Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית אלפא 75

raviv125
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה אמר איתן, אך בכל זאת תיקון קל, ל TS המקורית שינויים קלים במתלים, צמיגים, חישוקים, בלמים, יחסי העברה, ודיפרציאל ננעל מוגבל החלקה.

לא ערכתי השוואה של ממש, אך תאורטית לפחות אמור להיות הבדל בינה לבין ה 2.0 הרגילות, אך יחד עם זאת כמו שכתבו קודמיי, קשה עד בלתי אפשרי להשיג אחת מקורית.

לגביי יבוא - אלפטא סדאן או אלפטא GT מדגם אמריקאי משנות ה 70 תוכל לייבא בעלות של כ 40\50 אלף ומעלה לדעתי, אולי פחות אם מדובר במכונית במצב קוסמטי לא ממש יפה ובעלות מאוד מאוד נמוכה.

בארה"ב דגמים אלה עדיין זולים, ואם תחפש היטב ויתמזל מזלך, תוכל אולי גם להשיג רכב שמור ויפה.

אך עדיין מדובר בעלות גבוהה בהרבה משל אותה 75 שתוכל לרכוש בארץ.

כדאי לזכור שבעיות חלפים הגוררות יבוא מחו"ל, פרוצדורות שלמות ועלויות גבוהות כתוצאה מכך זה חלק בלתי נפרד מה"תענוג".

אגב - במקרה של ה GTV שלה חלפים נדירים וקשים להשגה לצד ביקוש גבוה, הקושי בהשגת חלפים מסויימים גדול יותר, ומחירם בד"כ גבוה בהרבה משל ה 75 או האלפטא לצורך העניין.

נ.ב

75 מהשנתונים האחרונים יתגלו לרוב כנטולי בעיות חלודה, בעוד שבאלפטות וב GTV זו מלחמת שימור יומיומית.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם יתכן והמוסך היה של אהוד שחר והאקזמפלר היה שנת 88?...

אכן, המוסך של אהוד. משום מה זכור לי שהייתה 87. אבל יכול להיות שאתה צודק והיא הייתה 88. זה היה לפני הרבה זמן, כאשר עוד הייתה לי BMW 730.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ל gtv

כל מה שאתה אומר נכון מאוד, אבל בפועל ההבדל לא היה גדול. היתה לי כאמור אחת מקורית במצב מעולה, ולא מזמן נסעתי באחת מושתלת שמטופלת נכון. הרגשתי את ההבדל בדיפרנציאל הבלתי ננעל, היא החליקה קצת יותר בקלות, אבל זה היה כיף חיים!! היה שוני מסוים ביחסי ההעברה שהיו קצרים יותר (אחלה תאוצה!) אבל זה לא בהכרח היה שלילי.

בגדול ההבדלים היו מינוריים והכיף אותו כיף

פורסם

אין חכם כבעל ניסיון! אם אתה אומר אני מאמין לך! כמו שכתבתי כבר קודם לכן, אין לי ניסיון אישי עם ה TS ומעולם לא יצא לי להשוות ביניהן.

כמו כן, כפי שאתה בוודאי יודע וגם כתבת זאת בעצמך - יכול להיות הבדל תהומי בין רכב מתוחזק לבין רכב בלוי, במיוחד ברכבים אלו (בוקסות וכיו"ב...)

נ.ב

ה 75 TS מהצפון הושבתה לא מזמן, בעקבות תאונה קשה (ונוספת בקריירה שלה...)

למעשה, גם כשנראתה טוב כלפי חוץ הייתה לה כבר הסטוריה עגומה של שילדה פגועה.

נכון לעכשיו לא ידוע לי על איזושהי TS מקורית וטובה בארץ, הלוואי ואני טועה.

פורסם

צר לי מאוד לדעת שאותה 75 סיימה כך את חייה. :cry: למעשה, אלפות ישנות קונים אנשים כי הן חזקות וזולות ופשוט גומרים אותן. אלפא 164 שלי סיימה לא פחות טוב כאשר אחד מידיים הבאות נכנס איתה לקיר. ראיתי את מה שנישאר מימנה.

