Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

הרכבתי היום שעון חום חשמלי . [עלות השעון 80 ש"ח]

אין לי מושג של איזו חברה על האריזה כתובה האות S ומצויין שמיוצר בטיוון ...

בכל מקרה כאשר הרכב מונע בעמידה הוונטה נכנסת לפעולה רק ב 98 מעלות .

בזמן נסיעה בכביש מהיר חום המנוע יורד ל 90 מעלות .

בעת הפעלת מזגן גם 90 מעלות .[ואז גם הוונטה מצד שמאל עובדת]

השאלה האם חום מנוע של 98 מעלות לא גבוה ?

מהם טווחי הפעולה של טמ"פ העבודה פיג'ו 205 ?

נגשתי למוסך ריטוריים הציע לי להחליף את היוניט של ונטה כך שזו תופעל בטמ"פ יותר נמוכה אולם הדבר יבטל את 2 המהיריות שקיימים למהירות אחת [גבוה] .האם רצוי ונכון לעשות זאת במצב הנוכחי? [עלות 50 ש"ח ליוניט לא כולל עבודה]

תודה למי שיענה

פורסם

חזרתי כרגע מנסיעה.

כאשר הרכב עומד זמן ממושך ללא תנועה חו המנוע עולה ל 97-98 ואז הוונטה מתחילה לפעול לסרוגים אולם החום נשאר יציב ברמה זו .

עם הפעלת המזגן יורד חום המנוע ל 90 מעלות .

מאחר והתחום האדום בשעון החום מתחיל מ 100 מעלות ואני די חושש היות וחום המנוע שלא בנסיעה די מתקרב לתחום האדום [כאמור מעל 100 מעלות]

האם המצב תקין או ששווה להחליף יוניט כך שהוונטה תתחיל לפעול יותר מוקדם ?

פורסם

הרכב תוכנן לעבוד בטמפ' הזאת, להחליף ליוניט נמוכה יותר זה כמו ה"חכמים" שמבטלים טרמוסטט ואז הצריכת דלק והזיהום אוויר עולים.

פורסם

הבעיה לא בחום מנוע אלה בכך שהשעון מותאם לעבוד עם יוניט בעל נתונים מסויימים (התנגדות מסויימת), שבא עם השעון. חיברתה את זה ליוניט אחרת ,לכן השעון מראה טמ"פ שלא בהכרח נכונה.

פורסם

אתה צודק , גם אני התחברתי ליוניט הקיים ברכב , זה שיושב על בית הטרמוסטט , וזה נותן לי אינדקציה מספיק טובה . עם סטייה של כמה מעלות .

HONDA CIVIC LS

פורסם
הבעיה לא בחום מנוע אלה בכך שהשעון מותאם לעבוד עם יוניט בעל נתונים מסויימים (התנגדות מסויימת), שבא עם השעון. חיברתה את זה ליוניט אחרת ,לכן השעון מראה טמ"פ שלא בהכרח נכונה.

אתה טועה, משיחה אישית עם הבנאדם הוא השתמש ביוניט שבאה עם השעון שהוא קנה, הוא ביצע חיבור לפלאנג' של הטרמוסטט עם היוניט של השעון. ככה שהקריאה אמורה ליהיות מדוייקת עד כמה שאפשר.

פורסם
מצב תקין.

אין לי רכב כזה היה לי בעבר, ללא שעון חום, אך לפי זיכרוני הטמפרטורה שהמאוורים שלך נכנסים תקינה.

המאוור שלך בעל שתי מהיריות שלב 1 מאוור במהירות נמוכה שלב 2 מאוור במהירות גבוהה, תבדוק במוסך מורשה באיזה טמפרטורה מדויקת המאוורים צריכים להיכנס לעבודה, למרות שלמיטב זכרוני המצב תקין, ולא הייתי מחליף את היוניט שיעבוד מוקדם יותר, אולי תחליף את השעון חום לשעון חום עם סקלה מתאימה.

פורסם

שאלה פשוטה האם יש 2 מהירויות עבודה למאוורר ?

רוצה לדעת אם השעון חום שלך מדוייק מאד פשוט כאשר המזגן עובד או בנסיעה בין עירונית החום מנוע נשמר בטמ"פ פתיחה וסגירה של טרמוסטת, המקורי זה 87 בארץ משתמשים ב 84 מעלות (ניסיון אישי אל תכנס לזה) בדוק איזה טרמוסטת יש לך אם זה 84 מעלות אז לא הגיוני שהחום מנוע עומד על 90 מעלות כאשר מופעל מזגן . אם זה 87 מעלות אז יותר הגיוני (נתייחס לזה שגם השעון בטח לא מדוייק ). מצד שני אם היה לך טרמוסטת 87 זה היה מדליק לך נורה לפעמים . לדעתי הטרמוסטת זה 84 והשעון חום מזייף.

בקיצור ולסיכום אם יש מהירת נמוכה למוורר הרכב שלך תקין אל תנסה לתקן את מה שלא מקולקל, כי רק תהרוס.

מהכרות בת 3 שנים עם 205 טפל ברכב לפי הספר והוא לא ידרוש ממך מעבר לזה.

• תוכן חדש...