Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בתיבה 35 ליטר נבנתה בנגריה לפי הוראות יצרת לC12 COMP.

כחצי שנה הייתי מרוצה ממנה מאד.

היום, החלטתי להוסיף צמר אקוסטי שהוצאתי מזמן מוופרים של MOREL שסתם שכבו לי בבית בתיבות עץ.

לאחר שחיברתי את הסאב הבחנתי מיד שעצמת הסאב הכפילה את עצמה!!! לא היה לי זמן להתעמק האם הירידה לנמוכים יותר מורגשת אבל בעניין עצמה- מפחיד מה שזה חולל!

השאלה שלי היא כזאת. תאורטית הקטנתי את חלל התיבה באמצעות הצמר. בפועל אני יודע שהצמר הזה בעצם מגדיל את הנפח.

המחשבה שלי נכונה? יש סיכוי שאגרום נזק לסאב בעקבות זה?

תודה ושתהיה שבת שלום לכולם

פורסם

לא הכפלת עוצמה ואפילו לא העלת אותה ב 0.01 דציבל, אתה פשוט מקבל עכשיו עיוות לא נורמלי שגורם לך לחשוב שהסאב חזק יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

LIKE על התשובה !

איך שקראתי התגלגלתי מצחוק על התשובה שלך XD

מממ

האם באמת הצמר הזה עשוי לכולל פגיעה בסאב ?

פורסם

איתמר אתה מוזמן לבוא לשמוע בעצמך את המצב עכשיו לאחר הוספת הצמר ובמיוחד בשבילך אני אסיר אותו שתשמע שהצליל יחד עם הצמר בגוה פי 2.

אין שום עיוות ואין שום מריחה הסאב מגיב מדוייק ונשמע כאילו הגברתי GAIN מהמגבר מה שבעצם לא קרה.

ולא ענית לשאלה האם זה יכול לגרום נזק לסאב.

פורסם

אני לא קונה את מה שאתה אומר כי:

א. מנסיוני "צמר אקוסטי" בכמות רבה מעוות את הסאונד.

ב. צמר אקוסטי במינון נמוך לא משפיע, לפחות לא באופן כזה ששמעתי הבדל כלשהו, אולי מכשיר היה "רואה" הבדל.

ג. C12 מעולם לא היה ומעולם לא יהיה סאב מדוייק, כך שאני לא ממש מבין על איזה דיוק אתה מדבר :wink:

ההשערה היחידה שעולה לי לראש היא שכשהרכבת חזרה את הסאב הפכת פאזות (+ ו -) ויכול להיות שעכשיו אין לך התאבכות הורסת ולכן הסאב נשמע חזק פי 2, זה בהחלט יכול להיות. כדי להיות בטוח נסה להפוך את ה + וה - בכניסה לסאב ותראה מה קורה.

ולשאלתך המקורית, לא, לא מזיק לשמוע מוזיקה כאשר התיבה מכילה צמר אקוסטי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני מעריך את העובדה שהשתדלת בתגובה הזאת לא להתפלצן :)

לא שמתי כלכך הרבה צמר. שכבה מאוד אוורירית של 4 ס"מ

לא הפכתי פאזות. יש לי אופציה להפוך באמצעות הרדיו דיסק וזה לא משנה הרבה.

שאמרתי מדוייק התכוונתי בהשוואה לפניי הוספת הצמר.

לא מזיק ז"א שלא הקטנתי את חלל התיבה ונוצר יותר עומס על האלמנט?

אחלה, תודה :)

פורסם

לא התפלצנתי גם בתגובה הראשונה שלי, מה שרשמתי לך זה מה שקורה.

ה 4 ס"מ ספוג אקרילי הזה לא ממש משנה את נפח התיבה הפנימי, אבל הוא כן מדמה (במרכאות כפולות ומכופלות) נפח תיבה גדול יותר. בפועל זה טריק שלא ממש עובד.

איתמר.

אגב, הפיכת פאזות במכשיר לא דומה להפיכת פאזה חשמלית אמיתית.

פורסם

איתמר לגבי הפיכת הפאזות ,

אם הוא יהפוך אותן כרגע לדוגמא היא קופצת קדימה

במקרה שהוא יהפוך אותן, היא תקפוץ אחורה ?

פורסם

הוספת צמר סלעים, ספוג אקרילי ועוד חומרים שנועדו לדמות נפח "חסר" בתיבה ברוב המקרים כמעט ולא גורמים לשום הבדל, במקרים מסויימים עוזרים קצת וגם במקרים מסויימים רק גורעים מהתוצאה.

תיקח בחשבון שבתיבה אטומה אין בעיה גדולה לזרוק פנימה חומר שכזה אבל בתיבה שהיא פורטד אתה חייב לוודא שאין מגע בין חומר המילוי למגנט של הסאב.

הסיבה לזה היא שיש כניסה ויציאה של אוויר (חמצן לתיבה) וזה יכול לגרום להצתה של הצמר\ספוג אם הם דליקים - כן, מהחום של המגנט. בשביל זה - תדאג או להדק עם אדח סיכות את חומר המילוי ישר לדפנות התיבה - או להפריד ברשת ברזל בין מגנט הסאב לבין חומר המילוי - תיקח בחשבון שהרשת עלולה להרעיש ולקרקש בפני עצמה אם לא תטפל בה נכון.

---------

לאמר שאין הבדל שמיע - אני לא אוהב את הדיעה הנחרצת שאיתמר מביע בנושא הזה - מנסיון שעשיתי עם חומר מילוי שכזה בתיבה 45 ליטר פורטד - הידוק של החומר לדפנות התיבה ומילוי של כמה ליטרים נוספים בתוכה של החומר הזה גרמה להבדל מאוד שמיע, אבל

לא היתה עליה גדולה ב"עוצמה" של הסאב הוא פשוט היה נעים יותר ועמוק יותר בתוצאה שלו אבל היה הבדל שמיע באופי של הסאב.

------

מכל התוצאות שרשמת אני מסכים עם איתמר שיתכן והפכת את החוטים של הסאב וזה הפך קוטביות\פאזה ולכן הסאב פתאום נשמע לך חזק יותר כתוצאה של ביטול התאבכות בין הסאב למידבאסים שלך למשל.

אולי כדאי לך גם לנסות לשים את הסאב הזה בתיבה קצת יותר גדולה ולראות אם באמת יש הבדל לטובה או לרעה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...