיזל.

פורסם
מהיכרות קרובה עם פונטו ספייס (דגם YOUNG יוצא ההשכרה) ודגם ELX, בראשונה אין שעון חום, בשתיהן 1 ל 15 זה רק בין עירוני נינוח, ובחיפה גם מבלי לעלות את פרויד או דרך הים כל יום, המנוע מתאמץ.

ריאלית, שני רכבים בנזין ודיזל עם 200K, ואני נוסע מעל ל20K בשנה, תמיד אעדיף את הדיזל.

אז זהו, שבמקרה לי יש יוצאת השכרה ולאחותי יש ELX. אני עוקב כל חודש אחרי כמות הק"מ אל מול הקבלות.

אני מגיע בקלות בבין עירוני ל-1:20 - אני גם דואג לחשב את זה על מנת לראות אם יש סטייה שמעידה על תקלה - מתדלק לפני נסיעה ארוכה פול טנק בתחנה אחת ואח"כ שוב פול טנק בחזרה בתחנה מהצד השני של הכביש. מעולם לא ירדתי מ-1:18 בנסיעה בין עירונית, מעולם לא התעליתי על 1:20.

לגבי מאמץ - הידנית שלי מתאמצת בעליות קשות כמו פרויד וכו', אבל לא משהו היסטרי, אני רחוק מלהתדרדר אחורה וזה בסדר לנסוע עליות כאלה על 70 קמ"ש. בספייס של אחותי עם 80 כ"ס בכלל לא מרגישים את העלייה, אז אין לי מושג על מה אתה מדבר.

באופן כללי - אני נוסע מדי יום בחיפה - מדי פעם לכרמל, כל יום להדר - מעולם לא הרגשתי מאמץ כלשהוא. האוטו יותר קליל וסוחב יותר טוב מהסיטרואן קסארה (דיזל ללא טורבו) שהייתה לי בעבר וחסכוני בהרבה ממנה.

יש לי הרגשה ששתי הספייסיות שאתה מכיר - מקולקלות. הקבלות שלי (והכיס שלי) לא משקרים.

לגבי שעון החום - משתתף בצערו של רוכש הרכב. הייתי מתקין שעון חום חיצוני.

פורסם
זה כמו להמליץ ללכת לפרוצה שלא היו לה הרבה לקוחות (וסליחה על הדוגמא) - נחמד, אבל לא ממש ריאלי.

רובם הגדול של רוכשי הדיזל קנו את הרכב בידיעה שהם הולכים לנסוע הרבה, וזה בדיוק למה שהדיזל מיועד, וזה מה שהוא עושה הכי טוב. רכב דיזל שמור ורכב בנזין שמור, אחרי 200K ק"מ, כל כוחו של הדיזל עדיין במותניו, לגבי הבנזין זה כבר סיפור אחר.

יש המון בעלי דיזלים שנסעו כ-30-35 אלף ק"מ בשנה, שזה כ-150-175 אלף ק"מ ב-5 שנים. שפוי לחלוטין.

מסכים איתך ב-100%. לכן אמרתי כי המדינה גמרה את הרכבים הנ"ל. הם בכלל לא על המפה של רוכשי הרכב המשומש ובצדק.

כמו שאני לא הייתי ממליץ לחבר להתחתן עם זונה רנדומלית, ככה לא הייתי ממליץ לו להכנס להרפתקאה עם רכב טחון.

פורסם

המדינה לא גמרה על רכבי דיזל, היא פשוט תמחרה אותם לא טוב. זה עדיין לא אומר שלקוחות פרטיים לא קונים דיזל. תראה כמה רכבי דיזל נעים על הכביש - ג'טות, אודי A4 ו-A6, אפילו סופרב. יש לי מרצדס C-קלאס, מונית לשעבר, עם 360K ק"מ על המד (6 שנים על הכביש באוגוסט הקרוב). אני מבטיח לך שאני אצליח למכור אותה בלא פחות זמן שיקח לך למכור פונטו ספייס עם 180K ק"מ. ואני אומר את זה בבטחון מוחלט.

פורסם
אני מבטיח לך שאני אצליח למכור אותה בלא פחות זמן שיקח לך למכור פונטו ספייס עם 180K ק"מ. ואני אומר את זה בבטחון מוחלט.

כלומר שיקח לך יותר זמן ? :wink:

שי (שגם מאמין בדיזל, אבל נוסע על בנזין)

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

טעות בהקלדה, אל תהרוג אותי :)

ורק כדי להבהיר, לא מדובר בהתלהבות או התנשאות. פשוט כדי להדגיש כי ברכב דיזל שמור, אנשים שבאמת מבינים, לא ממש לוקחים ללב את מספר הק"מ. פונטו עם קילומטרז' זהה מצד שני, הייתה נמכרת לברזל.

