Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אישור מוסך לפני ייבוא חלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

הבנתי שאני זקוק לאישור מוסך מורשה לפני שאני מייבא חלקים מסויימים, לצורך העיניין במקרה שלי - ציריות.

רציתי רק לחדד לעצמי את הנקודה - אישור ממוסך רגיל לא תופס? כלומר אם הרכב אמריקאי אז רק אישור ממוסכי UMI?

שאלה נוספת, האם מוסך מורשה "רשאי" לסרב לתת אישור שכזה..? או שזהו נוהל של מה בכך?

פורסם
לדעתי צריך אישור מהיצרן או מהנציג שלו בארץ, ולא ממוסך.

וכן, הוא לא חייב לתת לך אישור.

האם מדובר ביצרן / נציג בארץ של החלף או של הרכב ?

אם מדובר בזה של הרכב לרכב אספנות לדרישה כזאת אין תמיד בסיס

אם מדובר בזה של החלף , הוא מן הסתם ירצה שתקנה אצלו.....

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

עד לפני זמן לא רב, היתה דרישה למוסך מורשה - כלומר מורשה על ידי משרד התחבורה - כלומר כל מוסך עם רשיון.

המצב השתנה לרעה והיום כתוב בטופס באופן מפורש "אישור מוסך יבואן". ברור לכם שאף מוסך יבואן לא ייתן לכם אישור על חלקים בייבוא אישי, וכך למעשה משרד התחבורה מציב חסם בלתי סביר בפני מי שרוצה לייבא חלקים בייבוא אישי, כאשר מדובר בחלקי מערכות בטיחותיות.

זה חלק מהשערורייה של ייבוא חלקי חילוף לצריכה אישית.

פתחתי כאן דיון בנושא:

http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=47751

אסף.

פורסם

לדעתי אתה מתכוון לתקנה של משרד התחבורה הדורשת אישור ממוסך מורשה משרד התחבורה:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/procedure/Import20_08.pdf

כאשר באישור, הסעיפים הרלוונטיים:

5.6 לחלקי חילוף המוגדרים כחלקים בטיחותיים (שאינם בהגדרת פסי קישוט וכיוצ"ב) יידרש

אישור מקורי ממוסך מורשה, כי החלקים ברכב אינם תקינים וקיים צורך להחליפם תוך

ציון מספר רכב, דגם רכב, מספר מנוע ומספר שילדה.

5.7 אישור מקורי ממוסך מורשה כי חלקי החילוף המיובאים מתאימים לדגם וסוג הרכב.

מדברים למיטב ידיעתי על מוסך מורשה משרד התחבורה.

בקש מהמוסך שמחליף לך את החלקים והוא ינפק לך את האישור המתאים.

את האישור עליך לצרף למסמכים הנדרשים ולהגיש למשרד התחבורה על מנת לקבל אישור יבוא לחלק.

בהצלחה8)

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
עד לפני זמן לא רב, היתה דרישה למוסך מורשה - כלומר מורשה על ידי משרד התחבורה - כלומר כל מוסך עם רשיון.

המצב השתנה לרעה והיום כתוב בטופס באופן מפורש "אישור מוסך יבואן". ברור לכם שאף מוסך יבואן לא ייתן לכם אישור על חלקים בייבוא אישי, וכך למעשה משרד התחבורה מציב חסם בלתי סביר בפני מי שרוצה לייבא חלקים בייבוא אישי, כאשר מדובר בחלקי מערכות בטיחותיות.

זה חלק מהשערורייה של ייבוא חלקי חילוף לצריכה אישית.

פתחתי כאן דיון בנושא:

http://jeepolog.com/forums/showthread.php?t=47751

אסף.

אם למשל אני בעל רכב אספנות מסוג אופנוע אינדיאן, (עוד חלום עתיק), קצת קשה לבקש אישור יבואן , היות שכיום אין אפילו יצרן.

ואם למשל אני בעל רכב אספנות מסוג רולס רויס , יש יצרן, אין יבואן. משמע לפי דבריך, אני לא יכול ליבא חלפים ?

