Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי הגה חדש דרך אתר בשם www.summitracing.com בארה"ב, אשר מוכר דגמים רבים של הגהים כמעט לכל אמריקאית. למי שמכיר, מדובר באחד מאתרי החלקים הגדולים והמכובדים בארה"ב, אם לא הגדול בהם.

ההגה שייבאתי מתאים בדיוק לרכב שלי (שברולט קורבייר) ומגיע אפילו עם מתג צופר תואם...

כשהגיע המכתב הנכסף מהדואר, היה רשום בתחתית - "לא מאושר משרד התחבורה", בצירוף הטופס הידוע (לשמצה?) בו ממלאים את פרטי החלק בכדי לקבל אישור.

מילאתי את הטופס ונסעתי עם כל האישורים למשרד התחבורה, שם התברר לי כי אין יותר קבלת קהל (ואני מצטט: "אין יותר קבלת קהל, ייעלנו את השרות ועתה הכל בדואר"). בשיחת טלפון הצלחתי לשכנע שיבדקו במה מדובר ואמרו לי שההגה נפסל, פשוט כך. ביקשתי שיבדקו שוב, בצירוף כל הניירת שהבאתי לגבי סוג ההגה, התאמתו לרכב וכו' ונאמר לי שהם יבדקו שוב.

לאחר מספר ימים קיבלתי שוב עדכון - ההגה נפסל ואינו עומד בתקן. איזה תקן שאלתי... נאמר לי על תקן כלשהו (סליחה אבל לא זוכר את האותיות...) שתקף לגבי ייבוא הגאים מחו"ל. נשאלתי האם יש להגה שהבאתי כרית אוויר (?!?!?!?!?!) ואמרתי לא, מדובר בהגה לרכב ישן, אספנות, קלאסי, לא היו אז כריות אוויר! את אלו שדיברתי איתם זה לא עניין יותר מדי. או שאייבא הגה חדיש שמיוצר ע"י GM שמתאים לרכב העומד בתקן (:shock: אין כזה, אין ייצור חדש לרכב ישן, משרד התחבורה אמור לדעת את זה) או ש.. זהו, אין יותר אפשרויות.

הגה משומש - אסור לייבא, על פי מה שנאמר לי שם.

הגה חדש - אסור לייבא אם לא מדובר בהגה חדש/חדיש שמיוצר ע"י היצרן ובעל תקן (כרית אוויר כבר אמרתי?)

ההגה ברכב - במצב לא משהו, לא אומר שאינו בטיחותי אבל היה עדיף אם היה חדש יותר.

שורה תחתונה? אטימות מערכת, סתימות וחוסר פתיחות לכל מה שקשור למכוניות שאין להם יותר ייצור סדרתי של חלקים, זו דעתי על התנהלות המערכת במקרה הזה, הייתם צריכים להיות שם כדי להבין עד כמה אבסורדי הייתה הסיטואציה, להשאל האם להגה לרכב אספנות שייבאתי יש כרית אוויר ואם הוא יוצר ע"י GM לפי תקן מהשנים שבהם הרכב כבר מזמן היה נחשב אספנות...

לכל מקום אחר בעולם ניתן לייבא כזה הגה, בכל העולם שוק ה-AfterMarket וה-OEM הוא הדרך היחידה לחדש את המכוניות. ישראל? לא על מפת העולם, לפחות לא לפי משרד התחבורה.

הדואר החזיר היום את ההגה לשולח.

*#%.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פשוט נורא. כנראה שלעולם לא נהיה מדינה "מוטורית".

התנהלות מגעילה. אין משהו אחר שניתן לעשות בנידון?

