Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5842 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבי בעייה:

מועדון החמש מתיימר ליצג את המועדון בלבד, אולם ההשפעה שלו עלולה לפגוע/להייטיב גם עם כאלה

שאינם חברים, במידה ויעביר החלטה שעלולה לפגוע במגזר אחר הרי שאז לפתע יתעורר אותו מגזר

בצעקה יגיש בג"צ/יפגין/יבכה מרה. ויטרפד את המהלך הרי לך מרשם לתקלה ידועה מראש!

נכון.

כאירגון גדול החי בתוך מרחב סביבה החמש חייב להבין שגם עם יעצום עיניים ממש חזק, עדיין

יחיה במצאות אחרת.

אין אנו יכולים להכתיב לחמש מה לעשות כאשר אנו לא חברים בו.

קשה לצפות מארגון שהעומדים בראשו במשך שנים רבות ומקובעים בדעתם, יפגין לפתע חזון ותפיסת

מציאות אחרת ממה שהייתה לו במשך שנים! ויש לצפות שמה שהיה זה מה שיהיה.

לצערי הרב - נכון.

האחריות היא על חברי המועדון כולם, וגם על "בעלי הדעת והידע" שאינם חברי מועדון

וכפי שהוכיחה בעבר הנהגת החמש, השטח מכתיב להם את ההתנהלות והדרך.

ואם תהיה דרישה מתוך המעדון מצד אלה שמצדדים בשינוי, וגם מצד אלה שאינם חברים

אבל נמצאים במעטפת. אולי יובן ויופנם הצורך בשינוי הנידרש תוך התאמה למציאות הקיימת!

נו, הרי הדרישה קיימת. יש בפורום (ואולי בעוד מקום או שניים ביקום) אנשים שמקטרים,

מעוררים ענין בקשר לנושא כזה או אחר וכו'. אבל נראה כי המדיניות היא שתיקה מרבית הזמן,

כאשר מחכים שהפריץ ימות, או ש"יקרה משהו...".

לצערי מתוך מהלכים פולטיים פנימיים דווקא אלה שמועדדים שינוי בתפיסה מוצאים עצמם מחוץ למעגל

והטענה שמי שרוצה להשפיע שיבוא מבפנים ניראת לפתע מצחיקה. דוגמאות לא חסר.

מוכר לי... :)

שיהיה ברור, אינני יוצא כנגד הוועד הנבחר של מועדון החמש, הוא הצליח ובגדול, במשך שנים

השכיל לשמר את ההנהגה המובילה בווריאציה כזו או אחרת שמטיבה עמם.

למען ההגינות - לא רק עימם, אלא עם כלל אספני הרכב.

אבל כיום כבר אני לא בטוח איזה אינטנרס הוא משמר ושל מי, הרי שגם בתוך המועדון הדיעות חלוקות

אבל המחלוקת נישמרת בפורום הפרטי, והשפעות הנוגעות לכולנו מתקבלות שם בדלתיים סגורות בשם

הדמוקרטיה!

זכותם, כל עוד יש תנאי כניסה לחברות במועדון.

אי אפשר לרצות להיות בחוץ, אך להכתיב למועדון מה לעשות.

אפשר לנסות לארגן עשייה מבחוץ, ולסחוב את המועדון אל אותה הפעילות.

גם דוגמאות כאלו היו בעבר, ואולי זה יהיה הפתרון.

מועדון החמש הוא מועדון ארצי, ההחלטות שלו משפיעות על כולם, אם אני חבר מועדון הייתי מבקש בבחירות

הבאות להצביע בעיר מגורי, בכל אחד מהאמצעים שהמועדון חייב לספק. אלה אם אני רוצה ש- 10%-15%

של חברים שגרים קרוב יקבלו החלטות בשבילי.

עובדתית נכון, אך הנושא של ההצבעה לא שייך לך ולי, שייך רק לחברי המועדון, ראה תגובתי הקודמת.

