Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5873 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

ברשותי פיזו 307 xs שנת 2002 מנוע 2ליטר.

ולאחרונה התחלתי לשמוע רעשי חריקה מוזרים מתחתית הרכב, בעיקר כאשר האוטו בזווית (כמו עלייה לחניה למשל, שנמצאת על המדרכה) או פס האטה שעולים עליו באלכסון.

הבנתי שזו בעיה די אופיינית לדגמים 206/307

ורציתי לדעת מה זה יכול להיות לפני שיפילו עליי תיקון בכמה אלפי שקלים.

תודה רבה לעוזרים!

לא הבנתי את עובד המוסך שאמר "זה בריא למנוע לאכול שמן" - מה זה חיזוקית של הדס?

פורסם
שלום לכולם!

ברשותי פיזו 307 xs שנת 2002 מנוע 2ליטר.

ולאחרונה התחלתי לשמוע רעשי חריקה מוזרים מתחתית הרכב, בעיקר כאשר האוטו בזווית (כמו עלייה לחניה למשל, שנמצאת על המדרכה) או פס האטה שעולים עליו באלכסון.

הבנתי שזו בעיה די אופיינית לדגמים 206/307

ורציתי לדעת מה זה יכול להיות לפני שיפילו עליי תיקון בכמה אלפי שקלים.

תודה רבה לעוזרים!

איזה סוג של רעש?

דפיקות

חריקות

שפשוף

מאיזה מתלים? קדמיים או אחוריים?

יתכן שמדובר ברעש שנובע מבולם זעזועים תקול.

פורסם

מאחר והרכב יותר מ-8 שנים על הכביש יש חשש שזהו בלאי של אחד או יותר מבולמי זעזועים

כמו כן סביר להניח גם שאחד מבולמים בדרך כלל קדמיים פשוט השתחרר , הנך יכול לבדוק זאת ע"י פתיחת מכסה מנוע ולראות ויזואלית על חיבור בין בולמים למרכב ברכב , מיקום הינו מעל כל גלגל של רכבך, קיימים שם 4 ברגי חיבור עבור כל בולם (בד"כלל)על מנת לבדוק מתלה אחורי ניתן לבצע ע"י פתיחת תא מטען הורדת כמה קליפסים ולהגיע לאזור הצדדי שמאלי או ימני ואכן גם שם לבדוק חיבורים ביו בולמים למרכב הרכב בהתאמה.

מסכים אם קדמוני מהו סוג הרעש, פרט בבקשה?

כך נוכל לכוון את תשובותי יותר...

האם אוטו עבר מכה כל שהי כשעלית למדרכה למשל, בעבר?

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

לי היו חריקות נוראיות ממתלה ימין האחורי. יכולתי לשמוע את הרעש כאשר נידנדתי את הרכב בחנייה - כך הגעתי למיקום המדויק של הבעיה.

בסוף אחרי הרבה חפירות המוסכניק שלי מצא שהסיבה הייתה הבוקסות של תושבת הבולם האחורי, זה למיטב הבנתי. ועלות ממש לא גבוהה, לא יותר מ 400 לדעתי, ואולי אפילו הרבה פחות מזה. זה היה חלק מטיפול ענק, ולכן אני לא יודע לנקוב סכום מדויק.

שים לב, יכול להיות שההסבר שלי לא מי יודע מה מדויק, אבל זו עוד סיבה אפשרית לבעיה. אני קיבלתי כל מיני סיפורים מכל מיני מוסכים, אז חשוב שתלך לאחד שאתה סומך עליו ולא ינסה לעבוד עליך. לי למשל כמעט מכרו שיפוץ מיסב בציר האחורי - רק החלקים היו 1750 ש"ח והעבודה יקרה גם כן. אז תלך לשמוע כמה דיעות.

בהצלחה,

יואב

יואב :arrow:

פורסם

מצטרף לשאלה : גם לי יש רעשים של חריקה בדיוק כמו שהוא תיאר בזמן עלייה מקפצה וכ"ו ,

רעש כמו של פתיחת דלת עם ציר חלוד ולא משומן ...

מי שלא נהנה מהחיים לא יודע לחיות !

פורסם

תודה רבה קודם כל!

הרעשים לדעתי מגיעים מקדמת הרכב, למרות שיש שאני לא סגור על זה, יכול להיות שזה גם וגם...

מה שמוזר הוא זה כשהרכב בעמידה, ואני מנענע אותו, שום דבר!! אפילו לא ציוץ!

הרעשים הם כאילו סוג של מתיחה של משהו, והם בעיקר "בהצלבות" מתלים.

אה, בנוסף, אמנם הרכב בן 8, אבל עבר עליו מעט מאוד, 85000 ק"מ בסך הכל.

טופל כל חייו במוסך מורשה, אני רכשתי אותו לפני חצי שנה.

• ספונסר פורום
פורסם

אם זה רעש כמו ציר ישן וחלוד בדרך כלל זה בא מהבוקסות של המוט מיצב(שטבילייזר)או מגרזים או מחליפים

מוסך גבע -איבחון תקלות ע"י טכנאי מומחה פיג'ו-סיטרואן ללא תשלום

אתר הבית שלנו | פייסבוק | שרשור חוות דעת ב-CarsForum

פורסם

יש לי דרך לבדוק/להוסיף בעצמי אם חסר גירוז שם?

או שחייב ליפט?

מישהו מכיר מוסך מתמחה באיזור ב"ש?

הטיפול האחרון עשיתי במורשה - "שרודר" והם קרעו לי את הצורה במחיר..

• תוכן חדש...