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

שלח אותו לארה"ב ודאג שמישהו יביא לך אותו במזוודה, כך גם תחסוך כסף זמן ועצבים,

והמדינה תפסיד כסף בגלל אטימותה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
שלח אותו לארה"ב ודאג שמישהו יביא לך אותו במזוודה, כך גם תחסוך כסף זמן ועצבים,

והמדינה תפסיד כסף בגלל אטימותה-רן

האפשרות היחידה בשלב זה היא לשלוח אותו חזרה לשולח, הדואר לא מאפשר לשלוח ליעד אחר, בדקתי...

מה שכן, כשאין כבישים, נוסעים בדרכי עפר....:roll:

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אני מודה שאותי הם הצליחו לשבור. אני לא קונה יותר חלקים שאני יודע שיצריכו הליכה בדרך היסורים.

פשוט נימנע מכך. אם אין לי לשלח, חבר או כיוצא בזה, אני מוותר. בן- הרמתי ידים

אריה

פורסם

אני חושב שהגיע הזמן שנעשה משהו בנידון, זה נראה שרק רוצים יותר להקשות עלינו ועוד בטענה שמייעלים את השירות עלק. אם היה קבלת קהל, היינו יכולים להסביר למישהו פנים אל מול פנים את מהות החלק, מטרתו ואולי ככה לקבל את האישור הנכסף. במיוחד שתסלחו לי,שאני לא מציין שמות, אבל מי שיושב שם לא מבין כלום מהחיים שלו ואין לי מושג איך הוא הגיע לתפקיד הזה.

שתבינו, הייתי אצלם שבוע שעבר בשביל לברר למה עדיין לא הגיע לי האישור בדואר(אחרי 3 שבועות) אז ישבתי שם ובזמן שהמתנתי, שמעתי שיחה בין יבואן חלקים לאחת הממונות שם(שלפי הבנתי עובדת בתפקיד שנים רבות) שלמרות הניסיון הרב שאמור להיות לה, ניסיון בתחום הרכב אין לה, היא פשוט פקידה ועדיין אחרי כל השנים שהיא בתפקיד היא עדיין הולכת לפי טבלאות שיש לה של חלקים שמאושרים והיא לא סוטה מהם או מנסה אפילו להפעיל שיקול דעת או שמץ של הגיון, כי היא לא מבינה בתחום, אין לה מושג מה מהות החלק או מה תפקידו.

פשוט מדינת עולם שלישית, בתכל'ס נראה לי שבניסיון הראשון (שעוד אפשר היה לפנות למישהו שם לקבל אישור) הם חשבו שהם ישברו אותנו בבירוקרטיה אבל כשהם ראו שזה לא עוזר, ומסכן האחראי שם, עכשיו יש לו יותר עבודה, הם החליטו עוד יותר להקשות.

אני חושב שהגיע זמן שנתאגד כל הפורומים של הרכב ונעשה משהו בנידון.

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

פורסם

פשוט מדינת עולם שלישית, בתכל'ס נראה לי שבניסיון הראשון (שעוד אפשר היה לפנות למישהו שם לקבל אישור) הם חשבו שהם ישברו אותנו בבירוקרטיה אבל כשהם ראו שזה לא עוזר, ומסכן האחראי שם, עכשיו יש לו יותר עבודה, הם החליטו עוד יותר להקשות.

אני חושב שהגיע זמן שנתאגד כל הפורומים של הרכב ונעשה משהו בנידון.

מדינת עולם שלישית? הלואי שהיינו מדינת עולם שלישית. ברוב מדינות ה"עולם השלישי" יש ספורט מוטורי, אפילו פה ממש לידנו ברשות הפלסטינית, ובירדן, ובכל מקום. רק פה אין ספורט מוטורי ויש מצור חלקים כמו על עזה. אולי אם היינו מדינת עולם שלישי היה קצת פחות מכס, ופחות מע"מ...

אם הייתה פה מודעות מוטורית, וספורט מוטורי, אז משרד התחבורע אולי לא היה דורש שאיזה פקיד דביל יאשר כל חלק שנכנס לארץ...

