Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

רציתי לשמוע חוות דעת על המכוניות הבאות. אם אי פעם היה ברשותכם או ברשות קרוב משפחה שלכם אחת מהמכוניות אשמח אם תיתנו לי חוות דעת כי לא שמעתי יותר מידי על המכוניות האלה ואני מתלבט מה לרכוש.

אני מחפש בגדול אוטו שנע סביב ה12 ויש אפשרות למתיחה קלה סביב ה15.

אני מחפש אוטו אמין, חסכוני בדלק (כל הדגמים האלה חסכונים כבר בדקתי), ביטוח לא בשמיים ואוטו שלא ידוע כ'בעייתי'.

צימצמתי את האפשרויות שלי ל3:

1. רובר 216 - מנוע 1.6 ידני. מצאתי כמה יד 2-3 עם ק"מ שעומד בסביבות ה150K. שנת 98/9.

2. פג'ו 206 XR - מנוע 1.4 ידני. מצאתי יד 3 גם בסביבות ה150K. שנת 99.

3. פיאט פונטו ספייס - מנוע 1.3 ידני. מצאתי כמה יד 2 בסביבות ה125K. שנת 2001.

רציתי לקבל חוות דעת ממישהו מכם, אולי יש למישהו מכם ידע ממה צריך להיזהר במכוניות הללו.

תודה מראש !

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
תריץ חיפוש הפורום עמוס באינפורמציה לגבי שלושת הרכבים .

אני עדיין חצוי לגבי הרובר. אין תגובות משמעותיות בפורום וצריך לראות מה עושים לגביו.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

לך תשיג חלק מפירוק לרובר כלשהיא.

מה שאני למדתי לגבי רכבים נדירים, זה שאתה מוצא את עצמך עובד עבורם, במקום שהם יעבדו בשבילך.

במה זה מתבטא? למשל, אם אתה צריך להחליף שמשה אחרי פריצה וצריך להשיג לך במיוחד אותה וזה לוקח 3-4 ימים.

זה מתבטא בחלקי חילוף שיש רק במחסן המרכזי בת"א, ואז אתה צריך לבוא למחרת או להשאיר את הרכב במוסך.

לפעמים אפילו אין חלק חדש במחסן, ואז צריך לחפש משהו תקין בפירוק - לא תמיד זה קל.

אז בגלל זה אני ממש מבסוט עכשיו עם הספייס - אני נכנס לטיפול 10 אלף, ובביקורת מגלים תושבת קרועה - היא מוחלפת במקום, לא בעוד יומיים, לא בחלק תחליפי ולא בחלק מפירוק. חלק חדש, מקורי וטוב - אחרי X זמן אני יוצא מהמוסך והחיים דבש.

אם אתה חושב שתשיג את זה עם רובר, שיבושם לך. את זה אפשר להשיג רק עם מכוניות נפוצות כמו 206 או ספייס.

פורסם

למגיב מעליי אין שום בעיה להשיג חלקים לרובר ויש המון בפירוקיות מה שכן עלות החלקים אצל היבואן גבוהה ולכן הרוב פונים לאיביי .

בגדול כל עוד יש הסטורית טיפולים מסודרת יש ל200 שתי נקודות חלשות האחת זה אטם ראש שברגע שמוחלף למחוזק הבעיה נפתרה

ודבר שני תתרחק מהגיר הרציף שלהם .

Peugeot 208GTI

פורסם
למגיב מעליי אין שום בעיה להשיג חלקים לרובר ויש המון בפירוקיות מה שכן עלות החלקים אצל היבואן גבוהה ולכן הרוב פונים לאיביי .

בגדול כל עוד יש הסטורית טיפולים מסודרת יש ל200 שתי נקודות חלשות האחת זה אטם ראש שברגע שמוחלף למחוזק הבעיה נפתרה

ודבר שני תתרחק מהגיר הרציף שלהם .

זה נראה לך הגיוני לתקן את האוטו היומיומי שלך דרך איביי?

