Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי , אז מתחילת שבוע שעבר תוכננה ובוצעה עבודה היקפית על הרכב שלי ( חלקכם כבר יודעים אבל לטובת מי שלא יודע אני ארחיב )

את רוב ההתקנה אני ביצעתי ושיניתי עשרים פעם ולכן היו לי הרבה "פאקים" של חוסר נסיון - חיווט עם הרבה נקודות מחבר , החיווט עבר בתעלות והפריע לפאנלים להסגר , המגברים ישבו ישירות על הכיסאות ללא פלטות , מינוסים משוחררים קצת וכו'

וכמובן בעקבות כל הדברים האלה ואחרים מדי פעם היו בעיות שהצריכו תחזוקה שוטפת ממני

באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד ולא יהיה לי הרבה זמן להתעסק עם המערכת / הרכב בכלל

לכן ניגשתי לסדנא של ישראל ( Junior66 כמובן ) לבצע שיפוץ ושיפור התקנה

ובנוסף הבאתי משהו קטן שיקח ממני את רוב הצורך בישיבה על הרכב לצורך כיוון אודיו - הפרוססור של JBL החדש MS-8 הראשון בארץ!

הנה אשכול שפתחתי עליו למי שרוצה קצת פרטים :

פרוססור נולד - JBL MS-8

העבודה שבוצעה מכילה בין היתר :

- העברת חיווט מתחת לשטיח ללא הפרעה לפאנלי פלסטיק

- חיווט חדש בלי נקודות חיבור לכלל הרמקולים ברכב ( 2.5 לוופרים , 1.5 למידים וטוויטרים )

- הכנה + חיווט 1.5 לרמקולים בדלתות האחוריות ( אני ארחיב בהמשך )

- הכנה + חיווט 1.5 לרמקול סנטר ( גם על זה ארחיב בהמשך )

- פלטה למגברים + הפרוססור

- הטמעת בקר השליטה של המחשב ( ShuttleXpress ) במשענת יד

- הוספת מגבר SPL עם 4 ערוצים להגברת הסנטר והאחוריים

המשך בתגובה הבאה , בבקשה לא להגיב עד שאני לא מאשר , אני רוצה שזה יהיה מסודר 8)

אל תדאגו אני לא מברבר הרבה אני אתן לתמונות לדבר בעיקר

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי אז הפרוססור הגיע אליי תוך 8 ימים בדיוק ( כולל שבת ) , אני חייב לציין שזה המשלוח הכי מהיר שאי פעם חוויתי מארה"ב ( השיא העולמי עומד על 4 ימים מהונג-קונג :) )

מרשים מאוד

קטן אך כבד יחסית

אתם מוזמנים להתרשם מהתמונות

IMG_0001.JPG

IMG_0005.JPG

IMG_0007.JPG

IMG_0009.JPG

IMG_0014.JPG

IMG_0016.JPG

IMG_0020.JPG

IMG_0022.JPG

HeadUnit : Car-Pc | Processor : JBL MS-8 | Front Stage : Woofer - Mpyre 65M , Mid - Dayton RS100-4 , Tweeter - Tang-Band Ceramic 25-1719S | Subwoofer : Hertz HX250D | Amplifiers : A/D/S PQ10 , Hifonics Olympus XI , SPL AB03445 | Wiring : KnuKonceptz , Sommer , Neutrik |

פורסם

ביום הראשון עיקר העבודה הייתה העברת החיווט החדש , חיווט לסנטר וחיווט לרמקולים האחוריים ( כרגע קיימים המקוריים שיכולים לספוג , חכו לזה - 17.5W RMS מטורפים :) )

כמובן אין כמו הפדנטיות של ישראל , פשוט לאט לאט כמו שצריך שום דבר לא מתפספס :)

IMG_0027.JPG

IMG_0030.JPG

IMG_0033.JPG

IMG_0036.JPG

IMG_0037.JPG

IMG_0040.JPG

IMG_0042.JPG

IMG_0049.JPG

פורסם

ביום השני התחלנו להרכיב את הפלטה

סידור המגברים והכל נעשה בדייקנות ובזהירות ( עד שכמובן הבנו ששכחנו את מפצל המתח מחוץ לתמונה :D ) , אז הכנסו אותו אחרי זה