בשביל ידע כללי, כאשר ראיתי אותה השלדה שלה כבר הייתה מרותכת?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לרוב מדובר במכוניות בלויות, ואנשים לא לוקחים זאת מספיק בחשבון ומתעללים בהן ועושים איתן שטויות.

כדאי לזכור שהנעה אחורית ללא בקרות משיכה ואחיזה, ובלמים נטולי ABS, זה אולי כייף ונחמד, אבל תלוי מתי איפה ולמי.

מי שמתכנן ללחוץ על אלפא זקנה, כדאי שידגם אותה קודם לכן בסכומי כסף נכבדים על מנת שתוכל לעמוד במשימה בכבוד ולא לגמור את חייה (או חייך) בשולי הכביש.

פורסם

האלפא האחרונה

אמינה מאוד (בלי עין)

מזגן סביר +

גיר רך

שילדה מעולה

מנוע 1600 כמו שלי יש חלש אבל לא מאוד

לסיכום :

רכב מהנה ולא נושך את הכיס

נ.ב

אם תרצה סיבוב בכיף(אני מאזור אשדוד)

יובל שרביט

פורסם

ה88 המקורית שהייתה אצל אהוד הייתה שייכת לחבר, אצלו היא גם ירדה מהכביש (לא בדיוק באשמתו)

שאסי לא שאסי, אני שמח שיצא לי לנהוג ולסוע באוטו הזה הרבה וזאת אחת המכוניות המהנות לנהיגה ואני אומר את זה בתור בימריסט...

האוטו היה שמור ומטופל, היה שלם מבחינת כל הדברים שיחודיים לTS והיה כואב מאוד לפרק אותה אחרי התאונה

יצא לי לנהוג גם ב75 TS מושתלת וזה ממש לא אותה אלפא...

אני מאוד מתגעגע לרכב, כל סופש גשום היינו נוסעים לכבישים מפותלים כמה בימרים והיא תמיד בינהם, לפני שבועיים בגשם הראשון שהיה בחיפה הרגשתי צביטה בלב שמשהו חסר...

מיכאל.

BMW E30 325i Coupe

פורסם

מי שראה את הרכב מקרוב לאחר השבתתו יוכל לומר לך שרכב כזה במצבו המכאני טרום התאונה, מן הראוי שלא היו עושים איתו טיולי נהיגה, ובטח שלא בכביש רטוב.

כמו שכבר נכתב פה, קודם כל יישור קו רציני ומעמיק (לא לשכוח שזה רכב ישן מאוד) ורק לאחר מכן טיולי נהיגה למיניהם.

פורסם
צר לי מאוד לדעת שאותה 75 סיימה כך את חייה. :cry: למעשה, אלפות ישנות קונים אנשים כי הן חזקות וזולות ופשוט גומרים אותן. אלפא 164 שלי סיימה לא פחות טוב כאשר אחד מידיים הבאות נכנס איתה לקיר. ראיתי את מה שנישאר מימנה.

בשביל ידע כללי, כאשר ראיתי אותה השלדה שלה כבר הייתה מרותכת?

אני לא חושב כמוך כיום מי שקןנה אלפות ישנות (אני מדבר על הקלאסיות)מטרתו לשמר את הרכב .אני מדבר מניסיוני האישי ומהכרות אישית של עוד כמה מורעלים כמוני

בברכה,רפי

נהג מתחיל

פורסם

רפי, הוזכר בשרשור הזה מה עושים עם מכוניות האלה ואיך נהנים איתן. מבחינתי זה לגמור את האוטו. קונים מכוניות האלה בתור רכב "ספורט" כדי לעשות עליהם דריפטים ו"להנות" מהנעה אחורית.

פעם הייתה לי BMW 730. מישהו שאלה אותי למה אני לא נוסע בסופי שבוע "להנות עם האוטו" (לעשות צלחות בחניונים ריקים).

