Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור מתחיל פחות או יותר עם רכישת הרכב, שהוא רכב ישן ומאוד מאוד קל לפריצה.

התקנתי רדיו-דיסק שהיה לי בבית.

פחות מחודש אחר כך הוא נפרץ והרדיו נעלם.

עברו כמה חודשים והתקנתי ברכב, בשלבים, מערכת:

רדיו דיסק MP3 של בלאופונקט.

זוג קומפוננטים קדמיים של MAGNAT, 6.5.

זוג רמקולים אחוריים 3WAY של קנווד מהדגמים החדשים, מאוד איכותיים.

וגם איזה זוג טוויטרים נוסף מאחור.

הקדמיים הורכבו בדלתות, בנייה חיצונית לא בולטת מדיי, האחוריים הוחבאו בבד אקוסטי עבה! וממש לא ראו כלום.

אפשר לישון בשקט, לא?

אז ישנתי... אולי יותר מדיי בשקט כי בוקר קמתי וכל הרמקולים נעלמו כלא היו.

הרכב נפרץ בצורה סופר מקצועית, הגנבים נעלו אחריהם את הדלתות!

לא השאירו לי בלאגן ואפילו לא לקחו את ההד יוניט כי לא היה להם פאנל.

הייתי עצוב, כעסתי, מה לא.. .אבל זה לא עוזר.

אתם יודעים איך זה נשבעים שבחחים לא תשימו יותר מערכת באוטו, אבל כמה זמן אפשר ליסוע בלי מוזיקה?!

אז החודשים עברו... ובנוסף להד יוניט נוספו רמקולים קדמיים 6.5" של סוני.

ורק בשבוע שעבר נוספו אחוריים 9*6 של ARTECH. וגם זוג טוויטרים.

עכשיו הרמקולים דיי פשוטים, נניח בשווי של 600 ש"ח לכל ה-4.

300 לאחוריים, 300 לקדמיים.

היום בבוקר קמתי לאוטו הכנסתי את המפתח לדלת ומשהו היה שונה, הייתה תחושה כאילו מישהו התעסק עם המנעול, ניחא.. ייתכן שלא סגרתי טוב... קורה, לא?

באתי לשבת, פתאום אני רואה שאני רחוק מדיי מהכסא... מישהו הזיז לי את הכסא עד הסוף... :shock:

עכשיו מכיוון שבטוח זהבה לא נכנסה לי לאוטו הזיזה לי את הכסא ושתתה לי את הדייסה, דיי הגעתי למסקנה העגומה ששוב ניסו לפרוץ לי לרכב :cry:

אתם גם חושבים ככה? או שאני נהייתי פרנואיד אחרי מה שעברתי?

גם בפעם הראשונה לפני שפרצו לי היה לי מעין סימן מקדים.

ראיתי שהמנעול האחורי נמעך... כאילו מישהו לעס אותו... אבל משום מה לא ייחסתי לזה חשיבות, זה בדיוק אחרי שקניתי את האוטו וניסיתי לשכנע את עצמי אולי זה היה ככה ואל שמתי לב.

לדעתי כנראה שמישהו או משהו הבריח אותם הפעם וקנה לי עוד יום של אושר עם המערכת.

אחרי שדיברתי עם אמא שלי, היא טענה שאחד השכנים חזר אתמול מאוחר בלילה והיא שמעה קצת רעשים, מעין מהומה קטנה... אולי יש קשר לעניין, אני יעלה יותר מאוחר לשכן לראות אם הוא ראה משהו חשוד.

עכשיו אני בהתלבטות מה לעשות, זה דיי ברור שהם יחזרו.

ואני לא מתכוון לאבד עוד מערכת, תרמתי מספיק לשוק הגנוב.

להוציא את המערכת מהאוטו? ליסוע בלי ולמכור אותה? אני יקבל עליה גרושים.

נניח ואני מוציא אותה, איך אני מאחסן רדיו-דיסק ורמקולים בצורה אופטימלית כדי שישמרו?!

מכול הסיפור השורה האחרונה היא החשובה באמת, אז אם יש למישהו הצעות אשמח לשמוע.

