Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ducati 900 S2

orenuchx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בתי מלאכה שיכולים לצפות מחדש עם ניקסיל, סתם דוגמאות:

www.motrac-racing.com/cylinder-replating.html

http://www.langcourt.com/Cylinder_repairs_&_replating.htm

לגבי דזמו, אני לא יודע כמה כוח צריך כדי לכווץ קפיצי שסתומים (נגיד שצריך הספק של 0.5 כ"ס?) אבל נראה לי שזה משהו זניח בהשוואה לכוח של מנוע כך שקלות הסיבוב של מנוע בלי קפיצי שסתומים לא שונה בהרבה מזו במנוע רגיל

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עמית (זה שהבטיח והבטיח) צודק, הדזמו נועד במקור למנועים שצרכים לעבוד בסל"ד גבוה

ולמנוע ציפת שסתומים במהירויות גבוהות.

מדובר בטכנולוגיה שהיתה מבטיחה ובתחילת דרכה בשנות השיבעים והשמונים, ונזנחה מאוחר יותר

לטובת פתרונות אחרים.

כמו הטורבו הוונאקל ותצורות מנועים אחרות שנבדקו אז כפתרונות למלחמת תעשיית האופנועים

האירופאית במאבק מול המתחרים מיפן.

לצער כולם, אירופה ישרה קו מול מלוכסני העיינים, ותאגידי הענק של HONDA YAMAHA ואחרים

קיבעו לדורות את תצורות המנוע המקובלות בשוק, וכולם יישרו קו לפיהם.

יצרנים קטנים שיצרו לשווקים ומצומצמים נישארו עם מסורת מפוארת ומנועים בעייתיים, שהיום הפכו

מקוריוז לקלאסיקה.

הארלי התאוששו מהשבר לקראת סוף שנות השמונים דוקטי ויצרניות אחרות פנו לשווקים אחרים (מירוץ)

ורק לאחרונה חזרו לשחק במגרש הגדולים בכמיות קטנות.

מה שמשאיר את התוצרת המדוברת כפנינה נדירה, זכר למאבקי ענקים של פעם, ולתקופה אחרת.

רכיבה על כלי לא שגרתי ובוודאי כלי נדיר כזה (ואני לא מתרשם ממספר החתיכות שיוצרו ) אלה ממה שכלי

זה מייצג, היא חוייה יחודית השמורה במיוחד לאניני טעם, או לכאלה ששבעו מה"פאסט-פוד" היפני

ומעוניינים קצת באוכל גורמה. למרות שלפעמים הוא נתקע קצת בשיניים ומחירו בשמיים (חרוז!)

העבירו את השירשור הזה לפורום האופנועים (פול גז) וצפו בתגובות שתקבלו מאבירי הכביש ואושיות הרכיבה

שיצרה א"י בעשורים האחרונים רק על מנת לקבל מדד אמיתי, מכאלה שטעמו קצת חו"ל הרבה כביש וחיים

יום יום את המציאות הישראלית.

הדוקטי אינו מתאים לכל אחד, ובוודאי לא למי שינק וגדל בסצנת האופנועים היפנית בארץ, הוא מיועד לנתח מצומצם

וקטן של כאלה שיודעים להעריך את ההשקעה והתמורה שכלי כזה נותן לבעליו.

ולכאלה שמסוגלים לחיות עם כל מה שמגיע עם כלי אקזוטי כזה, כעסקת חבילה, ולכן לא ראוי ולא נכון לשפוט אותו

(את האופנוע) כמו ששופטים אופנועים אחרים, ומה שנכון לגבי אחריםפ לא בהכרך נכון לגביו. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
למרות השעה המאוחרת ומצב רוח מזופת מהיום הזה, אני חייב להגיב - אין שום קשר בין ניקסיל לחיסכון במשקל או למעבר חום!!! (מצטער אבל זה קשקוש בלבוש וחבל להטעות..sorry)

ציפוי ניקסיל הוא שכבת ציפוי פנימית לצלינדר, של כמה עשיריות, של חומר קשה ביותר שנועד למנוע שחיקה של הצלינדר. אני לא מכיר שום תהליך של ציפוי מחדש - ואני בעניין BMW כבר די הרבה שנים שם כל הצלינדרים החל משנות 80 מצופים ניקסיל. (ואף ספק של חלפים ל BMW או סדנא, מציעים את העניין הזה כאופציה לשיפוץ .. ותאמין לי אני מכיר ה-מ-ו-ן סדנאות כאלו ל BMW).

