Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Ducati 900 S2

orenuchx
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא עניין של כלים מיוחדים כמו שצורך בניסיון של מי שמתעסק עם הכלים האלו... זה יכול להיות גם חסר ניסיון אם זה בעל האופנוע עצמו, כשהוא עובד לפי ספרות והגיון בריא, זה רק יקח יותר זמן עם מרווח טעויות גדול.... הכיוונונים הקטנים הם אלו שעושים את ההבדל בין מנוע שיעבוד למנוע שיעבוד מושלם... ובמקרים האלו כנראה שבעלי הניסיון כבר למדו את מה שאחרים עוד ילמדו...

דעתי היא לנסות לבד ומקסימום.. לא הלך? לא נורא (יש את רוב החלקים לכל האופנועים הללו, אם חדשים ואם משומשים), שולחים לבעל מקצוע בארץ או בחו"ל, לפחות ניסית ונהנית מהתהליך :)

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה שאני אומר הוא מנסיון אישי:

1. מי שעשה בחייו כיוון שסתומים או טיימינג לא יתקשה להתמודד עם הדזמו (כמובן לאחר למידת החומר התאורטי הרלוונטי).

2. אין שום אפשרות להגיע לכיוון שיגרום למפגש שסתום-בוכנה או שיגרום לנזק מיידי בילתי הפיך. המקסימום שיקרה הוא כיוון לא נכון שיגרום לירידה משמעותית בהספק או לבק פאיירים עצבנים כתוצאה מחפיפת שסתומים.

במידה ובעל הכלי יחליט להמשיך ולרכב בכיוון כזה, ברור שעלול להווצר נזק מתמשך כתוצאה מתערובת לא נכונה או מדטונציות.

לא הייתי ממליץ על התהליך הזה למי שמתקשה בהחלפת נורה אבל כל מי שיש לו ספר רכב, ידיים טובות, נסיון סביר במכונאות רכב (אפילו חובבנית) ועשה אי פעם טיימינג/כיוון שסתומים יכול להשתלט על הכיוון בלי בעיה ב 3-5 שעות של תרגול.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אממ לפי דעתי אפשר לעשות נזק עם כיוון המרווח במחזירים, מרווח קטן מידיי(יותר באיזור השלילי) עלול להרוס את השסתום או את הקמשאפט\נדנד. כאשר המרווח הוא חיובי אז באמת אין שום נזק העלול להווצר.

אבל עדיין, לפי דעתי יש הגזמה בעניין המורכבות, כמו שאמרת, המנוע לא דורש מיומנות גבוהה יותר מכל מנוע אחר.

בשורה התחתונה- אין צורך לשלוח את המנוע לגלות ע"מ לקבל מנוע חדש כפי שיצא אז משערי המפעל.

בהצלחה.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

תאמת אחרי שייצא לי לעבוד עם ספר מקורי היינס וקליימר הייתי מדרג אותם באותו הסדר.

קליימר הכי גרוע לדעתי...

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

רן,

צמע, לזרוק לאויר פצצות מפחידות בסגנון "פרארי" זה טוב ויפה אבל בין התחכום הטכנולוגי של יצירת אומנות כמו פרארי ובין הפשטות הטכנולוגית של דוקאטי אין שום בסיס להשוואה.

איך אני אסביר לך את זה, מדובר במנוע מאוד פשוט, כולה 2 בוכנות בקירור אויר, 2 שסתומים לצילינדר ועוד עם קרבורטור בודד שמזין את שתיהן.

ואללה, זה לא מגיע יותר פשוט מזה!

לנסות להשוות את העניות הטכנולוגית הזאת ליצירת אומנות הנדסית כמו מנוע קולומבו זה בערך כמו להשוות את הדוקאטי לחללית ממסע בין כוכבים.

בלי שום קשר, נראה לי שביחסך לדוקאטי אתה קצת נסחף.

דוקאטי, ללא ספק, כבודו במקומו מונח, אבל לא מדובר בבימוטה, לא מדובר ב MV אוגוסטה ואני לא הייתי ממהר להשוות את הדוקאטי לכל פרארי שלא תהיה.

כנראה שצריך לחיות קצת איתו בשביל להבין :wink::lol:

פורסם
רן,

צמע, לזרוק לאויר פצצות מפחידות בסגנון "פרארי" זה טוב ויפה אבל בין התחכום הטכנולוגי של יצירת אומנות כמו פרארי ובין הפשטות הטכנולוגית של דוקאטי אין שום בסיס להשוואה.

