Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני חדש כאן, יש לי 2 שאלות, צר לי אם אני חוזר על שאלות אלמנטריות -

1. בבעלותי סובארו סטיישן 88. לרכב אין אגרה משולמת או טסט כבר שנה וחצי, ללא הקפאה (כי אני דביל).

אני מתלבט האם לחדש את רשיון הרכב, או למכור אותו לחלפים. מאחר ולא ניתן לבצע העברת בעלות ללא טסט בתוקף, הקונה הציע לי מכתב לא רשמי בכתב יד, על פיו מכרתי לו את רכבי לצורך פירוק. האם די בכך, או שאני עלול להסתבך? אם בכל זאת ברצוני למכור את הרכב, איך ניתן לעשות זאת בלי להסתבך עם נושא העברת הבעלות? האם יש כאן מלכוד, ולמעשה אני "מחוייב" לחדש את הטסט?

2. באתר של משרד התחבורה מצאתי את המשפט הבא:

"רכב מיושן לא חייב בתשלום אגרה לתקופה שהמשרד לא אישר את חידוש הרשיון, כלומר שהתקופה שהרכב היה מבוטל בגין "תקנות תעבורה" - אינה חייבת באגרה".

האם המשמעות היא שבבואי לחדש טסט כיום לא אצטרך לשלם את האגרה על הזמן ה"מבוזבז"?

תודה רבה.

פורסם

מאיפוא הבאת את הציטוט הזה

תביא את הלינק בבקשה. כי זה ממש לא מסתדר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

1.אם החלטת סופית למכור לפירוק - גש למשרד הרישוי ותבקש לבצע הורדה מהכביש לצמיתות - כלומר ביטול רישיון רכב.

לאחר מכן אתה יכול למכור את הרכב לשכן ללא ביצוע העברת בעלות.

2. אם תרצה היום לחדש את הטסט אתה מחוייב לשלם את כל החובות על כל התקופה.

זה בגלל שאף אחד לא מנע ממך חידוש הרישיון בתקופה זו.

רכב מיושן, שעומד ללא טסט מעל שנתיים יורד אוטומטית מהכביש, ומשרד הרישוי לא מאשר את חידוש רישיונו ללא מעבר בדיקת מעבדה. המצב הזה נקרא "הורדה מהכביש עקב תקנות תעבורה"

כלומר אחרי שנתיים ללא טסט צבירת החובות נפסקת.

אבל זה לא המצב אצלך.

בהצלחה, ותחשוב טוב לפני שאתה מבצע הורדה לצמיתות. זה צעד בילתי הפיך ואין דרך חזרה. כלומר אוטו שהורד לצמיתות לא יכול לחזור לנסוע בשום מצב.

פורסם

התרגום בעברית שלנו למה שכתוב שם הוא שרשיונות הרכב היו בהקפאה יא דביל :lol:

וזה מה עליך לעשות כדי לישון בשקט

רכב שיצא מכלל שימוש או הוצא מישראל

289. (א) רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק, שנקבע כרכב באבדן גמור או שעומד להישלח לצמיתות אל מחוץ לישראל (להלן בתקנה זו - רכב שיצא מכלל שימוש), חייב בעל הרכב הרשום ברשיון, בעל הרכב לפי כל דין, שמאי הרכב, או מי שהרכב הועבר לו מכוח הסכם מכירה, צו של בית משפט או לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, או מכוח פוליסת ביטוח, להודיע על כך לרשות הרישוי בטופס או באמצעים ממוחשבים שהורתה עליהם רשות הרישוי, להחזיר לה את רשיון הרכב ולהסיר מהרכב את לוחיות הזיהוי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
1.

רכב מיושן, שעומד ללא טסט מעל שנתיים יורד אוטומטית מהכביש, ומשרד הרישוי לא מאשר את חידוש רישיונו ללא מעבר בדיקת מעבדה. המצב הזה נקרא "הורדה מהכביש עקב תקנות תעבורה"

.

ככל שקשור ברכב פרטי אתה טועה בוקי. הורדה אחרי שנתיים היא כאמור לכל הסוגים פרט לרכב פרטי , הוא יחזור לכביש לאחר תשלום כל החובות שהצטברו גם מעבר לשנתיים +בדיקת מעבדה

אחד ההישגים של מועדון ה -5 היה החזרה של רכב לאחר שעמד שנים מבלי שרשיונו הוקפא , ללא הצורך בתשלום האגרות עבור כל השנים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
התרגום בעברית שלנו למה שכתוב שם הוא שרשיונות הרכב היו בהקפאה יא דביל :lol:

לא מכובד להתנסח בצורה כזאת, גם עם אתה שם סמיילי ליד.