נשמע לי לא הגיוני ולא יכול לעמוד בשום עתירה.

אולי הכוונה היא לא לרכבי אספנות.

בדיוק כמו שיבוא רכב אספנות דורש אישור מוסך מורשה ואילו יבוא רכב חדש דורש אישור יבואן.

ירון

פורסם

יש טופס חדש:

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

ובו כתוב:

לאישור הבקשה יש לצרף:

חשבונית רכישה על שם המבקש; צילום רשיון רכב בתוקף לאחר תשלום של המבקש;

צילום תעודת הזהות של המבקש; הודעת הדואר.

מוצרי תעבורה בטיחותיים-יש להמציא אישור מוסך יבואן

(ההדגשה במקור)

מדובר בהחמרת התנאים, וזה חלק ממדיניות הוצאת המיץ של משרד התחבולה.

וכאמור, ציריות אינן מוצר בטיחותי.

אסף.

פורסם
אם למשל אני בעל רכב אספנות מסוג אופנוע אינדיאן, (עוד חלום עתיק), קצת קשה לבקש אישור יבואן , היות שכיום אין אפילו יצרן.

ואם למשל אני בעל רכב אספנות מסוג רולס רויס , יש יצרן, אין יבואן. משמע לפי דבריך, אני לא יכול ליבא חלפים ?

נשמע לי לא הגיוני ולא יכול לעמוד בשום עתירה.

אולי הכוונה היא לא לרכבי אספנות.

בדיוק כמו שיבוא רכב אספנות דורש אישור מוסך מורשה ואילו יבוא רכב חדש דורש אישור יבואן.

ירון

לא הגיוני? אני מסכים. לא יכול לעמוד בשום עתירה? אולי. אני לא מכיר אף אחד שעתר.

מרגיז אותך? גם אותי.

רכב אספנות? אולי זה שונה, אולי לא. אל תשאל אותי, תשאל את מר ברדה.

ומה אם מישהו רוצה להביא חלקים לרובר? יש יבואן? זה לא רכב אספנות וכבר אין יצרן ובטח לא יבואן. מה אז? ומה עם רולסרוייס חדש? גם לו אין יבואן. במה זה שונה מרולסרוייס אספנות? הייתכן שמשרד התחבורה רוצה להכשיל ייבוא אישי של חלקי חילוף..??? לא....

בראיה שלי, לא מדובר בסוגיה של רכבי אספנות. מדובר בסוגיה של זכויות צרכן בסיסיות, לרכוש חלפים היכן שמתאים. אם יש למישהו רכב חדש ולא אספנות שהוא רוצה לרכוש לו חלפים בחו"ל, זה בסדר בעיניך שפקיד במשרד התחבורה מציב בפניו חסמים לא הגיוניים? האם עצם העובדה שלרכב יש יבואן הופכת את הדרישה הלא הגיונית להגיונית? הרי היבואן בחיים לא ייתן לך אישור, זה פוגע לו בביזנס. תחשוב על זה.

אתה צודק בזה שמקרה שלרכב (אספנות או לא) אין יבואן, הוא מיוחד. אני גם בטוח שמי שכתב את הטופס לא השקיע בזה מחשבה, ולא עניין אותו אם לך או לי יש כזה רכב.

אסף.

פורסם

רכב אספנות? אולי זה שונה, אולי לא. אל תשאל אותי, תשאל את מר ברדה. אם אפשר היה לדבר איתו הייתי בשמחה שואל..

ומה אם מישהו רוצה להביא חלקים לרובר? יש יבואן? זה לא רכב אספנות וכבר אין יצרן ובטח לא יבואן. מה אז? ומה עם רולסרוייס חדש? גם לו אין יבואן. במה זה שונה מרולסרוייס אספנות? בזה שאסור לייבא רולס רויס חדש, אבל אספנות מותרהייתכן שמשרד התחבורה רוצה להכשיל ייבוא אישי של חלקי חילוף..??? לא....

...

