Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נסעתי אתמול בערב במנהרות מלב המפרץ עד ליציאה לגראנד קניון.

מכיוון שאני עושה את הנסיעה הזו פעם בשבוע עם רכב אספנות בן 40, מבחינתי, המנהרות בעלות ערך רב. במקום לעלות דרך הדר בכבישים משובשים, רמזורים ועומס תנועה, אני נכנס למנהרה ואחרי שתי דקות יוצא בגראנד קניון. משם אני ממשיך למעלה דרך חורב לאוניברסיטה.

מהיר, בלאי מינימלי, כיף לי ולאוטו... אני כבר מנוי :-P

SAY MY NAME | www.alonadler.com

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חיפאי והייתי אחד מהראשונים שנסעו במנהרות (יום אחד לאחר טקס הפתיחה), ולהלן התרשמותי עם נקודות התייחסות:

1. המנהרות בתוכן בנויות היטב, מאווררות ושקטות! ישנו מפרץ עצירה כל כמה מאות מטרים ועמדות SOS. שמתי לב שיש גם כמה יציאות לכבאיות. אין לי מושג אם יש נקודות מילוט מהמנהרה בזמן סכנה או מקלטים.

2. הכניסות עשויות לא רע בצ'ק-פוסט ובכניסה הדרומית לחיפה, למרות שמבחוץ ישנו נזק אדיר לנוף וואדי רושמיה שהוחרב לחלוטין בתחנת נווה שאנן. לדעתי היה אפשר לבנות את הקומפלקס מול הגרנד קניון יותר טוב, אבל אני לא מהנדס תחבורה.

3. ישנן מספר בעיות בתחנות הכניסה: *אין* כיתוב באנגלית בשילוט האלקטרוני (למה)?! - למרות שהנתיבים האמצעיים מוקצים למנויים בלבד, המון אנשים מתעקשים להכנס דווקא לנתיבים הללו - התנהגות ישראלית טיפוסית, ובכניסה הדרומית לצערנו יש סדרנים שנאלצים להסתובב בין המכוניות ולכוון אנשים לנתיבים הנכונים!

4. שיטת החיוב מאוד לא מסודרת כרגע - נסעתי כבר כמה קטעים: או שמשלמים ביציאה, או שמשלמים בכניסה, על פי שאלת הקופאי "איפה אתה יוצא"? (שזה ממש לא טוב). לוקחים כרטיס מגנטי לאחר שמשלמים ומוסרים אותו ביציאה. כך עשיתי אתמול שנסעתי מהכניסה הדרומית לחיפה עד לצ'ק פוסט. מדוע לא עשו כמו בחו"ל? לוקחים כרטיס בכניסה בלי לשלם, ביציאה מוסרים את הכרטיס ומשלמים לפי הדרך שנסענו. כדאי להם לשקול את זה.

5. חסכון בדרך \ זמן \ כסף? כן בהחלט *אבל* זה תלוי. בשעות מאוחרות של הלילה, או בואו נאמר אחרי 22:00 אני לא חושב שיש ממש טעם להיכנס למנהרות, במיוחד לא לקטע אחד. הדרך מצומת מת"מ עד למרכז חורב והלאה לנווה שאנן לוקחת כחמש דקות בלילה בכביש פנוי (כשעולים מפרויד), ובשביל מחיר של כמעט ליטר דלק לדעתי אפשר לוותר, במיוחד מי שאוהב לנהוג. לחיפאים בתוך העיר, אין הרבה טעם. מה שכן, ישנו חיסכון ניכר ביותר בנסיעה ממת"מ עד לצ'ק פוסט! תארו לכם להתקע שעה וחצי בפקקים של עיר\הדר באמצע הצהריים, איום ונורא. אתמול עשיתי את הדרך בשעות הערב המוקדמות וזה חסך לי לפחות 25 דקות נסיעה וגם כ2 או 3 ליטר דלק. מה שכן, כעת אחרי לב המפרץ בשדרות ההסתדרות לכיוון עכו נוסף לעיתים עוד עומס תנועה בגלל המכוניות שיצאו מהמנהרות.

לסיכום: המנהרות עשויות יפה, הן חוסכות הרבה זמן וכסף בעיקר למי שחוצה את כל חיפה בשעות העומס דהיינו בבוקר מוקדם, בצהריים מ12:00 עד 14:00, ומ16:00 בהתגברות תנועה עד לעומס מירבי בסביבות 18:00. הרס נוף מאסיבי ביציאת נווה-שאנן, למרות ניסיונות הפיתוח והצמחיה באיזור. שילוט בעמדות לוקה בחסר וישנו מעט חוסר סדר בעיקר בשל התנהגות נהגים. השירות בעמדות אדיב מאוד. שיטת החיוב לוקה בחסר - חייבים לעשות כמו בחו"ל: לוקחים כרטיס בכניסה, משלמים ביציאה.

המחיר יקר ונקווה שירד בהמשך. בחו"ל קטעים דומים עולים כמחצית מחיר ואף פחות.

למי שמגיע לחיפה אחרי 22:00 עד 06:00 אין הרבה טעם להכנס למנהרות למעט החוויה, כי החיסכון יהיה מועט.

הייתי נותן למנהרות ציון 7 מתוך 10.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

1. דומני שי ש מעברי חירום למנהרה הנגדית.

3. אתה צודק.

4. הסיבה היא מניעת הצורך ב-toll plaza במחלף רופין. אחרת אנשים ייכנסו באחד הקצוות, יקחו כרטיס ויצאו ברופין בלי לשלם, או יכנסו בקצה אחד ויצאו בשניויטענו לכניסה רוופין. המבנה של מחלף רופין מספיק מורכב והוספת toll plaza היה מסבך אותו יותר. הפתרון היחיד הוא מעבר לשיטה של כביש 6, לא ברור לי מדוע נבחרה שיטה אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
נסעתי בשבת בבוקר,במרצדס S-CLASS המישפחתית במהירות תואמת גרמניה,תענוג לשמו.

