Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית אלפא 75

raviv125
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על התגובות...איזה כיף!!!

אשמח לשמוע עוד על ה טווין ספארק מחיפה, יש מצב שהיא היתה שלי. מענין אותי מה עלה בגורלה.

פורסם

ואם כבר נהניתם...אז עוד כמה מחשבות שעלו לי בראש.

לנהוג ברכבים כמו שלנו זו אמנות. אמנות של הקשבה, למידה, והרבה פעמים גם ניסוי וטעיה.

אם אני חושב על המכוניות שהיו ויש לי, הדבר העיקרי שהן דרשו ממני זו גמישות. בכל אחת אני נוהג אחרת, כי כל אחת צריכה התאמה של סגנון הנהיגה שלי לאופי שלה. לא להיפך.

אם לסכם בכמה מילים: האלפות דרשו נהיגה מהירה אך עדינה מלאת הקשבה ומדויקת מאוד, הפורשה דורשת בעיקר סבלנות של ברזל, והמרצדס דורשת המון כבוד.

האלפות לא אהבו טורים נמוכים, זו עובדה. הן דרשו נהיגה בין 3500 ל 5000 טורים כדי להיות במיטבן. יחד עם זה, הן לא ממש התלהבו מיותר מזה כי מעל זה הן סתם צרחו וייללו. אז ללחוץ אותן עד הסוף היה מיותר. ה ts אהבה קצת יותר, אבל בגדול גם בה לא היה יתרון לקחת אותה אל הקו האדום.

יחד עם זה, היה צריך להיות מספיק עדין וקשוב כדי לא ללחוץ עליהן בשום אופן לפני שהמנוע חם. לימים הסתבר לי שזולל הספגטי שתכנן כל כך טוב את המנועים הנפלאים שלהן גמר את המשמרת כשזה הגיע לשסתומים, ולכן זרק שם איזה צינור שימון עלוב נפש במקום לבנות חליל שימון נורמאלי. מה שזה אומר (וזה טיפ לפותח השרשור) הוא שעד שהמנוע חם אין שימון נורמאלי לשסתומים, ולכן כדאי לנסוע זהיר עד שהטמפרטורה עולה. היה צריך אוזן טובה והקשבה לא רעה בשביל לגלות את זה. זו הסיבה שבהרבה אלפות השסתומים נשמעים כמו קקפוניה עלובה. פשוט סגנון נהיגה לא נכון.

יותר מזה, ההילוכים של הלפא לא אוהבים בשום אופן החלפה בטורים נמוכים. המוט נהיה נוקשה, ווהחלפה איטית, מה שגומר סינכרונים. למדתי לשמוע משהו בצליל המנוע שאמר לי בדיוק מתי להחליף הילוך, ואיך לעשות את זה בעדינות, אבל מאוד מהר. ככה הצלחתי להגיע למצב שבו הגיר נשמר לאורך שנים במצב מושלם. אם הייתי נוסע לאט או לפי "קודים" זה לא היה מצליח.

הפורשה לעמות זאת דורשת סגנון נהיגה אחר לגמרי.

פעם שאלו אותי מה אני חושב על הנהיגה בפורשה, ועניתי שזה דומה לנסיעה במכונת כביסה מאוד מהירה...במשל אחר מדובר בנהיגה במשאית מאק עתיקה ששוקלת כמו פיאסטה. התוצאה היא סגנון נהיגה מאוד ספציפי וייחודי. היא כל כך רועשת, שקשה מאוד לשמוע שום דבר חוץ מרעש המנוע, מה שמצריך הרבה נהיגת מכשירים. את הפורשה אפשר ללחוץ כשהיא מגיעה לאיזור ה 170 מעלות (וזה קורה מהר) ולהרפות ממנה כשהיא מגיעה ל 220-230 פרנהייט. אחר כך היא צריכה תקופת הרגעות ארוכה עד שהטמפרטורה יורדת חזרה. אין מה לעשות, קירור אויר מצריך הקשבה מאוד קפדנית לטמפרטורה אחרת המנוע מתבשל לפני ששמים לב. חוץ מזה, הגיר מצריך זהירות, מתינות, וכניסה מדויקת ואיטית להילוך הנכון, בדיוק ההיפך מהאלפא. אחרת הגיר יהפוך מהר מאוד לסלט. כל זה, שלא לדבר על מה שקורה לה בפניות מהירות אם לא שמים לב...אבל על זה כבר נכתבו מספיק שירי הלל או זוועה, תלוי את מי שואלים.

