Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה לפני שאני יקנה משהו סתם רציתי לשאול אם מגבר מחלק את הכוח שלו לפי כמות היציאות שיש לו .. כלומר RMS מסויים לכל יציאה או לפי כמות החיבורים שמפעילים ??

והאם מגבר 4 יציאות מתאים ל2 רמקולים אחוריים וסאב ?? ואיך לחלק את היציאות ?

פורסם

אז ככה לפני שאני יקנה משהו סתם רציתי לשאול אם מגבר מחלק את הכוח שלו לפי כמות היציאות שיש לו .. כלומר RMS מסויים לכל יציאה או לפי כמות החיבורים שמפעילים ??

והאם מגבר 4 יציאות מתאים ל2 רמקולים אחוריים וסאב ?? ואיך לחלק את היציאות ?

ערב טוב.

אכן ניתן אם מגבר 4 ערוצים לעבוד אם סאב + זוג רמקולים.

בדרכך כלל מה שרשום על המגבר זה העוצמה הכוללת של המגבר בהתנגדות הסופית.(אבל לא כל מגבר מוציא מה שרשום אלה אם המגבר הוא איכותי)

דוגמא ואיך זה מתחלק:

למשל מגבר של 4 ערוצים שמספק 800 וואט RMS כללי.

4x100 נגיד ב-4 אום

4x200 ב-2 אום שזאת ההתנגדות הסופית שהמגבר יכול לעבוד בו ולא תמיד ניתן לעבוד איתה, זאת אומרת שאם תעבוד ב- 4 אום שזאת התנגדוד הרמקולים בדרך כלל, הוא יספק לך לפני הנתונים חצי ממש שרשום.

אם מגשרים שני יציאות מהמגבר(הופכים אותם ליציאה אחת ) אתה מכפיל את הכוח היציאה וכך עושים לסאב כי סאב דורש הרבה כוח.

מקווה שעזרתי לך יום טוב.

פורסם

זאת אומרת שאם המגבר שלי הוא 800 RMS כללי

ב 4 אוהם הוא יוציא רק חצי מהכוח שלו כלומר 100 RMS ליציאה , ל 4 יציאות ?

ואם אני לא מחבר את כל היציאות הוא ממשיך להוציא 100 RMS ליציאה ?

פורסם

אני הסביר את זה יותר פשוט:

יש לך מגבר 4 ערוצים (4 יציאות) שמיועד ל-שתי זוגות רמקולים או לזוג רמקולים וסאב.

יש אופציה כזאת במגבר (לא בכל מגבר כן, אבל ברובם) לגשר שתי יציאות מהמגבר שיהיה יציאה לסאב, אתה פשוט לוקח שני שציאות שמיועד לזוג רמקולים והופך אותם ליצאה אחת וזה מכפיל את העוצמה בגישור כמעט פי 3 כלומר אם כל יציאה נתנה 100 RMS ברגע שגישרתה אותם תקבל כמעט 300 RMS.

אתה יכול לגשר את שני שיציאות כן אבל אתה הופך את המגבר לשני ערוצים ואין מקום לסאב.

לכן מגשרים שתי יציאות ליציאה אחת, ונישאר לך עוד 2 ציאות לרמקולים.

ונכון מאוד לגבי מה ששאלת אם אתה לא מגשר בין שתי יציאות אכן הוא ממשיך לעבוד כ-100 RMS ליציאה או שאתה מחבר לו רמקול אם סליל של 2 אוהם אבל לא מומלץ!

פורסם

מצטער על החפירה אבל יש לי עוד שאלה קטנה..

כדי להפעיל את כל היציאות אני צריך לחבר אליהם 4 זוגות של RCAים ??

וכיצד אני מגשר ?

פורסם

ואם אני מחבר 2 רמקולים ליציאה אחת אני בעצם מפסיק כוח כאילו אם היציאה היא 100 RMS ואני מחבר 2 רמקולים של 70 RMS אני בעצם משתמש רק ב 50 RMS לרמקול ? 

• תוכן חדש...