Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ducati 900 S2

orenuchx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רן, אתה מדבר על שיפוצים שמביאים את הרכבים לרמת קונקורוס-קונדישן ומיד לאחר השיפוץ הם נכנסים לתצוגה ולא נוסעים ק"מ בודד.

גם מבחינת ההשקעה הכספית, גם מבחינת רמת השיפוץ וגם מבחינת השימוש העתידי, לא נראה לי שלזה מתכוון פותח השרשור.

בכל מקרה, נראה לי שקצת הגזמת, עדיין לא מדובר בבימוטה.

יש בארץ 2-3 אנשים שיודעים לטפל בדזמו.

פרופגנדה של מכונאים מסוימים שמנסים להצדיק את המחירים המופקעים שהם לוקחים בזמן שהם מתייחסים אליך כמו זבל (ואני מניח שכל מי שמצוי בסצנה של דוקאטי יודע בדיוק על מי אני מדבר).

כל מכונאי נורמלי עם השכלה טובה במכונאות יושב עם המאמר המתאים במשך שעה-שעתיים ומוציא מתחת ידיו אחלה טיפול בעולם בדזמו.

אחרי הכל, זאת לא מערכת נחיה לטילים בליסטים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגירה,

מבלי להגיד אם זה צודק או לא, אותם מכונאים שמתמחים בכלי מסוים גובים סכומים גבוהים לא רק בגלל העבודה עצמה אלא גם מכיוון שהם פונים לקהל יעד מצומצם יחסית ולכן היקף העבודה השוטפת שלהם נמוך יותר.

רוב המכונאים לא ישבו ויתחילו לקרוא לך מאמרים בשביל לטפל באופנוע מסוים...

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

פרופגנדה של מכונאים מסוימים שמנסים להצדיק את המחירים המופקעים שהם לוקחים בזמן שהם מתייחסים אליך כמו זבל (ואני מניח שכל מי שמצוי בסצנה של דוקאטי יודע בדיוק על מי אני מדבר).

כל מכונאי נורמלי עם השכלה טובה במכונאות יושב עם המאמר המתאים במשך שעה-שעתיים ומוציא מתחת ידיו אחלה טיפול בעולם בדזמו.

אחרי הכל, זאת לא מערכת נחיה לטילים בליסטים.

בגירה

אני בהחלט מסכים איתך במה שאתה קורא סצינת הדוקאטי לגבי ההתיחסות אבל גם מיני בטכנולוגיה בריטית עתיקה היא לא טכנולוגיה לטילים בליסטיים ועדיין לא היית רוצה שכל מי שעושה טיפול או פקונג ראש למזדה לנטיס ישפר את המיני שלך.

אני בטוח שאתה מבין את ההקבלה וכתבתי זאת בגלל אהבתך למיני.

לא הייתי רוצה שמישהוא יתגלח על הזקן שלי בכזה דוקאטי.

אני חושב שהחיפושים של אורן מוצדקים.

לצערי אין לי איך לעזור לו בפרוצדורת משלוח מנוע. כבר הצעתי לו מספר רעיונות אחרים.

בהצלחה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

אתה יודע מה, באמת שאין לי שום בעיה לתת כסף טוב (והרבה! ) לבעל מקצוע משובח שיודע את עבודתו בכלים ספציפיים.

יש לי הרבה בעיה לתת אפילו שקל לבן אדם מגעיל ומתנשא שמנסה לתת לעבודה הטובה שלו איצתלא של משהוא שהוא, המהנדס שתיכנן את הכלי וריבון העולמים הם האנשים היחידים שיודעים לעשות את זה.

אני יכול להגיד לך שאני מכונאי רכב ממוצע (שלב 2 אם זה מעניין מישהוא עבדתי כשנתיים במוסך מרכזי של ליאו גולדברג ועוד שנתיים במוסך שיפורים), יש לי אנגלית רגילה וטכנית ברמה גבוהה, קניתי ספר רכב של ה S2 (נמסר עם האופנוע), ישבתי, קראתי, הבנתי ועשיתי תזמון לדזמו בלי שום בעיה.

