Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5 שקל לליטר דלק!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש לי אוטו אוכל 1:4 וכל חודש מעל 900 שקל דלק

והוא בנזין 95 !!.

אני חושב פעמיים אם להדליק אותו בבוקר.

איזה אוטו זה ??

כן.איזה שברולט יש לאסטרו?

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בפעם ה 5000,מחירי הדלק בארץ נגזרים ממחיר חבית דלק בשוק העולמי,השבוע מחיר חבית נפט הגיע לשיא של 32 דולר!ואם הוא יעלה ל64 דולר לחבית,נניח,אז ליטר יעלה 10 שקלים,פשוטו כמשמעו.מה שכן,2\3 ממחירו של הדלק מורכב ממיסוי ובלו,דרך קלה להפליא לגביית מיסים...האמת צריכה להאמר,כשמחירי הנפט ירדו בעולם,גם הדלק בארץ הוזל,ואגב,לא ניתקלתי בהרבה מדינות,למעט ארה"ב כמובן,שמחירי הדלק בהן זולים מבישראל.

זה נכון, אבל גם לא נכון.

מאחר ובחבית נפט יש 200 ליטר, $32 לחבית פירושו 16 סנט לליטר או 70 אגורות לליטר בקירוב. על זה תוסיף הוצאות קבועות שאינן משתנות כפונקציה של מחיר הנפט(הובלה, זיקוק, שיווק וכו.) ומיסוי שהוא סכום קבוע + מכפלה.

המדינה יכלה באותה קלות לקבוע מיסוי קבוע בלבד על הדלק. בצורה זו הכנסותיה היו נשארות קבועות ואילו מחיר הדלק היה נע אך במעט. בדוגמא שהבאת, אם מחיר החבית היה עולה ל$64 , מחיר הבנזין בתחנה היה עולה ל 5.70 ש"ח, וסכום המיסים היה נשאר זהה.

אילו רצתה המדינה, יכלה להגדיל ולעשות, ולהשתמש במרכיב המיסוי האימתני כ"בופר": כשמחיר הנפט הגולמי בעולם עולה - המיסוי יורד (מעט) וכשהוא יורד - המיסוי עולה. בדרך זו מחיר הדלק על כל השפעותיו הכלכליות היה נשאר קבוע.

נמרוד

פורסם

והוא בנזין 95 !!.

אם בצריכה של 1:4 הרכב שלך שותה רק 900 שקל בחודש מצבך טוב.

פורסם
בפעם ה 5000,מחירי הדלק בארץ נגזרים ממחיר חבית דלק בשוק העולמי,השבוע מחיר חבית נפט הגיע לשיא של 32 דולר!ואם הוא יעלה ל64 דולר לחבית,נניח,אז ליטר יעלה 10 שקלים,פשוטו כמשמעו.מה שכן,2\3 ממחירו של הדלק מורכב ממיסוי ובלו,דרך קלה להפליא לגביית מיסים...האמת צריכה להאמר,כשמחירי הנפט ירדו בעולם,גם הדלק בארץ הוזל,ואגב,לא ניתקלתי בהרבה מדינות,למעט ארה"ב כמובן,שמחירי הדלק בהן זולים מבישראל.

זה נכון, אבל גם לא נכון.

מאחר ובחבית נפט יש 200 ליטר, $32 לחבית פירושו 16 סנט לליטר או 70 אגורות לליטר בקירוב. על זה תוסיף הוצאות קבועות שאינן משתנות כפונקציה של מחיר הנפט(הובלה, זיקוק, שיווק וכו.) ומיסוי שהוא סכום קבוע + מכפלה.

המדינה יכלה באותה קלות לקבוע מיסוי קבוע בלבד על הדלק. בצורה זו הכנסותיה היו נשארות קבועות ואילו מחיר הדלק היה נע אך במעט. בדוגמא שהבאת, אם מחיר החבית היה עולה ל$64 , מחיר הבנזין בתחנה היה עולה ל 5.70 ש"ח, וסכום המיסים היה נשאר זהה.

אילו רצתה המדינה, יכלה להגדיל ולעשות, ולהשתמש במרכיב המיסוי האימתני כ"בופר": כשמחיר הנפט הגולמי בעולם עולה - המיסוי יורד (מעט) וכשהוא יורד - המיסוי עולה. בדרך זו מחיר הדלק על כל השפעותיו הכלכליות היה נשאר קבוע.

נמרוד

אם המחיר נשאר קבוע

אז איך זה שמחירי הדלק קפצו ביותר מחצי שקל בשנה אחת!

זה חארטה גם המיסוי עולה וגם מחירי הנפט

עד שלא נתארגן עם הפגנה אימתנית זה לא יגמר! אם כל אחד יתרום ולא יתדלק רק שבוע אחד!

לסבול שבוע אחד בלבד יגרום לנו להקלה גדולה ואנחנו בסוף רק נרוויח מזה...

חייל שבוז ממחירי הדלק

מציע לארגן הפגנה ולא לתדלק שבוע שלם...

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

והוא בנזין 95 !!.

אם בצריכה של 1:4 הרכב שלך שותה רק 900 שקל בחודש מצבך טוב.

מצבך באמת טוב עם צריכה כזאת ,

אני עם צריכה של 1:11 ממלאה כל שבוע מכל של 30 ליטר +- שזה בעזור ה 150 ש"ח

לשבוע , שזה 600 - 650 שקל לחודש .

אז אין לך כל כך מה לחשוב .

או שפשוט תקנה איזה C3 דיזל שתעשה לך 20 ק"מ +- לליטר אם זה כל כך מפריע

והכל יהיה טוב ויפה .

