Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי רנו קליאו שנת 94 ידנית עם הזרקה חד נקודתית.

נכנסתי למוסך חדש עם טענה שהאוטו צורך המון דלק.

המוסכניק חיבר את הרכב למחשב אך הנתונים היום בסדר גמור ולא היו קודי תקלה. לאחר מכן חיבר מכשיר ארבעה גזים והמכשיר הראה שיש המון דלק שלא נשרף וקצת חמצן. הוא הראה לי ערך של חלקיקי דלק שלא נשרף שלא אמור לעבור את רף ה200 אך במקרה שלי הוא הגיע עד סוף הסקאלה (כ-1500). בנוסף לזה ערך החמצן היה מאד נמוך.

בהתחלה חשדנו בחיישן החום אך בבדיקת מחשב ובבדיקת לייזר החיישן עובד תקין. חיישן החמצן היה גם אופציה אך התברר שבדגם שלי אין חיישן כזה.

מנהל המוסך המליץ לי לעשות ניקוי סעפת וניקוי מזרק. הוא פתח את פילטר האוויר ועל ידי בלון לחץ עם חומר של BG שנקרא אם אינני טועה air intake cleaner השפריץ את החומר לבפנים תוך כדי פעולת מנוע. פעולה זו ארכה כחצי שעה.

לאחר מכן הוא שם לי מיכל של K44 במיכל דלק ונסענו לנסיעה קצת תוקפנית (מאד 5000~ סלד כשהאוטו אצלי בחיים לא עבר את ה3000). לאחר מכן חזרנו ועשינו שוב בדיקת ארבעה גזים והכל היה תקין. ערך החלקיקי דלק שלא נשרף ירד לכ120 והחמצן עלה.

ובכל זאת, היום בערב נסעתי לאשדוד מרחובות ושמתי לב שמחוג הדלק ירד בנדיבות. נסעתי האמת דיי חזק ומשכתי הילוכים ל4000 סל"ד כי כך אמר לי המוסכניק בשביל שהK44 יעבוד טוב.

האם הטיפולים שהוא עשה היו הכרחיים ונכונים?

מתי אני אמור לראות שיפור בצריכת הדלק? האם העובדה שבמיכל הדלק עדיין ישנו התוסף משפיעה על צריכת הדלק לרעה? ועד מתי יש לנסוע עם מיכל הדלק הנוכחי? עד שיהיה קרוב להגמר ואז למלא עוד דלק?

תודה רבה

Renault clio RT 1994

פורסם

כרגע עדיין לא ברור מהו הגורם לבעיה, תחכה עד שהתוסף יגמר, תתדלק, וחזור שוב לבדיקה, לדעתי הבעיה תחזור.

צריך לבצע דיאגנוזטיקה מדוייקת, ולא סתם לדחוף תוספים.

פורסם

לאחר ניקוי הסעפת עשינו את הבדיקה שוב והיא יצאה ממש טובה. אז כנראה שכן היה שם מלוכלך והחמצן היה נמוך ולכן הרבה דלק לא נשרף. כמו שכתבתי, לפני הניקוי ערך הדלק שלא נשרף הגיע ל1500 (שמצב נורמלי הוא פחות מ200).

לאחר הניקוי הערך הגיע ל120.

Renault clio RT 1994

פורסם

חיישן החמצן היה גם אופציה אך התברר שבדגם שלי אין חיישן כזה.

אז איך בדיוק יש תיקון תערובת? איך אתה עובר טסט? אולי עשו קומבינה?

פורסם

היי אלכס,

נתחיל מהסוף - אם הפעולה שמנהל המוסך נקט (אינפוזייה של K44 לסעפת) הייתה מוצלחת, אז אתה אמור מיד להרגיש את השיפור בצריכת הדלק.

ממה שאני הבנתי, פחות מומלץ לנקות סעפות באינפוזייה, זאת מכיוון שבצורה הזו אתה מכניס אלמנטים (ליכלוך) שלא אמורים להגיע לתאי הבעירה ובכך יש סיכון לנזקים (למשל נזק לרינגים וכו').

עדיף לפרק אותה ולנקות בצד, אבל אני מניח שזה הרבה יותר יקר.

תסיים את המיכל דלק הנוכחי, עם החומר.

תמלא מיכל מלא, סע בסגנון הנהיגה הרגיל שלך, תבדוק את צריכת הדלק ועדכן שוב בשירשור.

טל.

פורסם

מה שבטוח זה שניקוי הסעפת עזר איכשהו.

שמתי לב שהאוטו מאיץ בצורה הרבה יותר מהירה ומורגשת ובכלל כל התגובות לגז הרבה יותר חלקות ומהירות. ושלא לדבר על זה שמבדיקת ארבעה גזים מחפירה יצאה בדיקה מושלמת.

Renault clio RT 1994

• תוכן חדש...