Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הזמנתי השבוע פיג'ו 308. האוטו יגיע רק באוקטובר, אבל אני כבר מתחיל לחשוב קצת קדימה.

מדובר בדגם הזול ביותר 1.6 בלי טורבו (נדמה לי נקרא "comfort plus"), שהוא גם מאובזר למדי, אבל אין בו בקרת שיוט. אני אוהב בקרת שיוט...

קראתי בפורומים של מכוניות פיג'ו אחרות שכל מה שצריך לעשות כדי להוסיף בקרת שיוט זה להתקין את השלט (גבעול שיושב משמאל להגה), ולהפעיל את זה דרך תוכנת הדיאגנוסטיקה של היצרן ("planet").

כמה רפרנסים:

גבעול כזה למכירה (אני לא בטוח שזה בדיוק המק"ט של ה-308 זה רק לדוגמה):

http://www.conrad-anderson.co.uk/cruisecontrols/Peugeot-Citroen-stalkcommandmodule.htm

הסבר איך מישהו עשה את זה בעצמו ב-407:

http://www.407owners.com/forums/viewtopic.php?f=4&t=1684

שאלותי לחברים המלומדים:

• האם סביר להניח שה"טריק" יעבוד גם עבור 308?
  • מהיכן ניתן להזמין גבעול כזה בארץ במחירים סבירים?
  • היכן כדאי לחפש מישהו שיש לו גישה למערכת planet?
  • האם במוסך "מסודר" (מורשה או בלתי מורשה) יסכימו לעשות עבורי הכל (הזמנת החלק, התקנה והפעלה במערכת) - ואם כן, האם "ישחטו" אותי במחיר?
  • האם האוטו ישאר באחריות אחרי כל זה?
  • האם בכלל שווה להתעסק אם זה? (כאמור - אני אוהב בקרת שיוט אז שווה לי להשקיע קצת)

תודה וחג שמח!

פורסם

אני מניח שלא תוכל לתקוף פניות מהר יותר או להאיץ מהר יותר. זה גם לא ממש קשור לבלימה.

מעביר לפורום המתאים (הטכני).

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

לדעתי תבדוק אם אתה יכול להוסיף כסף ולקבל את הרכב ישירות מהיבואן עם הבקרת שיוט, כול דבר שתעשה לבד לא ישתווה לזה, וגם אני דיי בטוח שלא תיהיה לך אחריות אם תשרוף את המחשב מנוע או אי אילו רכיבים אחרים כתוצאה מהתקנה חאפרית שלא במסגרת היבואן.

פורסם

אני אבדוק אצל היבואן.

הקטע הוא שאני מנסה לצמצם עלויות, ונראה לי שאם מוסך מורשה יסכים לעשות לי את זה עם חלק מקורי זה אמור להיות באחריות (בשביל זה הוא מורשה) ויש מצב שזה יצא קצת יותר זול, כי מוסך לוקח לפי העלות של החלק והעבודה והיבואן בטח לוקח לפי כמה שהוא חושב שיסכימו לשלם, ומיכייון שבקרת שיוט זה משהו שנחשב "יוקרתי" - הם בטח יקחו הרבה.

אבל אשאל.

פורסם

ניר, התקנה מקומית של רכיב כזה היא פתח לבעיות.

והרכב שלך עוד חדש ובאחריות. כמו שכתבו קודמיי - בקש שיתקינו לך לפני קבלת הרכב, כך תשמור על האחריות ויהיה לך למי לפנות אם תהיינה בעיות, חו"ח.

נהיגה בטוחה

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

דניאל - שיחקת אותה. יש שם הרבה ספקולציות ופתרון ממשי אחד.

עדיין לא ברור לי מה המשמעות לגבי האחריות, אז יש לי הרבה דברים לברר לשבוע הבא. אעדכן בהמשך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ניר,

אפשר לשאול למה בחרת דווקא ב 308? אני מתלבט אם לקחת אחת בליסינג מהעבודה.

מה הסיפור עם הגיר שלה שהרבה קוטלים אותו כאן בפורום ובכלל?

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,כמו שכתבתי בשרשור ההוא,אין בעיה להרכיב מערכת בקרת שיוט ב308,בדיוק כמו שקראת,יש להוסיף ידית שליטה מההגה(482 ש"ח לחלק מקורי) ולשנות קונפיגרציה במחשב BSI וניהול מנוע.

