Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב!

בחודש האחרון שמתי לב למשהו מוזר באוטו (1.2 ידני): בנסיעה מעל 60 קמ"ש סקלת החום יורדת פלאים לטמפ' כמעט מינימלית, אך עם אני מפעיל חימום, אין ממש שינוי. בנסיעה מתחת ל60 קמ"ש היא חוזרת לטמפ' עבודה.

בדקתי את התרמוסטאט וטמפ' פתיחה - תקין!

למישהו יש רעיונות?

יום טוב!

פורסם

שלילי.. הסקאלה של חום מנוע יורדת הרבה הרבה מתחת לטמפ' עבודה (אמורה להיות מתחת לשליש סקאלה). מתחת ל60 קמ"ש הכל תקין, מעל 60 קמ"ש המד פשוט צונח.

גם אם יהיה קיץ, בזמן נסיעה נורמלית החום מנוע לא יעבור את השליש סקאלה (בתנאי שהתרמוסטאט תקין, הרדיאטור שלם, היוניט מתפקד והמאוורר תקין).

ומנוע קר שלא מתחמם: לא בריא למנוע ולא תורם לצריכת דלק נורמלית של הרכב.. (בלי להעליב :) )

פורסם

מה היא טמפ' הפתיחה של הטרמוסטט?

האם בנסיע בכביש מהיר גם כאשר מופעל חימום האויר היוצא הוא די קר?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

טמפ' הפתיחה היא 82+ אני חושב, בהתאם להוראות יצרן (וידאתי לפני שהחלפתי)

בבדיקה שעשיתי במהלך נסיעה אין ירידת חום באוויר מהרדיאטור חימום. בגלל זה אני מחפש חוות דעת של אנשים נוספים וייעוץ כדי להבין היכן יכולה לנבוע התקלה ולתקן בהקדם.

אני בספק שהשעון עצמו תקול, כי בסה"כ הוא עושה את העבודה...

פורסם

על פי התאור שלך מה שקורה הוא שאומנם הטרמוסטט ניפתח אבל ככל הניראה ניתקע על מצב חצי פתוח כאשר הוא אמור להיסגר לחלוטין. תבדוק אותו הייטב מחוץ לרכב במיים חמים.

:)
פורסם
על פי התאור שלך מה שקורה הוא שאומנם הטרמוסטט ניפתח אבל ככל הניראה ניתקע על מצב חצי פתוח כאשר הוא אמור להיסגר לחלוטין. תבדוק אותו הייטב מחוץ לרכב במיים חמים.

אני נוטה לפקפק בזה משום שאם אני מפעיל את החימום, אין שינוי בטמפ' בנסיעה מתחת ומעל 60, אבל אבדוק את האופציה!

פורסם

תחליף את התרמוסטט. הוא תקוע במצב פתוח (מלא או חלקי).

בסובארו DL שלי התרמוסטט היה תקוע במצב פתוח כמעט לחלוטין ומחוג החום כלל לא עלה בשום מצב אך הפלא ופלא - חימום עבד כמו גדול. גם בשיא החורף.

פורסם

שלום רב !

מאיר(פלטיניום) אכן צודק.

תרמוסטט נשאר פתוח או באופן חלקי ולא נסגר בנסיעה, ולכן הרוח בנסיעה מקררת את הרדיאטור, מורידה את הטמפרטורה, והתרמוסטט לא נסגר כדי לחפות על ההתקררות של המנוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
תחליף את התרמוסטט. הוא תקוע במצב פתוח (מלא או חלקי).

בסובארו DL שלי התרמוסטט היה תקוע במצב פתוח כמעט לחלוטין ומחוג החום כלל לא עלה בשום מצב אך הפלא ופלא - חימום עבד כמו גדול. גם בשיא החורף.

נשמע דומה לבעיה אצלי. אפרק אותו לבדיקה מלאה של פתיחה/סגירה.

ד"א, מה הסיכויים שנתפסה שם חתיכת חלודה שפשוט מונעת סגירה מלאה? האם מישהו שמע/מכיר מקרה כזה? הריי בכל זאת, רכב בין 18+ ורוב השנים (עד שהרכב הגיע לידיי) היו מי ברז ברדיאטור..

פורסם

שלום רב !

הרכבה לא נכונה, פגם בהרכבה, גורם כנראה למעבר חיפשי של מי קירור, והתרמוסטט לא מתפקד כשומר בשער.

פרק אותו שוב , ובדוק את הסיבות ללקוי בהרכבה, או ללקוי בתרמוסס בגלל פגם טכני.

בצע בדיקת תפקוד תרמוסטט במיכל ובו מים רותחים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

הרכבה לא נכונה, פגם בהרכבה, גורם כנראה למעבר חיפשי של מי קירור, והתרמוסטט לא מתפקד כשומר בשער.

פרק אותו שוב , ובדוק את הסיבות ללקוי בהרכבה, או ללקוי בתרמוסס בגלל פגם טכני.

בצע בדיקת תפקוד תרמוסטט במיכל ובו מים רותחים.

בברכה

צביקה

קצת קשה לי לראות איך ניתן להרכיב תרמוסטאט בצורה לא נכונה (קצת מעליב.. בעצם, מאוד מעליב). עזוב, בוא נניח שהרכבתי הפוך: הוא לעולם לא היה נפתח, מים לא היו מגיעים בסירקולציה לרדיאטור, המים היו מתחממים בצורה קיצונית, היוניט היה סוגר מעגל, המאוורר היה מתחיל לעבוד, והמים היו בשלהם - ממשיכים להתחמם עד ש...........

או שהתרמוסטאט סובל מכשל מכני כלשהו שהחל בייצור, או שנתפסה שם חתיכת חלודה ומונעת סגירה מלאה.

בכל אופן, אדע עוד מס' ימים ואעלה ממצאים

פורסם

קצת קשה לי להאמין שנתפסה שם חתיכת חלודה בדיוק על סף התרמוסטט והיא אשר מונעת ממנו להיסגר.

במערכת הקירור של הרכב יש סירקולציה תמידית של נוזל הקירור הודות למשאבת המים.

אם כבר מתפרקות חתיכות חלודה ונסחפות בנוזל הקירור במערכת, הן היו נתקעות ברדיאטור מפני שאינן מסוגלות לעבור בתוך הצינורות הדקים הפנימיים. כתוצאה מכך היו נוצרות סתימות ברדיאטור והאפקט ההפוך (התחממות חריגה) היה צריך להיווצר.

לא ציינת פרט חשוב, האם התופעה היתה קיימת לפני החלפת התרמוסטט? מדוע הוחלף התרמוסטט?

אם הבעיה קדמה להחלפת התרמוסטט, יש לבחון את האפשרות של תקלה ביוניט חום (temperature sender) ו/או בשעון החום. זאת בנוסף לחשש שנפלת על תרמוסטט תקול (קורה בהחלט)

• תוכן חדש...