Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיחור של שלושה ימים (בעקבות הארועים בכרמל) אני מבקש לשמוע על התרשמות המשתמשים במנהרות הכרמל.

אישית נסעתי בהן פעם אחת - מהגרנד קניון לכיוון הצ'ק פוסט, בשעות הבוקר של יום חמישי. הכניסה מעט מפותלת ונתיב ההשתלבות לתנועה המגיעה ממערב (מכיוון מחלף חיפה - דרום) מעט קצר. בתנועה הדלילה שבה נתקלתי זו לא היתה בעיה אולם כאשר מספר המשתמשים במנהרות יגדל עלולה להיות בעיה. בהמשך המנהרה דומה מאוד למוכר מאירופה (שויצריה, אוסטריה). הנסיעה מהגרנד קניון עד לצומת הנפח (בצ'ק פוסט) ארכה כ-3 דקות (כולל המתנה קצרה מאוד לפתיחת המחסום ביציאה, מסלול מנויים). ההמתנה ברמזור של צומת הנפח ארכה כ-2 דקות נוספות, אולם בסופו של דבר עברתי את צומת וולקן כ-9 דקות לאחר יציאתי מהגרנד קניון, לעומת כ-15-20 דקות בחודשים האחרונים, כאשר נסעתי דרך כביש רופין, רח' בצלאל, חליסה, רח' החשמל וכביש 22.

האם ההוצאה מוצדקת: לדעתי, אם התרשמותי כי המנהרות חוסכות 5-10 דקות בקטע המדובר מבחינתי ההוצאה מוצדקת שכן מאפשרת יציאה מאוחרת יותר בבוקר והגעה נוחה יותר לעבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איך הולך התשלום? מצלמות כמו כביש 6? עמדות תשלום מאוישות\אוטומטיות?

שתי אופציות:

1. תשלום בקופה בכניסה (כאשר נכנסים בחוף הכרמל או בצ'ק פוסט) או ביציאה (כאשר נכנסים בגרנד קניון).

2. תשלום חודשי - יש להרשם באתר האינטרנט, בטלפון או בדוכן בגרנד קניון או מספר מקומות אחרים. אפשר גם לשלב עם מנוי לכביש 6. יש הסדר אוטומטי למנויי כביש 6 אבל צריך לאשר אותו. יש לעצור במחסום בכניסה\יציאה בדומה לתשלום בקופה, אולם במסלול המיועד למנויים, המחסום נפתח תוך שניות אחדות לאחר זיהוי הרכב במצלמה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנסיון ביום חמישי אחה"צ של הקטע המערבי(מת"מ-גרנד קניון), הביצוע מרשים אך התמחור שערורייתי(5.70 ש"ח לקטע) - ולפיכך בכוונתי להמנע משימוש במנהרות!

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אני לא ממש מתמצא במחירים של כבישי אגרה, מה המחיר הממוצע לק"מ בכביש הזה, ומה המחיר הממוצע לק"מ בכביש 6 לצורך העניין?

פורסם

לפני שיתחילו הצעקות על "איך גוזלים אותנו", שימו לב לקטע הבא מתוך דיון בפורום "פול-גז" באותו נושא:

בכביש 6 אני נוסעת 60 ק"מ ומשלמת 11.5 ש"ח.

לעבור את המנהרה, שזה סה"כ 6 ק"מ, יעלה 11.4 ש"ח.

פי 10!

בכביש 6 השקיעו כ-4 מיליארד ש"ח, עבור 138 קילומטר. 29 מיליון ש"ח לקילומטר.

במנהרות הכרמל השקיעו כ-1.25 מיליארד ש"ח, עבור כ-4.7 קילומטר מנהרה נטו (ועוד קצת כביש, שזה די זניח). 266 מיליון ש"ח לקילומטר.

יותר מפי 9. אז זה בסדר.

פורסם

מה קשור?!

זה שהיה יקר יותר לבנות את הכביש זה אומר שהנהגים צריכים לספוג את זה?

אני לא מסכים איתך, אני חושב שהמדינה צריכה לספוג את ההוצאות האלה.

Bimmer

פורסם

המדינה צריכה לספוג את זה?

למה??

איך ייממנו את הישיבות??

יש עלות לפרוייקט, היזם צריך להרוויח, לכן התמחור הוא כך.

בעוד X שנים יעבור הפרוייקט לידי הממשלה , כך גם כביש 6 , ואז אפשר יהיה לנסוע בחינם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
מה קשור?!

זה שהיה יקר יותר לבנות את הכביש זה אומר שהנהגים צריכים לספוג את זה?

אני לא מסכים איתך, אני חושב שהמדינה צריכה לספוג את ההוצאות האלה.

מדובר בכביש אגרה ולא בכביש רגיל. הרעיון של כביש אגרה הוא שיזם פרטי מממן את הכביש, מטפל בכביש, מחזיר הוצאות, מרוויח ולאחר תקופה קצובה הכביש עובר לידי המדינה. אם המדינה הייתה צריכה לשלם הכביש הזה לא היה יוצא לפועל.לפיכך המדינה לא תסבסד את הנסיעה ולא תשא בשום הוצאות מעבר למה שהוסכם בהתקשרות.

