Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוזוקי SX4 או סובארו B3 4D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

*** עריכת הנהלה - אין צורך לציין בכותרת שמדובר בייעוץ | התלבטות| עם סימנים משונים. כל השרשורים פה עוסקים בייעוץ | התלבטות. אתה לא חריג. אולי כן, אבל לא בענין הכותרת. ***

שלום,

אנחנו מחפשים רכב חדש אשר יחליף את הסוויפט שברשותנו.

בעיקרון, רוב הזמן נוסעת בה אימי.

עברנו במספר סוכניות והגענו להחלטה שמה שמתאים לנו {יותר נכון לאימי} זה סוזוקי SX4 בגרסת ה 5D או סובארו B3 4D.

ה SX4 קורצת בגלל התמורה לעומת המחיר הקטן שלה, סך הכל רכב נוח וחמוד.

ה B3, אהבנו את הנוחות שלה, המושבים והבידוד רעשים פשוט מצויין.

כרגע אנחנו בהתלבטות:

1. מי יותר סחיר? {חשוב, כל שנתיים מחליפים אז חשוב שיהיה קל למכור אחרי השנתיים}

2. מנועו של ה B3 הוא רק 1.5L , מעלה חששות.

3. מי יותר בטיחותית?

בקיצור?

מי עדיפה מבחינת חבילה כוללת.

תודה רבה,

עמיטל.

פורסם

אני רכשתי לאחרונה SX4 - עדיין אין לי מספיק נסיון אתה אבל בכל זאת התרשמותי היא כי הרכב נוח וזריז (בניגוד לליאנה, שהיתה נוחה אך עייפה). מדובר בדגם עם מנוע חזק באופן משמעותי בהשואה לדגם הקודם (תוספת של כ-15 כ"ס) וכן תיבת הילוכים טובה יותר בהשואה לדגם הקודם.

מבחני בטיחות תוכל לבדוק באתר http://www.euroncap.com, אבל שים לב:

1. ה-SX4 נבדקה ב-2006 והאימפרזה ב-2009, ולכן המבחנים, או יותר נכון שיטת הניקוד, שונים וקשה להשוות את התוצאות. בכל זאת לכל אחד מכלי הרכב יש יתרונות וחסרונות מבחינת בטיחות, הדבר מתבטא הן בתרשימים והן בהערות השוליים שבתחתית הדף..

2. ה-SX4 שנבדקה היתה מהדגם הקודם, ב-2010 הוחלפו המנוע ותיבת ההילוכים ונעשתה מתיחת פנים, איני יודע כיצד השינויים השפיעו על הבטיחות, עם זאת - דגם זה טרם נבחן ב-EuroNCAP.

3. האימפרזה שנבדקה היתה מדגם ה-2.0 ליטר עם הגה ימני (דגם אנגלי או דומה) - איני יודע מה ההבדל בין דגם זה לבין דגם ה-1.5 ליטר המשווק בארץ.

מבחינת סחירות - קשה לנבא את הסחירות בעוד מספר שנים. לפני אי אילו שנים היה לי קושי גדול למכור סובארו אימפרזה ואילו סוזוקי באלנו נמכרה תוך שעות ספורות, אבל מדובר בנסיון חד פעמי לפני מספר שנים שאינו יכול להעיד דבר על הסחירות של דגמים חדשים בעוד מספר שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הייתי לוקח את הסוזוקי

הB3 הוא כעצם בגרון יפנאוטו, הם השיגו מלאי מאוד גדול של הרכב ונתקעו איתו. הסיבה היא שהם שכחו לקחת בחשבון שהמנוע עצמו מתנהג כמו אדם שיכור בפאב...

צורך ביחס לגודל שלו המון דלק, כמו גם הרכב מעט מיושן מבפנים.

לגבי הסוזוקי, הוא אומנם יחסית "עני" באבזור והרגשה טיפה אפרורית, אך הרכב עצמו מאוד אמין, צריכה מתונה מאוד של דלק, ביחס למחיר הוא תמורה סבירה. תוסיף לכך את הסחירות היותר טובה שלו מהסובארו כפרמטר חשוב למשוואה.

למה לא לקחת בחשבון רכבים אחרים באותו טווח מחיר?

יש מרתון מכירות בצ'מפיון מוטורס - פאביה/גולף/פולו.

אם תלחצו קצת את התקציב אפשר אפילו טויוטה/מאזדה

יונדאי גם בא בחשבון...

שיהיה בהצלחה

Confidence In Motion

פורסם

לגבי הסוזוקי, הוא אומנם יחסית "עני" באבזור והרגשה טיפה אפרורית, אך הרכב עצמו מאוד אמין, צריכה מתונה מאוד של דלק, ביחס למחיר הוא תמורה סבירה. תוסיף לכך את הסחירות היותר טובה שלו מהסובארו כפרמטר חשוב למשוואה.

למה לא לקחת בחשבון רכבים אחרים באותו טווח מחיר?

יש מרתון מכירות בצ'מפיון מוטורס - פאביה/גולף/פולו.

אם תלחצו קצת את התקציב אפשר אפילו טויוטה/מאזדה

יונדאי גם בא בחשבון...