ועכשיו אחרי שסיפרת לנו את זה אתה מרגיש בצבוץ שם למטה?!

ועכשיו לעניין,

נסעתי במנהרות מהצ'ק פוסט לכיוון הגרנד קניון, אני חייב לציין שזה שווה.

במקום לעלות ולרדת ולאמץ את הרכב, תוך 2 דק' הייתי בגרנד קניון, מדהים!

אמנם המחיר קצת יקר אך שווה למי שרוצה לקצר זמנים.

סער.

פורסם

ישנם מעברי חירום בין המנהרות משני סוגים: מעבר חירום להולכי רגל ומעבר חירום לכלי רכב.

המעברים נמצאים במרווחים של 200-250 מטרים בערך אם אינני טועה.

מעברי החירום לכלי רכב יכולים להעביר בתוכם כלי רכב כבד כדוגמת כבאיות ורכבי חילוץ והצלה.

מצרף תמונות שצילמתי במנהרה במהלך תרגיל של כוחות ההצלה שנערך כשבוע לפני הפתיחה.

לצערי התמונות צולמו בסלולארי ולא במצלמה העיקרית שלי.

שימו לב- התמונה צולמה במצב מבויים בו הפכו שני כלי רכב למטרת דימוי תרחיש של תאונת דרכים, ולא מדובר בתאונה אמיתית!

0085_1152864.jpg

0086_1152864.jpg

:puzzled:
פורסם
כתושב האיזור למעלה מ-40 שנה - לדעתי תושבי דניה יותר מאשר צודקים. רחובות דניה א' - במיוחד רחוב דניה ורחוב אנטורפן - צרים מאוד, ובקושי עומדים בעומס התנועה של השכונה. הרחובות תוכננו ונבנו לפני כ-50 שנה בעת שהשכונה תוכננה רק עד צומת אנטוורפן-פינלנד, ללא כל העומס של דניה ב' והשלבים הבאים, ולא למצב שבו לכל משפחה יש למעלה מ-2 מכוניות. יצירת חיבור לטירת כרמל יגרום סתימה מוחלטת של כבישי השכונה.

יכול להיות שאתה צודק. אני דווקא התכוונתי לסיבה אחרת - הם מפחדים שהחיבור לטירת-הכרמל יוריד את ערך דירותיהם.

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

פורסם

דווקא תושבי טירה מתנגדים מכיוון שמדובר בשכונה חדשה בטירה, שקטה לגמרי - שחיבור עם דניה יהפוך את הנתיב העיקרי של השכונה הזו לנתיב רועש וסואן.

תתפלא.

פורסם
ישנם מעברי חירום בין המנהרות משני סוגים: מעבר חירום להולכי רגל ומעבר חירום לכלי רכב.

המעברים נמצאים במרווחים של 200-250 מטרים בערך אם אינני טועה.

מעברי החירום לכלי רכב יכולים להעביר בתוכם כלי רכב כבד כדוגמת כבאיות ורכבי חילוץ והצלה.

זה הפרוייקט הראשון בארץ עם ברזי כיבוי אש בקוטר "8

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי

הסבר להדיוטות קוטר "8

יעעני לא תהיה התאמה בין הכבאית שתגיע ל ברז , או שהתאימו גם את הכבאיות והזרנוקים למצב החדש.

לפי השריפה בכרמל והמחדלים הייתי מהמר על המצב הראשון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא מדובר על היציאה אלא על הכניסה.

מדובר בברזים בעלי 4 יציאות של "3 רגילות וכניסה "8. עד היום היה נהוג לשים ברזים עם 2 יציאות "3 וכניסה "6. לכל היותר.

ראה בקבצים המצורפים את ה "8 לעומת ה "6 שהיה נהוג עד היום

p.11kibui.pdf

p.10kibui.pdf

פורסם

מצרף תמונות שצילמתי במנהרה במהלך תרגיל של כוחות ההצלה שנערך כשבוע לפני הפתיחה.

שימו לב- התמונה צולמה במצב מבויים בו הפכו שני כלי רכב למטרת דימוי תרחיש של תאונת דרכים, ולא מדובר בתאונה אמיתית!

אני עוד עלול לחשוש שישנם גופים בארצנו שמתכננים דברים ונערכים כמו שצריך לפני הביצוע..שאפו

תודה על השיתוף מתן

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

שי תודה על ההסבר המלומד

רק חבל שיש במידע טעויות הן במשקל של ה "8 והן שכתבו כי הוא בקוטר "6. טעויות של הבוחר זעצ'ר.

למה אם כן לא להגדיל את היציאה כדי לספק מים בקצב גבוה יותר, האם בגלל שיהיה צורך להחליף את הזרנוקים של מכבי האש המתחברים אליו?

טוב זו כבר שאלה לאלי ישי ולא לשי.:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה דף לפני הגהה. פשוט עוד אין לי את הדף בודד כ PDF אחרי התיקונים.

לגבי הקוטר, קיימים ברזים עם יציאה של "4 אבל הם יעילים במילוי מיכליות ולמילוי המאגרים של הספרינקלרים כי בסופו של יום הכבאי עובד עם חריר בקוטר של כ 20 מ"מ בלבד.

כאן המערכת נבנתה כך כדי שתוכל להזין כמות של כבאיות בו זמנית (יש אחד כזה כל כ 100 מטרים לאורך כל המנהרות).

• תוכן חדש...