Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע שישב 14 שנה בלי טסט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

שאלה לי למבינים כאן,

יש לי אופנוע שנת 84, האופנוע לא נסע 14 שנה, והרישיונות לא הופקדו במשרד הרישוי,

אני מעוניין להחזיר אותו לכביש,

הבנתי שצריך לעשות בדיקת מעבדה לאופנוע, האם זה נכון ? אם כן, מה בודקים בבדיקה הזאת?, איפה עושים אותה ? כמה זה עולה הסיפור ?

דבר שני , הבנתי שלא צריך לשלם אם כל השנים אחרונה כי האופנוע נקרא רכב ישן, שזה אומר שאחרי שנתיים שלא עושים טסט משרד הרישוי מבטל את הרישיון ואז כאשר אם רוצים להעלות אותו בחזרה לכביש צריך לשלם על השנתיים הללו +השנה הבאה , האם זה נכון ?

אופנוע אספנות אפשר לעשות רק כאשר הוא בן 30 ?

תודה רבה,

חג שמח ושנה טובה.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

לגבי בדיקת מעבדה - צריך לעשות, אם ברצונך לעלות את האופנוע על הכביש כעת.

מה בודקים, איפה עושים וכמה עולה - לצערי לא יודע.

לגבי תשלום חובות :

אני מבין שהאופנוע היה בשימוש עד שנת 1996.

הוא הוגדר כ"רכב מיושן" כשהגיע לגיל 19, כלומר בשנת 2003.

צריך לשלם 8 אגרות שנתיות (שנים 1996-2003) ועוד 2 נוספות, עד שנת 2005. בשנה זו האופנוע הוגדר כ"מורד מהכביש" וצבירת האגרות נפסקה. סה"כ 10 אגרות שנתיות + אחת חצי שנתית (הנוכחית)

אספנות רק בגיל 30, ואז לא צריך לשלם אגרות ולא לעבור בדיקת מעבדה.

פורסם

אם האופנוע עם נפח גבוה אז האגרות יהיו גבוהות יותר.

אני מציע על מנת להיות יותר חכם לגשת למשרד הרישוי עם ייפוי כח ות"ז של בעל הרכב ולהוציא רישיון.

הכל כבר יהיה כתוב לך על הרישיון.

בדיקת מעבדה לאופנוע לא אמור להיות בעיה אם האופנוע במצב בסדר.

היום עושים בדיקת מעבדה גם במכוני רישוי שיש להם היתר לכך, רק תצטרך להוסיף עלות אגרה אם אני לא טועה כ 800 ש"ח.

אם האופנוע לא במצב נסיעה תתחיל לתקן לאט ותחכה עד אספנות הבירוקרטיה יותר קלה.

פורסם

חברים שלום,

האופנוע הוא Suzuki GS 125,

ביום שבת הצלחנו להניע אותו אחרי שניקינו את הקרבורטור, היה ממממש מטרף לשמוע את המנוע עובד אחרי 14 שנה...

כרגע אנחנו לא יודעים מה מצב הקלאץ', למרות שאבא של חבר שלי (הוא זה שתיקן את הקרבורטור) אמר שהמצב תקין, למרות שלא נסענו בו, אבל יש לו ניסיון של הרבה שנים.

שאלה , האופנוע רשום על אבא של חבר, בשביל להוציא את הרישיון, האם מספיק להגיע עם תז של האבא, ופתק שבו הוא רושם שהוא מייפה את כוחו לXXX ?

יש תמונות, אני אשתדל להעלות אותם בהמשך השבוע..

תודה וחג שמח.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

תעבור במשרד הרישוי ותבקש במודיעין טופס ייפוי כח תמלא אותו ותיגש עם ת"ז או רשיון הנהיגה החדש של בעל הרכב הרשום לאחת העמדות ותוציא רישיון חדש.

פורסם

משרד התחבורה התקדם:

טופס יפוי כח ניתן להורדה מאתר האינטרנט שלהם ואף ניתן למלאו מקוון ולהדפיסו אח"כ.

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=693&Itemid=130

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...