Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתגעתי כבר עם הבעיה הזאת..

הוחלף באוטו מנוע והגיר משופץ..

עכשיו אני נוסע לפעמים ואני מרגיש שהאוטו לא סוחב כמו שהוא סוחב בד"כ אני מכיר תאוטו כבר ואני בטוח שיש איזה בעיה..

הוא מתאמץ קצת יותר לפעמים ולפעמים אני נוסע ומה זה מבסוט מהסחיבה שלו יש לי מאזדה לאנטיסF 96 1800

לפעמים האוטו מקרטע כשהוא עומד הטורים צונחים ועולים לכמה שניות.. או שיש בעיה שנראה לי קשורה לזה שלעיתים נדירות אני בא להניע אותו והוא לא נותן לי סטרטר וזה ממש נדיר..

הגיר שופץ ועובר חלק והמנוע הוחלף.. זה היה לי גם לפני שהחלפתי את הגיר והמנוע וחשבתי שזה יסתדר וזה התחיל לחזור..

בהתחלה אמרו לי חיישן מצערת החלפתי למדה החלפתי חיישן כמות אויר.. התייאשתי כבר הלכתי למוסך מורשה ובדקו לי תאוטו ואמרו לי שהוא בסדר גמור כי כשאני מגיע למוסך חוק מרפי לא מחזיר תבעיה..

הייתי במוסך פעם וזה קרה והמוסכניק אמר לי שהוא נגע בחוטים שם והוא בטוח שזאת בעיית חשמל..

עשיתי גם ניקוי לבית מצערת ועכשיו הבעיה התחילה לחזור אני לא רוצה סתם לזרוק כסף כל חשמלאי ועל מוסכים לכן באתי להתייעץ איתכם מה זה יכול להיות כבר זה משגע אותיי..

אני חושב אם ללכת לחשמלאי אבל השאלה אם זה יכול להיות קשור פלאגים הוחלפו שהחלפתי מנוע חיישני מצערת זה לא מה זה יכול להיות?? בדקו לי במחשב אז והאוטו היה תקין.

תודה רבהה לעוזרים!

פורסם

לצערי התופעה נפוצה בדגמים הללו,

לרוב קשורה לכניסת אוויר בלתי מבוקרת; סדק בצינור האוויר הראשי (אחרי חיישן ה-MAF), סדק בצינור ואקום מגבר משאבת הגה, להלן: קרע בצינורית ואקום לבית המצערת (323F-BA)

חשוב גם לחפש סדקים בכל הצינורות הקטנים שמתחברים לסעפת היניקה (ראה תמונות), מספיק סדק קטן באחד מהם ואז התופעה מתחילה, ישנו צינור ואקום משמאל לסעפת היניקה שמתחבר למכסה השסתומים (ראה תמונה) שחשוב מאוד גם לבדוק אותו לסדקים, לרוב הסדקים מתחילים בחיבור וכמעט ולא ניתן לראות אותם בלי להוציאם, אבל בתהליך ההוצאה סביר להניח שהקרע את הצינור ואז תצטרך לקנות מקורי חדש (זה מה שקרה לי).

שנית, אם בוודאות אין סדקים אז סביר להניח שהבעיה קשורה למערכת ההצתה, כגון; פלאגים לא מתאימים או תקולים (לא לשים פלאגים של BOSCH!), חוטי הצתה בלויים (מספיק שחוט הצתה אחד תקול חלקית), מכסה מפלג בלוי יתר על מידה, רוטור של המפלג שחוק, או בעיה במפלג עצמו.

לפי מה שתארת, לי יש הרגשה שיש לך סדק באחד הצינורות, תשקיע זמן ותבצע חיפוש יסודי לגילוי סדקים.

אם זה לא יעזור אז המלצה שלי לפנות למכון דיאגנוסטיקה יעודי ושם לא לשכוח לבצע בדיקת קומפרסיה למנוע.

