Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

נכון לעכשיו התקנתי לבד רדיו-דיסק והיום רכשתי קומפוננט 6.5 ומגבר 4 ערוצים.

אני מעוניין להתקין הכל לבד.

הבעיה היא שמהפורום לא הבנתי איך עושים את הדברים האלה לפרטי פרטים אלא בגדול.

כעקרון אני צריך לבצע איטום בדלתות + חיתוך חורים גדולים יותר (עכשיו יש 4 אינץ') אני עדיין שוקל אם להשאיר את הרמקולים האחוריים ....

מה שאני רוצה בעצם הוא המלצה על חומר איטום שעושה ת'עבודה (לא יקר) + חיווט סטנדרטי (אני לא מאמין בחיווט יקר) ומאיפה ניתן להשיג את הציוד הנ"ל באיזור ראשל"צ.

ובנוסף אם מישהו מכיר מדריך מפורט איך מחברים מערכת בין כל גורמיה בצורה נכונה (קומפ' + מגבר + HU) יעזור מאוד. כי אני למשל לא ממש מבין למה המגבר צריך להיות מאחורה ולהגביר את הקומפוננט מקדימה ?! לא רואה שם חוטים בכלל לרמקולים הקדמיים (מה צריך לעביר חיווט חדש?)....

קיצר אם מישהו הבין ת'סלט שיש לי בראש עכשיו אשמח אם תעזרו.

המערכת היא :

clarion DXZ785.

SoundDown SAX 4.100.

Hybrid Audio Clarus .

תודה מראש.

פורסם

אני זוכר לפחות 4 רכבים עם השילוב של שלושת המוצרים הנ"ל, ואפשר להגיע לתוצאה יפה, והתקנה טובה היא הבסיס לכך.

קודם כל, תקרא מדריכים, יש הרבה כאלה בדביק בפורום.

שנית, אם אין לך ידע בסיסי בחשמל, ידיים טובות ורצוי גם קצת ניסיון- אני לא ממליץ על התקנה של הכל לבד.

איזה רכב יש לך ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

רכב שברולט אוואו 05

מבחינת ידיים אני לא דואג ... אני בסדר בזה.

הבעיה שלי היא שאין לי מושג איפה ואיזה חומרים לקנות (אני לא מחפש משהו יקר) .

פורסם

חבל לעשות התקנה חובבנית לרכיבים כאלה, המלצה שלי תעשה התקנה במקום נורמאלי תשב לו על הראש על כל פרט ופעם הבאה תתקין בעצמך...

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

מחזק את החבר'ה- יש לך רכיבים ברמה גבוהה יחסית.

למרות שיש לך ידיים לזה, עדיף שתיתן למתקין מקצועי להתעסק עם כל העניין- כי אין לך ידע בהתקנה עצמה.

על התקנה איכותית לא מתפשרים, ולפעמים היא עושה הבדל בין שמיעה "סבבה" לשמיעה טובה.

:wink:

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

חבר'ה אני מבין שזה חשוב, אבל יש סדר עדיפויות... אני באמת לא יכול עכשיו ללכת להוריד איזה 1000 שח על התקנה מצויינת ככל שתהיה ....

סה"כ צריך להוריד את הפאנלים של הדלתות לשים איטום, לחתוך חורים ל 6.5 לשים בניה ועל זה ת'רמקול (כלומר את הרמקול בשפה של ערסים) ולחתוך חורים לטוויטרים .... (אין לי בעיה לחתוך אני יודע לעשות את זה כמו שצריך)

כעקרון אני יכול לעשות את הכל לבד. אני צריך שמישהו פשוט יעשה לי סדר איך עושים את זה לפרטים . (כי לפרק ת'אוטו (רוצה לומר את האוטו בשפה של ערסים) אני יודע) וכמובן ימליץ על חומרים ברמה "סבירה"

פורסם

אני עדיין ממצליץ לך ללכת למתקין אפילו הזול ביותר שתמצא רק לא להתקין לבד אבל אם אתה ממש רוצה לדעת איך הכל עובד אתה צריך לעשות את הדברים הבאים :

להעביר כבלי RCA מהרדיו דיסק למגבר מהצד הימני של האוטו.

להעביר מהצד השמאלי של האוטו כבל + אדום עבה בין ה+ של המצבר למגבר.

להעביר מהרדיו דיסק חוט דק בצבע תכלת שנקרא REMOT שדואג להדליק את המגבר שנדלק הרדיו דיסק.

להעביר מהמגבר כבל - ולקדוח אותו לשלדת הרכב/להבריג אותו על בורג קיים בשלדת הרכב.

להעביר חוטים 2.5מ"מ מהמגבר לקדמת הרכב.

לחבר את החוטים לקרוסאובר ומהקרוס אובר לפצל לטוויטרים ומידים.

וזהו, נשמע לא מסובך בכלל אבל טעות הכי קטנה יכולה לשרוף לך או להוריד לך מאיכות השמע ברכב.

אם שכחתי שלב מסויים תתקנו אותי :)

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

אחי ***אם הוא אחיך דבר עימו בבית. קרא את כללי הפורום כי נמאס לנו לערוך לך הודעות*** זה בדיוק הכיוון שרציתי !

כמה שאלות .