אורן

ידידי עם כל הכבוד, צא ולמד על מנועים חדישים מלבד BMW.

ציפוי הנקסיל נעשה ישירות על האלומניום ובכך נחסך משקל(של סליב הפלדה), לנו ממש לא רלוונטי אבל במונחי מירוץ בהחלט כן.

בנוסף לחסכון במשקל לאלומניום יש מולכות חום טובה יותר משל פלדה, וכך למעשה פינוי חום מתא הבעירה טוב יותר.

לגבי ציפוי הנקסיל מחדש.

אתה יכול להתווכח על זה כמה שתרצה אבל עובדתית זה קיים וגם לא יקר כלכך.

רן כפי שרשמתי, אין לי מושג לגבי מקור הפיתוח וההמצאה, ניסוח מקולקל שלי.

רק לא לשכוח את מנועי ה2 פעימות, המנועים שהגיעו לסל"ד אסטרונמי עם יתרון משמעותי על מנועי ה4 פעימות.

כיום הוא דיי הצטמצם.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
יש בתי מלאכה שיכולים לצפות מחדש עם ניקסיל, סתם דוגמאות:

אוקי, מן הסתם יש מי שמצפה ניקסיל כי צריך גם לעשות את זה איכשהו גם במקור... אני מניח שיש גם מישהו שיכול לבנות שלדה, ליצוק צלינדרים לחשל בוכנה לשחזר צמיגים ולייצר מיסבים .. אם אנשים הגיעו לירח אפשר לעשות הכל. הכוונה היתה ברמה הפרקטית. משהו שנעשה באופן טבעי בתהליך שיפוץ. שים לב שבאתרים שנתת עיקר הלקוחות הם יצרני מנועי מירוץ.

מן הסתם אני גם לא רואה סיבה של cost effective לשלוח לציפוי כשאפשר לקנות חדש גם אם זה בחצי מחיר. זה מקביל ללקנות פגוש מרצדס עם ציפוי מקורי לעומת ציפוי בגלוונמטה, או לישור שלדה לעומת שלדה חדשה.

באופן אישי אני פחות אוהב שחזורים ויותר אוהב להרכיב NOS או OEM במיוחד אם זה לא בשמיים.

כל העקרון של הנקסיל הוא חיסכון במשקל והעידר סליב פלדה שהוא פחות טוב במעבר חום.

ידידי היקר - אתה כתבת ש" כל העקרון של ניקסיל" הוא .... להיפך מנועי במוו הישנים וגם מנוע ה S2 מראים לך שכל העקרון היה ביטול השחיקה. אם כל העקרון הוא להוריד משקל ופזר חום אז למה לעשות זאת על סליב פלדה??? נכון הוא שכשעשו זאת ישירות על צלינדר אלומינים קיבלו את ה side effect של חסכון במשקל ופינוי חום.

לצער כולם, אירופה ישרה קו מול מלוכסני העיינים, ותאגידי הענק של HONDA YAMAHA ואחרים

קיבעו לדורות את תצורות המנוע המקובלות בשוק, וכולם יישרו קו לפיהם.

יצרנים קטנים שיצרו לשווקים ומצומצמים נישארו עם מסורת מפוארת ומנועים בעייתיים, שהיום הפכו

מקוריוז לקלאסיקה.

נראה לי קצת מוגזם:

BMW - לא בדיוק ישרה קו, והיא לא בדיוק קוריוז, מנועים בעייתים? נו בחייך....

דוקאטי - כ"ל

הרלי - ידעה ימים קשים אבל הלוואי שאני אמכור ברגים כמו שהיא מוכרת אופנועים. קוריוז - לך תגיד לאיזה "מלאך" שהוא רוכב על "קוריוז".

טריומף - חזק באנגליה ובאירופה בכלל - התחילה את החיים החדשים עם מנוע טריפל.