לגופו של עיניין - הציטוט שהוא רשם בגוף ההודעה שלו נכון לחלוטין ואין בינו לבין הקפאת רישיונות כל קשר. רק שזה לא המצב אצל בהחור, הרכב שלו לי ירד מהכביש עקב "תקנות תעבורה".

אני הסברתי את זה בתגובתי הקודמת.

נ.ב.

אני מבקש לקרוא בעיון את התגובה הקודמת, בה אני כתבתי, שאפשר להחזיר את הרכב לאחר בדיקת מעבדה, ואין סיבה לתקן אותי.

המשפט האחרון שלך נכון רק לגבי רכב אספנות בן 30 שנה, וגם לא קשור לנושא השירשור.

פורסם

ישה אתה טועה.

אחרי שנתיים מכיון שהרכב מבוטל לא נצברים חובות אגרה!

ז"א רכב מיושן שחוזר לכביש אחרי יותר משנתיים ישלם חובות אגרה רק על התקופה בה הרכב לא היה מבוטל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שלום.

אני חדש כאן, יש לי 2 שאלות, צר לי אם אני חוזר על שאלות אלמנטריות -

1. בבעלותי סובארו סטיישן 88. לרכב אין אגרה משולמת או טסט כבר שנה וחצי, ללא הקפאה (כי אני דביל).

1.

.

לא מכובד להתנסח בצורה כזאת, גם עם אתה שם סמיילי ליד.

לגופו של עיניין - הציטוט שהוא רשם בגוף ההודעה שלו נכון לחלוטין ואין בינו לבין הקפאת רישיונות כל קשר. רק שזה לא המצב אצל בהחור, הרכב שלו לי ירד מהכביש עקב "תקנות תעבורה".

אני הסברתי את זה בתגובתי הקודמת.

נ.ב.

אני מבקש לקרוא בעיון את התגובה הקודמת, בה אני כתבתי, שאפשר להחזיר את הרכב לאחר בדיקת מעבדה, ואין סיבה לתקן אותי.

המשפט האחרון שלך נכון רק לגבי רכב אספנות בן 30 שנה, וגם לא קשור לנושא השירשור.

ישה אתה טועה.

אחרי שנתיים מכיון שהרכב מבוטל לא נצברים חובות אגרה!

ז"א רכב מיושן שחוזר לכביש אחרי יותר משנתיים ישלם חובות אגרה רק על התקופה בה הרכב לא היה מבוטל.

השימוש במילה דביל היה לאחר שפותח השרשור השתמש במילה זו . אחרת לא הייתי מעלה על דעתי להשתמש במילה הזאת אפילו עם 5 סמיילי.

ועכשיו לעצם העיניין שגם אתה וגם צבי טוענים.

(ג) לא יחודש רשיון לרכב מיושן אם חלפו שנתיים מיום שפג רשיונו.

(ד) האמור בתקנת משנה (ג) לא יחול על רכב נוסעים פרטי, רכב פרטי דו-שימושי, אופנוע ורכב מסחרי שמשקלו הכולל המותר לא עולה על 6,000 ק"ג ובלבד שבעל הרכב המציא תעודה כאמור בתקנה 273(ו) ואישור ממעבדה מוסמכת, על פי מפרט שקבע מנהל אגף הרכב, כי הרכב נבדק בתוך שלושה חדשים לפי מועד הבדיקה ונמצא במצב תקין.

מהיכן אם כן שאבתם את הרעיון שהוא לא צריך לשלם.אם ניתן לחדשו מה הסיבה לפטור אותו מתשלום. הוא יהיה פטור רק במקרה ובו הפקיד את הרשיונות .

. לדעתי הפרשנות שלכם שגוייה ולכן הבאתי את ההישג של מועדון ה-5 שחל על כל שנות צבירת החוב ולא רק על שנתיים.

תקרא את הודעתי ותראה כי שם התיחסתי לרכב פרטי שהוא החריג לאמור בסעיף ג'

תקנו אותי אם אני טועה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עצם העובדה שלא ניתן לחדש את רישיון הרכב בתקופה בעבר לשנתיים - היא זו הפותרת מאגרה את השנים מעבר לכך, ואני אומר מנסיון אישי

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ישה היקר.

אתה לא טועה, אתה פשוט לא קורא את מה שכתבו לך.

אף אחד לא רשם, שהוא פטור מתשלום. הוא צריך לשלם על שנה וחצי.