במחינתי לשמור על הרכב זה לא רק לטפל בו בחלקים הטובים ביותר, בשמנים הטובים ביותר, אלא גם לשמור בצורת הנהיגה המתחשבת.

מכוניות שהיו לי לא שמעו על המושג קיק דאון.

כל אחד וגישה שלו בשמירת הרכב. זו הגישה שלי. אני לא קונה רכב עם מנוע יחסית חזק כדי לעשות צלחות.

פורסם

אין ספק שממך הייתי קונה מכונית משומשת, אבל...

כל הרכבים שהיו ושיש לי נסעו חזק, כמו שהן אמורות לנסוע. גם בחו"ל מקובל לעשות ימי מסלול וזה לא מוריד מהערך הקלאסי או מהמצב של הרכב. לעשות צלחות בחניונים זה לא לנסוע חזק, זה סתם שעשוע. גם אני הייתי עושה את זה פעם ב 100 שנה, אבל זה לא נקרא לנהוג.

ההבדל היחיד הוא שרכב שנוסע חזק יצריך קצת יותר תחזוקה. אין בזה שום בעיה, זה רק מצריך יותר התחשבות וכיס קצת יותר עמוק.

עם ה 911 אני נוסע מידי פעם לכבישים מפותלים ונהנה מאוד. מידי פעם אני נהנה גם לנסוע בה במהירות שאסור לספר. גם באלפא הייתי עושה את זה, אפילו באלפתא הזקנה הייתי נהנה מזה מאוד. אפילו במרצדס 1971 שיש לי נסעתי חזק, עד כדי כך שזה הרכב שעשיתי בו הכי מהר את סדום ערד...והיא עדיין במצב מושלם.

בכל רכב צריך לדעת לנהוג, ובמיוחד ברכבים כאלה. אצלי ברקסים מחזיקים בערך 80000ק"מ, על הקלאץ של הטווין ספארק כבר היו 100 אלף קילומטר כשקניתי אותה, והוספתי עוד 100 בלי סימן של הדרדרות כלשהיא. החזקתי את הרכב 6 שנים וההילוך השני לא השמיע ציוץ והגיר נשאר חלק כמו חדש. יש עוד המון מה להגיד על זה, אבל יחד עם זה שנסעתי ואני עדיין נוסע חזק לפעמים ונהנה מזה, צריך לדעת לחוש, להקשיב ולהרגיש את הרכב, לא להזניח בעיות, ולא לעשות משהו שהרכב מתקשה להתמודד איתו.

אף פעם אני לא מנסה לנצל 100 אחוז מהאפשרויות של הרכב ולהביא אותו לקצה, אבל נגיד 80 אחוז בוודאי ובכיף. לא רק שזה לא גורם שום נזק, בתנאים מסוימים זה רק לטובה. מנוע צריך לנסוע חזק לפעמים (מה שלא אומר להביא אותו לקו האדום פעם אחרי פעם...) אם לחץ השמן טוב, הטמפרטורה לא עולה, אין רעשים משונים, אז אין סיבה לא לעשות את זה.

לשם הדוגמא ההפוכה, אני נוסע ביום יום במרצדס 190 נהדרת, אבל כזו שישור הקו בה עדיין לא הסתיים. המנוע עשה כ 300 אלף קילומטר, והוא חלש בהחלט. הבעלים הקודם לא נסע חזק, אבל ההדרדרות של המנוע מראה שסגנון הנהיגה ווהקשבה שלו לפרטים לא היתה מושלמת. יש בה עדיין עבודת מתלים שצריך לעשות, ולכן אני נוסע בה 100 קמ"ש באופן רגוע, ולא יותר מ 120 אם אני ממש חייב. אחרי שאגמור לסדר אותה בצורה נכונה ולפי התחושה, אני אתחיל לנסוע בה קצת אחרת.

כל זה לא אומר שצריך ללחוץ כל הזמן, ממש לא. אבל ברכב כמו אלפא זה מתבקש ונכון לנסוע בה מידי פעם כמו שהיא יודעת, אחרת החלק העיקרי ברכב הנפלא הזה הולך לאיבוד.