KTM בתחומה היא - opinion leader היפנים רודפים אחריה ולא ההיפך

מוטוגוצי - אולי הכי מתאים למה שאמרת אבל היא ההוכחה שמה שצריך זה גב כלכלי יותר מהכל (והמנועים שם זה כל העניין - בטח שלא הבעיה)

בקיצור אל תקח את השוק ישראלי ותסיק ממנו על הכלל למרות שאנחנו חושבים שכאן מרכז העולם.

פורסם
אוקי, מן הסתם יש מי שמצפה ניקסיל כי צריך גם לעשות את זה איכשהו גם במקור... אני מניח שיש גם מישהו שיכול לבנות שלדה, ליצוק צלינדרים לחשל בוכנה לשחזר צמיגים ולייצר מיסבים .. אם אנשים הגיעו לירח אפשר לעשות הכל. הכוונה היתה ברמה הפרקטית. משהו שנעשה באופן טבעי בתהליך שיפוץ. שים לב שבאתרים שנתת עיקר הלקוחות הם יצרני מנועי מירוץ.

מן הסתם אני גם לא רואה סיבה של cost effective לשלוח לציפוי כשאפשר לקנות חדש גם אם זה בחצי מחיר. זה מקביל ללקנות פגוש מרצדס עם ציפוי מקורי לעומת ציפוי בגלוונמטה, או לישור שלדה לעומת שלדה חדשה.

באופן אישי אני פחות אוהב שחזורים ויותר אוהב להרכיב NOS או OEM במיוחד אם זה לא בשמיים.

שים לב שלא כתבתי (וגם לא בדקתי) עלות מול תועלת, רציתי להפנות את תשומת לבך לאפשרות. אני ממש לא אומר לך לעשות. מדובר בבתי מלאכה שעושים עבודות ללקוחות פרטיים בין אם למרוצים ובין אם לא.

פורסם
שים לב שלא כתבתי (וגם לא בדקתי) עלות מול תועלת, רציתי להפנות את תשומת לבך לאפשרות. אני ממש לא אומר לך לעשות. מדובר בבתי מלאכה שעושים עבודות ללקוחות פרטיים בין אם למרוצים ובין אם לא.

הי danש

הכל ברוח טובה בהערכה למה שנאמר ובידידות אמיתית!

אם מתלהטות השורות והדיון משתלהב זה רק מהתאווה לתחביב - אשמח לשמוע כל דבר גם בהמשך.

שלך

אורן

פורסם

טוב בשלב זה אבדתי כל טעם להמשיך ולהגיב פה.

נראה שאתה בעצם כבר יודע הכל ותסתדר, אז בהצלחה.

אגב ציפוי ניקל בניגוד לנקסיל היה מתבצע על סליב פלדה, אבל את זה אתה בטח יודע.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

amitexc -

מצטער שזה הלך למקום כזה. אין כוונה להתעמת ושוב אני אומר - גם אם נוצר דיון והוא מתלהט אין צורך לקחת אותו לכיוון אישי.

כולה פאקינג דיון בפורום עם אנשים שיש לכל אחד מהם מה להגיד. זה נראה לי המטרה של הפורום. לפעמים כולם צודקים ולפעמים ההיפך, וגם כאן אין נכון או לא נכון, יש מליון דרכים להגיע לאותו מקום.

אני לא טוען שאני יודע הכל ואם הייתי כזה לא הייתי פותח את השרשור - כפי שרבים מתקנים אחרים, ואז מתוקנים ע"י שלישי -כך גם כאן.

בכל מקרה שיהיה בכיף ואשמח אם תמשיך להאיר את דעותך כאן

אורן

פורסם
הי danש

הכל ברוח טובה בהערכה למה שנאמר ובידידות אמיתית!

אם מתלהטות השורות והדיון משתלהב זה רק מהתאווה לתחביב - אשמח לשמוע כל דבר גם בהמשך.

שלך

אורן

בכיף.

{בקרוב אצלי : ) }

פורסם

ידידי היקר - אתה כתבת ש" כל העקרון של ניקסיל" הוא .... להיפך מנועי במוו הישנים וגם מנוע ה S2 מראים לך שכל העקרון היה ביטול השחיקה. אם כל העקרון הוא להוריד משקל ופזר חום אז למה לעשות זאת על סליב פלדה??? נכון הוא שכשעשו זאת ישירות על צלינדר אלומינים קיבלו את ה side effect של חסכון במשקל ופינוי חום.

