Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש באפשרותי לרכוש מזדה 3 מנוע 1.6 מליסינג (של אוויס אם זה משנה) עם בערך 120K ק"מ שנת 2008.

אני מתכוון להישאר עם הרכב ב 6 שנים הקרובות ורציתי לדעת מה דעתכם על הרכב? איזה חסרונות יש לו?

אני יעשה 15K ק"מ בשנה הרוב בחלקים בין ערוניים אבל הרבה בשעות פקקים גם, 90 אחוז מהזמן אני נוסע לבד (חשבתי על רכבים קטנים אבל היחידה שתפסה את העין שלי היא הפולו וב 60K אני יכול להביא שנת 2006 בערך ומבחינת ביטוח יעלה לי טיפה יותר וגם טיפולים והיתרון היחיד שלה זה שהיא טיפה יותר חסכונית בדלק)

אני מחפש רכב אמין שיראה טוב ויש לי תקציב של 60K ש"ח.

השאלות שלי מה החסרונות של הרכב?

האם יהיה קשה לי למכור אותו אחרי 6 שנים?

כמובן שאם יש לכם שבחים לרכב אני אשמח לשמוע גם חוצמזה שהוא יפה לדעתי, מאובזר מבפנים יחסית (יחסית לפולו), אמין מאוד ממה ששמעתי ודיי כייפי לנהיגה (נהגתי על ה 1.6 ולי אישית היא הספיקה)

אם למישהו יש מזדה 3 2008 שהוא קנה לאחרונה או שהוא יודע מחירים על בטוח אני אשמח לשמוע בכמה בערך מוכרים אותם (אין לי ממש זמן ללכת לחברות ליסינג ולבדוק אז אני אשמח אם תעזרו)

תודה רבה לכולם וסליחה על החפירה! אוטו ראשון ויש הרבה לחצים

פורסם

החיסרון של הרכב הספציפי הזה - 120 אלף ק"מ בשנתיים, אולי שלוש שנים.

זאת נסועה של רכב דיזל מסחרי, ולא רכב פרטי.

אני ממליץ כן להגדיש את הזמן בחיפשים לאחר רכב עם קילומטראז' נורמאלי או לקנות את הרכב הזה במחיר מתאים (לכל דבר יש מחיר), מספיק מתאם כדי להתפתות .

עם השנים הקילומטראז' יתאזן קצת, אבל עדיין יהיה גבוה.

כפי שאתה מבין, במועד המכירה יהיו עוד הרבה מאזדות 3 עם עבר של ליסינג, צפה להוריד טוב טוב במחיר כדי למכור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני אנסה למצוא אחת באיזורים של 100K ק"מ

אם אני אמצא אחת עם קילומטראז' נמוך ממש אז גם המחיר שלה יהיה בהתאם

יש למישהו מושג כמה משלמים בערך על רכב כזה?

פורסם

נראה לי שזאת החלטה נחרצת מידי, לא חושבים שהכל תלוי במחיר?

נגיד ואני קונה עכשיו את הרכב עם נגיד 100K בקילומטראז' ב 60 אלף ש"ח ואני אמכור אותו מתחת למחירון אפילו נגיד ב 20 אלף שקל (אני מניח שהמחירון שלו יהיה משהו כמו 26 אלף), זה לא שווה יותר מאשר רכב ישן יותר ? ואולי פחות אמין?

גם הביטוח זול, גם התיקונים זולים אולי רק הדלק יקר יותר אבל בכמות נסועה שלי זה יהיה הבדל של 2000 ש"ח בשנה.

נגיד והייתי קונה פולו (כמו בשירשור ששלחת) שעולה משהו כמו 75 אלף לשנת 2008 או נגיד 65 אלף ל 2007

אז זה או לשלם 15 אלף יותר בשביל אותה שנה אבל מן הסתם הקילומטראז' יהיה יותר נמוך ויהיה יותר קל למכור במחיר מחירון

אז נגיד עוד 6 שנים אני אמכור את הרכב במחיר מחירון שהוא יהיה משהו כמו 26-30 אז סבבה בעיקרון מכרתי נגיד ב 10 אלף יותר אבל קניתי גם ביותר יקר וגם יש מצב שהוצאתי יותר על תיקונים ביטוחים (שזה אולי יתאזן עם הדלק)

פורסם

בכל אופן, ב-60 אלף שקל אתה תקנה רכב גמור למדי. אני ממליץ לרדת שנה ל-2007 ולרכוש רכב שמור יותר.

