Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי סאאב 9000 טורבו כפי שציינתי שנת 94, כאשר אני מפעיל את המזגן הוא מקרר אך כאשר האוטו מגיע לטמפ העבודה שלו , המאוורר מתחיל לעבוד ולקרר את הרדיאטור אז המזגן מפסיק לעבוד. וגם כאשר המאוורר של הרדיאטור מפסיק לעבוד עדיין המזגן לא מקרר.

נ.ב:

הוחלף טרמוסטט של המזגן . וגם נבדק המאוורר של המזגן והוא נכנס לפעולה ישר שאני מדליק את המזגן עשינו גם בדיקת לחצים של המזגן והכל נמצא תקין .

תודה לכל העונים.

פורסם

איך בנויים הרדיאטורים אצלך (של המנוע ושל המזגן) ? אחד ליד השני ? אחד מעל השני ?

כאשר הרכב מגיע לטמפ' עבודה הטרמוסטט של המנוע נפתח ונוזל קירור חם מתחיל לזרום ברדיאטור של המנוע. לפי מה שאתה מתאר זה גורם למזגן להפסיק לעבוד. ייתכן שהחום מהרדיאטור של המנוע מחמם (איכשהו, קצת קשה לי לחשוב איך) את הרדיאטור של המזגן, וכך מונע עיבוי של הגז של המזגן. במצב כזה המזגן לא יפיק קירור.

נ.ב. ברוך הבא לפורום ומזל טוב להודעתך הראשונה :)

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

הרדיאטורים בנויים אחד ליד השני . האוטו אצלנו כבר 5 שנים וזה אף פעם לא קרה זה רק בתקופה האחרונה קרה משהו בערך לפני שנה .

פורסם

מכיוון שאיני מומחה למיזוג אני לא יכול להגיד מנסיון מה הבעיה ויכול רק להציע כיווני מחשבה בתקווה שמשהו יתפוס:

זה שכשהמנוע קר המזגן פועל, שולל את האפשרות של בעיה במדחס.

הבדיקות שעשו למזגן שוללות את האפשרות השכיחה של דליפת גז.

החלפת התרמוסטט שוללת, כמובן, תרמוסטט.

מכיוון שאתה אומר שזה תלוי בטמפ' של הרכב, אני רואה שני כיוונים אפשריים:

1. חום המנוע מחרבן את פעולת המעבה (= הרדיאטור של המזגן)

2. חום המנוע מחרבן את פעולת המאדה (זה שנמצא במערכת האוורור)

לגבי אפשרות 1 אני אובד עצות לגבי איך זה יכול להיות, הרי לא ייתכן שיש 'דליפה' של נוזל קירור של המנוע איפשהו בסביבת/בתוך המעבה. הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שמסיבה כלשהי זרימת האוויר על פני המעבה נפגעה בגלל משהו, והוא סופג את חום המנוע למרות שהמאוורר שלו פועל.

יכול גם להיות שהמעבה סתום / דפוק / מסיים את חייו, והוא יעיל גבולית במצב שלא חם מסביבו, וברגע שחם מסביבו הוא עובר את הגבול לחוסר יעילות (כלומר הגז לא מתעבה). האם הקרור של המזגן תקין או חלש (במצב שהמנוע קר) ?

לגבי אפשרות 2, יכול להיות שיש משום מה זרימה של נוזל קרור של המנוע ברדיאטור החימום הפנימי, למרות שלא הופעל חימום. מצב כזה יבטל את פעולת הקרור של המאדה. אבל אם זה היה המצב הייתם מרגישים חימום קבוע ברכב כאשר המזגן אינו מופעל, ומכיוון שלא ציינת את זה אני מניח שזה לא המצב.

יש כמובן במערכת המיזוג את האפשרות החביבה על עמית של שסתום התפשטות, אם כי אני לא רואה איך בעיה בו תהיה מושפעת מחום מנוע.

ויש לבסוף אפשרות של איזה מערכת בקרה 'חכמה' (מדי) ברכב שאמורה להפסיק את פעולת המזגן במצב של חימום יתר, ותקלה בחיישן / מערכת הנ"ל שגורמת לה לחשוב שהרכב הגיע לחימום יתר ברגע שהוא בטמפ' עבודה. האם יש בקרת אקלים ברכב (או מיזוג ממוחשב אחר) ?

מקווה שמשהו מכל השערות יעזור, אולי אפילו למי מהמומחים הטובים ממני בפורום, לעלות על הבעיה.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

אני לא אומר שזה בגלל טמפ העבודה של הרכב זה מה שאני משער. אני יכול להציג עוד בעיה אולי זה יעזור . בוא נאמר כאשר המזגן מקרר ואז מפסיק לקרר אני מכבה אותו לשניה ואז שוב מפעיל אותו אז הוא מקרר שוב לכמה דקות ואז שוב מפסיק אולי זה יעזור לכם לאבכן את הבעיה.

נ.ב: יש בקרת אקלים אוטומטית באוטו (כאילו מחשב).האם הקרור של המזגן תקין או חלש (במצב שהמנוע קר) ? הקרור תקין . אני חושב יותר לכיוון שיש איזה חישן שאומר למחשב של הרכב שהוא הגיעה לחימום יתר ואז המזגן מפסיק לקרר . היכן יש כאלה חישנים ?

תודה לכל העונים

פורסם

יתכן והבעיה היא דווקא במערכת החימום.

אם ברז החימום תקוע על מצב פתוח, כשהמנוע מגיע לטמפ' עבודה והטרמוסטט נפתח, מתחילה צירקולציה של מים חמים למקרן החימום שחולק את אותן תעלות עם המזגן ובצורה זו מוריד את יעילותו כך שהתחושה היא של מזגן שלא עובד.

הדרך הפשוטה לבדוק היא לנתק את צנורות כניסת ויציאת המים החמים של החימום, לגשר ביניהם (מעגל ללא המקרן שברכב) ולראות מה קורה.

נמרוד

פורסם

כשהגעתי אל החשמלאי הוא טען שזה בעייה של הרכב מהסיבה שהמאוורר והמזגן יושבים על אותו חיבור של חשמל או טענה דומה ...

בכל מקרה הוא חיבר את המזגן בצורה ישירה למצבר ונפתרה הבעייה ...

הוא אמר שהוא ניתקל בבעיות דומות הרבה ...

נ"ב אני לא ממש מבין בזה ... זה מה שהוא הסביר וראיתי חיבור חדש למצבר ...

מקווה שעזרתי

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

• תוכן חדש...