נראה לי קצת מוגזם:

BMW - לא בדיוק ישרה קו, והיא לא בדיוק קוריוז, מנועים בעייתים? נו בחייך....כל סידרת מנועי ה-K להזכירך הם ישור קו!

דוקאטי - כ"ל התאוששות דוקאטי היא בעשר השנים האחרונות הינו שלושים -ארבעים שנה באיחור...דבר על הצתה מאוחרת....

הרלי - ידעה ימים קשים אבל הלוואי שאני אמכור ברגים כמו שהיא מוכרת אופנועים. קוריוז - לך תגיד לאיזה "מלאך" שהוא רוכב על "קוריוז". רוכבים על אידאולוגיה, פטריוטיות, ומוכרים יותר פוזה מאופנוע זה המשחק שלהם ובזה הם גדולים!

טריומף - חזק באנגליה ובאירופה בכלל - התחילה את החיים החדשים עם מנוע טריפל.- שוב פחות מעשור....

KTM בתחומה היא - opinion leader היפנים רודפים אחריה ולא ההיפך- אופנועי נישה....

מוטוגוצי - אולי הכי מתאים למה שאמרת אבל היא ההוכחה שמה שצריך זה גב כלכלי יותר מהכל (והמנועים שם זה כל העניין - בטח שלא הבעיה) מוטוגוצי עוד לא החליטו מה הם בנתיים....

בקיצור אל תקח את השוק ישראלי ותסיק ממנו על הכלל למרות שאנחנו חושבים שכאן מרכז העולם.

אני בכלל לא מתיחס לשוק הישראלי....להיפך-רן

פורסם
BMW - דוקאטי - הרלי - ".טריומף - KTM -מוטוגוצי -.

אני לא בקיא במספרים מוחלטים אבל אני מעריך שכל היצרנים האלה יחד לא מגיעים למכירות של יצרן יפני אחד בודד.

עכשיו מה שנשאר לעשות זה להבין למה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה תיזהר עוד יצא לך שם של אוהב יפניים....ואתה לא יכול להרשות זאת לעצמך....

הייתי בודק שוב את נתוני מכירות של BMW....למרות שגם מזדה 3 עוקפת במכירות את פרארי, לוטוס, רולייסרויס, ופורש!

פורסם

שוב אתה רץ לכיוונים אקזוטיים בלא כל צורך.

ברור ששום רכב אקזוטי לא ימכור לעולם כמו סובארו.

תבדוק כמה מיצובישי מוכרים, תבדוק כמה סיטרואן מוכרים ועכשיו תענה לי "איפה הטעות של סיטרואן"?

במקום שתמצא את הטעות של סיטרואן ופיאט, שם תמצא גם את יצרני האופנועים האירופאים.

פורסם

סיטרואן לא טועים ,אנחנו לא יודעים לטפל ועלות חלפים יקרה....מה אנחנו שבמקרה הטוב נמכרים אלפים בודדים של סיטרואן לעומת מאות אלפים ברחבי אירופה ,הטעות אצלנו....

פורסם

סיטרואן טועים כי סיטרואן לא מוכרים רכבים בכמויות של טויוטה (לדוגמה) ותאמין לי שבתור גוף כלכלי, הם לא היו מתנגדין למכור בכמויות כאלה.

לא דיברתי על אמינות אלא אך ורק על טבלת המכירות.

למה סיטרואן לא מוכרים רכבים ביפן?

למה הם לא מוכרים בארה"ב?

למה על כל סיטרואן שנמכרת מוכרים עשרות טויוטה?

אתה סיבה בדיוק תקפה גם לדוקאטי, לטריומף, הארלי, מוטוגוצי, קג'יבה ועוד יצרנים אחרים שלא גדלים למימדים יפנים ולא בגלל אקזוטיקה כזאת או אחרת.

טוב, יאללה, גלשנו מהנושא, נחזור לדיון על דזמו ושיפוץ ה S2.

• תוכן חדש...