בתודה,

פורסם

לדעתי זה מה שאתה צריך לעשות.....

לא לוותר על עניין המערכת ויותר מזה, לארגן מספר חברים,

ואם אתה אומר שהפריצות נעשות ממש לאחר שאתה מתקין את המערכות כנראה שיש מישהו מסויים שמחפש ויודע שיש על הרכב המסויים שלך משהו ששווה פריצה.....

מה שאומר שהוא יחזור שוב ושוב......

תערוב לו עם החברים במשך כמה לילות ותתפלל שהוא יגיע, ברגע שתראה אותו מתחיל להתעסק עם הרכב...

:twisted:

תעניק לו טיפול, כזה שדלא מתאים לדבר עליו בפורום, ואז תאמין לי שיותר הוא לא יחזור לרכב שלך.

אלעד.

פורסם
לדעתי זה מה שאתה צריך לעשות.....

לא לוותר על עניין המערכת ויותר מזה, לארגן מספר חברים,

ואם אתה אומר שהפריצות נעשות ממש לאחר שאתה מתקין את המערכות כנראה שיש מישהו מסויים שמחפש ויודע שיש על הרכב המסויים שלך משהו ששווה פריצה.....

מה שאומר שהוא יחזור שוב ושוב......

תערוב לו עם החברים במשך כמה לילות ותתפלל שהוא יגיע, ברגע שתראה אותו מתחיל להתעסק עם הרכב...

תעניק לו טיפול, כזה שדלא מתאים לדבר עליו בפורום, ואז תאמין לי שיותר הוא לא יחזור לרכב שלך.

אלעד.

אלעד, אני רואה שיש לך הרבה זמן פנוי. "תערוב לו עם החברים במשך כמה לילות", בוא ניהיה קצת מציאותיים.

יש לי כמה שאלות:

1. איפה אתה גר? (עיר וסוג הבית: קרקע/דופלקס/בניין קומות וכדומה)

2. איזה רכב יש לך ? כמו שאמרת, רכבים ישנים גם עם נעץ אפשר לפתוח אותם.

אחרי התחקיר (ושלא תחשוב שאני זה שרוצה לפרוץ לך ע"ס השאלות האלו :lol: ) הצעתי,

ע"פ מה שאני רואה, המצב באמת על הפנים, וקלטו אותך שאתה חובב סטריאו מושבע.

אני ארשום כל מיני רעיונות שאני הייתי עושה מצב הזה (שחס וחלילה לא יבוא עלי).

1. לא מרכיב רמקולים קדמיים, כי הם חשופים לעין. (רק אחוריים)

2. חונה את הרכב במקום אחר. (לא יודע מה האפשרויות שלך, אבל עדין עצה שיכולה להועיל במקומות מסויימים)

3. כמו שדיברו לא מזמן בפורום, פאנל DEMO, של רדיו-טייפ ב-50 שקל. (שישב במקום הרדיו-דיסק המקורי שלך)

4. בודק את מערכת האזעקה ברכב (אפשרות לשיפור)

זה מה שעלה לי בראש בנתיים, תענה לי על ה-2 שאלות ואולי זה יעזור למצוא פתרונות אחרים.

מקווה שיוסר ממך הקללה הזאת. שבאמת יכולה לשגע פילים :mad:

בברכה,

אורן.

פורסם

לדעתי כדאי לך להתקין אזעקה עם גלאי נפח. הכי חשוב שתהיה מאוד מאוד רועשת, ולא הכי קלה לפריצה.

אני מכיר הרבה מקרים (ואף ראיתי במו עיניי), בהם הצפירה הבריחה גנבים בצורה מאוד יעילה.

פורסם

אלעד.

אלעד , חשבת כבר על הסיכון המטופש בהמלצה שלך ? חשבת מה יכול לקרות אם מדבור באיזה גנב נרקומן שאין לו מה להפסיד ? קצת אחריות.

