Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וחג שמח לכולם

ברכבי ברלינגו 1.9 2005 דיזל (לא טורבו) הוחלפו כבר 2 משאבות שמן בקרטר.

הן יצאו שחוקות ,ללא גלגלי שיניים . כולל האורגינאלית הראשונה . שאחריה הוחלפו עוד 2 .

האם משהו יכול לעזור לי , איך דבר כזה קורה ? .

אציין כי יש באוטו בעיה מוזרה של טורים עולים ויורדים, האם יש קשר?

האם סיבובי מנוע נמוכים מדי ,או לא סדירים , יכולים להדליק מנורת שמן ? או כל שכן להרוס משאבת שמן ?

ממש אודה על העזרה .

פורסם

תבדוק קולר שמן מנוע אולי נכנס משם מים למנוע תבדוק אם נכנס סולר לשמן.

בעיקרון שום דבר לא יכול להשפיע על המשאבה, אין אפילו מותחן לשרשרת שלה. רק שמן גרוע, או חתיכות ברזל בשמן יכולים לעשות מה שאתה מתאר.

אני לא מבין המנוע לא נוקש, אחרי שתי משאבות מושבתות, ונפילת לחץ, מיסבי מנוע אמורים להישחק.

ומה ששחק את המשאבה יכול בקלות לשחוק את המנוע. בדרך כלל תקלה בשמן גומרת קודם את המנוע לפני המשאבה, שהיא מאוד עמידה.

פורסם

בורג פולי מנוע לא מהודק יגרום לשחיקת שיני גלגל שיניים של משאבת שמן, שרשרת שחוקה, יתכן ומשהו בהרכבה של פולי מנוע ו/או פולי תחתון של הטימינג לא מבוצע נכון.

כמה ק"מ יש לרכב?

הוחלפה השרשרת?

איפה בוצעה העבודה?

SuckSqueezeBangBlow

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ברוך השם שצלמתי את המשאבה.

ניתן לראות שאין לה בכלל שיניים .

אציין כי בהרכבה האחרונה השרשרת הייתה רפויה , לדעתי בצורה קיצונית , יש שטענו שכך זה צריך להיות .

העניין שהוא שהמשאבה אינה אורגינאלית אך רק ברכב שלי יש בעיה איתה .

המכונאי טען שבמקורית הגלגל יותר קטן , אך המרחק יותר גדול ומאפשר מתיחה. פה הם הוסיפו פעמיים את הברזל בצורת אות ריש ,

בין המשאבה למנוע ,פעמיים כדי להרחיק ולמתוח את השרשרת.

כרגע בצורה ביזארית אני ממש שומע את השרשרת מתקתקת לי בקרטר.

לשאלת מדוע עוד לא הלך המנוע . ובכן עכשיו יש אכילת שמן מוטרפת וליתר דיוק ריח שמן נורא מהאגזוז.

אך משום שמדובר פה בשלומאלים , הם ינסו להחליף לי את המשאבה שוב , ולהחליף רינגים .(כך אני משער ).

הפכתי את כל ירושלים כולל בשרודר המרכזי בתלפיות - אין משאבה אחת מקורית של ברלינגו !!!-יאוש!

נכנסתי למוסך מורשה שלא אגיד את שמו , הוא דבר על 4000 ש"ח . הבוס שלי טען שבמחיר כזה הוא מחליף מנוע .

המנוע טס רבותי , והמוזר הוא שהמנורה נדלקת (עם צפצוף כמובן) , רק אחרי מעבר חום מעל חצי ....ושהמזגן דולק בסיבוב הגה!.

כלומר , אם המנוע עובד ואני זורק לניוטרל, פועלת פעם אחת וזהו.

אם אני בסרק מסובב הגה, תפעל כל עוד אני מסובב הגה.

אם מזגן דולק ואני בסרק , תפעל קבוע. בנסיעה לא .

אציין כי לפני כל זה , קיימת בעיה מטריפה של טורים עולים ויורדים . ללא מזגן .

אציין כי משום שאני מנהל מערכות מידע , אני עובד הרבה באוטו עם המחשב נייד כאשר מנוע בניוטראל ומיזוג שאני בשטח .

לפני החג עברתי מסע של יאוש , 10 חנויות חלפים כולל מוסך מורשה מרכזי , אין משאבה מקורית .