***עריכה***

צריכת דלק של C3 (ק"מ לליטר):

26.3 23.3 19.6

בין-עירוני משולב עירוני

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם
ואגב,לא ניתקלתי בהרבה מדינות,למעט ארה"ב כמובן,שמחירי הדלק בהן זולים מבישראל.

באוסטרליה ונ"ז הדלק עולה בערך 2.5 ש"ח לליטר, עד כמה שזכור לי, לא דולר לגלון כמו בארה"ב אבל בהחלט זול, ואכן כמות ההולדנים V8 מותאמת לכך :)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני גם מצטער כל פעם מחדש על מחירי הדלק, ועם צריכה ממוצעת של 1:6, אני

לא בדיוק שמח, אבל כאן אין מה לעשות...

מחיר חבית עלה לכמעט 42$ ולא 32$ כמו שנכתב כאן.

רק לשם השוואה, אחרי המלחמה בעירק מחיר חבית ירד ל 28$.

כלומר מחירי הדלק עלו בערך ב 50 אחוז.

ולכן מחירי תדלוק בכל העולם עלו !

מה שלפחות קיזז חלק מעליית המחיר הוא הירידה בשער החליפין, שאחרי מלחמת עירק

ירד משמעותית.

לגבי המיסוי, זו נקודה כואבת, אבל ממשלה לא יכולה להוריד מיסוי מתי שבא לה

ולהעלות חזרה. למרות שזה היה נחמד אם זה היה קורה.

תוסיפו לכל זה חוסר תחרות במשק הדלק, וצרכנים ישראלים אדישים, שלא מוכנים

לעשות כלום, וקיבלתם ליטר דלק בחמישה שקלים...

פורסם
(ככה זה כשאבא שלך עובד בתנובה)

אז תתדלק חלב (3%). :wink:

עד כמה שזכור לי, לא דולר לגלון כמו בארה"ב אבל בהחלט זול

לא רוצה ליהיות קטנוני- אבל בארה"ב הדלק כבר מעל 2 דולר לגלון- עדיין חצי ממה שאנחנו משלמים...

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

לא רוצה ליהיות קטנוני- אבל בארה"ב הדלק כבר מעל 2 דולר לגלון- עדיין חצי ממה שאנחנו משלמים...

יש כמה עקרונות כלכליים שעובדים לטובת השוק האמריקאי כמו "יתרון לגודל" ואולי גם העובדה שמדובר במדינה שמפיקה נפט...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש כמה עקרונות כלכליים שעובדים לטובת השוק האמריקאי כמו "יתרון לגודל" ואולי גם העובדה שמדובר במדינה שמפיקה נפט...

מה שאתה משלם הוא פחות מחצי ממחיר הדלק (לצרכן, ללא מיסים ,כולל הרווחים של כולם).

יוקר הדלק נובע ממיסים . אגב , באירופה המחירים דומים לארץ.

פורסם

ארה"ב בעיקרון לא מפיקה נפט לשימוש אזרחי רחב, היא עושה בשכל ושומרת על עתודות הנפט שלה.

עוד כמה עשרות שנים, כשהנסיכים האמיריים יבואו לתדלק את המרצדסים שלהם ויגלו שמאגרי הנפט התייבשו, אז הם יאכלו קש והאמריקאים יצחקו על כולם.

מי אמר שהאמריקאים מטומטמים ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

באוסטרליה ונ"ז הדלק עולה בערך 2.5 ש"ח לליטר, עד כמה שזכור לי, לא דולר לגלון כמו בארה"ב אבל בהחלט זול, ואכן כמות ההולדנים V8 מותאמת לכך :)

צודק,ושם גם הסולר יותר יקר מבנזין [בגלל זיהום סביבה,למעט בניו זילנד],היום ליטר דלק באוסטרליה [לפי מה שדיברתי עם חבר לפני חודש עומד על 3 שקל לליטר,וליטר גז עולה שקל וחצי..

למה לא מכניסים גז לארץ,מישהו יכול להסביר לי?!

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

צודק,ושם גם הסולר יותר יקר מבנזין [בגלל זיהום סביבה,למעט בניו זילנד],היום ליטר דלק באוסטרליה [לפי מה שדיברתי עם חבר לפני חודש עומד על 3 שקל לליטר,וליטר גז עולה שקל וחצי..

למה לא מכניסים גז לארץ,מישהו יכול להסביר לי?!

בוא אני אסביר לך משהו טיפה שונה:

ברגע שיכניסו גז לארץ, שיעלה פחות ויזהם פחות, הממשלה תיכנס לפאניקת "הפסדי-הכנסות" ותטיל מיסים והגבלות שונות ומשונות כדי להפוך את המכוניות ללא יותר כדאיות מאשר כל כלי רכב אחר.

אולי הם ימציאו "התקן הגברת צריכת דלק" בכל מכונית מונעת גז כדי למנוע את החיסכון. בארץ אני בהחלט יכול לראות את זה קורה...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ארה"ב בעיקרון לא מפיקה נפט לשימוש אזרחי רחב, היא עושה בשכל ושומרת על עתודות הנפט שלה.

עוד כמה עשרות שנים, כשהנסיכים האמיריים יבואו לתדלק את המרצדסים שלהם ויגלו שמאגרי הנפט התייבשו, אז הם יאכלו קש והאמריקאים יצחקו על כולם.

מי אמר שהאמריקאים מטומטמים ?

ועוד פנינה קטנה: ארה"ב שאוכלוסיתה מונה כ 5% מכלל אוכלוסית העולם משתמשת בכ25% ממשאבי האנרגיה העולמי.

סתם הגיג...

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...