פורסם
טעות בהקלדה, אל תהרוג אותי :)

ורק כדי להבהיר, לא מדובר בהתלהבות או התנשאות. פשוט כדי להדגיש כי ברכב דיזל שמור, אנשים שבאמת מבינים, לא ממש לוקחים ללב את מספר הק"מ. פונטו עם קילומטרז' זהה מצד שני, הייתה נמכרת לברזל.

צודק, אבל מצד שני, אחרי שהייתי מסיים עם הפונטו ההיא, הייתי מתניע את זו ששמתי בצד...8) שכחת שהמרצדס עולה כמעט פי 3 מהפונטו? לא נראה לי שהפונטו אמורה להגיע לק"מ כזה ואני לא אגיע אליו - ייקח לי 12 שנה להגיע לזה בקצב הנסיעה הנוכחי שלי.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכם חברים

אז כן התגובה שלי הגיעה בשנה אחת באיחור אבל זה לטובת הכלל!

אז ככה קצת רקע: יש לי אח מכונאי וחבר מכונאי כל אחד מכונאי מעל 10 שנים וכל מה שאמרתם על רכבי דיזל פשוט לא מדויק!

ואני כבעל רכבי דיזל כבר חמש שנים. הרכב האחרון שהיה לי זה סיאט טולדו 2001 עם כמעט 400K היה אצלי שנתיים ללא שום תקלה לא טורבו לא מזרקים לא מנוע ולא משאבה. והכל היה מקורי ברכב מהחברה בדקתי לפני הרכישה!

נכון להיום אני עם קיה סיד סטיישן גם דיזל אני נהג מונית נכון להיום והרכב לפי מה שאומרים נהגי מוניות שנוסעים ברכבים כאלה וזה נסיעות כבדות רכב כל הזמן עובד. המכונית הנ"ל מגיע ל 350K ללא שום תקלה מאלה שציינו בשרשור זה לידע כללי של אנשים.

לא מנסה להתווכח עם אף אחד רק מראה את עמדתי.

זה שאתה נושם לא אומר שאתה חי :lol:

פורסם
זה אורך החיים של הדברים הנלווים במנועי HDI. זה מה שחוזר על עצמו מכל האנשים שמחזיקים את הרכבים הנ"ל, ואת זה גם קיבלתי מיד שנייה דרך בחור שמייצר ביו דיזל - בכ"ז נסעתי על רכב דיזל במשך 3 שנים ונתקלתי בכל מיני סוגים של אנשים ורכבים.

ידידי, אתה כל פעם חוזר ואומר אותה מנטרה מחדש בכל שרשור על דיזל: מזרקים, טורבו, משאבות וכד'. אולי הטראומה של דיזל באה דווקא מכיוון של ביו דיזל שאני לא יודע מה הטיב של סולר שמייצר אותו בחור. אתה אומר שזה בא גם מאנשים שמחזיקים דיזלים, אז אצלי מאנשים שמחזיקים דיזלים אין תלונות כאלה, כי אנשים האלה בחרו דיזלים מוצלחים ואמינים ומטפלים במוסכים הנכונים.

המצב בפועל שונה ויש המון רכבי דיזל אמינים על הכבישים שמחזיקים מאות אלפי קילומטרים וחוסכים לבעליהם המאושרים אלפי שקלים בחודש על הדלק.

יש שרשור אחד שאתה המלצת למישהו על פיאט במקום רכב דיזל שהוא רכש, רק הסתבר שלאותו בחור כבר הייתה פיאט שמורה במיוחד והוא נאלץ מספר פעמים לעשות ראש מנוע. רק לחשוב על המחיר שעלה ראש מנוע ועל כך שזה לא יהיה 100% כמו אחרי יצרן וכל החיסכון בדלק הלך ונעלם.

עם כל היתרונות של רכב קטן, דיזל עמיד יותר וחסכוני יותר באותו סדר גודל.

אין שום קץ' עם הדיזל, סולר זול יותר, רכב דיזל חסכוני יותר ובעל מומנט גבוה. יש רק יתרונות כי החיסכון הוא מהקילומטר הראשון.

לכל יצרן אירופאי לכל דגם יש לפחות מספר דגמים עם מנועי דיזל שונים, חבל שלא מיבאים.

אין מה לחשוש מדיזל, אין יותר אגרה מוגדלת והטיפולים לא יותר יקרים. יש רק סיבות טובות לקנות דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוא לא כל פעם חוזר ואומר, זה פשוט שרשור מלפני שנתיים שהוקפץ! :-D

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...