Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת קשה לי להאמין שנתפסה שם חתיכת חלודה בדיוק על סף התרמוסטט והיא אשר מונעת ממנו להיסגר.

במערכת הקירור של הרכב יש סירקולציה תמידית של נוזל הקירור הודות למשאבת המים.

אם כבר מתפרקות חתיכות חלודה ונסחפות בנוזל הקירור במערכת, הן היו נתקעות ברדיאטור מפני שאינן מסוגלות לעבור בתוך הצינורות הדקים הפנימיים. כתוצאה מכך היו נוצרות סתימות ברדיאטור והאפקט ההפוך (התחממות חריגה) היה צריך להיווצר.

לא ציינת פרט חשוב, האם התופעה היתה קיימת לפני החלפת התרמוסטט? מדוע הוחלף התרמוסטט?

אם הבעיה קדמה להחלפת התרמוסטט, יש לבחון את האפשרות של תקלה ביוניט חום (temperature sender) ו/או בשעון החום. זאת בנוסף לחשש שנפלת על תרמוסטט תקול (קורה בהחלט)

אני מסכים איתך בהחלט שיש סירקולציה תמידית, אך בסירקולציה תמידית זו, כל עוד התרמוסטאט סגור, המים לא חוזרים דרך הרדיאטור.

לגביי התחממות חריגה, אני מסכים איתך בהחלט!

התופעה הייתה קיימת לפני החלפת התרמוסטאט, משום שמהרכב הוצא התרמוסטאט (אינני יודע כמה שנים הוא נסע בצורה זו).

בחודש הראשון אחרי הוספת התרמוסטאט המערכת פעלה כראוי.

ניסיתי לנתק את היוניט חשמלית ולנסוע איתו מס' ק"מ בכביש בין עירוני, אין שינוי.

על כן 2 הסברות הנותרות הן:

1. תרמוסטאט תקול - אופציה סבירה בהחלט

2. חתיכת חלודה - סיכוי קלוש

פורסם

ולא לשכוח לבדוק שחיבור בין יונית חום מנוע לשעון הוא טוב ולא רופף...

כי יש השפעות של בעיית מגעים מרעידות מנועה וחיכוך חוטים על חלקים נעים...

[CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][COLOR=Lime]Cooperative galil eliyon[/COLOR][/SIZE] [/FONT][/CENTER]

פורסם

בונדורה שלי זה גם ככה.

בלילה קשה למנוע להתחמם -טרמוסטט מקורי חדש ותקין .

אם אני מלטף את דוושת הגז ניתן לנסוע 10 ק"מ עד שהחום יתחיל לעלות. בלחיצה עד הסוף וטורים גבוהים החום תוך כמה שניות ברבע. שקר מאוד ברמזורים החום מתחיל לרדת משהו די מוזר.

כנראה שזה המנוע אצלי לא אוהב חום כי כשלא היה טרמוסטט (רוב השנים לא היה) גם בקיץ החום לא היה עולה כלל או שהיה מגיע כמעט לרבע .

החום הכי גבוה שהאוטו מגיע לי זה לחצי וזה אשר חסר מים או שיש נזילה ,או עלייה קשה מאוד כמו סדום בדרום והוא מתקרר מיד לאחר מכן.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
קצת קשה לי להאמין שנתפסה שם חתיכת חלודה בדיוק על סף התרמוסטט והיא אשר מונעת ממנו להיסגר.

במערכת הקירור של הרכב יש סירקולציה תמידית של נוזל הקירור הודות למשאבת המים.

אם כבר מתפרקות חתיכות חלודה ונסחפות בנוזל הקירור במערכת, הן היו נתקעות ברדיאטור מפני שאינן מסוגלות לעבור בתוך הצינורות הדקים הפנימיים. כתוצאה מכך היו נוצרות סתימות ברדיאטור והאפקט ההפוך (התחממות חריגה) היה צריך להיווצר.

לא ציינת פרט חשוב, האם התופעה היתה קיימת לפני החלפת התרמוסטט? מדוע הוחלף התרמוסטט?

אם הבעיה קדמה להחלפת התרמוסטט, יש לבחון את האפשרות של תקלה ביוניט חום (temperature sender) ו/או בשעון החום. זאת בנוסף לחשש שנפלת על תרמוסטט תקול (קורה בהחלט)

שלום לכולם

המקרה המתואר כאן הוא תוצאה וודאית של טרמוסטט שאיננו נסגר כאשר הטמפ. נופלת, הטרמוסטט הוא הרכיב היחידי בכל המערכת שתפקידו להעלות את טמפרטורת העבודה אם היא נופלת , ולשמור על טמפ. יציבה כפי שקבע היצרן, ולכן ברור שלמרות שהוא חדש הוא תקול.

לא מתקבל על הדעת שהשעון מזייף כי הוא היה תקין לפני שהחליפו את הטרמוסטט.

יום טוב

פורסם
טמפ' הפתיחה היא 82+ אני חושב, בהתאם להוראות יצרן (וידאתי לפני שהחלפתי)

...

אתה חושב שהטרמוסטט הוא 82? או שאתה בטוח במאה אחוז שהוא 82?

ממליץ לך בכל זאת לפרק את הטרמוסטט ולבדוק, גם אם כן תחליף לאחד אחר, של 82 גם כן.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

1. היוניט לא קשור למד חום בלוח המחוונים, תפקידו הוא הוא לסגור מעגל לצורך הפעלת המאוורר בזמן נדרש (לפחות ככה זה בג'סטי)

2. אני בטוח שהתרמוסטאט נפתח ב82 מעלות. בדקתי ברשת ותרמוסטאטים שמתאימים לג'סטי 1.2 הם בעלי דיאמטר של 44 מ"מ, טמפ' פתיחה 82 מעלות (אין אופציה אחרת..)

בימים הקרובים אדע..

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר החלפת תרמוסטט:

1. התרמוסטט הקודם היה תקין!

2. עם החדש הייתה את אותה התופעה!

3. באיזור מכסה השסתומים היה חיבור חשמלי לחיישן. לאחר ניתוקו וחיבורו מחדש, התופעה נעלמה! ייתכן וחיישן זה אחראי על העברת נתון חום מנוע ללוח מכוונים והחיבור היה רופף / המגע היה חלש בשל לכלוך

התקלה תוקנה וכעת הכל תקין! :)

• תוכן חדש...