Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

איך אפשר למנוע את הצטברות החומר הלבן הנ"ל על קטבי המצבר ?

מדובר במצבר שנפ שנקנה לפני כשנה

ובשבוע האחרון הוא נמצא כבר כמה פעמים מזיע ורטוב

וקוטב המינוס מלא אבקת לבנה דבוקה לקוטב.

תודה מראש על העזרה

שחר.

פורסם

יש לך ככל הניראה זליגת מתח (זליגת יתר) שבדר"כ מקור הבעיה היא באלטרנטור. בדוק כמה מתח המצבר מקבל מהאלטרנטור בזמן שהרכב מונע.

:)
פורסם
לוודא שהכבל מהודק היטב.

לנקות במברשת ומים מזוקקים את המשקע הלבן.

ליבש ולמרוח וזלין על המחבר.

מדובר על מצב לא תקין של טעינת יתר שהמצבר מקבל וכן הפרשות של החומצה שקיימת במצבר כלפי חוץ וגרימת הזעות וייצור החומר הלבן על הקטבים. חבל סתם לכסות על בעיה שלא תיפתר ע"י ניקויים למיניהם כי זה לא ייתן כלום וזה יווצר שוב ושוב. יש לפתור את בעיית הטעינה.

:)
פורסם

VOGIVOG כבר פירט לך את הסיבות להיווצרות התופעה ופתרון.

בינתיים,ובכל מקרה גם אם אין זליגות מתח כדאי,לאחר ניקוי הקטבים ע"י מברשת פלדה(ניתן לקנות מברשת ייעודית לכך בחנויות חלפים ,אוטודיפו וכו') לעשות שני דברים:

1. למרוח את הקטבים וההדקים(החיבורים)במעט גריז.

2. כאשר מחברים את ההדקים חזרה לוודא שהם לא עד הסוף למטה אלא 3-4 מ"מ יותר גבוהים מפני המצבר.

זה לא יפתור את זליגת המתח אבל יקטין מאד את היווצרות הקורוזיה וימנע הדבקה ו"אכילה" של ההדקים,הברגים והקטבים.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
יש לך ככל הניראה זליגת מתח (זליגת יתר) שבדר"כ מקור הבעיה היא באלטרנטור. בדוק כמה מתח המצבר מקבל מהאלטרנטור בזמן שהרכב מונע.

איך אני מבצע את הבדיקה הזו ?

(תודה לכולם)

פורסם

מזל טוב ברוך הבא למועדון נפגעי מצברי שנפ!

גם אתה נפלת איתם ,תריץ חיפוש ותבין שהמצבר שלך לא יחזיק עוד הרבה ורוב הסיכויים שאם הייתה שם מצבר מחברה טובה ,וורטה אטום, לא היה קורזיה ופליטת חומצה.

אני מדבר מניסיון רע עם שנפ.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

היי שי.

מסתבר שהזמן עובר מהר כשמרוצים

בדקתי את חשבונית הקנייה והמצבר נקנה ב 7.1.08

כלומר הוא בן שנתיים וחצי , ועד השבוע לא עשה אפילו חצי בעייה

מה גם שיש לנו ניסיון רב שנים במשפחה עם מצברי שנפ שמעולם לא איכזבו

אז ניראה לי שלא שם הבעייה

פורסם

אעשה סדר ב"סלט פירות".

זליגת זרם, זה זרם צריכה חלש מאוד שקיים כשכל צרכני הרכב כבויים והא בעיקר לצורכי זכרונות מחשבי הרכב, תחנות רדיו, שעון זמן וכו' ואין לו כל קשר להיצצרות החומר הלבן (סולפה) על קוטבי המצבר.

גורמים אפשריים לתופעה:

1. מתח טעינה גבוה מדי עלול לגרום לרתיחת האלקטרוליט (חומצה גופריתנית עם מיים) במצבר ופליטת אלקטרוליט ו/או גזים שתוקפים את נעלי כבלי המצבר וגורמים לאבקה הלבנה.

מתח טעינה נורמלי, כשכל צרכני החשמל כבויים והמנוע פועל בכ 1500-1300 סל"ד הנו 14-14.5 וולטים.

2. מילוי מיים מזוקקים מעל המידה במצבר כך שמפלס האלקטרוליט גבוה מדי ויש פליטה החוצה.

3. המצבר עצמו לא תקין.

בברכה - רפי לין

פורסם

מחליפים את האלטרנטור או משפצים אותו או מחליפים רק את וסת המתח הפנימי שלו.

אל תסיק מהר מסקנות כאלו, אלא צריך לבדוק ולמדוד את מתח הטעינה ויתכן מאוד שרק עודף מיים במצבר גורם לתופעה.

בברכה - רפי לין

פורסם

היי שוב רפי ,

אתה יכול לכוון אותי איפה נמצא האלטרנטור ברכב שלי ?

אני מניח שהוא צריך להיות צמוד לרצועת האביזרים אבל אני רואה שמה רק את המדחס מזגן ...

חיברתי עם מכשיר Fluke את שני הקטבים והתצוגה הראתה 14.055 (מנוע מונע בסרק)

פורסם

ידידי, תופעה נפוצה במצברים תוצרת שנפ.

בצע חיפוש בפורום ותראה שפע של תלונות על מצברים תוצרתם.

למה לקנות שנפ כאשר במחיר זול יותר ניתן לקנות מצבר תוצרת גרמניה וורטא או בוש.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...