אמרו שלהזמין מת"א זה יומיים , מעבר לכך שאין הזמנות מסיטרואן ללא צילום רשיון רכב ( מה הקטע ? ) הגעתי עם מזומן לקנות

מדובר על 1900 לפני מע"מ.

האם שווה לקנות משאבה מקורית ולהחליף רינגים ולקוות לטוב , או ללכת על מנוע חליפי?

נתונים:

מנוע 180000 .

נקנתה לפני 8 חודשים עם שפע בעיות חשמל שטופלו ב"אפרתי" (3000 ש"ח ) .

כל 8 אלף טיפול קבוע.

לאחר החלפת 3 משאבות שמן !!!!

לא הוחלפה שרשרת ב2 המשאבות האחרונות .

1.jpg

2.jpg

פורסם

מזכיר לי את גלגל השיניים האחורי של האופנוע שלי , לאחר שצד אחד נגמר , והפכתי אותו לצד השני.

אמרת טורים עולים ויורדים.....

פורסם

בגדול אין שימון לשרשרת, היא פשוט טובלת בקרטר בתוך השמן אז לא צריך שימון.

ואין גם שום מתיחה לשרשרת, היא אמורה להיות רפויה מעט.

מה שכן יש זה שני מידות לגג"ש על הקרנק ושתי מידות אורך שרשרת. וזה בא לפי קוד מנוע. המטרה היא במנועים שמורכבים בג'מפי וברלינגו בהם העומס גבוה מהירות המשאבה גבוהה יותר בשל יחס העברה ארוך יותר.

אז או שהחליפו פעם מנוע לא מתאים, או ששיחקו בין הגג"ש והשרשרת, וזה גרם או למתיחת יתר או לחוסר מתיחה. מה שבטוח שהמצב אצלך לא מקורי. (אני בכלל חשבתי שהלכו לך השיניים בתוך המשאבה. אבל זה תופעה מוזרה.)

והמלצה שלי לאור התיאור שלך זה נראה שהמסבים הראשיים בקרנק התעייפו מחוסר שימון. אל תתעסק עם המנוע זה סתם כאב לב ובזבוז כסף. יותר זול ויותר בטוח להחליף מנוע מיבוא קומפלט. במוסך הגון זה לא יעבור את ה5000 ש'.

קח בחשבון שהמנוע שלך גמר. כל השקעה זה לקילומטרים מעטים.

פורסם

שלום

לי הלך לא מזמן ראש מנוע (פיג'ו פרטנר) ועקב העלויות המרובות שקלתי להביא מנוע חדש מייבוא קומפלט ,לא דיברו איתי על פחות מ 11000 ש"ח לפני מע"מ. אז תיקנתי ראש בחצי מחיר . איך אתם משיגים מחירים שכאלה ?????

לא עונה אם לא יודע תשובה!!!

פורסם

אוקיי . לשי שלום. אתן לך אתגר תתקשר לכל היבואנים המפרסמים באינטרנט ותתמקח על המחיר כמה עולה מנוע מיבוא.

כל הסיפור יקח לך חצי שעה של טלפונים. מה שתגלה שמנוע מיבוא לברלינגו עולה בסביבות 4000 ש' ואפילו פחות. ותאמין לי שלמוסך שקונה מספר מנועים בשנה מאותו יבואן זה יעלה 3500 ש'.

ועכשיו עבודה במוסך טוב עולה 1500 ש' כולל שמנים. במוסך פחות טוב או לחיץ. אתה יכול עוד להוריד במחיר.

מה שכן כל מוסך לוקח תווך על המנוע כ2000 שקלים ועבודה שבה דוחפים כל חלק אפשרי שלא צריך להחליף .מגיעים לסכומים שדיברת.

אגב לא מזמן שלחתי מכר שלי למוסך בב"ש. מוסך מפורסם מהטובים ודי יקרן. והופתעתי לשמוע שעלה לו לעשות שם ראש מנוע לברלינגו, 2500 ש' כולל מע"מ.

כך שמסקנתי שאתה הולך למוסכים לא הגונים. ששוחטים את כספך.

עוד דבר בדוק מנוע מפרוק מקומי עולה 2500 ש'. ועכשיו אותו מוסך שקורע אותך במחירים מי אמר לך שהוא לא שם מנוע מקומי.

