Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיבה מאוד פשוטה: יאריסים יש בארה"ב רק משנת הדגם 2007.

למרות זאת וכמיטב מסורת טויוטה, רבים מהדגמים חולקים רכיבים משותפים, בייחוד רכבי ה Echo שהם למעשה גרסאת סדאן של היאריס.

בתי חגורות יש, פשוט הספרות המופיעות בסוף המק"ט שלך, B1, מציין את הצבע של בית החגורה.

המק"ט של בתי החגורות של ה ECHO הוא 73230-0D010-C0 ואותם ניתן למצוא בארה"ב (17$), אבל הם בצבע שחור ולא אפור כמו אצלך. אם זה לא משנה לך אז אין כל בעייה, מדובר באותו החלק בדיוק.

חפש בגוגל ותראה שתצליח למצוא חיישן של דנסו בעשרות דולרים בודדים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה רבה על הטיפ של מציאת חגורות, אחפש ואמצא.

לגבי החישן - אני פשוט לא מוצא בארה"ב (חיפשתי בערך 3 שעות),

אני צריך שכל הקוד יתאים? או רק חלקו כמו בחגורות?

תודה!

פורסם

גם החיישן וגם החגורות נמצאים ב toyotapartscheap, משם שלפתי את המחירים. בחיפוש אתה מכניס את המק"טים כמו שצריך?

כן, כל המק"ט חייב להתאים. המק"ט של החיישן חמצן העליון של דנסו הוא dox-0290.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תשמע יכל להיות שאני לא רואה פה משהו אבל אני פשוט לא מוצא..

אתה יכל בבקשה לשלוח לי קישורים?

לא מוצא את החיישן גם כאשר אני מכניס את הקוד של דנסו ולא את החגורות..

כמוכן, אשמח לדעת איך אתה מוצא, כדי שאצליח לבד בעתיד,

אני מכניס את הקוד בחיפוש תחת partnumber.

פורסם

לא ניתן לצרף את הלינקים. תבדוק שאתה מכניס ב part number את המק"טים כמו שצריך.

עכשיו בדקתי שוב והוא מוצא את המק"טים.

איתמר.

פורסם
איתמר, חוטים של חיישן חמצן אסור להלחים אלא מחברים בעזרת קיט שמגיע עם החיישן.
מדוע, מרק?

להבנתי, איסור הלחמת חוטים קיים רק בצמדים טרמיים (ההלחמה יוצרת עוד צומת ומוסיפה מתח משבש) וזאת כי מתח היציאה שלהם זעום (נמדד במיקרו-וולטים). מתח היציאה של חיישן החמצן נמדד בוולטים כך שאין מניעה להלחמה.

האם איסור ההלחמה נובע מהטמפרטורה ו/או סביבה קורוזיבית?

פורסם

מתח הרפרנס המסופק לחיישן חמצן על-ידי מחשב הרכב עשוי להיות בין 1.5-5 וולט.

מתח המוצא של החיישן מסוג Zirconia המותקן ברכבים אירופאים עושי לנוע בין 0.2-0.8 וולט.

מתח המוצא של חיישנים מסוג Titania המותקנים ברכבים המשווקים בשוק האמריקאי עשוי לנוע בין 0.4-3.9 וולט.

תנסה להלחים עם בדיל מסגסוגת 60/40 את חוטי החיישן ותגלה שהבדיל לא 'נתפס' לחוטים.

יש עוד הרבה סיבות שלא ממליצים להלחים את חוטי החיישן אבל אני מעדיף שתקרא באינטרנט ותמצא שפע של מידע שאינני בטוח כמה הוא נכון.

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר -

אני מכניס את המספרים הללו כמו שהם - dox-0290 , 73230-0D010 , 89465-0D030 .

באתר - toyotapartscheap.com.

את המספרים הנ"ל אני מכניס תחת part number.

כל מה שהוא מוצא לי זה -

SENSOR, OXYGEN $117.54

אחי באמת תודה על העזרה, אני ממש צריך את החלקים,

לא מבין איך אני לא מוצא אותם ואתה כן..

פורסם

כי לא הכנסת את כל המק"ט של החגורות בטיחות, אתה חייב להכניס אותו עם ה c0 בסוף.

את ה DOX לא תמצא כי זה מק"ט יצרן של דנסו, תגיע אליו דרך גוגל (מצאתי ב 50 יורו, בטח יש בפחות).

איתמר.

פורסם

איתמר - אתה מלך!

מצאתי את הפריטים, באמת אין עליך, עזרת לי מאוד!

תודה רבה רבה,

איך מצאת את הקוד של דנסו לחיישן חמצן?

נראה לך אוכל להתקין את החגורות ואת החיישן בעצמי?

פורסם
איך מצאת את הקוד של דנסו לחיישן חמצן?

נראה לך אוכל להתקין את החגורות ואת החיישן בעצמי?

גוגל.

לגבי החגורות התשובה היא כן, יכול להיות שזה יצריך את פירוק המושבים מהרכב (ארבעה ברגים, אין התעסקות עם כריות אוויר).

לגבי החיישן לא בטוח, ההחלפה עצמה היא עניין פשוט אך יכול להיות שיהיה קשה לחלץ אותו מהתושבת כמו גם חוסר גישה וצורך בליפט. את זה הייתי משאיר למוסך או לבעל מקצוע המתמחה באגזוזים.

איתמר.

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן איתמר/כל מי שיכל לעזור,

לאחרונה נדלקה לי הנורה הכתומה המבשרת על בעיה כלשהי. הלכתי למוסכניק שחיבר את המחשב שלו והופיע לו על הצג- SENSOR OXYGEN NO. 2.

כאמור, לפני כשנה החלפתי ברכבי את חיישן החמצן הקדמי (הבירורים בנושא מופיעים בשרשור מעלה).

קיים בלבול קל- אשמח אם תוכל לפתור זאת- המוסכניק אמר שהחיישן הבעייתי הינו החיישן האחרי- בעל החוט הארוך אבל בצג המחשב הופיע- חיישן חמצן מס' 2 ועל פי הסרטוט של היאריס באתר המקורי של טויוטה, חיישן חמצן מס' 2 הוא בעל החוט הקצר.

מה את אומר? איזה חיישן בעייתי ברכבי? ולמה הבלבול?

תודה רבה!

• תוכן חדש...