עם כל הכבוד, מאיביי אני מביא חלקים לרכב שאינם חשובים, כמו למשל מגיני בוץ שקניתי לפונטו שלי.

האוטו נוסע גם בלי מגיני הבוץ האלו, ולכן אני יכול להרשות לעצמי שבועיים שלושה עד להגעתם.

לא הגיוני שאם האוטו מושבת, אז או שאתה משבית אותו לשבועיים, או שאתה מתחיל לחרוש פירוקיות (מה זה המון חלקים? כמה רובר בכלל נשארו נוסעות?) או שאתה קונה ביוקר מהיבואן?

לא מתאים בכלל!!! זה לא רכב אספנות ואין סיבה לסבול בגלל רכב, יהיה אשר יהיה. שים לב שאני אפילו לא כותב על אמינות של הרכב, כי אין לי אחת כזו ולא הייתה - אבל מה לעשות, רכב זה ההפך מתכשיטים של אשה - כמה שיש יותר ממנו, ככה יותר טוב.

פורסם

עם כל הכבוד, מאיביי אני מביא חלקים לרכב שאינם חשובים, כמו למשל מגיני בוץ שקניתי לפונטו שלי.

האוטו נוסע גם בלי מגיני הבוץ האלו, ולכן אני יכול להרשות לעצמי שבועיים שלושה עד להגעתם.

לא הגיוני שאם האוטו מושבת, אז או שאתה משבית אותו לשבועיים, או שאתה מתחיל לחרוש פירוקיות (מה זה המון חלקים? כמה רובר בכלל נשארו נוסעות?) או שאתה קונה ביוקר מהיבואן?

לא מתאים בכלל!!! זה לא רכב אספנות ואין סיבה לסבול בגלל רכב, יהיה אשר יהיה. שים לב שאני אפילו לא כותב על אמינות של הרכב, כי אין לי אחת כזו ולא הייתה - אבל מה לעשות, רכב זה ההפך מתכשיטים של אשה - כמה שיש יותר ממנו, ככה יותר טוב.

כבעלים לשעבר של 216 אף פעם לא נתקעתי בלי חלקים אף לא פעם אחת,

עם כל הכבוד לפונטו שלך או ל206 מנוע 1400 שתיהן לא מתקרבות להנאה מנהיגה והאיבזור שיש ברובר,

הרובר מהירה ומהנה בכל פרמטר מהמכוניות הנ"ל,

עכשיו נשאלת השאלה :

האם פותח השרשור מעוניין ברכב מהנה לנהיגה או ברכב שיקח אותו ממקום א' לב'?

בחירתי האישית :

הנאה - רובר

יופי חיצוני - רובר

אמינות - פונטו

נוחות - 206

פורסם

(מה זה המון חלקים? כמה רובר בכלל נשארו נוסעות?) או שאתה קונה ביוקר מהיבואן?

.

איפה כתבתי שצריך לתקן את הרכב דרך איביי ציינתי במפורש שזו דרך להוריד עלויות, החלקים לא יקרים יותר מפולקסוואגן או טויוטה אבל ביחס למחיר הרכב הם גבוהים .

יש לא מעט רובר נוסעות ובהצלחה ככה שבמידה ואין לך נסיון עם הרכב הנ"ל אל תמהר לקטול ללא בסיס .

Peugeot 208GTI

פורסם

לא מעט רובר זאת קצת הגזמה...רכב שיש ממנו מעט מאוד יחידות. גם מכר גרוע בזמן אמת, גם תוחזק בצורה רשלנית ע"י הנהג הישראלי המצוי וגם הזמן עשה את שלו והרבה מהמעט שנמכר כבר ירד מהכביש בתאונות.

רכב זה קודם כל, לפני הכל - מכשיר שאמור לעשות את העבודה ולהביא אותך במינימום הוצאות לנקודה שלך. מה עוד שזה מה שציין פותח השרשור שהוא רוצה - רכב אמין וזול לאחזקה.