פורסם

bagira בא נעשה ניסוי.

יש פה הרבה מכונאים מוכשרים,אחרי הסבר קצר על דזמו ואנימציה איך זה עובד נראה מי מעיז לפתוח מנוע של דוקאטי.

בכל מנוע שאתם רגילים לעבוד עליו בשביל לפתוח ולסגור את השסתומים יש מנוף וקפיץ.

במנועים ישנים הקפיצים בעייתיים ולא מחזיקים מעמד הרבה זמן.

במנוע של דוקאטי אין קפיץ,מערכת מכנית פותחת וסוגרת את השסתומים.

צריך לכוון אותם בערך כל טיפול עם כלים שיש רק לדוקאטי.

עכשיו מי רוצה לקנות את כל הכלים המיוחדים שיש לדוקאטי, לפתוח מנוע שאף פעם לא ראיתם אחד כזה עובד ולכוון אותו לפי החוש?

אנימציה

http://www.ducatidesmo.com/valves.htm

באירופה שמוכרים מנועי דזמו מאז 1953 לא חסרים אנשים שיודעים לטפל בהם,בארץ יש 2-3

אייל

פורסם

בגירה, אתה מפספס את הנקודה.

דזמו זה לא מדע טילים, עד פה אנחנו לגמרי מסכימים, אבל מפה והלאה דרכינו מתפצלות:

אתה מכונאי, ואתה לקחת ספר ולמדת לטפל בכלי הרכב שלך.

:arrow: מי שאינו מכונאי ולא יכול לטפל באופנוע/רכב שלו בעצמו צריך לשלם למישהו אחר כדי שיעשה את זה.

:arrow: כדי שהמישהו האחר יעשה את זה, הוא צריך לפתוח ספרות, ללמוד, לקרוא ולהשכיל בנושא הטיפול במנועים הספציפיים על בעיותיהם הספציפיות (במקרה הזה, היחודיות נקראת דזמו).

:arrow: בהנחה שהמישהו הזה הוא לא חבר שעושה את זה בשביל הכיף (כלומר מדובר באדם שהמכונאות היא פרנסתו), הוא יצטרך לחייב אותך על זמן הלימוד שלו, כיון שבזמן שהוא למד על הדזמו, הוא לא עשה עוד טיפול באופנוע שהוא כבר מכיר.

:arrow: כיון שהידע הזה הוא יחודי, ואותו מכונאי לא יעשה בו שימוש לאופנועים אחרים (פשוט כי אין יותר מדי כאלו), התעריף הכולל שהוא יגבה מהלקוח יהיה זמן הלימוד + עלות החומרים + זמן העבודה, מה שאומר שהתשלום יהיה גבוה משמעותית מכל מה שיגבה על עבודה דומה אלון/נועם/ברדה.

:arrow: גם בהנחה שתעבור את המשוכה הקודמת, ותסכים לשלם לאותו מכונאי את הסכומים כדי שהוא ילמד את הנושא, מכונאות היא הרי תהליך של למידה בלתי פוסקת, ואני בטוח שגם אתה, בתחילת דרכך, עשית טעויות שהיום לא היית עושה - רק שבמקרה שלך, כיון שהיה מדובר במוסך מסודר, היו שם אנשים שהעירו לך/נתנו לך עצות. האם היית רוצה שאותו מכונאי, מוכשר ככל שיהיה, יתגלח על האופנוע המיוחד והיחודי שלך במהלך הלמידה שלו?

אני, אגב, הראשון שהיה מברך על פתיחת מוסכים נוספים לדוקאטי - המחירים לטיפולים בארץ, עקב ההיצע הנמוך של מוסכים, מופרכים לגמרי (כמו שאני אומר תמיד: טיפולים ל FZR שהיה לי - קרור מים ו 4 צילינדרים יפניים - היו זולים משמעותית מטיפולים לדוקאטי על שני הצילינדרים וקירור האויר שלו).

פורסם

שבוע טוב,

ראשית תודות על כל העצות - שמח מאוד לראות את הנכונות של החברים לעזור, מעניין גם הדיון שנפתח בעקבות השרשור.

