Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת- אני ממלא 32 PSI קדמי ואחורי. עכשיו, שמתי לב שעיקר השחיקה היא בדפנות דווקא, גם בקדמי וגם באחורי. מה הלחץ הנכון שעלי למלא? הצמיג הוא קונטיננטל אקו, לא זוכר המידות לצערי.

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

שלום לך,

שחיקה לא אחידה יכולה לנבוע מפרונט לא מכווון, לאחר החלפת צמיגים או מכה ממדרכה או לאחר תקופה ארוכה מוטב לכוון את הפרונט במכון מורשה, זה לא יקר, 250-300 שקל אם אני זוכר נכון.

לחץ אוויר תקין תוכל למצוא עבור רכבך בספר הרכב או ברוב תחנות הדלק תלויה טבלה ליד צינור האוויר.

בברכה, מאור

פורסם

הדרך הכי טובה למלא כאשר הצמיג חם היא:

לבדוק בבוקר כמה חסר בעזרת מדיד(למשל31, אז צריך להוסיף 1)

לנסוע עם הצמיג, כשהוא חם להיכנס לתחנה ולמדוד את לחץ כשהצמיג חם(יראה 32), לנפח בלחץ המשוכלל- הוספה של לחץ הניפוח שהיה חסר בבוקר ללחץ הקיים כרגע.

קובי

פורסם
מה הם מידות הצמיג ?

אם זה דגם ליסינג פשוט - הצמיגים הם 195/65/15.

אם זה דגם משודרג יותר עם חישוקים קלים - הצמיגים הם 205/55/16

פורסם

הדרך הכי פשוטה לדעת את הוראות היצרן למילוי אוויר היא לפתוח את הדלת של הנהג או הדלת האחרוית שמאחורי הנהג

ושם תמצא מן מדבקה או לוחית מתכת המסבירים את עניין המילוי אוויר

לדעתי אם היצרן שם אותם שם כנראה זה מסיבה מסויימת אז תתייחס לזה מומלץ:-o

פורסם

גם המד לחץ הפשוט שאתה קונה בכמה שקלים באוטו דיפו מזייף באחוזים גדולים.

מד לחץ אוויר מקצועי ומדוייק עולה הרבה כסף.

פורסם
הדרך הכי פשוטה לדעת את הוראות היצרן למילוי אוויר היא לפתוח את הדלת של הנהג או הדלת האחרוית שמאחורי הנהג

ושם תמצא מן מדבקה או לוחית מתכת המסבירים את עניין המילוי אוויר

לדעתי אם היצרן שם אותם שם כנראה זה מסיבה מסויימת אז תתייחס לזה מומלץ:-o

לפי המידות הנ"ל 15\65\195 16\55\205 לחץ האויר באופנים הקדמי והאחורי הוא 32 PSI. שהם 2.2 BAR .

וזה אכן מה שאני ממלא, בהתאם למדבקה, ולכן אני מופתע מהמצב.

אני לא מעוניין בנהיגה ספורטיבית, ואני לא "חולה מכוניות" בצורה שאני מקפיד על האוויר בצמיג מדיי יום, זה לא ריאלי עבורי. אני כן מקפיד למלא אוויר בכל תדלוק. המרחק שאני נוסע לתחנת הדלק הוא בערך 1 ק"מ (ליד העבודה שלי), האם הצמיג נחשב "קר" או "חם"? אני מניח שקר, אחרת הייתי צריך למלא יותר לחץ, אם הבנתי נכון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לחץ האויר במכוניות משפחתיות (בעיקר) הוא פשרה בין נוחות לאחיזה. אם מצאת לנכון שמד לחץ האויר שלך לא מדוייק או שהפשרה שהיצרן ממליץ עליה לא מתאימה לך, פעל בהתאם; רכוש מד לחץ אויר איכותי ובמידת הצורך תעלה את לחץ האויר ב 2-3 PSI בכל גלגל - רק אם מצאת לנכון שהלחץ שמילאת עד היום היה תקין למדי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
גם המד לחץ הפשוט שאתה קונה בכמה שקלים באוטו דיפו מזייף באחוזים גדולים.

מד לחץ אוויר מקצועי ומדוייק עולה הרבה כסף.

אני דווקא מדבר על מד קצת יותר מפשוט שבטוח גם לא נמכר באופיס דיפו

מחברת Accutire

• תוכן חדש...