אתה מתכוון להחזיק בו מספר שנים שבהם הבלאי שצבר הרכב עם הנסועה הגבוהה יכול לעלות לך הרבה מאוד.

הקפד לקנות רכב אחרי טיפול וטסט אם הוא במועד קרוב ועם צמיגים במצב טוב, אלה הוצאות גדולות למדי.

כמובן שלא לוותר על בדיקה מקיפה במכון בדיקה מוכר ואמין ולחפש בחברות הליסינג את הרכב במצב הטוב ביותר שאפשר לקנות, לדעתי ישתלם לך מאוד לרדת לשנתון 2007 ולהרחיב את החיפוש בחברות ליסינג נוספות.

בהצלחה.

פורסם

בעניין הקילומטראז' - קרובה שלי קנתה ב-64K פוקוס עם 55,000 ק"מ ושכן קנה ב-61K קורולה עם 99,000 ק"מ, שתיהן דגם 2008 מליסינג. מראה לי שהמחיר ל-120,000 ק"מ מוגזם במיוחד לרכב עם כל כך הרבה חסרונות כמו המזדה (חלש, צפוף, תא מטען סמלי). חפש רכב אחר או נסה להוריד עוד כמה אלפים מהמחיר (שכמובן יתקזזו בשלב המכירה, כאשר, לפי התחשיב לשלך, הרכב כבר יעבור את ה-200,000).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

mike808- אני מופתע שא כתה אומר כאלה דברים רכב גמור ב 100K ק"מ ?? ממתי? יש לנו יונדאי אקסנט 2001 (לא פאר היצירה ולא מתקרב) אמין בטירוף וטחון עם 250K ק"מ ותאמין או לא נוסע מעולה ובאמת שלא ראה מוסך וכן הוא היה בליסינג לפני קיבלנו אותו עם משהו כמו 120K ק"מ.

sperial- הקורולה והפוקוס לא לטעמי בכלל, לא ביופי הפנימי והאיבזור ולא ביופי החיצוני, החסרונות שציינת במזדה לא מפריעות לי בכלל כי תא מטען גדול אני ממש לא מחפש וזה דווקא יתרון אני לא רוצה אותך גדול מידי, צפוף? לי איך רק אם לנהג נוח כי 90 אחוז מהזמן רק אני באוטו והיה לי נוח, ובקטע של החלש שמעתי שהרבה אמרו שהוא חלש אז אולי אתם מחפשים טיל בליסטי אבל לי אישית הרכב הרגיש סבבה לגמרי

אבל תודה על המחירים דרך אגב עזרת לי מאוד!

פורסם
mike808-sperial- הקורולה והפוקוס לא לטעמי בכלל, לא ביופי הפנימי והאיבזור ולא ביופי החיצוני, החסרונות שציינת במזדה לא מפריעות לי בכלל כי תא מטען גדול אני ממש לא מחפש וזה דווקא יתרון אני לא רוצה אותך גדול מידי, צפוף? לי איך רק אם לנהג נוח כי 90 אחוז מהזמן רק אני באוטו והיה לי נוח, ובקטע של החלש שמעתי שהרבה אמרו שהוא חלש אז אולי אתם מחפשים טיל בליסטי אבל לי אישית הרכב הרגיש סבבה לגמרי

אבל תודה על המחירים דרך אגב עזרת לי מאוד!

סגנון הנהיגה שלי רגוע מאוד, בלי תחרויות ופתיחות. ולמרות זאת המזדה 3 (דגם 2010) קצת חלשה - מורגש שהבודי בנוי למנוע 2 ליטר.

מבחינת צפיפות - אני לא מצליח להזיז את כסא הנהג מספיק רחוק כדי לנהוג בנוחות. כנראה שחלק מהעניין הוא העובדה שהכסא מכוון גבוה (אשתי קטנת קומה והרכב הוא קודם כל שלה) אבל אפילו בקורולה 1998 שנחשב רכב צפוף תנוחת הנהיגה היתה הרבה יותר נוחה לי, כיון שאפשר היה להזיז את הכסא מספיק רחוק. ואל תחשוב שאני נפיל - סה"כ הגובה שלי ממוצע מאוד. הכסא עצמו נוקשה ולא נותן תמיכה טובה בגב. לנוסעים מאחור אין מרחב רגליים מספק.