לגבי השיפוץ - התחייבות שלי היא שהשיפוץ יהיה ברמה הגבוהה ביותר שאוכל לעשות , אנחנו (אחי ואני) הולכים אל הפרוייקט ברצינות מירבית והדגש יהיה חוסר פשרות מרמת הבורג ועד בכלל. התנאים שיש לנו הם מצויינים, וגם "קצת" נסיון, ולא "נבזבז" אקזמפלר שכזה.

לדוגמא - למרות שיש מושב והוא בר שיפוץ ויחידת זנב שלמה - כבר השבוע נרכשו מושב ויחידת זנב NOS מקוריים ונדירים (ראו תמונות).

מגבלת הכסף תתבטא בזמן ולא בעבודה מתפשרת, ומה שהכסף יגביל הזמן ישלם... (אופס - מקווה שהכוונה ברורה ...:? )

כרגע הרעיון הוא לגבש אסטרטגית שיפוץ ולכן פתחתי את השרשור - לבדוק אפשרות שיפוץ המנוע בחו"ל.

ישנם כמה כיוונים (חלקם בעזרת כמה מהחברים כאן) ואני אשתדל לעדכן בהמשך.

אורן

seat.jpg

DSCN1423.jpg

פורסם

בעצות אני טוב,

השג לך workshop manual ובהתאם גם כלים יעודיים וידית מומנט מתאימה

דבר עם אחד מהאחים צלציון, הם אמורים להבין בדוקטים כמו שלך

ואם אתה מסתיר את סכום הקניה באי ביי, הסתר גם את המרה ל USD

פורסם
ואם אתה מסתיר את סכום הקניה באי ביי, הסתר גם את המרה ל USD

תראה מה זה עידן האינטרנט - איך שלא תסתיר מידע בסוף יהיה איזה האקר שיחשוף אותך..:lol:

בקיצור יצאתי טונה

פורסם

תתחדש!

נראה מצויין לגילו ומעמדו... אלו הפרארי של האופנועים (למרות שג' יקפוץ ויגיד "בימוטה!")!

אני חושב שאפשר לעשות הכל פה בארץ, כמו שאמרת ואחרים אמרו, תלוי בנחישות ובהתמדה...

מצאת ספרות טכנית לאופנוע?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מה כלכך מסובך במנוע הזה של הדוקאטי?

לפי דעתי נסחפתם...

מספיק מנואל לעבודה מסודרת, ואם לא לפחות נתוני מומנטים להידוק הברגים.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

מענין מענין....

לא מזמן קיבלתי קאג'יבה אלאזורה וגם פתחתי שרשור בנושא פעם. עוד לא נגעתי בה כי כרגע משתפצות להן שתי ווספות.

אלאזורה זה כלי לא ממש נדיר ובטח לא ברמת הכלי הנפלא שמדובר עליו פה, אבל טכנולוגית המנוע אמורה להיות דומה מאוד.

בעיני חלק מהאתגר הוא לעשות את עבודת המכונאות לבד, וזה בהחלט עושה את השיפוץ מענין ומאתגר הרבה יותר גם אם לא מתאים לכל אחד.

העפתי מבט באנימציה (וזו פעם ראשונה שנכנסתי לזה) והאמת לבושתי ולבורותי לא הבנתי מה כל כך מיוחד פה. נראה תכל'ס מאוד דומה למנוע שסתומים עיליים רגיל. אני מפספס משהו? :oops:

פורסם

אתה מפספס שבניגוד למנועים "רגילים" שבהם השסתום נפתח ע"י מנוף שמקושר לגל הזיזים אבל נסגר ע"י קפיץ, במערכת הדזמו יש פתיחה זהה(כמו בכל מנוע) אבל גם סגירת שסתום בצורה מכנית ע"י מנוף נגדי.

תסתכל שוב באנימציה ותבין על מה אני מדבר.

פורסם

עדיין לא ברור איזה כלים מיוחדים צריך?

חוץ מלדאוג למרווח מסויים בהחזרה עם פילר גיג איזה עוד כלים צריך בניגוד למנוע מסורתי?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...