בכל אופן , אתה יכול לשים אזעקה שתעשה הרבה רעש , להצניע את הרמולים , לא להשאיר פנל , ולא לשמוע מוזיקה באיזורים שאתה מסתובב איתם . אין לבעיית הגניבות פיתרון אבסולוטי.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אחי בוא אני יתן לך עצה - מנסיון שראיתי..

גם לשכן שלי פרצו פעם לאוטו, פעם אחת, אבל גנבו מערכת של 15000 שקל..כן כן

הוא התעשת על עצמו מהר (בעיקר כי היא היית המבוטחת..) ולאחר התקנת מערכת חדשה, הוא אץ רץ למתקין אזעקות, והתקין 4 גלאי תזוזה פשוטים וטיפשים - כאלה שכל מי שעובר לך ליד האוטו זה מתחיל לצפצף..

אז נכון - חודש הוא אכל אזעקות שווא - והשכנים (אנחנו) לא ישנו..

אבל אנשים למדו לא להחנות קרוב אליו מדי, ולא להתקרב לו לאוטו, ואיפה לא לזרוק את הסגריה של הערב..

שמע לי - יש עוד המון דברים שאפשר לשפר במיגון..תחפש את המתאים לך ולכיסך ותתקין אותו...כי אומרים "אחרי שפרצו לי פעם אחד לא יפרצו עוד פעם" ותאמין לי שאלה שיפרצו לך פעם שניה שלישית ורביעית זה אותם גנבים מהפעם הראשונה..

פורסם

אלעד.

אלעד , חשבת כבר על הסיכון המטופש בהמלצה שלך ? חשבת מה יכול לקרות אם מדבור באיזה גנב נרקומן שאין לו מה להפסיד ? קצת אחריות.

.

תראה, כמובן שהרעיון שהצעתי קשה מאד למימוש, והרבה אנשים לא היו מסתכנים כמו שציינת....

אבל כל אחד והסטנדרטים שלו....

אם לי היו גונבים את המערכת מתחת לבית מספר פעמיים אני לא חושב שהייתה נשארת לי ברירה...

פורסם

תאמינו שאם הייתי יכול הייתי מחכה לו עם מוט מתחת לבית וברגע שהוא היה בא הוא היה מצטער על זה שאני חי בפחד.

תראו חברה ננרקומן זה בטוח לא.

נרקומן בא, שובר חלון לוקח רדיו ועף.

נרקומן לא בא ויושב ומוציא את הקרוס -אוברים מהדש-בורד עם קאטר בעבודה נקייה ונועל אחריו את הדלתות... אחרי הפריצה השנייה שהייתה מקצועית דיי חשדתי במתקין שלי...

אני גר בבניין על עמודים, והרכב חונה בחנייה קבועה מתחת לבניין.

מערכת אזעקה אין לו בכלל, כול הרכב שווה 5,000 שקל, ולכן זה מיותר להתקין לו אזעקה יקרה.

זה מה שחשבתי לעשות: להחזיר את הרמקולים כמו שהם, ראבאק, 600 שקל כוס-אמו, יהיה מה שיהיה.

אם יגנבו נקנה חדשים ב-99.99 וזהו, וכל ערב שאני חוזר הביתה אני יוציא את הרדיו-דיסק - כל הרדיו דיסק (לא כזה מסובך, כולה לפרק 2 חוטים - הכבל לאנטנה והצמה מאחורה).

יכול להגרם לו נזק מזה שכל פעם אני מוציא ומחבר?!

מה דעתכם?!

** עריכה:

מצאתי את האזעקה הבאה:

http://www.grandp.co.il/Product.asp?Pid=00005&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=8&aff=zap

מה דעתכם? היא תספק הגנה כמו שצריך?!

יש לה גלאי נפח + גלאי תזוזה, השאלה היא עד כמה הוא רגיש.

מישהו מכיר את המערכת?!

פורסם

השאלה היא לא עד כמה היא רגישה השאלה היא אם היא תיתן לך יותר מדי אזעקות שווא עד שתתייאש ותפסיק לבדוק באמצע הלילה מה קורה.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

תעשה מה שאני עשיתי בבגאז

ריתחתי חתיכת ברזל בצורה של חצי ריבוע לדלת של הבגאז

וחצי ריבוע ללמטה בתוך הבגאז ואני סוגר אותו גם עם מנעול.