אבל אני לא חבר מועדון אז אין לי מה להציע ומה שנישאר לי זה רק להדליק את האורות,

שלא נישאר כולנו בחושך....רן

אז מה אתה מבלבל לכולנו את המוח?... :)

יום נהדר,

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמדומני שבגין ז"ל אמר על אריק שרון בזמנו

מוטב שישתין מהאוהל החוצה ולא להיפך.

אבי ורן , מועדון החמש ככל שהדבר נתון לבחירתו אפילו לא מיישם כלל זה עליכם. דהיינו עדיף לו שתהיו בחוץ.

ואני מבין שזו גם הבחירה המועדפת עליכם.

כיצד כל מה שאמרתם מקדם את הנושא בו מדבר השרשור.

יש לפעול , השאלה הדרך. ברית זמנית בסגנון אויבי אויבי ידידי היא ברית עתיקת יומין אבל עובדת.

כל נושא החלקים נמצא כעת במתקפה רבתי של משרד התחבורה על העוסקים בו. לכן יש לחבור לאותם גופים שבכלל לא קשורים ישירות לרכבי אספנות אבל בעלי אינטרסים כלכליים חזקים עשרות מונים מאשר מועדון ה 5 ( שאין לו אינטרסים כלכליים לצורך הדיון ) ויחד איתם למצוא פתרונות.

התרומה של רכבי האספנות היא הוספת "הצבע והפיקנטריה " לנושא

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כמדומני שבגין ז"ל אמר על אריק שרון בזמנו

מוטב שישתין מהאוהל החוצה ולא להיפך. אני היית מעדיף שישתין בשירותים, אבל זה כניראה עניין של טעם!

אבי ורן , מועדון החמש ככל שהדבר נתון לבחירתו אפילו לא מיישם כלל זה עליכם. דהיינו עדיף לו שתהיו בחוץ.

ואני מבין שזו גם הבחירה המועדפת עליכם. ישה בדוק כיצד קרה הדבר אל תסתפק במה שגלוי!

כיצד כל מה שאמרתם מקדם את הנושא בו מדבר השרשור. ניתן בדיון זה פן נוסף גם לחברים וגם חברים במקומות אחרים!

יש לפעול , השאלה הדרך. ברית זמנית בסגנון אויבי אויבי ידידי היא ברית עתיקת יומין אבל עובדת. אין אויבים יש חילוקי דעות מהותיים!

כל נושא החלקים נמצא כעת במתקפה רבתי של משרד התחבורה על העוסקים בו. לכן יש לחבור לאותם גופים שבכלל לא קשורים ישירות לרכבי אספנות אבל בעלי אינטרסים כלכליים חזקים עשרות מונים מאשר מועדון ה 5 ( שאין לו אינטרסים כלכליים לצורך הדיון ) ויחד איתם למצוא פתרונות.ישה שכחת את נושא יבוא הרכבים, ביטול העוצר בין 07-09 ועוד נושאים רבים וטובים!

התרומה של רכבי האספנות היא הוספת "הצבע והפיקנטריה " לנושא הצבע והפקנטריה שאתה מכנה אותו בחיוך עולה להרבה אנשים בהרבה כסף זמן ועצבים, אז זה כבר מזמן לא כך

ישה הלוואי והדברים היו פשוטים כפי שאתה מתעקש להציג! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

גילוי נאות אין לי רכב אספנות ואני גם לא חבר מועדון ה-5 ואני מגיב כדי להפרות את הדיון .(בהצלחה או ללא הצלחה לא לי לקבוע )

רן אתה נתפס לסמנטיקה

כך אמר בגין כדי לתאר בצורה הציורית ביותר שהוא מעדיף את שרון לצידו ולא כנגדו

אני יוצא מתוך ההנחה מבלי לחקור כי הובלתם על ידי "כוחות השחור" עם או בלי מרכאות לפרוש מן המועדון.

האם אפשר להכריח מישהו לפרוש כנגד רצונו??