המרצדס דורשת בעיקר כבוד בגלל שתי נקודות תורפה: דיפרנציאל, וחום מנוע. בגלל זה אפשר לנסוע בה מהר מאוד, אבל מכות גז חזקות ישברו דיפרנציאל, ויגרמו לתגובות שרשרת חמורות מאוד. זה מאוד מפתה בגלל שההזרקה המכאנית מייצרת את תגובת הדוושה הכי טובה שהכרתי, אבל הכבוד מכריח להמנע מזה. מנוע 6 טורי ישן וארוך מאלומינוים תמיד יהיה בעייתי ממבינת טמפרטורה, כך שאם הראש לא פיקס, המים לא בדיוק הנכונים, ההצתה לא מכוונת בדיוק או שהדיסטרביוטור לא מושלם, הטמפרטורה תתחיל לרוץ בלי אזהרה ובמונעים כאלה התוצאות יהיו מהירות והרסניות וכואבות מאוד. אז אפשר ואפילו כדאי לנסוע בהן מהר, אבל בכבוד גדול.

שלושתן אגב, דורשות טמפרטורה קרה בשביל נהיגה טובה. בימים חמים מאוד עדיף להמנע, ולהכנס לאיזה טויוטה שבה גם ב 700 מעלות קו הטמפרטורה לא יזוז מהאמצע.

בסיכומו של דבר, רכב מיוחד מדבר איתך. הוא אמור לך מה הוא אוהב, איך הוא אוהב את זה, ומתי. אין כללים, לכל אחת הכללים שלה. לך איתה, תקשיב לה, תהיה סבלני, והיא תתן לך את כולה בשמחה ולאורך שנים. לך עם כללים מוכנים מראש, תביא איתך דפוסים, ולא תבין מאיפה המכה באה למרות שעשית את הכל לפי הספר. תלמד אותה לאט, תהיה סבלני, ולך עם הראש שלה.

זה משתלם, וכן, זה בדיוק כמו אשה. ככה מתנהגים כשאוהבים באמת.

פורסם

הפורשה לעמות זאת דורשת סגנון נהיגה אחר לגמרי.

פעם שאלו אותי מה אני חושב על הנהיגה בפורשה, ועניתי שזה דומה לנסיעה במכונת כביסה מאוד מהירה...במשל אחר מדובר בנהיגה במשאית מאק עתיקה ששוקלת כמו פיאסטה. התוצאה היא סגנון נהיגה מאוד ספציפי וייחודי. היא כל כך רועשת, שקשה מאוד לשמוע שום דבר חוץ מרעש המנוע, מה שמצריך הרבה נהיגת מכשירים. את הפורשה אפשר ללחוץ כשהיא מגיעה לאיזור ה 170 מעלות (וזה קורה מהר) ולהרפות ממנה כשהיא מגיעה ל 220-230 פרנהייט. אחר כך היא צריכה תקופת הרגעות ארוכה עד שהטמפרטורה יורדת חזרה. אין מה לעשות, קירור אויר מצריך הקשבה מאוד קפדנית לטמפרטורה אחרת המנוע מתבשל לפני ששמים לב. חוץ מזה, הגיר מצריך זהירות, מתינות, וכניסה מדויקת ואיטית להילוך הנכון, בדיוק ההיפך מהאלפא. אחרת הגיר יהפוך מהר מאוד לסלט. כל זה, שלא לדבר על מה שקורה לה בפניות מהירות אם לא שמים לב...אבל על זה כבר נכתבו מספיק שירי הלל או זוועה, תלוי את מי שואלים.

זה משתלם, וכן, זה בדיוק כמו אשה. ככה מתנהגים כשאוהבים באמת.

:lol:8):lol:

גדול, הרסת אותי!!

הכל שונה בפורשה,

מרגיש לפעמים כמו קרב איגרוף עם מוחמד עלי!

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...