לגבי אבזור - אני לא מכיר את הפוקוס ובקושי את הטויוטה, אבל לוח המחוונים של המזדה 3 בליסינג מוזר, בזאת בלשון המעטה. הדבר שמפריע לי ביותר הוא מחוון מצב ההילוכים - מצבי P,R,N מסומנים על ידי נורות צבעוניות סבירות, אבל מצבי הנהיגה לפנים (D-1) מוצגים על ידי LED של 7 סגמנטים, אדום גדול ומסוור (בלי פרופורציות ל-P-R-N)שבזויות מסויימות של גלגל ההגה נותן לרגע תחושה של נורת אזהרה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אתה מתייחס לדגם 2010.. אני מדבר על שנתון 2008 זה 2 רכבים שונים!

ממה שקראתי ה 2008 הרבה יותר מוצלחת והרבה מאוכזבים מהמזדה החדשה אני אישית לא נהגתי עליה והייתי בתוכה אפילו.

בקשר ללוח מחוונים של המזדה 2008 הוא פשוט יפה! אור כחול ברקע על אור אדום של הכיתוב ומספרים (קילומטראז הילוכים סקאלה וכו')

וכמוש אמרתי שוב, צפיפות? למי איכפת חחח ב3-4 פעמים שאני אוסף חברים בחודש (כי גם ככה כל אחד גם באיזור שונה ובא עם אוטו ) הם יכולים "לסבול" נסיעה של 20 דקות.

בקשר לכסא אני לא יודע אם נסעת על ה 2008 אבל שנסעתי עליה היה לי משחק מאוד גדול גם עם הכסא וגם עם ההגה עצמו ככה שאתה יכול לכוון את זה בדיוק כמו שנוח לך.

בקשר לכסא נוקשה זה אני לא יודע נסעתי באוטו איזה 20 דקות ולא הרגשתי משהו מיוחד היה לי דיי נוח בכל מקרה הנסיעה הכי ארוכה שלי זה 45 דקות לעבודה (למרות שזה פחות מ 30 ק"מ זה פשוט בפקקי הבוקר)

פורסם

טעות שלי - משום מה טעיתי בשנה לגבי החלפת הדגם.

פורסם

קניתי מאזדה 2007 עם 170K ,אצלי יותר משנה, בינתיים הוצאתי עליה 19 שקל (נורה בפנס אחורי שנשרפה).

הכל תלוי מי נהג ברכב וכמה הוא שמור, הקילומטראז' לא משנה ,אלא איך עשו אותו, אני יכול לשמור על רכב במשך 200K ואם בא לי אני גם יכול לגמור אותו תוך 5K.

מה שכן לא יהיה שום סיכוי שתמכור אותה במיחר מחירון, תשכח מזה.

תקנה מאזדה ישנה יותר ,הדגמים החדשים באופן מפתיע צורכים יותר דלק ,מניסיון, משהו לא נורמלי.

בכל אופן אם אתה מחפש עם עיצוב יפה ,אמין וזול שיעביר לך נסיעה בפקקים בכיף אז מאזדה תתאים ,רק כמו שאמרתי ממליץ על דגם ישן יותר 2007 או 2008.

נוחות הנסיעה על הכיפאק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תחפש אחת עם קילומטרז נורמלי. אמרת שאתה תישאר איתה 6 שנים ואתה נוסע 15 אלף בשנה, זה אומר שכשתרצה למכור זה יהיה כמעט בלתי אפשרי עם קילומטרז של יותר מ200 אלף ( אלא במחיר רצפה מבחינתך)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

ניקו- מסכים איתך זה ברור מאליו גם שהכל תלוי במצב הרכב ולא בכמות הקילומטראז' שלו. אני מתייחס רק לשנתון 2007 או 2008 החדשות לא מדברות אליי בכלל (הן יפות אבל קיבלו ביקורות לא משהו)

בנוסף אתה יכול להגיד לי מה הצריכת דלק שלך בערך? בפקקים? עיר? בין עירוני בלי פקקים ? ככל שתוכל לפרט יותר ואם בדקת ממש או שאתה משער? (כי אפשר למדוד בצורה טובה שממלאים עד הסוף ואז נוסעים ואחרי זה שממלאים שוב עד הסוף בודקים כמה הרכב עבר בק"מ וכמה ליטרים תודלקו וגם אפשר לבדוק רק בערך)

בקטע של למכור במחיר מחירון אמרתי בההתחלה שאני לא מתכוון למכור במחיר מחירון כי מההתחלה אני לא קונה אותה בקרוב למחיר מחירון

שומכאר- חשבתי על העניין שאני אמכור אותה עם 200K שזה קשה למכור רכבים עם קילומטראז' כזה גבוה, אבל בסופו של דבר הכל תלוי במחיר, אני אהיה גמיש במחיר אין מה לעשות כי גם קניתי בזול

• תוכן חדש...