איך אני אסביר לך את זה, מדובר במנוע מאוד פשוט, כולה 2 בוכנות בקירור אויר, 2 שסתומים לצילינדר ועוד עם קרבורטור בודד שמזין את שתיהן.

ואללה, זה לא מגיע יותר פשוט מזה!

לנסות להשוות את העניות הטכנולוגית הזאת למנוע קולומבו זה בערך כמו להשוות את הדוקאטי לחללית ממסע בין כוכבים.

בלי שום קשר, נראה לי שביחסך לדוקאטי אתה קצת נסחף.

דוקאטי, ללא ספק, כבודו במקומו מונח, אבל לא מדובר בבימוטה, לא מדובר ב MV אוגוסטה ואני לא הייתי ממהר להשוות את הדוקאטי לכל פרארי שלא תהיה.

כנראה שצריך לחיות קצת איתו בשביל להבין :wink::lol:

ספר קצת פרטים... איזה דוקאטי היה לך/יש לך/טיפלת בעבר וכו'? תמונות? משהו?

פותח השרשור... יש עדכונים מעניינים?

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

עברתי בעיקרון על כל הליין שלהם :lol:

אתה מסתכל בזה הרגע על האידיוט המדופלם שלקח S2 במצב מדהים והחליף אותה בגרוטאה מקרטעת בצורת MHR !!!

על ה MHR רכבתי מעט מאוד זמן עד שביצעתי מעשה חמורות נוסף ומכרתי גם אותה, פשוט כי לא היה לי כסף לשפץ אותה.

הבחור שמכרתי לו אותה כבר החזיר אותה למצב מעולה וצבע אותה באדום/לבן/ ירוק הקלאסי.

לפני ה S2 היה לי גם דרמה ופנטה ואפילו הספקתי לרכב תקופת מה על תועבה מוטורית של דוקאטי שנקראה TL (שלא היה שלי, אם אני זוכר נכון, הוא היה של איזה צלם במגזין מוטורי).

בנוסף להכל, בילדותי הייתי כבר חולה בחיידק המכונאות אז אבא סידר לי מאיזה חבר דוקאטי דו שימושי, צילינדר בודד שהיה מושא הפירוקים וההרכבות שלי.

לצערי הרב, יום אחד הוא נעלם מחצר הבית :x

עד היום אין לי מושג איזה כלי זה היה כי לא מצאתי שום דוקומנטציה לדוקאטי דו"ש, צילינדר בודד ולפי הזיכרון שלי, לא מדובר בסקרמבלר.

אולי מדובר בתעתועי דמיון של ילדות ויכול להיות גם שהכלי לא היה 100% מקורי? :?

אתה יודע איך שייקה אומר, "35 שנה אחורה, לך תזכור..."

פורסם

העניין הוא בעיקרון, רכב מיוחד ונדיר, שווה השקעתו בסדנה מתמחה.

נניח שגרמת בטעות נזק למנוע בשעה שפתחת אותו, החל משבר ואפילו שריטה

בולטת, עכשיו נסה להשיג חלק מקורי...

אני לא אומר שאי אפשר ברור שאפשר, ראיתי עבודות שמביישות כל סדנא שניבנו במטבחים

סלונים בחצרות ומחסניים, אז מה?

אגב גם ליאור יבא את רוב חלקי הרכב שלו, כשהזמנות לחלקים "טובים יותר מהמקור" (המבין יבין)

נעשו בשווקים בחו"ל. הבנייה מתאגרת ככל שתהייה היתה דווקא החלק הקל של השיפוץ!

מחיר ושווי של כלי אספנות נדיר "בוגר" סדנא נחשבת מקבל מחירים גבוהיים בהרבה

מכלי ששופץ לבד. מצטער אבל זו עובדה. הכלי מקבל טיפול מקיף החל במנוע ועד אחרון הברגים

השיפוץ אינו מיועד לחיפושית חבוטה, ואפילו לא לאלפא זגאטו, יש כלי רכב שווים את ההשקעה

הדוקאטי הספציפי הזה שווה. מדובר מעבר לשימוש הכלי לנסיעה יום יומית מדובר כאן בהשקעה

לטווח ארוך-מעט מאד רכבים שנמצאים בארץ יהיו שווים בעוד כמה עשורים הרבה יותר מערכם כיום

במקרה של הדוקטי במידה וישופץ כפי שאני מציע יממש את ערכו בבונוס נדיב ביותר. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שלום לכולם,