פורסם
אין ספק שממך הייתי קונה מכונית משומשת, אבל...

כל הרכבים שהיו ושיש לי נסעו חזק, כמו שהן אמורות לנסוע. גם בחו"ל מקובל לעשות ימי מסלול וזה לא מוריד מהערך הקלאסי או מהמצב של הרכב. לעשות צלחות בחניונים זה לא לנסוע חזק, זה סתם שעשוע. גם אני הייתי עושה את זה פעם ב 100 שנה, אבל זה לא נקרא לנהוג.

ההבדל היחיד הוא שרכב שנוסע חזק יצריך קצת יותר תחזוקה. אין בזה שום בעיה, זה רק מצריך יותר התחשבות וכיס קצת יותר עמוק.

עם ה 911 אני נוסע מידי פעם לכבישים מפותלים ונהנה מאוד. מידי פעם אני נהנה גם לנסוע בה במהירות שאסור לספר. גם באלפא הייתי עושה את זה, אפילו באלפתא הזקנה הייתי נהנה מזה מאוד. אפילו במרצדס 1971 שיש לי נסעתי חזק, עד כדי כך שזה הרכב שעשיתי בו הכי מהר את סדום ערד...והיא עדיין במצב מושלם.

בכל רכב צריך לדעת לנהוג, ובמיוחד ברכבים כאלה. אצלי ברקסים מחזיקים בערך 80000ק"מ, על הקלאץ של הטווין ספארק כבר היו 100 אלף קילומטר כשקניתי אותה, והוספתי עוד 100 בלי סימן של הדרדרות כלשהיא. החזקתי את הרכב 6 שנים וההילוך השני לא השמיע ציוץ והגיר נשאר חלק כמו חדש. יש עוד המון מה להגיד על זה, אבל יחד עם זה שנסעתי ואני עדיין נוסע חזק לפעמים ונהנה מזה, צריך לדעת לחוש, להקשיב ולהרגיש את הרכב, לא להזניח בעיות, ולא לעשות משהו שהרכב מתקשה להתמודד איתו.

אף פעם אני לא מנסה לנצל 100 אחוז מהאפשרויות של הרכב ולהביא אותו לקצה, אבל נגיד 80 אחוז בוודאי ובכיף. לא רק שזה לא גורם שום נזק, בתנאים מסוימים זה רק לטובה. מנוע צריך לנסוע חזק לפעמים (מה שלא אומר להביא אותו לקו האדום פעם אחרי פעם...) אם לחץ השמן טוב, הטמפרטורה לא עולה, אין רעשים משונים, אז אין סיבה לא לעשות את זה.

לשם הדוגמא ההפוכה, אני נוסע ביום יום במרצדס 190 נהדרת, אבל כזו שישור הקו בה עדיין לא הסתיים. המנוע עשה כ 300 אלף קילומטר, והוא חלש בהחלט. הבעלים הקודם לא נסע חזק, אבל ההדרדרות של המנוע מראה שסגנון הנהיגה ווהקשבה שלו לפרטים לא היתה מושלמת. יש בה עדיין עבודת מתלים שצריך לעשות, ולכן אני נוסע בה 100 קמ"ש באופן רגוע, ולא יותר מ 120 אם אני ממש חייב. אחרי שאגמור לסדר אותה בצורה נכונה ולפי התחושה, אני אתחיל לנסוע בה קצת אחרת.

כל זה לא אומר שצריך ללחוץ כל הזמן, ממש לא. אבל ברכב כמו אלפא זה מתבקש ונכון לנסוע בה מידי פעם כמו שהיא יודעת, אחרת החלק העיקרי ברכב הנפלא הזה הולך לאיבוד.

+1 על כל מלה!

איך אפשר שלא ללחוץ 911...8):wink:

אפילו הכרמן קישקשה בזנבה מתי שהיה צריך...

תמונה 635.jpg

תמונה 636.jpg

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...