Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ סונטה/מונדאו 2008-2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חבר קרוב לפני רכישה של אחד הרכבים האלה וביקש קצת ייעוץ מהפורום.

הוא עשה נסיעת מבחן בשניהם ושניהם לטעמו.

מדובר במונדאו מנוע 2.3 והסונטה מנוע 2.0.

לי יש את המונדאו הקודמת(עד 2007) וזה רכב מצויין אבל צריכת הדלק גבוהה והבנתי שגם בחדשה הסיפור דומה.

יש פה אנשים עם הרכבים האלה שיכולים לתת חוות דעת ממקור ראשון?

תודה רבה.

פורסם

מהסתכלות כללית המונדאו נראה הרבה יותר טוב מהסונטה .

והוא גם נראה הרבה יותר איכותי מבחינת הכול .

אבל על צריכת הדלק הגבוה גם שמעתי , אבל אני לא חושב שבסונטה הבדל.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

ערב טוב.

אני נוהג על סונטה 2010 בערך פעם בשבוע (בשאר השבוע אני עם B4 שלדעתי עולה על הסונטה במרבית הפרמטרים אך זה כבר שייך לטעם אישי ודיון אחר).

הסונטה גדולה , נוחה ומרווחת מאוד- מרגישה יותר כמו רכב אמריקאי רק בלי הסלון המפנק. המזגן מצויין, שדה הראייה טוב מאוד, ותא המטען ענק.

האיבזור החיצוני כולל גלגלי סגסוגת '16 בחתך בינוני (ובהשוואה להרבה מתחרים, החתך יחסית גבוה) וחלון שמש. בפנים הרכב מאוד מרווח וליושבים הן מקדימה והן מאחור יש מרווח מצויין. לסונטה 164 כ"ס וגיר 4 הילוכים (החדש עם 6), שמרגישים קצת פחות ממה שמצופה, ז"א הרכב מרגיש כבד, ולא ממהר לזנק מהמקום או לציית לרגל כבדה (יכול מאוד להיות שזו הרגשתי בגלל שאני רגיל לתגובות היותר טובות של הB4).

בכל הנוגע להתנהגות, זה אינו הרכב לנהיגה ספורטיבית ונמרצת: המיתלים רכים מאוד והרכב רוכן בכל פניה שנלקחת עם מעט "פילפל". אך אלה אותם מיתלים שיחד עם הצמיגים בחתך היחסית גבוה, שמעניקים לרכב הזה נוחות טובה מאוד.

בכל הנוגע לאיבזור: לרכב בקרת אקלים לא מפוצלת, רדיו דיסק MP3 אינטגרלי הנשלט מההגה, 6 כ"א ובקרת יציבות, אך אחד החיסרונות הכי גדולים לרכב בסגמט הזה, זה העדר בקרת שיוט.

סה"כ למי שמחפש רכב משפחתי גדול במחיר תחרותי וללא יומרות אחרות (לדוגמא עניין ההתנהגות) ועם אמינות טובה (כך לפחות לפי קודמיו), הוא יעשה את העבודה, בעיקר בזכות המרווח בתא הנוסעים ותא המטען הענק. הרכב שאני נוהג עליו צורך גז כך שלצערי איני יכול לעזור לך בעניין צריכת הדלק.

אם יש עוד שאלות אשמח לעזור, עכשיו נותר ענין ההשוואה למונדאו.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

מדובר בהבדלים של שמיים וארץ, כל רכב והגישה שלו. המונדאו היא אירופאית אלגנטית והסונטה היא אמריקאית נינוחה.

המונדאו מציעה התנהגות עדיפה וריסון עדיף גם בסיבובים וגם על פני מהמורות. תא הנוסעים מאוד גדול ומרווח, מעוצב בצורה נאה ומחומרים מאוד נעימים. בידוד הרעשים החיצוניים טוב מאוד והנסיעה ברכב מאוד נינוחה.

הסונטה מיושנת למדי ושורשיה נטועים עוד ב-2004. בינה לבין המונדיאו מפריד דור שלם. היא מרגישה פשוטה יותר בתוך תא הנוסעים וכמו שהסבירו בתגובה הקודמת רכב ו-"מתפזרת" יותר בכבישים משובשים ובדרכים מפותלות.

אני חושב שהמנדיאו עדיפה ברוב התחומים והיא גם מודרנית וחדישה יותר, אני הייתי בוחר בה.

בהצלחה.

פורסם

אין בסיס להשוואה,המונדאו עולה על הסונטה בכל פרמטר ובנוסף המונדאו ביחד עם הסופרב הן המובילות בקבוצתן ובהפרש ניכר מהשאר.

פורסם

כן. צריכת דלק גבוהה, בעיקר בעיר כמובן. אם הנסועה בעיר גדולה מאוד, אז אולי עדיף רכב אחר. לא חושב שהסונטה תהיה הרבה יותר חסכונית, אבל בכל מקרה המונדיאו היא המכונית הטובה מבין השתיים, בהפרש משמעותי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הסונטה בעיר עם מזגן עושה 1-9, דיברתי עם מישהו אתמול.

המונדאו שמעתי עושה בערך 1-7 אבל בגלל זה רציתי לשמוע מבעלי הרכב.

הבחור שבשביולו פתחתי את השרשור חושב עכשיו להוסיף גם את המאליבו החדשה עם ה 3.5 ליטר והוא טוען שדיבר עם בעלי הרכב והוא אמור לעשות 1-9 בממוצע...

שמעתי על זה אבל די קשה להאמין.

למישהו יש מושג?

פורסם

90% בעיר.

אני נוסע לדוגמא עם המונדאו שלי שזה הדור הקודם גם הרוב בעיר בנסיעה רגועה 1-8.

מעניין כמה המונדאו והמליבו החדשות עושות באותן תנאים כי הבחור גם עושה את רוב הנסיות בעיר.

• תוכן חדש...