Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל התייחסויות להתלבטות ולהתחבטות שיש לי בקשר לקניית רכב קיה דיזל חדשה. מזה זמן רב אני מחפש רכב חדש משפחתי עם גיר ידני שכיף לנהוג בו והוא גם חסכוני. אני נוסע כ 30000 ק"מ בשנה ונסיעות ארוכות מהמרכז לדרום פעם בשבוע לפחות. לאחרונה תדלקתי את הפוקוס שלי (שהיא בסדר) שזוללת 1 ל 10 ב7.30 ש"ח לליטר וביציאה מתחנת סונול שמתי לב שמוכרים ליטר דיזל ב 7.05 . שוחחתי עם נהג מונית שנוסע על קיה סטיישן חדשה עם מנוע crdi והוא שיבח את הרכב

וטען שהוא לא מכיר מישהו שמתדלק סולר במחיר המחירון שהוא מטורף מעל 13 ש"ח. כולם מתדלקים בתחנות מוזלות.

התרשמתי מהנסיעה במונית שהרכב מאוד שקט, כח רב למרות שהיה מצויד בגיר אוטומטי מנוון. הגרסא

הידנית של הדגם שקיימת במלאי עושה בנסיעה משולבת 1 ל 22 וגם אם יעשה רק 1 ל20 זה פי 2 קילומטרז על מה שאני עושה היום בפחות כמה אגורות לליטר - תחלס חסכון של 10,000 ש"ח רק על דלק במחירים של היום!

איפה הקץ'? למה לא כולם קונים דיזל כמו באירופה? מילא ידני זה מופרעות חריגה שלי אבל

דיזל על הנייר חוסך אז למה לא? תודה

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1.זה לא סחיר, זה לא נמכר טוב כמו לחמניות חמות כגון מאזדה 3 1.6 או טויטה קורולה 1.6 בנזין, למרות שהדיזל עדיף באופי הפעילות שלו לדעתי לדוגמא הרבה מומנט, בטורים נמוכים ובסיוע מגדש טורבו

2. ה CRDI שמתיישן דיי דומה ל HDI , וזה הרבה כסף. משאבת סולר ,מרססים דולפים. המון כסף.

3. בארץ בד"כ אין מכוניות ידניות - יהיה לך קשה מאוד למכור.

4. לא כולם מבינים את זה ויודעים את זה שדיזל מחזיק יותר בדכ, מישהו פעם שאל אותי על הרכב שלי כמה ק"מ הוא עשה, אז עניתי קרוב ל600 אלף, הבנאדם השתגע.. מן הסתם המנוע חזק יותר ובנוי לעומס וובריציות ולכן גם עמיד יותר - נקודת התרופה היחידה היא מערכת ההזרקה.

כל הסעיפים האלה לא חלים על אירופה.

(סולר טוב יותר, חלקים זולים יתר (מכס-מעמ-יבואנים-EBAY) , לא מתפנקים על אוטומט, ולא אוהבים מאזדה 1.6 או טויטה קורולה 1.6

יש שם סיטרואן קסנטיות עם 300 אלף מייל, מנוע XUD מקורי.

ושכחתי את הכי חשוב - אי עידוד המדינה לרכישת דיזל - ראה VW BLUE MOTION

פורסם

אני מכיר אנשים שמחזיקים ברכב דיזל, ועדיין חושבים שלדיזל יש אגרה יותר גבוהה.

הסיבות הן מצד אחד דעות קדומות (שאפשר להפריך ובגלל מחירי הדלק, אנשים מתחילים להתעניין), רתיעה ממחיר הסולר בתחנה (גם כאן מי שמתחיל להתעניין מגלה תמונה אחרת) ומחיר גבוה לרכב הדיזל (שזה נשאר נכון).

אם אתה מתלבט בין קיה סיד סטיישן בנזין ודיזל, הבחירה קלה, אם למשל אתה מתעניין בג"טה או אוקטביה, עם מנועי הTSI חסכוניים וחזקים מאוד, הבדלי הצריכה מצטמצמים (תשווה 1.2 TSI ל1.6 TDI או 1.8TSI ל 2.0 TDI), והבחירה פחות ופחות טריוויאלית בגלל המחיר הנמוך יותר של גרסאות הבנזין.

פורסם

לא קונים דיזל בגלל שהמדינה לא רוצה שתקנה דיזל.

יש מס כבד על הרכבים האלה ורכבי דיזל עולים מראש יותר מרכבי בנזין, ברמות לא הגיוניות.

דבר זה יוצר לחץ לנסוע יותר על הרכבים, על מנת להגיע קודם כל לרמת חיסכון שתחזיר את הכסף העודף שהשקעת על רכישת הרכב לעומת קיה סיד בנזין רגילה.

