Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים קניתי את רכבי. בבדיקה התגלה שסתום דופק (עוצמת הדפיקה הייתה חלשה).

לפני כמה ימים הבחנתי בשני דגמים זהים לשלי בדיוק עם רעשי שסתומים. לאחד היה רעש זהה בעוצמתו לשלי ולשני היה רעש גבוה בעוצמתו.

האם אפשר לקרוא לזה מחלה ?

היכן יש את הבעיה בשסתום ? לא התגלתה אצלי בעיה קומפרסייה באותו צילנדר. אז אני מניח שבין הנדנד לשסתום. הגיוני ?

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אתה מדבר על תקתוקים כמו מכונת תפירה ?

זה מובילי שסתומים, אותה מחלה קיימת גם בקורולה...אצלי היא נפתרה בזמנו ע"י ביצועי פלאשינג, + שימוש בשמן איכותי יותר

היה פה בחור בשם "זיסו בץ" עם מיאטה שגם אצלו היתה בעיה דומה (יש לכם אותו מנוע לא ?) נפתרה ע"י שימוש בשמן של מוטול1

קיצר...פלאש + שמן איכותי מסיים ת'סיפור

פורסם

זה מובילי שסתומים, אותה מחלה קיימת גם בקורולה...אצלי היא נפתרה בזמנו ע"י ביצועי פלאשינג, + שימוש בשמן איכותי יותר

היה פה בחור בשם "זיסו בץ" עם מיאטה שגם אצלו היתה בעיה דומה (יש לכם אותו מנוע לא ?) נפתרה ע"י שימוש בשמן של מוטול1

שמע, אני מוכן לנסות. אני משתמש בשמן LM (החברה הגרמנית) , פלאשינג יתאים לסוג זה ?

מבלי לגלוש ולהינעל על עניין הפלאשינג כי אני רוצה להיות פתוח לעוד רעויונות, מישהו מוכן להסביר במדויק איך מבצעים פלאשינג ?

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

שמע, אני מוכן לנסות. אני משתמש בשמן LM (החברה הגרמנית) , פלאשינג יתאים לסוג זה ?

מבלי לגלוש ולהינעל על עניין הפלאשינג כי אני רוצה להיות פתוח לעוד רעויונות, מישהו מוכן להסביר במדויק איך מבצעים פלאשינג ?

שמוליק

בעיקרון כתוב על הקופסה , אבל בגדול - מוסיפים את תוכן הקופסא למנוע (כמו שמוסיפים שמן) , מניעים בסל"ד בינוני - נמוך כ-10 דקות , מנקזים את השמן , פילטר חדש ,שמן חדש.

תודה , שלום.

פורסם

ישנו מוצר מומלץ לפלאשינג ?

כי אצלנו באוטו דיפוט יש הרבה חברות כמו אמריקן איגל וכו' שהאכויות המוצר שלהם על הפנים.

יש משהו מומלץ ? אין לי בעיה של תקציב.

שמוליק

פורסם

יש משהו מומלץ ? אין לי בעיה של תקציב.

שמוליק

אתה יכול לאמץ אותי ? :wink:

אני מניח ש-STP או ליקווי מולי יהיו לא רעים.

בסך הכל מדובר בדטרגנט , לא יותר.

פורסם

פלאשינג זה חומר שהריכוז והחריפות שלו משתנה מאחד לאחד...

לדוגמא החומר של STP מומלץ נראה לי ל20 דקות שהיה...החומר של FORMULA1 מומלץ ל5 דקות....אני ביצעתי עם פורמולה1 התוצאות היו מעולות....חבר ביצע עם אס טי פי התוצאות היו סבירות-

בכמה אתה קונה את השמן של LM

פורסם
פלאשינג זה חומר שהריכוז והחריפות שלו משתנה מאחד לאחד...

לדוגמא החומר של STP מומלץ נראה לי ל20 דקות שהיה...החומר של FORMULA1 מומלץ ל5 דקות....אני ביצעתי עם פורמולה1 התוצאות היו מעולות....חבר ביצע עם אס טי פי התוצאות היו סבירות-

בכמה אתה קונה את השמן של LM

אני יכול לבדוק לך מה המחיר. בגדול , אני מקבל 12% הנחת עובד.

שמוליק

פורסם

או אולי אפילו מיסב קמשפט שחוק.

כדי לאתר את אזור הבעיה, תנסה שיטה ישנה וטובה, קח מברג גדול (עם ידית פלסטיק ולא עץ) תצמיד לאחד הברגים במכסה הראש ותצמיד את האוזן, בזמן שהמנוע עובד.

אתה תוכל לשמוע בצורה ברורה יותר את אופי הרעש ומיקומו. תעביר את מיקום המברג מבורג לבורג וכך תשמע רעשים שונים.

מחברים חשמליים איכותיים לרכב, 12V מוגני מים

שאל אותי בפרטי.

פורסם

שלום.

אני קורא וקורא וקורא ומנסה לגלות את הסוד הגדול!!!

אל איזה אוטו אתם מדברים בכלל.

איך אפשר לנהל כך פורום!

כולם כותבים תאוריות על איזה בסיס אתם כותבים אנה האירו

את עיני

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

אני קורא וקורא וקורא ומנסה לגלות את הסוד הגדול!!!

אל איזה אוטו אתם מדברים בכלל.

איך אפשר לנהל כך פורום!

כולם כותבים תאוריות על איזה בסיס אתם כותבים אנה האירו

את עיני

אכן לא נאמר מפורשות - מזדה 323F 1.8 אוטו'.

פורסם

שלום לכולם.

הבעיה העקרית בכול המזדות הם נובעות מהוראת יצרן או יבואן לגבי החלפת שמן המנוע בזמן.

ולמה אני מתכוון,

יש להתעלם מהוראות היצרן מכיוון שהיא מטומטמת ולא מתאימה לאקלים בארץ. יש להחליף שמן מנוע במזדה כל 5000 ק"מ או שישה חודשים , ואני רציני לחלוטין.

בשנתיים האחרונות נאלצתי להחליף הרבה מנועים במזדה שנהרסו לחלוטין עקב הצטברות רבה של פיח ומשקעים במערכות השימון של המנוע עד כדי כך שמעברי השמן פשוט נסתמו מג'יפה והמנועים נהרסו (כמובן תמיד אחרי תוקף האחריות)

קצת תגובות לתשובות שנכתבו פה.

א) במזדה מרימי השסתומים הם הידראולים , "במרימי שסתומים הידראולים

אסור לעשות פלשינג כי זה הורס אותם לחלוטין"!!!

ב) מזדה זה לא טויוטה ומה שמתאים לטויוטה לא מתאים למזדה בטויוטה

ניתן לעשות פלשינג "במזדה לא"

ג) הנקישות מכיוון השסתומים לא באים מהמובילים כי מובילים כמו שיש במזדה

לא דופקים...

ד) כאשר גל זיזים נאכל עד ששומעים ממנו רעש לוקח המון זמן והרעש

שונה לגמרי מדפיקות שסתומים.

לסיכום: הרעש נובע ממרימי שסתומים דפוקים עקב אי החלפת שמן בזמן

הפתרון להחליף מרימים הידראולים שום דבר לא יעזור. :idea:

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...