אם אתה מעדיף מוסך מורשה אז יש אחד טוב (מניסיון) בת"א.

בהצלחה,

גיורא.

durit%20foutue.jpg

hjkj.jpg

P2060082_resize.JPG

P2190046.JPG

פורסם

גמגום של הטורים, סחיבה, לא נותן סטרטר

שלושת הבעיות האלה קורות לי לעיתים רחוקות אבל אני חושב שהכל מאותה בעיה.. יש שיטה לבדוק חוטי הצתה? כי פלאגים לא נראה לי הוחלפו כמה פעמים, מפלג הוחלף והמצב לא השתנה לגבי חוטי הצתה יש מצב.. גם לפעמים שנוגעים לי באוטו או שנגיד עשיתי שטיפה למנוע ואני חושב על זה עכשיו הוציאו לי תחוטי הצתה והחזירו (חוטי הצתה זה ה4 האלה נכון? חח) ואז האוטו הגיב כאילו שמתי לו טורבו..

פורסם

כל הרעיונות שעלו כגורם לבעיה אפשריים אך אני מניח שבמידה ואכן היו הגורם , התופעה היתה מופיעה בתדירות גבוהה יותר או באופן קבוע .

בכל אופן יש לבדוק את הנקודות הללו בפרט את נושא הסדק בצינור האוויר מבית מסנן האוויר לחיישן זרימת האוויר .

אם הכל תקין אז בזמנו (97-98) היתה תופעה דומה לזו שאתה מתאר בדגמים אלה שהצריכה התערבות היצרן (נציג יפני שביקר בארץ) ובעקבות זאת יצאה ערכת הוספת נגד לחיישן צפיפות האוויר אותה מתקינים בטור לחיישן בצורה חיצונית . יש לאמת כי אכן זו הבעיה לפני ביצוע התיקון .

צביקה

פורסם
כל הרעיונות שעלו כגורם לבעיה אפשריים אך אני מניח שבמידה ואכן היו הגורם , התופעה היתה מופיעה בתדירות גבוהה יותר או באופן קבוע .

בכל אופן יש לבדוק את הנקודות הללו בפרט את נושא הסדק בצינור האוויר מבית מסנן האוויר לחיישן זרימת האוויר .

אם הכל תקין אז בזמנו (97-98) היתה תופעה דומה לזו שאתה מתאר בדגמים אלה שהצריכה התערבות היצרן (נציג יפני שביקר בארץ) ובעקבות זאת יצאה ערכת הוספת נגד לחיישן צפיפות האוויר אותה מתקינים בטור לחיישן בצורה חיצונית . יש לאמת כי אכן זו הבעיה לפני ביצוע התיקון .

צביקה

אתה מכיר אולי מישהו בבאר שבע שאתה יודע בוודאות שהוא יתן לי שירות מקצועי כמו שצריך.. כי בינתיים זרקתי כסף על בדיקות ב2 מוסכים מורשים והם לא עזרו לי בכלום.. אחד בדק תאוטו במחשב ועלתה לו בעיה של חיישן שהחלפתי אותו וזה לא ממש עזר..

פורסם

לגבי הוספת הנגד, במועדון מאזדה העלתי מזמן מדריך מפורט לאופן התקנת נגד בטור לחיישן IAT(משולב בMAF) אשר פותר את בעיית הסחיבה בימים חמים+מזגן.

בינתיים אל תוסיף את הנגד עד אשר תפתור את הבעיה שהמנוע לא עובד יציב.

פורסם
יש בבאר שבע את מוסך ש.ר.ד - הבעלים הוא אלי ויש שם בחור בשם אורן גוזי שעבד בעבר מספר שנים במחלקת השירות של דלק מוטורס - אני מאמין שיוכל לעזור לך .

צביקה

כן הייתי שם בדקו לי תאוטו אמרו להחליף איזה חיישן החלפתי אותו וזאת לא הייתה הבעיה..

• תוכן חדש...