אין כרגע עידכונים משמעותיים למעט זה שאני בגרמניה, וקיבלתי לידי את המושב החדש של האופנע (בתוספת של כמה חלקים ל BMW)

נכתבו כמה דברים בקשר לספרות מקצועית - אז רק לידיעה אין (או יותר נכון אני לא מצאתי..) ספרות של היינס או קליימר עבור הS2 ( כנראה שלא השתלם לכתוב ספר עבור 1K פלוס אופנועים :-( ) מה שכן, הורדתי מאתר מסויים ספר מקורי של דוקאטי עבור ה 900SS שמנועו זהה פחות או יותר לS2 וכן מפרט חלקים (מה שהיה פעם נקרא Microfiche) עבור הS2.

לגבי הדיון בנושא השיפוץ - עדין נבדקים כיוונים אבל רוב הסיכויים שהוא יעשה על ידינו עם חלפים חדשים ככל הניתן ולבסוף ילקח לכיוונים אצל מומחה (מי ? אני עוד לא יודע..אולי בחו"ל)

לגבי זמינות חלפים - נראה לי שניתן להשיג למנוע הכל חדש רק שהמחירים די בשמיים, לכן יתכן ומלאכת האיסוף תקח זמן. אין כוונה לרוץ בשיפוץ וזהו פרוייקט של ריצת מרתון ולא ספרינט, ביחוד לאור הפרוייקטים הנוספים שאנחנו מריצים במקביל.

לגבי הדיון על מורכבות המנוע- סה"כ זו מכונאות ובמכונאות אין משהו שהוא "יותר מדי" מסובך מה עוד שזה אופנוע והוא קל לעבודה מבחינת מימדים - מה שכן יש יתרון עם מכירים את הפעולות שעושים ולא לומדים אותם תוך כדי עבודה, ועוד על חלקים שהם גם נדירים וגם יקרים. זה לא מבהיל אותי ואם יש תנאים הכל אפשרי.

קצת לגבי מה שזהינו שצריך להעשות במנוע:

1. צלינדרים - שניהן שרוטים מעט - ההתלבטות: לקנות חדשים/ לשתול סליבים. יש לבדוק האם ניתן לשתול סליבים מניקסיל מכיוון שב S2 הצלידרים המקוריים הם מניקסיל (בניגוד לSS)

2. מיסבים - הכל יוחלף. הבעיה - ישנם מיסבים שהם לא מייסבים סטנדרטיים אלא מייסבים מק"ט ואותם ניתן להשיג רק כחלק של דוקאטי - יקר..!

3. בוכנות - שרוטות - יוחלף בחדש - מחפשים של wiseco / יש להם עבור הSS אך צריך לבדוק אם הן מתאימות לניקסיל . בכל מקרה יש להשיג לS2

4. טלטלים ומיסבי טלטל - יוחלפו יחד עם פין טלטל - עסק יקר 1300 דולר לסט.

עד כאן inspection ראשוני בלבד.

תיקון טעות

איך אני אסביר לך את זה, מדובר במנוע מאוד פשוט, כולה 2 בוכנות בקירור אויר, 2 שסתומים לצילינדר ועוד עם קרבורטור בודד שמזין את שתיהן

מדובר על שני קרב' דלאורטו 38 מ"מ

בברכה לכולם

אורן

עידכונים נוספים בהמשך

פורסם

היי אורן,

ראשית, ראה בקישור הזה קישורים ללא מעט ספרות טכנית שאולי תתאים גם לך: http://www.ducatimeccanica.com/#manuals

שנית, יש לי מספר ארגזים מלאים בחלקים ל-900SS אך רובם מתאימים גם לשלך יכול להיות שיש לי מספר חלקים ספייר (חלקי מנוע, צילינדרים, אטמים, קליפרים של ברמבו ועוד כל מיני) דבר איתי, נקבע ונבדוק את העניין :)

יש חלקים שכנראה גם אני אצטרך להזמין לשלי כך שאולי נוכל לאחד ולייעל את המאמצים...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
שלום לכולם,

4. טלטלים ומיסבי טלטל - יוחלפו יחד עם פין טלטל - עסק יקר 1300 דולר לסט.

עד כאן inspection ראשוני בלבד.

תיקון טעות

בברכה לכולם

אורן

עידכונים נוספים בהמשך

האם ישנה סיבה להחליף את הטלטלים? בדר"כ זהו חלק עם בלאי מועט עד אפסי.

אם אין סיבה אמיתית יספיקו בהחלט החלפה של מיסבים ופין.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...