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

המקום בו אנו גרים הוא המקום הגרוע ביותר על פני כדור הארץ וכנראה בשביל החלב כולו לחובבי הרכב למיניהם. כמות הטמטום כאן לא ניתנת למדידה ולתיאור.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

בושה, בושה.

אני הזמנתי לאסקורט זוג פנסי איתות קדמיים, מקוריים, קיבלתי מכתב מהמכס שהחלק אושר, אך בשביל לייבא אותו אני צריך אישור לייבוא אישי.

צילמתי מליון טפסים שאותם מחר אשלח בדואר.

מקווה שזה יעבור חלק ובלי יותר מידי בעיות.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

לדעתי לאור ריבוי המקרים ומצד השני הטימטום הבלתי נתפס של הרשויות

יש מקום שחברה במועדון החמש ולוביסטים שאכפת להם יקחו על עצמם משימה לאומית חשובה לנו כל כך .

זהו הכח שלשם צריך לכוון .

לפעול לפעול לפעול , עיתונות , (רון פז .... ) , אולי אפילו לארגן תהלוכת מכוניות עתיקות מול משרדי המחוקק

כפי שנעשה בסוף שנות השמונים אם אינני טועה שהמשרדים רצו להוריד מהכביש כל רכב עתיק שלא חידש רשיונו מעל

תקופה מסוימת - והצלחנו !! למשימה זו אני נרשם מראש !!

אין מנוס , תקנות אלו גורמות לבעלי המכוניות ללכת ב"דרכי עפר" במקום ב"כבישים החסומים" ,

כנ"ל לגבי צמיגים לעתיקות עם מידות מיוחדות , מאפשרים לנהג שרוצה לחדש את צמיגיו למידה המקורית

להמשיך לנסוע עם צמיגים יבשים ולא מספיק בטיחותיים (כחדשים ) אבל לייבא צמיגים חדשים - חס וחלילה !!! לא ולא .

אם המצב ימשך זה יהווה מכשול ענק בתחזוקת כלי הרכב ושיפוצם .

התארגנות חובה !!!!!

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אני מאלה שמאמינים שבמקרים של בירוקרטיה קטנה של פקידים קטנים כתבה בעיתון או בטלויזיה שרכבים נוסעים עם מכלולים לא תקינים או בטיחותיים בגלל איזה פקיד יעשה כבר את שלו לכיוון החיובי.

כל תהליך יבוא החלקים לארץ ביזיוני במקום שהמדינה תרוויח עלי וגם תתן לי להנות אני צריך להבריח כי איזה פקיד מסריח שעד היום לפחות הייתי יכול לנמק לו למה החלק בסדר ואין לי אפשרות אחרת היום לדבר לקיר. :?:cry:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
המקום בו אנו גרים הוא המקום הגרוע ביותר על פני כדור הארץ וכנראה בשביל החלב כולו לחובבי הרכב למיניהם. כמות הטמטום כאן לא ניתנת למדידה ולתיאור.

אלון!

אני בוש ונכלם!

אם בגלל איזה פקיד שלא אישר יבוא של הגה אתה קובע שאנחנו גרים שהמקום בו אנחנו גרים הוא הגרוע ביותר בעולם.

במדינות המתוקנות כמו אירן או סין היתה כבר מזמן ערוף ראש.

לא רק אתה גם כל אלו שקראו להבריח חלקים במזוודה.

קבלו פרופורציות.

יש מסגרות טובות ופחות טובות ואנחנו יכולים להלחם בהם בדרכים חוקיות ודמוקרטיות.

אני גר בארץ המוצלחת ביותר בעולם כן נכון יש כמה כאן שמרגיזים....

שלמה דן גדרון

פורסם

הייתי מצפה מגוף כמועדון החמש לפעול בעניינים מהסוג הזה, כפי שפעלו בהצלחה בעניני חוקי יבוא רכב אספנות וכיו"ב...