IMG_0001.JPG

IMG_0002.JPG

IMG_0003.JPG

IMG_0005.JPG

IMG_0010.JPG

IMG_0012.JPG

IMG_0014.JPG

IMG_0021.JPG

פורסם

המשך סידור וריפוד הפלטה

התחלת העברת חיווט

אחרי זה התחיל להיות מאוחר אז סגרנו הכל

IMG_0022.JPG

IMG_0027.JPG

IMG_0028.JPG

IMG_0029.JPG

IMG_0031.JPG

IMG_0036.JPG

IMG_0037.JPG

IMG_0041.JPG

פורסם

ביום השלישי העבודה על הפלטה המשיכה

קיבוע המגברים , העברת שאר החיווט וסגירת המערכת

כיולון עם הMS-8 והופה יש קצת מוזיקה :)

IMG_0001.JPG

IMG_0002.JPG

IMG_0003.JPG

IMG_0004.JPG

IMG_0005.JPG

IMG_0006.JPG

IMG_0007.JPG

IMG_0010.JPG

פורסם

ביום הרביעי סגירות אחרונות

כמו התקנת המסך של הMS-8

הטמעת הShuttleXpress במשענת יד

סגירת פלסטיקים אחרונים

וקיבוע הפלטה כמו שצריך

IMG_0001.JPG

IMG_0002.JPG

IMG_0003.JPG

IMG_0004.JPG

IMG_0005.JPG

IMG_0008.JPG

IMG_0009.JPG

פורסם

עכשיו לגולת הכותרת הMS-8

קודם כל אני אסביר למה הוספתי את המגבר SPL

אני מתכנן להתנסות עם רמקול סנטר ורמקולים אחוריים ( אמורים להוסיף המון עם הL7 )

מכיוון שיש 8 ערוצים בלבד לMS-8 נצטרך לבצע שינויים

במצב הנוכחי :

סאב - מחובר בגישור להייפוניקס

וופרים - מחוברים ל2 ערוצים בהייפוניקס

מידים וטוויטרים - מחוברים למגבר 4 ערוצים ADS

סנטר - מחובר לSPL בגישור ( אין כרגע רמקול מחובר אבל מבחינת חיווט הכל מוכן )

במצב העתידי :

סאב - מחובר בגישור להייפוניקס

וופרים - מחוברים ל2 ערוצים בהייפוניקס

מידים וטוויטרים - מגושרים לADS עם קרוס פאסיבי ( בערך שאני אחליט עליו לאחר תקופת התנסות עם הMS-8 , אולי אני אתנסה עם הקרוס של הקלארוס )

אחוריים - מחוברים ל2 ערוצים בSPL

סנטר - מחובר לSPL בגישור

את הסנטר אני מתכנן לבצע עם רמקולים שיש לי - מיד וטוויטר של סרווין וגה hed עם הקרוס הפאסיבי שלהם

המיד כנראה ימוקם מתחת לקונסולה המרכזית והטוויטר אולי למעלה על הדאשבורד - זה רק משוער כמובן צריך קודם להתנסות ( מזל שיש MS-8 אה? :D )

המסך הותקן מעל המראה האחורית

השלט בתוך משענת היד

האמת אני עוד צריך לייפות את הפנימית של המשענת יד מבחינת אסטטית ( במיוחד אחרי שהוספתי גם את השלט של הליליפוט לשם )

בלילה הראשון שעשיתי את הכיול הראשוני כשסיימנו לחווט הכל שמענו נחמד אך מאוד מאוד חסר