חילוקי דעות יש בינך לבין המועדון חילוקי דעות יש בין המועדון ובינך למשרד התחבורה.

אבל בטוח שיש נקודות משותפות בהם יש הסכמה שאינם מקובלים על משרד התחבורה והם הצריכים לאחד בינך לבין המועדון וכנגד משרד התחבורה.

דיבר אחד מהכותבים על הצורך לצאת לטלוויזיה ולהפעיל את הפוליטיקאים. נכון .אחת הדרכים לפעול, ולכך כיוונתי כשאמרתי שרכבי האספנות מהווים את הצבע והפיקנטריה.

טרם פגשתי אדם שלא מעלה חיוך על שפתיו כאשר הוא רואה רכב אספנות

לא לפגוע חס וחלילה בכאבם האמיתי של האספנים.

לא שכחתי כי יש עוד נושאים רבים שכדאי לטפל בהם. כעת על הפרק/השרשור נושא חלקי החילוף.

וסתם ושוב מבלי להכיר את ההיסטוריה - העוצר ומגבלות אחרות הם פשרה מן הסתם כדי לבדל את רכבי האספנות מרכב מיושן והלגיטימציה להעניק לרכבי האספנות זכויות שאחרת אולי לא היו מוענקים להם.

וביני לבינך מבלי שאף אחד שומע, אם היה מוגש בג"ץ , בג"ץ היה פוסל את אותם זכויות על רקע הפליה אם לא היו מגבלות.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה כתב

וביני לבינך מבלי שאף אחד שומע, אם היה מוגש בג"ץ , בג"ץ היה פוסל את אותם זכויות על רקע הפליה אם לא היו מגבלות.

טעות!!!

ובכן הבג"ץ אם וכאשר יוגש יהיה רק בנושא אחד, הדוגמא הקלסית להגה שסורב לרכב אספנות (כתב ליאור ברוך.)

לא התאפקתי ישה

מירוצי מכוניות

פורסם
גילוי נאות אין לי רכב אספנות ואני גם לא חבר מועדון ה-5 ואני מגיב כדי להפרות את הדיון .(בהצלחה או ללא הצלחה לא לי לקבוע )

רן אתה נתפס לסמנטיקה

כך אמר בגין כדי לתאר בצורה הציורית ביותר שהוא מעדיף את שרון לצידו ולא כנגדו

אני יוצא מתוך ההנחה מבלי לחקור כי הובלתם על ידי "כוחות השחור" עם או בלי מרכאות לפרוש מן המועדון.

האם אפשר להכריח מישהו לפרוש כנגד רצונו??

חילוקי דעות יש בינך לבין המועדון חילוקי דעות יש בין המועדון ובינך למשרד התחבורה.

אבל בטוח שיש נקודות משותפות בהם יש הסכמה שאינם מקובלים על משרד התחבורה והם הצריכים לאחד בינך לבין המועדון וכנגד משרד התחבורה.

דיבר אחד מהכותבים על הצורך לצאת לטלוויזיה ולהפעיל את הפוליטיקאים. נכון .אחת הדרכים לפעול, ולכך כיוונתי כשאמרתי שרכבי האספנות מהווים את הצבע והפיקנטריה.

טרם פגשתי אדם שלא מעלה חיוך על שפתיו כאשר הוא רואה רכב אספנות

לא לפגוע חס וחלילה בכאבם האמיתי של האספנים.

לא שכחתי כי יש עוד נושאים רבים שכדאי לטפל בהם. כעת על הפרק/השרשור נושא חלקי החילוף.

וסתם ושוב מבלי להכיר את ההיסטוריה - העוצר ומגבלות אחרות הם פשרה מן הסתם כדי לבדל את רכבי האספנות מרכב מיושן והלגיטימציה להעניק לרכבי האספנות זכויות שאחרת אולי לא היו מוענקים להם.

ישה

לי יש שלושה רכבי אספנות, ואם לא תספר לאישתי אז עדיין לא אמרתי את המילה האחרונה!