אורן

פורסם

בקרת שיוט היא חלק מתוכנת המחשב, אני מסופק אם תוכל לעשות זאת לבד רק ע"י הוספת הידית. השקעת 120K לא נראה לי לבצע שינויים מהותיים ברכב ולאבד את האחריות...

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם
אפשר לשאול למה בחרת דווקא ב 308? אני מתלבט אם לקחת אחת בליסינג מהעבודה.

מה הסיפור עם הגיר שלה שהרבה קוטלים אותו כאן בפורום ובכלל?

בחרתי בגלל:

• נוחות - המכונית היא מהנוחות בסגמנט, ומהמרווחות בסגמנט. אם תשב בכסא הנהג תשים לב שהמעצבים הקפידו להרחיק את הדשבורד ככל האפשר מהנהג ומהנוסע, ובנוסף המכונית רחבה בכחמישה סנטימטר מרוב המכוניות בסגמנט. התוצאה היא הרגשת מרחב (לפחות מלפנים) שדומה יותר להרגשה במכוניות "מנהלים" - וכל זה במכונית שאורכה לא גדול במיוחד (חשוב לחניה) ובמחיר לא גבוה (חשוב לכיס).
  • התנהגות כביש - בכל זאת פיג'ו. המתלים ההיגוי והבלמים מתפקדים בצורה יפה ומעודנת ביחד, וזה גם נוח. הנושא הזה חשוב לי באופן אישי אפילו יותר מהביצועים, ולוקה בחסר ברוב היפניות.
  • פינוקים - אחרי שאוסיף בקרת שיוט מדובר במכונית מהמאובזרות בסגמנט.
  • עיצוב - למען האמת שנוי במחלוקת, אפילו אני לא בטוח שאני אוהב - אבל ללא ספק לא "אחת מהעדר".
  • בטיחות - 5 כוכבים, 6 כריות אוויר, ובנוסף - היא כבדה בכ-100 קילו מהאחרות בסגמנט (לא טוב לביצועים ולצריכת הדלק אבל מצויין לבטיחות).

הגיר באמת לא מציאה גדולה. אני מאד אוהב את מה שהמהנדסים שלה ניסו לעשות - ליצור תיבה אוטומטית שמתנהגת בצורה דומה לנהג אירופאי שנוהג בידני - אבל הביצוע לוקה בחסר. שני החסרונות העיקריים:

• בשורה התחתונה התיבה נותנת נתוני האצה 0-100 פחות טובים מהמתחרות.
  • במהירויות רבות התיבה מסרבת להוריד משני לראשון (כנראה כדי למנוע טלטלות חזקות מדי) וזאת ממש בעיה בעליות איטיות (כמו בית אורן) - אתה נתקע בשני ונאלץ לזחול למעלה.

אבל בבוטום-ליין עובדה שהעדפתי את ה-308, וזה גם אחרי שאני מכיר את התיבה היטב מקודם. אני כן יכול להגיד שב-308 היא מכוילת בצורה "יפנית-אמריקאית" יותר, והיא נותנת הרגשה יותר רכה וחלקה מאשר בדגמים קודמים (למשל ב-C4).

שלום,כמו שכתבתי בשרשור ההוא,אין בעיה להרכיב מערכת בקרת שיוט ב308,בדיוק כמו שקראת,יש להוסיף ידית שליטה מההגה(482 ש"ח לחלק מקורי) ולשנות קונפיגרציה במחשב BSI וניהול מנוע.

אורן

תודה אורן! נשמע מצויין! אבל: יש לך מושג מה עמדת לובינסקי לגבי אחריות במקרה הזה? מתנאי האחריות שלהם ממש לא ברור... אני מתכוון לברר איתם.

בקרת שיוט היא חלק מתוכנת המחשב, אני מסופק אם תוכל לעשות זאת לבד רק ע"י הוספת הידית. השקעת 120K לא נראה לי לבצע שינויים מהותיים ברכב ולאבד את האחריות...

דווקא במקרה הזה הייתי סומך על אורן - הוא יודע על מה הוא מדבר.

• תוכן חדש...