כמובן שזה לא יעצור בטוח גניבות אבל זה יכול להציק להם...

חוץ מזה מי אמר שהם מסתובבים עם חותך מנעולים ענק, תנסה לדעתי זה יעזור לך

RozwareZ מנהיג אגודת "נמאס לי מתדרי רדיו אמריקאים".

פורסם
תעשה מה שאני עשיתי בבגאז

ריתחתי חתיכת ברזל בצורה של חצי ריבוע לדלת של הבגאז

וחצי ריבוע ללמטה בתוך הבגאז ואני סוגר אותו גם עם מנעול.

כמובן שזה לא יעצור בטוח גניבות אבל זה יכול להציק להם...

חוץ מזה מי אמר שהם מסתובבים עם חותך מנעולים ענק, תנסה לדעתי זה יעזור לך

אם אלו אכן גנבים חוזרים - יום אחד ראו מנעול - לא פרצו. למחרת חזרו מוכנים עם מספרי ברזל או לום וכן פרצו.

לדעתי מיגון נוסף שכזה - בולט, יכול רק לגרום למחשבה של: "וואי וואי, מה יש לו שם באוטו שהוא נועל אותו ככה ???"

אזעקה - שווה וכדאי.

לגבי ניתוק של כל המערכת - מיותר ולא נוח -משתי סיבות:

א. כל פעם תצטרך לצאת 10 דק מוקדם יותר כדי לחבר אותה

ב. כל פעם שתחבר תאלץ לכוון מחדש את התחנות והאקולייזר.

למה מיותר - כמו שאמרת, פעם אחרונה שפרצו לא לקחו את הר"ד כי לא היה פאנל. אז תמשיך להוציא את הפאנל.

שוב - גנבים חוזרים - לא נראה לי שיפלו למרמה של "דמוי פאנל"

אם אתה מסתפק בזוג רמקולים, יש לי עצה תבנה תיבות מעץ ובתוכם תתקין את הרמקולים. מהתיבה תוציא איזה פלאג כזה שיתחבר לחוטים שיוצאים מהמערכת (שבקצה שלהם גם יהיה פלאג מתאים). תוכל גם לחבר ידית נשיאה לבוקסות וקח אותן איתך הביתה.

בנוסף - אם תדביק סקוטש לתחתית התיבה (החלק הקשה והדוקר של הסקוטש) תוכל להניח אותה על שטיח הרכב והיא לא תזוז.

עם קצת יצירתיות, אתה יכול גם לבנות תיבה ולהתקין בה קומפוננט, ולהתקין את הקרוס גם בפנים.

לדעתי, אם אתה רוצה לחסוך אזעקה, אז מה שהצעתי הוא הפיתרון המצויין.

פורסם

אם פרצו לך לאוטו כבר כמה פעמים לא תעזור ההסתרה והפאנל DEMO.

אם אתה מפחד שיפתחו לך את הבאגז' (במקרה של אוטו שיש לו ידית פתיחה לבאגז' בצד ליד הנוסע) אז אתה יכול להוציא את חיבור הכבל של הידית למנעול מאחורה בבגא'ז (דבר פשוט של שניות). וככה יצטרכו לפתוח את הבאג'ז עם מפתח או לשבור את המנעול, וזה כבר יותר מסובך (את הפתיחה של המושבים האחוריים לבגא'ז תחסום).

עוד רעיון זול שאני יכול להמליץ לך עליו הוא כיסוי האוטו עם "בד כיסוי". ברגע שאתה מכסה את האוטו תנעל חלק מהבד בתוך האוטו עם הדלת, וככה לא יוכלו להוריד את הכיסוי מהאוטו.