הרי אם לדעתו אתה צריך לשלם 2000 ש' תווך למה לא 4000ש' איפה הגבול של האנשים האלה?.

פורסם
אוקיי . לשי שלום. אתן לך אתגר תתקשר לכל היבואנים המפרסמים באינטרנט ותתמקח על המחיר כמה עולה מנוע מיבוא.

כל הסיפור יקח לך חצי שעה של טלפונים. מה שתגלה שמנוע מיבוא לברלינגו עולה בסביבות 4000 ש' ואפילו פחות. ותאמין לי שלמוסך שקונה מספר מנועים בשנה מאותו יבואן זה יעלה 3500 ש'.

ועכשיו עבודה במוסך טוב עולה 1500 ש' כולל שמנים. במוסך פחות טוב או לחיץ. אתה יכול עוד להוריד במחיר.

מה שכן כל מוסך לוקח תווך על המנוע כ2000 שקלים ועבודה שבה דוחפים כל חלק אפשרי שלא צריך להחליף .מגיעים לסכומים שדיברת.

אגב לא מזמן שלחתי מכר שלי למוסך בב"ש. מוסך מפורסם מהטובים ודי יקרן. והופתעתי לשמוע שעלה לו לעשות שם ראש מנוע לברלינגו, 2500 ש' כולל מע"מ.

כך שמסקנתי שאתה הולך למוסכים לא הגונים. ששוחטים את כספך.

עוד דבר בדוק מנוע מפרוק מקומי עולה 2500 ש'. ועכשיו אותו מוסך שקורע אותך במחירים מי אמר לך שהוא לא שם מנוע מקומי.

הרי אם לדעתו אתה צריך לשלם 2000 ש' תווך למה לא 4000ש' איפה הגבול של האנשים האלה?.

אתה רוצה שהמוסך יעבוד ללא רווח?

תהיה הגיוני, המוסך מרוויח גם על החלקים וגם על העבודה, אם אין לך כסף לתקן את רכבך אל תחזיק רכב סע באוטובוס.

SuckSqueezeBangBlow

פורסם
בגדול אין שימון לשרשרת, היא פשוט טובלת בקרטר בתוך השמן אז לא צריך שימון.

ואין גם שום מתיחה לשרשרת, היא אמורה להיות רפויה מעט.

מה שכן יש זה שני מידות לגג"ש על הקרנק ושתי מידות אורך שרשרת. וזה בא לפי קוד מנוע. המטרה היא במנועים שמורכבים בג'מפי וברלינגו בהם העומס גבוה מהירות המשאבה גבוהה יותר בשל יחס העברה ארוך יותר.

אז או שהחליפו פעם מנוע לא מתאים, או ששיחקו בין הגג"ש והשרשרת, וזה גרם או למתיחת יתר או לחוסר מתיחה. מה שבטוח שהמצב אצלך לא מקורי. (אני בכלל חשבתי שהלכו לך השיניים בתוך המשאבה. אבל זה תופעה מוזרה.)

והמלצה שלי לאור התיאור שלך זה נראה שהמסבים הראשיים בקרנק התעייפו מחוסר שימון. אל תתעסק עם המנוע זה סתם כאב לב ובזבוז כסף. יותר זול ויותר בטוח להחליף מנוע מיבוא קומפלט. במוסך הגון זה לא יעבור את ה5000 ש'.

קח בחשבון שהמנוע שלך גמר. כל השקעה זה לקילומטרים מעטים.

למה לפסול ישר מנוע, אגן השמן כבר למטה, כמה פשוט יהיה לפתוח מסבים ולבדוק.

פורסם
למה לפסול ישר מנוע, אגן השמן כבר למטה, כמה פשוט יהיה לפתוח מסבים ולבדוק.

מנוע שעשה 180000 ק"מ ועוד עם בעיית לחץ שמן וכבר יש בעיה של צריכת שמן, לדעתי יהיה יותר זול והכי חשוב פחות טרטור לבעל הרכב על כל הפעמים שיצטרך לחזור למוסך.

זה רכב עבודה והוא צריך להחזיר את עצמו, כשהוא במוסך הוא לא שווה כלום, תשקיע במנוע ייבוא לא מפירוק מקומי, אמור לעלות כ 7000-8000 ש"ח במוסך כללי ותגמור ענין.

SuckSqueezeBangBlow

• תוכן חדש...