הק"מ הגבוה מביא אותך יותר מהר לתקלות יקרות שמגיעות בסביבות 200 אלף ק"מ, שמגיעים תוך 5 שנים בערך בק"מ ההיסטרי של רכבי הדיזל בארץ - ואנשים מוציאים סכומים היסטריים על תיקוני טורבו ומזרקים - עוד השפעה על סחירות הרכב שגם ככה נמוכה.

ונקודה אחרונה -

רכב משפחתי ידני + דיזל + ק"מ גבוה = ירידה עצבנית במחירון = הפסד לעומת החיסכון בדלק.

מסקנה - המדינה ניצחה, הדיזל מת.

פורסם

עוד דבר חשוב לדעתי שלא צוין פה זה חוסר הוודאות - לא קונים דיזל בדיוק מאותה סיבה שלא רואים אלפי אנשים רצים להסב את המכונית לגז - חוסר וודאות. מוזר שביבי לא מנסה לתקן את המצב, כי דווקא הוא כנראה מבין דבר או שניים בכלכלה, אבל אחד הדברים שהכי מעכבים כלכלה הוא חוסר וודאות, ואם אתה לא יודע אם מחר המדינה תכפיל פי 10 את המס על גז (או סולר) אז כנראה שלא תרוץ להתקין מערכת גז (או לעבור לסולר). תגידו - אבל גם על בנזין המס משתנה כל שני וחמישי (ואני לא מדבר על שינוי בגובה המס כתוצאה משינוי במחיר הבסיסי של הדלק, אני מדבר על שינוי ברכיב המס עצמו, סתם לדוגמה העלאה מ40% ל50%), וזה אמנם נכון, אבל במצב של אי וודאות אנשים מעדיפים להישאר עם מה שהם מכירים, אפילו אם הוא לא בהכרח הטוב ביותר.

פורסם
לא קונים דיזל בגלל שהמדינה לא רוצה שתקנה דיזל.

יש מס כבד על הרכבים האלה ורכבי דיזל עולים מראש יותר מרכבי בנזין, ברמות לא הגיוניות.

דבר זה יוצר לחץ לנסוע יותר על הרכבים, על מנת להגיע קודם כל לרמת חיסכון שתחזיר את הכסף העודף שהשקעת על רכישת הרכב לעומת קיה סיד בנזין רגילה.

הק"מ הגבוה מביא אותך יותר מהר לתקלות יקרות שמגיעות בסביבות 200 אלף ק"מ, שמגיעים תוך 5 שנים בערך בק"מ ההיסטרי של רכבי הדיזל בארץ - ואנשים מוציאים סכומים היסטריים על תיקוני טורבו ומזרקים - עוד השפעה על סחירות הרכב שגם ככה נמוכה.

ונקודה אחרונה -

רכב משפחתי ידני + דיזל + ק"מ גבוה = ירידה עצבנית במחירון = הפסד לעומת החיסכון בדלק.

מסקנה - המדינה ניצחה, הדיזל מת.

עניין הק"מ תקף גם לבנזין, תעבור פה על שרשורי הייעוץ ותראה שרשור שממליץ לרכוש רכב בנזין שעשה 30K לשנה (נגיד רכב 2006 עם 180K), דווקא פה התפיסה הלא נכונה שדיזל מחזיק יותר מבנזין משחקת לטובת הדיזל.

קח פונטו ספייס מול פולו SDI וC3 דיזל שלושתן הם 180K, מאיזה מהם היית ממליץ להתרחק?

פורסם

מה-C3.

יודע למה?

כי אתה תהנה מהאוטו בדיוק עוד 10-20K ק"מ, ואז תגלה שאתה צריך להחליף מזרקים ואח"כ צנרת טורבו.

עמדתי בדיוק לפני הרכישה הזו ובחרתי להתרחק - כי לי לא מתאים לשלם על החלקים האלה.

אגב - אם היית שואל אותי מה לקנות, C3 דיזל מהשכרה עם 100 אלף ק"מ או פונטו ספייס עם נתונים זהים - הייתי בוחר בלי לחשוב בסיטרואן ונוסע עליה 4 שנים בחסכנות מדהימה ובאמינות מעולה. ואח"כ מוכר אותה לזה שחושב שדיזל מחזיק לנצח 8)

פורסם

נשים שניה בצד את נושא הרכב ותרבות המוטוריקה הלא מעודדת, הרי לכולנו ילדים ומנסים מגיל צעיר

לחנך לתרבות של סביבה ירוקה ואיכות הסביבה. אני מוצא את עצמי נענה לכל גחמה, קונה קופסאות לסנדוויצי'ם

רץ למחזר בקבוקי פלסטיק טיפשיים (אני עושה את זה בכיף) אבל המדינה מצידה לא עושה את הביג מאני בתחום

הסביבה הירוקה וזה העידוד לרכבים חסכוניים ופחות מזהמים והאמת שהיא עושה ההיפך!!