ב HU יש לי צמה כזאת של יציאות RCA . איך אני יודע איזה RCA לעביר לאחורה ?

הצבעים של הכבלים הם :

2 סגול (חיבור RCA אדום ולבן)

2 אדום (חיבור RCA אדום ולבן)

2 עפור (חיבור RCA אדום ולבן)

כלומר החיבור עצמו לא בצבע של החוט.

1 כולו שחור לא RCA נראה לי זה יציאה אנלוגית....

איזה עובי הכבל צריך להיות מהמצבר? הוא צריך להגיע ישר למצבר או שיש גישה נוחה יותר?

עכשיו, החוט מהמצבר הוא + סתם לידע הכללי ... איזה מהחוטים משמש מינוס בעצם ?!

טל עזרת לי מאוד !!

פורסם

אוקיי לגביי הRCA לא כל כך הבנתי אותך, על גביי הרדיו דיסק יש לך סידרה של שלוש זוגות של יציאות RCA או יותר תלוי ברדיו דיסק

עכשיו ליד כל יציאה רשום לך או FRONT או REAR או SUB וככה אתה יודע מה יעביר צליל למה וככה תוכל לכוון אותו מהHU יותר מאוחר נגיד וחיברת את הסגול לסאב בHU תדאג לחבר אותו גם למגבר של הסאב ואז תוכל לכוון את הסאב דרך הHU.

לגבי ה+ וה-

ה+ מהמצבר הוא חוט יעודי עבה מאוד שאתה קונה מחנויות של אודיו לרכב או ממתקינים כי אני לא חושב שתמצא חוט איכותי במקומות אחרים, אתה צריך חוט בעובי 4G והוא עובר ישירות מהמצבר ובסופו ליד המצבר צריך ליהיות פיוז למניעת קצרים...

ה- הוא גם כבל עבה אבל פחות מה+ והוא מובגר לתוך השילדה של האוטו שבעצם משמשת כמינוס של האוטו (שתדע בכללי ) כדי לסגור מעגל באוטו סוגרים מינוס עם השילדה.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

פורסם

אם בא לך DIY אז לך עד הסוף - שים כבל רתכת 4G, יש פה כמה חברי פורום שמשתמשים בזה, לא צריך להיות הבדל בינו לבין כבל "יעודי".

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם
אחי זה בדיוק הכיוון שרציתי !

כמה שאלות .

ב HU יש לי צמה כזאת של יציאות RCA . איך אני יודע איזה RCA לעביר לאחורה ?

הצבעים של הכבלים הם :

2 סגול (חיבור RCA אדום ולבן)

2 אדום (חיבור RCA אדום ולבן)

2 עפור (חיבור RCA אדום ולבן)

כלומר החיבור עצמו לא בצבע של החוט.

1 כולו שחור לא RCA נראה לי זה יציאה אנלוגית....

לא ברור מה שאלת פה בכלל. אמורות להיות לך כמה יציאות כפולות (אדום ולבן) של RCA

איזה עובי הכבל צריך להיות מהמצבר? הוא צריך להגיע ישר למצבר או שיש גישה נוחה יותר?

עכשיו, החוט מהמצבר הוא + סתם לידע הכללי ... איזה מהחוטים משמש מינוס בעצם ?!

לכבל של מינוס ושל פלוס יש סוגים של גדלים (עובי), גודל 4 ג'יג',

אם אתה שואל אותי פשוט תקנה סט כבלים מיועד לעניינים האלה, בדרך כלל מגיע בצורה כזו:

RCA חוט אחד (או שניים) תלוי בסט שקנית.

כבל REMOTE כחול קטן להדלקת המגבר.

כבל אדום מהפלוס למגבר (מועבר ישירות, ללא כל חיבורים או קומבינות)

וכבל שחור (הוא המינוס בעצם, שמחובר מהמגבר לשלדת הרכב)

טל עזרת לי מאוד !!

בעניין הכבל מהמצבר, אל תחבר בצורה חאפרית. הוא צריך להיות מחובר ישירות למגבר, ועובר דרך פיוז,

שגם מגיע בערכה הכוללת ולכן הצעתי לקנות אותה. תוכל להשיג ערכה כזו במחיר 100-150 שקלים.

אם תפתח את תא המנוע, תסתכל לכיוון הקיר המפריד ותחפש חור או גומיה שתוכל דרכה להעביר את החוט "+"

אל המגבר.

אני לא רוצה לבאס אותך חבר, אבל כולם אמרו את מה שהיה צריך לומר כבר.

יש לך ציוד נפלא, ברמה גבוה, אפילו אם יש לך ידיים, הייתי מציע לך להמתין ולהתקין את העסק

בעבודה מקצועית. גם לי יש ידיים, ויש ידע, ואין יותר כיף מלעבוד על זה, ולדעת שזה עבודה שלך.

איטום זה אמנם דבר פשוט, אבל אני היתי הולך על מקצועיות, ההבדל בשמיעה יהיה מורגש .

שיהיה בהצלחה חבר.

רותם.

פורסם

טוב תודה עזרתם לי מאוד !!

יום ראשון אתחיל בעסק...

הדבר האחרון שנשאר לי זה בעצם החומר בידוד ... איזה לקנות וכמה ? (2 דלתות ופאנל אחורי)

• תוכן חדש...