שיהיה בהצלחה

1. הסוזוקי, בגרסת ה-GLX, אינו עני באבזור, וכיוון שהפרש המחיר בין ה-GLA (אבזור ליסינג) ל-GLX (אבזור מלא) זעום (כ-2000 ש"ח) אין שום סיבה לרכוש את הדגם הבסיסי. אישית רכשתי את ה-GLX לפני מספר שבועות תמורת כ-113000 ש"ח ובמחיר זה קיבלתי גם קודן וחישני רברס. המעניין היה שאחת הדרכים למתן הנחה היתה הגדרה שלי כלקוח חוזר (מדובר בסוזוקי שלישי שנרכש באותה סוכנות ב-15 השנים האחרונות). כיון שיש בידי אמו של פותח השרשור סויפט - אולי יוכל להשתמש בתירוץ זה.

2. טויוטה קורולה או מאזדה 3 יעלו, בדגם הליסינג, קצת יותר מהסוזוקי, ובאבזור מלא כבר מדובר בתוספת של 10,000-15,000 ש"ח, תוספת לא מבוטלת.

3. הבחור מחפש מכונית לאמא שלו, קרוב לודאי שלנסיעות עירוניות. ל-SX4 5D אורך של 4.12 מ' לעומת 4.58 מ' למאזדה 3 וקצת פחות לקורולה. אם אין לה צורך בתא מטען גדול מדובר ביתרון עצום בנהיגה ובמיוחד בחניה עירונית. גם הסובארו ארוך במידה משמעותית מהסוזוקי.

4. מבחינת מיסוי - הסוזוקי נמצא בקבוצת זיהום 5, הסובארו ב-10.

הדבר האחד שאיני מבין הוא מדוע הרכב מוחלף מדי שנתיים. הנסיון שלי עם מכוניות סוזוקי הוא שמדובר בכלים אמינים מאוד שאין כל צורך להחליפם לעתים כה קרובות. כמובן שאם הסויפט הוא לימון מדובר בסיפור אחר, אבל אם היה לך לימון לא היית חוזר לאותו יצרן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עידן, איך בדיוק הגעת לזה שהוא עני באיבזור. אין עוד רכב בקטגוריה בעל רשימת אבזור של SX4.

איפה יש לך ב112K הגה מעור עם שליטה על מערכת MP3 וכניסה והתנעה בלי מפתח על ג'נטים 16?

נכון שהפלסטיקה פנימית לא משובחת, אבל בין זה לאבזור מרחק גדול.

לפותך שרשור. אם הייתן מרוצים מהסוויפט תשארו בסוזוקי.

אם בא לכם לגוון תקנו סובארו. B3 פחות זריזה, אבל יותר נוחה ורכה. שאר פרמטרים זהים.

שאלתי את אותה שאלה במוסך שלי, שמטפל גם וגם. אמרו לי שסובארו יותר נעימה לטיפול ויותר מתקדמת טכנולוגית.

אותי כמשתמש זה לא מעניין. בסוף קניתי SX4 כי אני הרבה עולה על מדרכות וכאן אין עליה בתור חיה עירונית.

פורסם

לגבי הB3 אז אני יכול להגיד כי ממה שאני זוכר אז כרגע הוא קטף את הפרס הראשון כרכב העצלן ביותר עם התא המטען הכי לא שימושי שיש ולכן הסוזוקי לוקחת בענק.

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

הסוויפט שברשותו אינו רכב לימון ואפילו לא קרוב לזה, פשוט אנחנו מחליפים כל שנתיים רכב.

זו הסוזוקי השלישית שלנו, פשוט מחפשים לגוון ובגלל ארץ היצור של הסוויפט {הונגריה} אז החלטנו לוותר עליה.

מאזדה\טיוטה\הונדה , אינם נכללים בבחירה.

בוצעו נסיעת מבחן בכולן, אף אחת לא הרגישה שהיא מצדיקה את המחיר {חוץ מההונדה סיווק, אך אימי לא התחברה אליה}.

כחבילה כוללת ה SX4 הכי משתלמת ונראת כעיסקה טובה, מול זה עומד הנוחות הגבוהה של ה B3, שזה בעיקרון מה שאנו מחפשים.

יש כאן מישהו שבבעלותו B3 אני אשמח שיתן את תגובתו.

כנראה שנלך לכיוון ה SX4, למרות שאין מה להשוות מבחינת נוחות לעומת ה B3 {ה B3, הרגישה ממש פשוטה אבל איכותית ונוחה מהרבה רכבים בקטגוריה }.

אשמח לשמוע מאוד בעלי ניסיון!

תודה,

עמיטל.

פורסם

לי יש B3 .

שאפשר למצוא במחיר ממש טוב (על "עצם בגרון" נותנים הנחות יפות מאוד).

בכללי מרוצה ממנו .

אם אתה /אמא גרים נוסעים הרוב בסביבה מישורית =אחלה רכב.

אם הררית בעייתי, אבל לכך עד היום כל עליה (עליות נצרת טלולות).

לרכב יש אקוסטיקה נפלאה כך שגם מערכת בשקל נשמעת מצוין!

הגיר האוטומתי לא טוב ,רק 4 מהירויות.

ממליץ B3 ידנית תהנו ממנה בגדול.

פורסם

ה b3 רכב עגלתי ,כבד,מנוע חלש שצורך המון דלק,הסוזוקי אחלה רכב גבוה ויחסית מרווח,רכב אמין שנותן תמורה מצויינת לכסף.

• תוכן חדש...