בקשר לעלויות - איש איש והעדפותיו. במבחן שנעשה בידיעות אחרונות היה פער של 23 דקות בין שני נהגים שנהגו לאותו המקום כל אחד בכביש אחר בשעה 9 בבוקר. 23!

אני הייתי שמח לשלם על 23 דקות איכות בבית עם המשפחה, בהלוך ובחזור. שלא לדבר שבימי הגשם המצב יהיה כנראה עוד יותר קיצוני.

מעבר לכך אם תחשבו את מחיר הדלק בפקק, הבלאי, העצבים ומחיר שעת עבודה - המחיר יהיה מאוד כדאי. רק ה 20 דקות שווים כשני שליש מהנסיעה למרוויחים מינימום.

מי שלא שווה לו לשלם - שימתין בפקקים...

פורסם
בעוד X שנים יעבור הפרוייקט לידי הממשלה , כך גם כביש 6 , ואז אפשר יהיה לנסוע בחינם.

יש ערך ל-X הזה בנוגע לכביש 6, או שזה לא רלוונטי ויקרה בעוד 100 שנה? :-)

פורסם

התחשיב צריך להיות אישי - כמה שווה הזמן הנחסם וכמה שווה הדלק הנחסך.

שית האגרה מקובלת מאוד בכל העולם. במרבית מדינות אירופה כל מערכת הכבישים המהירים הם כבישי אגרה, ובמדינות בהן התשלום הוא גלובלי - תקופתי (כגון שויצריה ואוסטריה) יש קטעים - במיוחד מנהרות - שבהם נגבה תשלום נוסף. לפני כ-3 חודשים שילמתי באוסטריה 8.5 אירו תמורת נסיעה של כ-15 ק"מ במנהרה, כך שהמחיר, בהמרה ישירה, די דומה למחיר לקילומטר במנהורת הכרמל.

ד"א - אם מישהו רוצה להביא כדוגמא את האוטובאהנים בגרמניה הרי שהם כבישי אגרה, אלא שכלי רכב פרטיים פטורים מתשלום. כלי רכב כבדים יותר משלמים לפי מרחק הנסיעה (מערכת גביה מבוססת GPS).

פורסם

נסעתי ביום שישי אחה"צ לאורך כל המנהרות (מקניון חיפה ועד צומת הנפח) ובחזרה.

היה תענוג, לרגע הרגשתי בחו"ל.

נתיבים ושוליים רחבים, מפרצים גדולים, הרבה עמדות של SOS (טלפוני חירום) ושלטים גדולים וברורים.

גם לדעתי המחיר מוגזם מידי, אבל למען הגילוי הנאות אציין שלא שילמתי ביום שישי וכנראה שלא אזדקק בכלל לשירותי המנהרות מכיוון שאת כל איזור העיר התחתית, שהוא הבעייתי, אני עוקף דרך הנמל 8)

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

נסעתי פעמיים כבר, ביום שישי ואתמול.

ביום שישי חציתי מחוף הכרמל עד הצ'ק פוסט ומשם לקריות וזה היה תענוג (גם כי זה היה חינם).

זה קצת הרגיש לי כמו "פעם ראשונה עלינו ואז כבר תתמכרו" :)

אתמול בלילה חזרתי מחתונה במרכז אז נסעתי דרך המנהרות מחוף הכרמל לנווה שאנן.

חסכתי לעצמי את העליה של פרויד ומליון רמזורים. פשוט הגעתי הביתה אחרי 8 דקות במקום רבע שעה שבה מאמצים את האוטו.

היה שווה את ה5 שקלים (בת זוגי התלהבה מהמנהרות אז סבבה, מה שעושה אותה מאושרת...).

אגב, ככל שהאוטו שלך צורך יותר דלק והזמן שלך שווה יותר, יותר משתלם לנסוע דרך המנהרות.

מישהו יודע מה ההבדל בקילומטרים בין נסיעה מלאה דרך המנהרות ודרך העיר התחתית?

אולי אני יכול לעשות משוואה באקסל שבה אתה שם את תצרוכת הדלק של האוטו שלך, כמה אתה מרוויח לשעה וזה ייתן לך כמה משתלם לך (או שלא) להשתמש במנהרות :)

פורסם
יש ערך ל-X הזה בנוגע לכביש 6, או שזה לא רלוונטי ויקרה בעוד 100 שנה? :-)

אהה'

כל ילד:-D יודע שמדובר בסה"כ ב 30 שנה . קטן עלינו.

מתוכם כבר עברו איזה 5-7 שנים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

יתכן מאוד שלעובדי מת"מ תושבי נוה שאנן ואחוזה יהיה כדאי לנסוע בשעות אחה"צ דרך המנהרות כדי לחסוך את הפקקים בפרויד. השאלה היא מה יקרה ברמזור שבכניסה המערבית למנהרה.

• תוכן חדש...