Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא כל כך מבין -סילחו לי

ברישיון רכב מופיע לי

תאריך רישום-17-9-1975

שנת ייצור 1976

מתי אני יוכל לשנות לאספנות???

תודה וסליחה על השאלה המטופשת אבל נישאלת

ירון מאיר

פורסם
התשובה שלילית - מה שקובע הוא השנתון ייצור של הרכב ולא תאריך עלייתו לכביש - מכוניות רבות עולות לכביש חודשים ארוכים בטרם החלפת שנת המועד - אך השנתון כפי הכתוב במסמכי הרכב הוא הקובע!!

אני קצת מבולבל, סליחה.

אם כך, מתי תתחיל שנת דגם "2006" לשיטתך?

ברכות

XJ-S

"יש מכוניות עם צללית יפה, יש עם פרונט מדהים - לזו יש פשוט תחת משגע!" (moi)

"אם זה נוצץ, זה בטוח לא זהב." (אבי ז"ל)

פורסם
ביטוח חובה + צד ג' ברכב אספנות עולה בערך 500 ש"ח

וטסט - 150 ש"ח (צריך לעשות שני טסטים בשנה)

מחיר זול משמעותית

אבל יש הגבלה על שעות הנסיעה: אסור לנסוע ברכב בין השעות 7-9 בבוקר. במידה ואתה נוסע בשעות אלו עם רכב אספנות, אתה בעצם נוסע ללא ביטוח.

איפה עשית ביטוח חובה + צד ג" ב500 ש"ח ?

זה עולה כפול 2.

רכבים בבעלותי:

רק אספנות וכמה שיותר...

פורסם
אני קצת מבולבל, סליחה.

אם כך, מתי תתחיל שנת דגם "2006" לשיטתך?

ברכות

זה תלוי בכל יבואן - טויוטה לדוגמא - כבר במהלך חודש יוני 2005 מעלה לכביש מכוניות משנת הדגם 2006.

אה.. וזו לא השיטה שלי לצערי!!

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

בואו נעשה סדר.

רכב שיובא לארץ כחדש, מקבל שלושה "תאריכי לידה":

1. תאריך יצורו בפועל ע"י היצרן בחו"ל (לדוגמא אוגוסט 1975)

2. שנת המודל, שהוא השנתון כפי שהגדיר היצרן ע"פ שינויים שערך ברכב או משיקולי שיווק (לדוגמא מודל 1976)

3. התאריך בו נעשה רישומו במשרד התחבורה ומבחן הרישוי הראשון (לדוגמא 17 באוקטובר 1975 ). בתאריך זה גם יערכו כל מבחני הרישוי (=טסטים) העתידיים עד מלאת לאוטו 20 שנה. אז יוגדר כ"רכב מיושן", ויעשה טסט כל חצי שנה- במועד הרישוי הראשון וששה חודשים ממנו.

לענין רישום כאספנות קובע שנת המודל בלבד. רכב כזה יעבור טסט אחרון כ"רכב מיושן" ב 17 באוקטובר 2005. החל מ 1.1.2006 יוכל להרשם (אם בעליו ירצה) כרכב אספנות, והחל מהטסט הבא, קרי 17 באפריל 2006, יבחן כרכב אספנות. לתאריך היצור בפועל ע"י היצרן אין כל משמעות לדיוננו.

רכב משומש שיובא לארץ כאספנות מקבל אף הוא את אותם "תאריכי לידה", אלא שלא ניתן להביאו כלל אם שנת המודל שלו איננה מוגדרת עדיין כאספנות. בדוגמא שהבאתי, ניתן לייבאו רק החל ב 1.1.2006 , ואז כבר עם הוצאת רשיון הרכב הישראלי הראשון יהיה רשום כאספנות.

אני מקווה שזה מבהיר את הנושא.

נמרוד

פורסם
בואו נעשה סדר.

רכב שיובא לארץ כחדש, מקבל שלושה "תאריכי לידה":

1. תאריך יצורו בפועל ע"י היצרן בחו"ל (לדוגמא אוגוסט 1975)

2. שנת המודל, שהוא השנתון כפי שהגדיר היצרן ע"פ שינויים שערך ברכב או משיקולי שיווק (לדוגמא מודל 1976)

3. התאריך בו נעשה רישומו במשרד התחבורה ומבחן הרישוי הראשון (לדוגמא 17 באוקטובר 1975 ). בתאריך זה גם יערכו כל מבחני הרישוי (=טסטים) העתידיים עד מלאת לאוטו 20 שנה. אז יוגדר כ"רכב מיושן", ויעשה טסט כל חצי שנה- במועד הרישוי הראשון וששה חודשים ממנו.

לענין רישום כאספנות קובע שנת המודל בלבד. רכב כזה יעבור טסט אחרון כ"רכב מיושן" ב 17 באוקטובר 2005. החל מ 1.1.2006 יוכל להרשם (אם בעליו ירצה) כרכב אספנות, והחל מהטסט הבא, קרי 17 באפריל 2006, יבחן כרכב אספנות. לתאריך היצור בפועל ע"י היצרן אין כל משמעות לדיוננו.

רכב משומש שיובא לארץ כאספנות מקבל אף הוא את אותם "תאריכי לידה", אלא שלא ניתן להביאו כלל אם שנת המודל שלו איננה מוגדרת עדיין כאספנות. בדוגמא שהבאתי, ניתן לייבאו רק החל ב 1.1.2006 , ואז כבר עם הוצאת רשיון הרכב הישראלי הראשון יהיה רשום כאספנות.

אני מקווה שזה מבהיר את הנושא.

נמרוד

תודה, נמרוד.

רני

XJ-S

"יש מכוניות עם צללית יפה, יש עם פרונט מדהים - לזו יש פשוט תחת משגע!" (moi)

"אם זה נוצץ, זה בטוח לא זהב." (אבי ז"ל)

• תוכן חדש...