קראו לי כבר רומנטיקן קראו לי סמנטיקן, אבי אפילו קרא לי מטרטר, השם ממש לא חשוב!

אי אפשר לגרום למישהו לעשות משהו נגד רצונו אבל אפשר ליאש ולשעמם אותו למוות.

מעולם לא אמרתי שלא אפעל בכל דרך וצורה שתשרת את התרבות המוטורית בארץ להיפך!!!

תפסת נכון את נושא שעות העוצר, אבל אני לא בטוח שהמועדון מסכים איתך!

כמו שהוא חושב שאין צורך להתערב בנושאים אחרים, או לתת דעתו ותובנותיו על המתרחש,

דין וחשבון לחבריו, או בעצם להוביל דרך. יהיו ארועים להמונים לחם ושעשועים. והשאר ?

כניראה מישהו אחר כבר יקח על עצמו, אגב אם הרצון לשינוי והתגובות מעידות על כיוון חדש,

תמיד יהיה מחנה גדול שיוכל להוביל שינוי ומחנה שיגיש לכולם שוק עתיק וארועים לחברים! -רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

דני

מסכים עימך לשם שינוי בקשר לחלק השני של הודעתך, קרי ההגה

לחלוטין לא מסכים עימך לגבי החלק הראשון.

מדוע מגיע לרכב אספנות טסט אחד לשנה או תשלום נמוך של בטוח או השמשה מבלי בדיקת מעבדה או אי תשלום חובות אגרה שנתית מבלי שהופקדו רשיונות ואלה לא מגיעים לרכב שרק מלאו לו 25 שנה למשל. אין לכך שום הצדקה וזו הפלייה או אם תרצה אמא של ההפליות .

אבל...

כנגד זה מוטלות הגבלות שימוש על הרכב ואלה מאזנות כאילו את הזכויות.

אבל גם עם ההגבלות אני לא הייתי מהמר על החלטה של בית המשפט אם וכאשר בעל רכב של 25 שנה ירצה לטעון כנגד ההפליה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בחיאת דינק חבר'ס, כל אחד שיש מאחוריו שתים וחצי אנשים או רכבים מטיף ל"איחוד כוחות" . קצת מזכיר את הסיפור על הזבוב שעמד על קרן השור ואמר "אנחנו חרשנו".

בסופו של דבר, נושאים כאלה יפתרו בעבודה סזיפית עם סבלנות לארך הרבה זמן. כמו למשל ענין הרשוי פעם בשנה.

ואז, בכיף, בעזרת השם כולנו נהנה מכך. חברי מועדון וגם אלה שלא.

אריה

פורסם

תגובת מועדון החמש:

מועדון החמש, באמצעות נציגיו, מקיים דיאלוג שוטף ושקט עם הנהלת המכס ועם משרד התחבורה, במטרה לשרת את חברי המועדון ואת כלל העוסקים בתחביב. להלן שני עדכונים:

1. בנושא ייבוא רכבי אספנות: מזה זמן נקבעה פגישה בין נציגי מועדון החמש לבין סמנכ"ל בכיר במשרד התחבורה, על מנת לדון בהמלצות שיועברו לשר התחבורה ישראל כץ בנושא ייבוא ומיסוי רכבי אספנות (בין הנושאים שעל הפרק: ייבוא רכבי דיזל ורכבים עם הגה ימני). זאת, בהמשך לוועדה משותפת למכס ולמשרד התחבורה שדנה בנושא וצפויה להגיש המלצות.

2. בנושא ייבוא חלפים לרכבי אספנות: המקרים הבעייתיים מן הסוג שהועלו בפורום לא נעלמו מעיני ועד המועדון. למרות בקשת יו"ר מועדון החמש, טרם נקבעה פגישה עם האחראי על ייבוא חלפים ומתן רשיונות ייבוא במשרד התחבורה. עם זאת נמסר לנו, שמועד הפגישה ייקבע כבר בימים הקרובים. בפגישה יידונו מכלול הנושאים שעל הפרק בנושא ייבוא חלפים.