אם ימשיך להעמיד את האוטו עוד שנה וחצי הוא ישלם רק על השנתיים הראשונות, אחר כך האוטו יורד מהכביש בגין "תקנות תעבורה" וצבירת החובות נפסקת. לא מחייבים בתשלום על רישיון שבוטל.

אם ירצה להחזיר לכביש לאחר 3 שנים הוא ישלם על שנתיים + בדיקת מעבדה.

כיום הוא צריך לשלם על שנה וחצי וללא בדיקת מעבדה.

איך מועדון ה 5 קשור כאן - לא הבנתי.

פורסם

תודה רבה לעונים, המצב הובהר היטב (פרט לאישור בכתב שהציע לתת לי הקונה - האם יש לו ערך, עד שאבצע את ההורדה מהכביש?).

אם כבר שטחתי את מצבי, אשאל שאלה נוספת (אם זה לא המקום המתאים, אני מצטער):

האם המחיר שהוצע לי (1200 ש"ח) הוא סביר? מדובר בסובארו DL , מנוע במצב מצויין (1600), ובאופן כללי נסע מצויין עד הההשבתה (המצבר שבק חיים בינתיים).

תודה!

פורסם

בוקי בוא נתמקד

טענתך שצוברים חוב עד שנתיים ואח"כ פטורים.שכח לרגע מפותח השירשור

לדוגמה אבוא בעוד חמש שנים אשלם עבור שנתיים +בדיקת מעבדה ואוכל לחדש את הרישיון מבלי לשלם עבור 3 השנים הנוספות.

אני טוען שאין לכך כל אחיזה בתקנות בכל הקשור לרכב פרטי.

כלומר בדוגמה שהבאתי , ישלם בעל הרכב עבור 5 שנים כיוון שלכל אורך התקופה הוא היה יכול לחדש את הרישיון ולא הייתה שום מניעה לכך מטעם רשות הרישוי.

כך מורה לנו סעף קטן ד' שציטטתי שמוציא רכב פרטי מהתחולה הכללית כפי שמופיעה בסעיף קטן ג'.

הסבר לי איפוא שגיתי או על מה אתה מסתמך.

למה קישרתי את זה לנושא רכב אספנות. כיוון שבמקרים רבים ועל סמך ניסיונם הם ממליצים לחברים שרכבם צבר חובות של שנים רבות להמתין עד שיוכלו להפכו לרכב אספנות ולהיות פטורים מתשלום עבור כל השנים. והם דנים בשנים רבות ולא בשנתיים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, אני לא יודע איפה יש אחזה בתקנות, אני לא מבין גדול בזה.

המצב הוא כזה: לאחר שתניים ללא טסט רישיון הרכב מתבטל. נזרק לפח, אם תרצה. הרכב נמחק ובאופן תיאורתי לא אמור יותר לחזור לנסוע על הכביש. בקיצור - אין יותר את הרכב הזה ברמת העיקרון.

ולכן הגיוני מאוד שלא יצטבר חוב אגרות נוסף על רכב ש"איננו".

ועדיין קיימת אופציה להחזיר את הרכב לאחר תשלום אגרות של שנתיים + בדיקת מעבדה. זה כאלו רישום של הרכב מחדש.

בתקופת הביטול משרד הרישוי "לא מאשר" חידוש הרישיון (כל עוד לא הייתה

בדיקת מעבדה) ולכן אין תשלום על התקופה הזו.

זה נכון רק לרכב שמוגדר "מיושן"

אם תעמיד רכב מודל 2010 במשך 7 שנים ללא טסט בסוף התקופה תשלם על כל 7 השנים, כי רכב רגיל ולא מיושן לא "מתבטל" אוטומטית לאחר שנתיים.

כל הנ"ל מגובה בניסיון אישי של מספר חברים מכובדים בפורום.

פורסם

בוקי

האמן לי מכיר את התקנות כמעט בע"פ

הסתכל בהודעה שלי 9 המצטטת את התקנות

רכב מיושן לא יחודש לו הרשיון לאחר שנתיים- זה מה שאתה תיארת הרכב נמחק. אבל..

מיד אחרי זה נאמר כי מה שאמור במשפט למעלה לא חל על רכב פרטי.. . כלומר פשוט מבטל את המחיקה, ולכן צריך לשלם.

איך נחלצים מהפלונטר של צבירת החובות האלה .

ממתינים עד שהרכב מגיע לשנתו ה-30 הופכים אותו לרכב אספנות ואז הוא פטור גם מתשלום החוב וגם מבדיקת מעבדה. אלה הם חלק מהישגי מועדון ה-5 לחבריו כפי שכבר ציינתי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...