מבחינה טונאלית הסאונד היה מאוד בעייתי - לא שמעו את הסאב ואת המיד והטוויטר צרח

זה היה בעקבות העובדה שבבניית הפלטה הוחלפו ערוצים

אך עם זאת מבחינת הפוקוס , מרכוז , עומק ורוחב הבמה מאוד מאוד התרשמתי

בנוסף הייתה חסרה לי המון עוצמה

היום , ישבתי על העניין עוד קצת

הוצאתי את המיקרופון וביצעתי Level Matching לערוצים +-

היה מאוד חם ולא הייתה פינת צל אז יותר מדי סבלנות לא הייתה לי

אבל כבר אחרי כיוון ראשוני וכיול של הפרוססור הגעתי לתוצאות פצצה

הטונאליות השתפרה באופן מדהים

הווליום קפץ ברמות אדירות שעכשיו גם את ההקלטה של פינק פלוייד אני יכול לשמוע בווליום גבוה :)

והפוקוס פשוט תענוג , עם אפשרות לזהות כלים במרחב כמו שצריך

3 חסרונות עיקריים שיש במכשיר הזה כרגע מבחינתי ( אבל יכולים להפתר עם עדכון תוכנה קליל ) :

1.אין אפשרות לייצא הגדרות - כלומר אם החלפת נקודות חיתוך אז הכל נדרס , כבר קרו לי מס' פעמים שהתנסיתי עם נקודות חיתוך שונות והתוצאה הייתה יותר גרועה ולא זכרתי מה היו הנקודות הקודמות

2.קשור לראשון אבל אין אפשרות לראות איפה החיתוכים שלך בכלל - לצורך העניין כרגע אני לא זוכר איפה הכל חתוך ככה ששווה לשבת עם דף ועט ולרשום כל נסיון ( אני אבצע את זה בהמשך )

3.אחרי שינוי בקרוס צריך לעבור את המסך של הChannel Assignment שוב כל פעם , זה מיותר וגוזל זמן מיותר - כבר ביקשו לשנות את זה אני מקווה שזה יכנס לתוקף

מס' פיצ'רים שהייתי שמח לראות :

1.כמו שאמרתי מקודם - ייצוא וגיבוי הגדרות

2.שינוי נקודות חיתוך בלי הגדרות ערוצים ( Channel Assignment )

3.סידור שונה להגדרות ערוצים - כרגע המצב הולך לפי שמאל כל הדרייברים ואז ימין כל הדרייברים . יהיה לי הרבה יותר נוח שמאל ימין שמאל ימין ( אני יודע שזה לא כזה מובן אני אשמח להדגים במפגש או משהו )

4.כשלא מוגדר סנטר או רמקולים אחוריים העיבוד של הL7 אמור להיות בoff , כיום בדיפולט הוא על on

סה"כ אני מאוד מרוצה

סוף סוף אפשר לשבת ולשמוע , בלי זיוני שכל , בלי לכוון פה לכוון שם - וגם אם צריך אז דרך השלט במס' שניות

האמת? אני מתכנן להביא עוד יחידה או שניים לארץ אז אם מישהו רוצה דברו איתי :)

ודרך אגב , פשוט בושה שניופאן לא מתייחסת לקהל הלקוחות שלה - ניסיתי לפנות אליהם במשך שבועיים בכל מיני דרכים ולא הגעתי לשום דבר.

זהו - ניתן לשאול שאלות ולהגיב :)

IMG_0001.JPG

IMG_0003.JPG

IMG_0004.JPG

IMG_0005.JPG

IMG_0006.JPG

IMG_0011.JPG

IMG_0012.JPG

IMG_0014.JPG

פורסם

נראית התקנה מדהימה :)

רק מאיפה ניתן לקנות כזה פרוססור ומה המחיר שלו עד שהוא בישראל ?

front: morel dotech ovation 6

back :Pioneer 460W TS-A6993

sub: pioneer 1400w TS-W308D4

amp : ba4400

פורסם

כל הכבוד לך על היוזמה, מקווה שתהנה ממנה, רואים שהושקעה עבודה קשה בעניין, הלוואי שהיה לי זמן ויכולת להרים דברים כאלה.

מזל טוב ותתחדש

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

תתחדש! הן על ההתקנה והן על הפרוססור. יהיה מעניין להתקין אותו בשילוב עם רכיבים ראויים :)

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ואו, קודם כל, תתחדש וכל הכבוד על הפרוססור החדש.