נעדכן בהמשך על תוצאות הפגישות.

בברכה,

רון פז

דובר מועדון החמש

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

רן שלום

ראשית תודה על העידכון, וראה השמים לא נפלו כתוצאה מן הדיווח.

שנית האם לא הגיע הזמן שהודעות של המועדון לחבריו בנושאים הקשורים לכלל ציבור האספנים יפורסמו גם בפורום הפתוח ולא רק בפורום הסגור, כפי שעשית בהודעתך זו.

בכל הקשור להתנהלות המועדונית היומיומית אין אפילו לציבור עיניין , לא כך בנושאים העומדים על הפרק וכואבים לכל הציבור.

דיון בהם בפורום הפתוח תוך הבעת דעה גם של הנהלת המועדון יכול רק להועיל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
רן שלום

שנית האם לא הגיע הזמן שהודעות של המועדון לחבריו בנושאים הקשורים לכלל ציבור האספנים יפורסמו גם בפורום הפתוח ולא רק בפורום הסגור, כפי שעשית בהודעתך זו.

בכל הקשור להתנהלות המועדונית היומיומית אין אפילו לציבור עיניין , לא כך בנושאים העומדים על הפרק וכואבים לכל הציבור.

אדוני מוזמן להצטרף למועדון ולהינות משלל היתרונות שהארגון מעניק לחבריו. כמו כן לקחת חלק בעשייה (הוולנטרית) ממנה נהנים כלל אספני הרכב, החברים ושאינם חברים במועדון.

פורסם

.

שוקה

תודה על ההזמנה ואני אענה לך בהלצה מציטוט של גראוצ'ו מרקס

"אני לא מוכן להיות חבר במועדון המוכן לקבל אנשים כמוני"

לתרום יכול כל אחד ואין צורך שיהיה חבר מועדון לצורך כך.

ירון

אם נוהל זה יועתק ליבוא אישי , חסל סדר היבוא האישי של החלקים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שוקה

ירון

אם נוהל זה יועתק ליבוא אישי , חסל סדר היבוא האישי של החלקים.

לא ברור למה אתה אומר את זה היות שבכתבה לפחות (לא הצלחתי עדיין למצוא את התקנה המקורית ) כתוב

"יבוא חלפים (חלקי מרכב) מיותר יצרנים, שיוגדרו כ"יצרן מאושר" ויוכיחו שיש במפעלים שלהם תקינה פנימית. כמו-כן יצטרך היצרן להוכיח שהוא מוכר את מוצריו למדינות השוק האירופי או לארה"ב, וכי המוצרים שישווקו בארץ, זהים ברמה ובאיכות למוצרים המשווקים במדינות השוק האירופי או בארה"ב"

ואם אני מייבא חלק שמשווק בארה"ב אז בעצם התנאי הזה מתקיים ,

לגבי מכתב מהיצרן , אני לא חושב שזה רלוונטי היות שרוכשים מסוכן ולא מהיצרן עצמו , ובמיוחד היות שלרכבי אספנות לרוב אין חלפים מקוריים (לפעמים ניתן למצוא מעט New Old Stock)

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
רן שלום

ישה שלום,

פנית בהודעתך ל"רן", ולמרות שהוא אכן בולט בשרשור הזה, אני מניח שהתכוונת אלי.

לגבי הערתך, האבחנה בין נושאים שנדונים בפורום הפתוח לבין נושאים שנדונים בפורום מועדון החמש היא ברורה כשמש. מן הסתם, מי שיושב בצל לא יכול להבחין בה.

כל הנושאים שאינם נוגעים ישירות לחברי המועדון בלבד נדונים בפורום הפתוח. מי שלא מאמין (וגם מי שכן) מוזמן להצטרף למועדון, לקבל גישה לפורום המועדון ולהשתתף בדיונים.

רון פז

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

• תוכן חדש...