אתה צודק בזה שמקרה שלרכב (אספנות או לא) אין יבואן, הוא מיוחד. אני גם בטוח שמי שכתב את הטופס לא השקיע בזה מחשבה, ולא עניין אותו אם לך או לי יש כזה רכב.

אסף.

אני לא חושב שאנחנו מתווכחים אלא מסכימים על הכל , אבל

1. אין מי שרוצה לצאת לפעולה ולמחות, כולם כותבים בפורום אבל אף אחד לא מוכן לצאת למאבק

2. לשנינו יש רכב אספנות , ולפחות ננסה להשתמש בזה לאור המגבלות בסעיף 1

ירון

פורסם
אני פשוט נגעל מהתקנות, המגבלות והמוגבלות בתחום של המדינה שאני גר בה ומתבייש בה בהסתכלי על עצמנו מול כל העולם.

הייתי חייב להוציא את זה....

ליאור.

אתה ממש לא לבד.....

ירון

פורסם

ירון,

באמת אנחנו מסכימים על הכל... אבל אני רואה גם בעלי רכבים שאינם אספנות אוכלים חצץ ממשרד התחבורה.

וככה שתהיה בעניינים, מותר לייבא רולסרוייס חדש. כמו כל רכב שגילו עד שנתיים.

עכשיו תחשוב על סיטואציה של פלוני שחושק בדגם מסויים, שהיבואן הרשמי לא מביא (נגיד ג'יפ רוביקון).. הוא מייבא את הדגם בייבוא אישי. ואז צריך חלק חילוף... ומשרד התחבורה דורש אישור יבואן שלא מוכן לתת שירות לכלי רכב בייבוא אישי. מה יעשה? ברור - או יבריח או יאלתר.

בקיצור... הגועל נפש הוא הרבה מעבר לגבולות האספנות. ואל תחשוב שלאספנות יש הנחות, אני מביא הרבה חלקים מחו"ל לרכב אספנות... והכל כרגיל.

אני בודק דרכי פעולה. תקרא בדיון שקישרתי אליו, אולי תוכל לתרום רעיונות. כרגע אין לי משהו קונקרטי לעשות, אבל כשיהיה, ויהיה, אני אספר גם בפורום הזה. (במאמר מוסגר - כדי לפעול משפטית צריך מישהו שנפגע באופן מובהק, ובמקרה שיש לו "קייס" ברור, ולמקרה כזה אנחנו מחכים שיצוף)

אסף.

פורסם

הצלחתי בסופו של דבר לתפוס בטלפון את ראובן מהמשרד ליבוא מוצרי תעבורה.

הוא אומר שאני צריך אישור מכל מוסך שהוא, שיאשר שהוא זיהה את הציריות כמתאימות לרכבי, וזהו.

תודה לכל העונים (וסליחה לכל המתוסכלים מהנושא ששרשורים כאלו רק מזכירים רעות... גם אני כבר אחד מהם)

ירין.

פורסם
הצלחתי בסופו של דבר לתפוס בטלפון את ראובן מהמשרד ליבוא מוצרי תעבורה.

הוא אומר שאני צריך אישור מכל מוסך שהוא, שיאשר שהוא זיהה את הציריות כמתאימות לרכבי, וזהו.

תודה לכל העונים (וסליחה לכל המתוסכלים מהנושא ששרשורים כאלו רק מזכירים רעות... גם אני כבר אחד מהם)

ירין.

ב 19.9 לפני סוכות קיבלתי הודעה על חבילה שהגיעה מאנגליה עם מצמד לאופנוע אספנות.שלחתי מיד בקשה בדואר למשרד התחבורה וב 7.10 קבלתי בדואר רשיון יבוא חתום ע"י מר ראובן ברדה.בהתחשב בחגים זה מהיר מאד, יעיל ונח.שאתם מגישים בקשה מלאו הפרטים בברור,שימו לב להתאמה בין החשבון לבקשה ותראו שאין צורך לקטר,לפעמים מגיעות גם מחמאות.

ש הלפרין

• תוכן חדש...