לא "ממש" הפתרון הכי טוב, אבל אם יבוא פורץ ויראה את האוטו מכוסה וינסה להוריד את הכיסוי ולא יצליח, כי הכיסוי נעול בתוך הדלתות. הוא די יחשוב לפני שהוא יתחיל להתעסק עם ההורדה שלו ובזבוז הזמן בלהיות גלוי (מצד שני אם הוא יכנס לאוטו אף אחד לא יראה אותו, וזה כבר לא ממש עזר בפעמים הקודמות :?: ). אתה גם יכול לכרוך מסביב לכיסוי ולאוטו כל מיני חבלים וחגורות (קצת בעייתי אם אתה ממהר בבוקר).

פורסם
אם פרצו לך לאוטו כבר כמה פעמים לא תעזור ההסתרה והפאנל DEMO.

אם אתה מפחד שיפתחו לך את הבאגז' (במקרה של אוטו שיש לו ידית פתיחה לבאגז' בצד ליד הנוסע) אז אתה יכול להוציא את חיבור הכבל של הידית למנעול מאחורה בבגא'ז (דבר פשוט של שניות). וככה יצטרכו לפתוח את הבאג'ז עם מפתח או לשבור את המנעול, וזה כבר יותר מסובך (את הפתיחה של המושבים האחוריים לבגא'ז תחסום).

עוד רעיון זול שאני יכול להמליץ לך עליו הוא כיסוי האוטו עם "בד כיסוי". ברגע שאתה מכסה את האוטו תנעל חלק מהבד בתוך האוטו עם הדלת, וככה לא יוכלו להוריד את הכיסוי מהאוטו.

לא "ממש" הפתרון הכי טוב, אבל אם יבוא פורץ ויראה את האוטו מכוסה וינסה להוריד את הכיסוי ולא יצליח, כי הכיסוי נעול בתוך הדלתות. הוא די יחשוב לפני שהוא יתחיל להתעסק עם ההורדה שלו ובזבוז הזמן בלהיות גלוי (מצד שני אם הוא יכנס לאוטו אף אחד לא יראה אותו, וזה כבר לא ממש עזר בפעמים הקודמות :?: ). אתה גם יכול לכרוך מסביב לכיסוי ולאוטו כל מיני חבלים וחגורות (קצת בעייתי אם אתה ממהר בבוקר).

שוב אני חוזר...

במקרה של פורצים חוזרים (כל פעם אותו פורץ) הגברת אמצעי ההסתרה\מיגון רק ירעו את המצב. אם הפורץ החביב יראה חגורות\שרשראות\חבלים סביב האוטו הוא יבוא יום למחרת עם ציוד מתאים במחשבה של "אם הוא הגביר את המיגון, כנראה יש לו ציוד סבבה".

כיסוי שנעול לאוטו - הכיסוי עשוי סה"כ מבד ולא מפלדה, משמע - סכין יפני או מספרים יחתכו אותו בלי בעיה ואז יאפשרו גישה לפריצה.

חבלים וחגורות ??? :?:?:? שוב יפני קטן או מספרים יכולים לחתוך ולשחרר, לא צריך להתיר את כל הקשרים (מה שיקח הרבה זמן).

למקרה של הקדמת תרופה למכה - הסתרה סבירה, ומיגון טוב ימנעו אולי.

למקרה של פריצה חוזרת הבעיה הרבה יותר קשה.

החשד במתקין - הוא מבוסס ?

כמה זמן לאחר כל התקנה הגיעה הפריצה ? זמן קבוע\דומה ?

אולי למתקין הזה יש משת"פים. :shock:

פורסם

gonen, אולי לא שמת לב שהעלות של האוטו היא נמוכה ונקמיצ'י אינו מעוניין בפתרון יקר. הפתרון שהצעתי הוא הכי זול (גם ככה האוטו לא ממוגן והצבה של אזעקה היא טבעית). במקרה של דברים יעילים כגון מצלמות מתחת לבית, כלב רוטווילר ושוקרים זה כבר יעלה קצת יותר.

אם לסכם את העניין, המערכת שנפרצה מנקמיצ'י הייתה יכולה מזמן לממן אזעקה נורמלית לאוטו (לא חבל על הכסף של קניית רמקולים מחדש?).

הדבר הכי פשוט הוא גם הכי יעיל :!:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...