האינטרס המשותף ברור מאליו, ורק גוף גדול חזק ובעל השפעה יכול (וגם צריך) לקחת את המאבק צעד אחד קדימה, ולהסדיר אחת ולתמיד את נושא היבוא האישי של חלפים לרכבים קלאסיים וישנים בכלל.

לא ייתכן שמשרד התחבורה למעשה ייכפה על אזרחים שלא להחזיק או להשתמש ברכב מסויים, מכיוון שאין באפשרותו של אותו אדם לייבא חלפים לעצמו ולשימושו הפרטי!

האבסורד הוא ענק! מונעים מאדם למעשה להחזיק ברכב כזה או אחר, גם כזה שנמכר ונרכש בעבר בארץ כחוק! מי אשם שאין ייבוא של חלפים ושאנו נאלצים לייבא באופן עצמאי ? מן הראוי שלפחות יתירו לנו זאת, הריי אין לנו חלופות אחרות.

פורסם
אלון!

אני בוש ונכלם!

אם בגלל איזה פקיד שלא אישר יבוא של הגה אתה קובע שאנחנו גרים שהמקום בו אנחנו גרים הוא הגרוע ביותר בעולם.

במדינות המתוקנות כמו אירן או סין היתה כבר מזמן ערוף ראש.

לא רק אתה גם כל אלו שקראו להבריח חלקים במזוודה.

קבלו פרופורציות.

יש מסגרות טובות ופחות טובות ואנחנו יכולים להלחם בהם בדרכים חוקיות ודמוקרטיות.

אני גר בארץ המוצלחת ביותר בעולם כן נכון יש כמה כאן שמרגיזים....

נו באמת גדרון, הפקיד לא אשם בכלום, הוא בסה"כ עושה את העבודה שלו, ההוראות ודרך הפעולה מגיעות מלמעלה, ולמעלה, שם המצב גרוע באמת.

מה אתה בדיוק רוצה שיעשו אם לא מאשרים להביא חלקים לרכב ? למרות כל האישורים המוכיחים מקוריות, אף אחד לא מוכן להקשיב, או, חס וחלילה - אולי לחשוב קצת. אתה בטוח מכיר את המקרה של חיים עם הצמיגים.

אז מה בדיוק אתה מציעה ?! כן, גם אני מביא חלקים במזוודה, אני פושע ?! הבאתי משאבת דלק במזוודה, תיבת הגה, סוככי שמש, רפלקטורים לפנסים. הכל הכל במזוודה ! למה לי להתעסק עם אנשים שלא מוכנים להקשיב\לחשוב\להתקדם\להפתח. למה ?! אני לא מביא סמים ולא כלי נשק.

וכן, מבחינת עולם מוטורי, אנחנו המקום הגרוע ביותר בעולם. ספורט מוטורי נורמלי בחיים לא יהיה פה, במדינות הרבה פחות "מתקדמות" מאיתנו יש זיקה הרבה יותר גדולה לספורט מוטורי, בדיוק כמו שדניאל ציין. להיות חובב רכב כאן זה קצת פחות מלהיות עבריין, לא יודע למה, אבל זה פשוט ככה.

חוץ מזה, אם ההשוואה שלך היא לאיראן או סין, כנראה שמצבנו באמת גרוע. לפחות מבחינה מוטורית, ההשוואה מוצדקת, למרות שבסין אני בטוח שהמצב טוב יותר.

דבר אחרון - אני מצטרף לדבריו של דרור, הגיע הזמן לעשות משהו ! (המזוודה שלי לא מספיק גדולה... :-D)

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

תמשיכו לכתוב פה על מזוודות - ולפני שנבין מה קורה - יפתחו סניף משרד התחבורה בנתב"ג... עם מנהל פקידה ומחלקת תה...

או שילמדו את פקידי המכס שם להגיד "הגה" ... "משאבה"... די לפטפוט..

I'd rather walk than drive a Japanese car

• תוכן חדש...