Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שכתוב בהודעה 9 זה הדבר הבא:

אם מדובר במשאית - עברו שנתיים ללא טסט וזהו, אין מה לעשות. הרכב לא חוזר.

אם זה רכב פרטי/אופנוע יש לבעלים אפשרות להחזיר את הרכב על ידי בדיקת מעבדה.

אין שם מילה אחת על תשלם או פטור מתשלום.

ושוב, אני חווזר, המצב בשטח הוא כפי שאני תארתי.

פורסם

בוקי ניסיון אחרון

אתה תיארת מצב בו הרכב נמחק לכן הוא לא צריך לשלם, מעבר לשנתיים הראשונות. יש הסכמה. זה חל על כל רכב המוגדר כמיושן.סעיף ג'

ואז המחוקק בא ואומר , המחיקה הזו לא חלה על כלי רכב מסוגים מסויימים. סעיף ד'

אם המחיקה לא חלה , למה יש לקבל פטור. הרכב חייב כמו רכב שנת 2010 שנתת בדוגמה שלך.

כדי שיהיה פטור צריך להיות כתוב במפורש ונוסח זה אכן קיים לגבי רכב אספנות

(ה) רכב אספנות פטור מתשלום אגרה בעד תקופה שבה לא היה רשיון הרכב תקף.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המחיקה חלה, פשוט במקרה של רכב פרטי שי דרך לעשות UNDELETE.

אולי זה ישכנע אותך יותר טוב.

מתוך אתר משרד התחבורה :

רכב מיושן

• רכב מיושן זהו כל רכב מלבד טרקטור, גרור או אוטובוס, שבמועד חידוש רשיונו מלאו לו 19 שנים מיום ייצורו.
    וכן אוטובוס שבמועד חידוש רשיונו מלאו לו 15 שנים משנת ייצורו
  • המבקש חידוש רשיון לרכב מיושן, למונית בתום עשר שנים משנת ייצורה יציג לפני הבדיקה תעודה מאת מוסך מורשה בנוסח שקבעה הרשות, כי הרכב נבדק תוך שלושה חודשים לפני מועד הבדיקה ונמצא במצב מכני תקין
  • רכב מיושן חייב בתשלום אגרה ובדיקה במכון רישוי (טסט) פעמיים בשנה לחידוש הרשיון
  • רכב מיושן חייב באישור מוסך על תקינות הרכב
  • רכב מיושן לא חייב בתשלום אגרה לתקופה שהמשרד לא אישר את חידוש הרשיון, כלומר שהתקופה שהרכב היה מבוטל בגין "תקנות תעבורה" - אינה חייבת באגרה
  • לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג תוקף רשיונו (רשיון הוא בתוקף רק לאחר ביצוע טסט ותשלום אגרה)
  • רכב מיושן שרשיונו אינו בתוקף שנתיים ומעלה והוא רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו שימושי, אופנוע או רכב מסחרי שמשקלו הכולל לא עולה על 6000 ק"ג, ניתן לחדש את רשיונו רק לאחר בדיקה ואישור של מעבדה מוסמכת (בנוסף לאישורים הרגילים לרכב מיושן)

פורסם
תודה רבה לעונים, המצב הובהר היטב (פרט לאישור בכתב שהציע לתת לי הקונה - האם יש לו ערך, עד שאבצע את ההורדה מהכביש?).

אם כבר שטחתי את מצבי, אשאל שאלה נוספת (אם זה לא המקום המתאים, אני מצטער):

האם המחיר שהוצע לי (1200 ש"ח) הוא סביר? מדובר בסובארו DL , מנוע במצב מצויין (1600), ובאופן כללי נסע מצויין עד הההשבתה (המצבר שבק חיים בינתיים).

תודה!

לאישור בכתב אין הרבה ערך, פעל כפי שהסבירו לך כאן ולא תצטרך שום אישור. אל תמסור רכב לאף אחד כל עוד הוא רשום על שמך ורישיון לא מבוטל.

לגבי הסכום שהציעו לך. זה סכום זעום, אבל כנראה שיותר מזה יהיה לך קשה לקבל. אולי אני טועה.

למה בכלל הפסקת להשתמש ברכב עם הוא תקין ונסע מצויין לדבריך ?

פורסם

הפסקתי את השימוש ברכב בגלל התחלת לימודים באונ', שהיתה מלווה בעומס חריג, ולכך שלמעשה לא הייתי זקוק לרכב לתקופה של שנה. אם זה נשמע הסבר גרוע - זה אכן כזה. טועים לפעמים, זה מה יש..

בכל מקרה, בהתחשב בסכום הזעום, כנראה שאבחר להשמיש את הרכב - בלאו הכי הפרידה ממנו תהיה קשה מנשוא..

• תוכן חדש...