רובר לא נופל בשום קטגוריה כרכב "זול לאחזקה". אם אתה צריך את איביי כדי להוזיל עלויות, סימן שהן גבוהות ללא הצדקה.

כשאני נכנס למוסך לטיפול שגרתי, שום חלק לא חורג מעלויות סבירות לגמרי, אפילו לעומת חלקים סיניים תחליפיים.

פורסם

יש כמה מאות רובר 200 על הכביש אומנם זה לא המון אך עדיין מספיק .

יש לך נתון מדויק לגבי כמות הרובר שהושבתו בתאונה או ששוב מדובר בספקולציה/סטיגמה ?

הרכב מיועד למי שבאמת יודע למה הוא נכנס אתה משום מה עסוק בכתיבת תגובות לא ענייניות, הייתה לך רובר ? לי היו 3 ושתיים מתוכן עדיין בבעלותי ואף פעם לא נתקעתי ללא חלק זמין .

אם אני צריך את איביי כדי להוריד עלויות כנראה שאני צרכן חכם שיודע מתי אפשר לחסוך סכום משמעותי, הזמנתי חלקים מאיביי גם לפג'ו שלי וגם לטויוטה ז"ל ואזמין לכל רכב שיהיה בבעלותי .

רוב בעלי הפיאט שאני מכיר גם מזמינים חלקים מחו"ל זה מעיד משהו על הרכב כמותג ?

Peugeot 208GTI

פורסם

גם אני מזמין חלקים מחו"ל. אבל אם משהו צריך החלפה מיידית באוטו - הוא יוחלף מיידית, בעלות סבירה - בחלק חדש מהשקית בקנייה ישירה מהיבואן או בחלק מפירוק שאותו אפשר להשיג בקלי קלות.

לגבי כמויות - הדרך הטובה ביותר לבדוק כמה מכוניות עוד נוסעות על הכביש, היא לבדוק את כמות הרכבים למכירה כמדד רנדומלי:

פונטו ספייס - 435 מודעות (וזה בלי לספור כמה ספייס נרשמו בטעות סתם כפונטו).

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=1404&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info=

פיג'ו 206 - 1026 מודעות

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=33&SubModelID=289&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&Info=

רובר 216 - 63 מודעות.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=42&SubModelID=376&FromYear=&UntilYear=&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&Info=

תסיק לבד את המסקנות כמה קל להשיג חלקים בפירוק, כמה חלקים תחליפיים יש בחנויות, כמה מוסכים מתמחים וכו'.

פורסם

ממש בדיקה מדעית :roll:

ברור שיש יותר פג'ו ופונטו על הכביש האם איפשהו בדיון טענתי אחרת ? חישוב יחס פשוט יביא אותך למסקנה שביחס לכמות הרובר על הכביש יש מספיק רכבים בפירוק .

מכיוון ששוב כמו הקביעה שלך לגבי זה שרוב הרוברים הושבתו אני מניח שאין לך שום נתון או נסיון בנוגע לרובר ולכן נראה לי שאין טעם לנהל דיון .

גם אני וגם עוד בעל רובר ציינו בשרשור שאין בעיה להשיג חלק חדש במיידי אבל שוב אני מציין שהחלקים יקרים ביחס לעלות הרכב

(כדי שלא נחזור לזה שוב הדגשתי ) .

הדיון איתך הוא עקר מיסודו אין לך שום נסיון עם רובר אבל אתה קובע עובדות כאילו אין מחר ולכן מבחינתי הדיון נגמר ומכאן השרשור יחזור לנושא המקורי .

תהיה בריא .

Peugeot 208GTI

פורסם
אם אתה צריך את איביי כדי להוזיל עלויות, סימן שהן גבוהות ללא הצדקה.

.

כל בעלי הרכבים בארץ ולא משנה מאיזה סוג צריכים את איביי כדי להוזיל עלויות. (לצערי)

נ.ב כל החלקים שהזמנתי לרובר שלי מאיביי היו חלקי קוסמטיקה, חלקים מכניים קניתי רק בארץ.

• תוכן חדש...