ההתקנה נראית מקצועית וטובה, באמת עבודה ברוכה. רק אני הייתי מסתיר את כל המגברים.

כמה שאלות:

למה משמשות האוזניות שמגיעות עם הפרוססור? והמסך שלו? (יושב מעל המראה האמצעית?)

איזה HU יש לך? ולמה משמש הUSB הקטן, ושני השלטים שנמצאים בקופסאת משענת היד?

הפרוססור הוא בעצם מחשב עם מערכת הפעלה ולזה משמש המסך? או שהוא בעל אופציות שפשוט ניתנות לשינוי?

עכשיו אחרי המשקל שהוספת לסיריון הקטנה שלך,

תצטרך לעבור לפורום שיפורים כדי להוסיף לו כמה כוחות סוס שיחסוב :lol:

יום טוב

רותם.

פורסם
נראית התקנה מדהימה :)

רק מאיפה ניתן לקנות כזה פרוססור ומה המחיר שלו עד שהוא בישראל ?

המחיר הוא 800 דולר

משלוח עוד כ80-90 דולר

מיסים עוד כ34 אחוז על המחיר + המשלוח

סה"כ כ5000 ש"ח

כמו שאמרתי אני מנסה להביא עוד 1 או 2

המחיר יהיה כנראה 4500

דבר איתי אם מעניין אותך

תתחדש! הן על ההתקנה והן על הפרוססור. יהיה מעניין להתקין אותו בשילוב עם רכיבים ראויים :)

רכיבים ראויים ביותר..

הגיע הזמן להפסיק לזלזל פה :)

ואו, קודם כל, תתחדש וכל הכבוד על הפרוססור החדש.

ההתקנה נראית מקצועית וטובה, באמת עבודה ברוכה. רק אני הייתי מסתיר את כל המגברים.

כמה שאלות:

למה משמשות האוזניות שמגיעות עם הפרוססור? והמסך שלו? (יושב מעל המראה האמצעית?)

איזה HU יש לך? ולמה משמש הUSB הקטן, ושני השלטים שנמצאים בקופסאת משענת היד?

הפרוססור הוא בעצם מחשב עם מערכת הפעלה ולזה משמש המסך? או שהוא בעל אופציות שפשוט ניתנות לשינוי?

עכשיו אחרי המשקל שהוספת לסיריון הקטנה שלך,

תצטרך לעבור לפורום שיפורים כדי להוסיף לו כמה כוחות סוס שיחסוב :lol:

יום טוב

רותם.

אין אפשרות להסתיר את המגברים כי כמו שאמרת הסיריון הקטנה

הבגאז עוד יותר קטן

מגברים מוסתרים היו משאירים לי ( או בעצם לא משאירים לי ) כלום בבגאז'

האוזניות הם מיקרופונים לא אוזניות , משמשים לכיול

המסך להגדרות כאלה ואחרות ( לא חייבים אותו אחרי הכיול )

המחשב הוא הhu ( הכרטיס קול כרגע הוא הAudiotrak Prodigy 7.1 HIFI ועומד להבדק המובנה לראות אם יש שינוי משמעותי )

הUSB על הפרוססור מיועד לעדכונים ( Firmware )

לגבי השלטים - אחד של המסך של המחשב , השני של הפרוססור ( למעבר בין הפונקציות במסך )

לגבי עוד על הפרוססור ממליץ לך להכנס לאשכול הקודם שפתחתי מוסברים שם הדברים בהרחבה

ההתקנה יפה ומסודרת.

אני חייב לציין שזה שילוב רכיבים מוזר ביותר.

לא מבין מה מוזר אבל ניחא :)

לדעתי , מזמן נגמרו הימים שחייבים לשלב רכיבים מאותה חברה וסדרה..

אה כן , תודה רבה לכולם :)

פורסם

שכחתי להגיד משהו :

תודה רבה רבה לישראל שסבל אותי במשך השבוע הזה , אני יודע שאני קצת פדנט בנוגע לדברים שלי :)

• תוכן חדש...