תרבות הנהיגה (בטיחות בתוכה), החסכון והסביבה הירוקה מעודדים ותומכים אחד בשני אבל לא בישראל

פשוט מתסכל. לגבי סחירות הרכב - בחודשים האחרונים הפוקוס שלי 2006 כמעט כל חודש מאבדת 2000 ש"ח במחירון הייתה גם נפילה חופשית בתחילת השנה....כנראה בגלל הפוקוס החדשה שתגיע באוגוסט

אבל שאלת הסחירות היא נעלם גדול. מי היה מאמין שאף אחד לא יסתכל על טויוטה קורולה (בגלל הגיר הרובוטי).

אולי דווקא לרכבים נדירים וטובים (גולף) יש שוק טוב יותר מרכבים המוניים בציי רכב וטובים כמו הפוקוס.

פורסם

אהלן

להערכתי יש כאן השאלה כמה זמן אתה מתכוון להחזיק ברכב אם לטווח קצר (עד 3 שנים) להערכתי זה הימור מסויים

בהנחה שתרצה להחזיק את הרכב לטווח גדול יותר יש הצדקה כלכלית לענין (מעבר לחיסכון בדלק).

תהנה

פורסם
מה-C3.

יודע למה?

כי אתה תהנה מהאוטו בדיוק עוד 10-20K ק"מ, ואז תגלה שאתה צריך להחליף מזרקים ואח"כ צנרת טורבו.

עמדתי בדיוק לפני הרכישה הזו ובחרתי להתרחק - כי לי לא מתאים לשלם על החלקים האלה.

אגב - אם היית שואל אותי מה לקנות, C3 דיזל מהשכרה עם 100 אלף ק"מ או פונטו ספייס עם נתונים זהים - הייתי בוחר בלי לחשוב בסיטרואן ונוסע עליה 4 שנים בחסכנות מדהימה ובאמינות מעולה. ואח"כ מוכר אותה לזה שחושב שדיזל מחזיק לנצח 8)

מזרקים משפצים ב2K ש"ח, החשש מהטורבו מוגזם, שיפוץ מזרקים והחלפת טורבו זה 8K ש"ח (המספרים לקוחים מקנגו), מנוע לפיאט זה 4K ש"ח (נסיון אישי במנוע 60 כ"ס מנוע ה80 זה סיפור מסובך), ההבדל הוא חסכון של 20K ק"מ, לדעתי שווה את הסיכון.

פורסם

קודם כל בחיים לא הייתי קונה כזה רכב טחון, אלא אם כן מחירו היה נמוך באופן משמעותי.

דבר שני, מנועים לא מתפגרים כיום עם הגיעם ל-200K. למען האמת, אני לא רואה שום סיבה שזה יקרה לאף מנוע מודרני אם מטופל לפי הספר ולא עבר בחייו אירועים טראומתיים. כך שאין סיבה באמת להניח שאתה הולך "לשפוך מנוע" באוטו כלשהוא.

לגבי הטורבו והמזרקים - אמרת זאת בעצמך - 8000 ש"ח תיקון.

עכשיו אתן לך קצת מספרים, לגבי מה "משתלם":

אדם ממוצע, הנוסע 20K בשנה בפונטו שצורכת 1:15, יצטרך לקנות 1333 ליטרים של בנזין 95, במחיר של 7 ש"ח.

אותו אדם ישיג בסיטרואן C3 צריכת דלק של 1:20, יצטרך לקנות 1000 ליטרים של סולר, במחיר של 6.80 ש"ח (אם נצא מנקודת הנחה שזה המחיר והוא יותר זול ממחיר של 95).

מחיר הבנזין - 9331 ש"ח.

מחיר הסולר - 6800 ש"ח.

החיסכון השנתי - 2531 ש"ח.

ז"א שכדי להגיע למצב שהרכב "משתלם" אחרי החלפת מזרקים וטורבו - צריך לנסוע מעל 3 שנים...

לכן - אין המלצה ללכת על רכב שכזה. הבעלים הראשון כמובן נהנה מאוד מהרכב - נסע וחסך והיה לו כיף. הבעלים השני, זה שנוסע ברכב כשהוא שחוק ובלוי - ישלם כ"כ הרבה על אחזקה שזה יקזז כל שקל של חיסכון לעומת מכונית מיני אחרת.

פורסם

נתפסת על עניין המזרקים והטורבו כמו אני לא יודע מה. מה, אין רכבי בנזין עם מגדש? אז גם אותם אין טעם לקנות אחרי X ק"מ?

חוץ מזה, מאיפה לך שתקלות יקרות מגיעות בסביבות 200K ק"מ? אני יכול לנפץ לך את הבועה הזו עם דוגמאות מפה ועד להודעה חדשה.

פורסם

זה אורך החיים של הדברים הנלווים במנועי HDI. זה מה שחוזר על עצמו מכל האנשים שמחזיקים את הרכבים הנ"ל, ואת זה גם קיבלתי מיד שנייה דרך בחור שמייצר ביו דיזל - בכ"ז נסעתי על רכב דיזל במשך 3 שנים ונתקלתי בכל מיני סוגים של אנשים ורכבים.

כמובן שלא אצל כל אחד זה מגיע בדיוק על 200K. אצל אחד זה על 250K ואצל השני זה ב-180K.

וכן, מבחינתי רכב בנזין עם מגדש, עם מספר גבוה במיוחד של ק"מ, זה רכב שאני לא ארכוש - כמו שלא ארכוש רכב עם מערכת הידראולית מתוצרת סיטרואן, אחרי שעבר מספר ק"מ גבוה לאללה - בגלל עלויות התחזוקה של מערכות מורכבות מבין אלה.

מכיוון שהתחיל כאן דיון על חיסכון, בסה"כ הראיתי שלא משתלם לקנות רכב שכזה מטעמי חיסכון...אם זה רכב חדש צריך לנסוע הרבה כדי לכסות את הפרמיה ששילמת למדינה בנוסף למחיר של רכב הבנזין + ירידת ערך עצבנית ביותר. אם זה רכב משומש, עלויות התחזוקה עולות בהרבה על החיסכון. לנהג הממוצע זה פשוט לא משתלם.

פורסם

מה שמנסים להסביר לך הוא שמגדשים ומזרקים קיימים גם בבנזין ומאחר והעמידות שלהם זהה בבנזין או בדיזל, אין שום ייחוד בחלקים האלה שיכול לגרום להעדפה של בנזין על דיזל.

אתה לא יכול להשוות אטמוספרי-בנזין לגודש-דיזל!

רוצה פונטו ישנה?

סבבה, תשווה אותה לסקסו דיזל בלי מזרקים ובלי טורבו.

החלק הכמעט יחידי שקיים בדיזל באופן ייחודי ושלא קיים בבנזין ומצריך עלות תיקון/החלפה גבוהה הוא משאבת הזרקה.

בשביל חלק אחד בודד שעולה כמה אלפים בודדים לפסול את כל קונספט הדיזל זה לא רציני.

מעבר לזה, עם תפיסת עולם שכזאת:

לכן - אין המלצה ללכת על רכב שכזה. הבעלים הראשון כמובן נהנה מאוד מהרכב - נסע וחסך והיה לו כיף. הבעלים השני, זה שנוסע ברכב כשהוא שחוק ובלוי - ישלם כ"כ הרבה על אחזקה שזה יקזז כל שקל של חיסכון לעומת מכונית מיני אחרת.

אני מבין שאתה ממליץ אך ורק לרכוש רכבים חדשים:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
קודם כל בחיים לא הייתי קונה כזה רכב טחון, אלא אם כן מחירו היה נמוך באופן משמעותי.

דבר שני, מנועים לא מתפגרים כיום עם הגיעם ל-200K. למען האמת, אני לא רואה שום סיבה שזה יקרה לאף מנוע מודרני אם מטופל לפי הספר ולא עבר בחייו אירועים טראומתיים. כך שאין סיבה באמת להניח שאתה הולך "לשפוך מנוע" באוטו כלשהוא.

לגבי הטורבו והמזרקים - אמרת זאת בעצמך - 8000 ש"ח תיקון.

עכשיו אתן לך קצת מספרים, לגבי מה "משתלם":

אדם ממוצע, הנוסע 20K בשנה בפונטו שצורכת 1:15, יצטרך לקנות 1333 ליטרים של בנזין 95, במחיר של 7 ש"ח.

אותו אדם ישיג בסיטרואן C3 צריכת דלק של 1:20, יצטרך לקנות 1000 ליטרים של סולר, במחיר של 6.80 ש"ח (אם נצא מנקודת הנחה שזה המחיר והוא יותר זול ממחיר של 95).

מחיר הבנזין - 9331 ש"ח.

מחיר הסולר - 6800 ש"ח.

החיסכון השנתי - 2531 ש"ח.

ז"א שכדי להגיע למצב שהרכב "משתלם" אחרי החלפת מזרקים וטורבו - צריך לנסוע מעל 3 שנים...

הסיבה שהבאתי פונטו ספייס כדוגמא זה הנטייה שלה לשפוך מנועים (שילוב של חוסר שעון חום ומנוע עדין שמתאמץ הרבה).

בנהיגה שתתן לך 1 ל 15 בפונטו אתה תקבל 1 ל 23 בC3 לפחות.

וטורבו לא חייב ללכת אחרי 200K לרוב הוא מחזיק זמן יותר, במיוחד ברכבים פרטיים שבעליהם השתמשו בו נכון.

• תוכן חדש...