Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה ויכוח שלעולם לא יגמר.

אני הייתי משני עברי המתרס. הייתי שליח על 125 ולמרות שנסעתי זהיר יחסית לרוב השליחים עדיין ביצעתי עברות תנועה על בסיס קבוע. וכן, אני מבין לחלוטין את כל הקטנוענים, אבל מצד שני מבין לחלוטין את אייל ושאר הנהגים. מה הפיתרון? כנראה שאין ממש פיתרון. השליחים ימשיכו לסוע כמו משוגעים, האופנוענים ימשיכו לתת בגז, הביטוח יעלה, הנהגים ימשיכו לגדוש ולחטט באף ברמזורים...

ואגב דני, אני רכבתי כמה פעמים על כלי רציני, התאהבתי, אבל אני לא אקנה כלי מהסיבה שזה באמת כלי מוות ואני מעוניין להאריך ימים וגם לא נמשך במיוחד לכיסאות גלגלים..:|

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
.....

אז זהו שכן עומדים בפקק!

כאשר ביקרתי בארה"ב, גיליתי תופעה מוזרה מאוד - אופנוענים שמצייתים לחוק, נוסעים ומתנהגים ככל כלי רכב אחר על הכביש!

Uno Turbo כתב: לא יודע, לשמוע גבר אומר: אוטו קטו ואדום, עושה לי קצת צמרמורת :smile:. alexk כתב: כשאתה אומר צמרמורת אתה מתכוון לרטט במקומות מסוימים בגוף? כי אם כן, יש פורומים אחרים בשביל זה.

פורסם

אייל, רכב דיזל גם מיועד לחסוך, זה אומר שאנשים לא משקיעים בו?

סטונדטים שקונים רכב מיושן ואפילו מאמצע שנות ה90, תפרנים ואין להם שקל להוציא לא משקיעים כסף גם ברכבים אז נוריד אותם מהכביש?

בשביל זה יש טסט, שבו מי שלא ראוי לנסיעה בכביש נפסל מנסיעה עד תיקון הליקויים.

דרך אגב, קטנוע 50 סמ"ק הטיפולים בו זולים יותר מאשר ברכב מיושן ופשוט, למען השוואה יחסית לסוויפט שהייתה לי קטנוע 50 יגמור עם חשבונית קטנה יותר, וזה הסיבה שקטנועים יותר מתוחזקים ממכוניות ישנות, לא סתם הקימו את אתר הגריטה.

אתה באמת רוצה שהם יעמדו בנתיב כמו כולם? פקק ייארך פי חמש יותר זמן, ולא תשיג בזה כלום.

אתה פשוט מקנא בזה שהם לא עומדים בפקקים אה?

כן גם לא הגיוני שהסובארו "פשע" הגרוטאה שלפניך תעקב אותך עם ה400 כ"ס שיש לך בגולף לעומת ה19 שנשארו לה.

למה אין זקנים שנוהגים בקצב של 50 סמ"ק? אז גם אותם תוריד מהכביש?

מסתמן שהבעיה העיקרית שלך היא שאתה תמיד תקוע בפקקים ואתה מקנא ביכולתם של הקטנועים להגיע במהירות רבה יותר.

אתה מדבר ממש שטויות, ואלו דברים שלא יקרו מעולם בא"י, זה ביזבוז אנרגיה, הדיון היחיד הרלוונטי כאן הוא על בטיחות וגם שם הצלחנו בזכות הסטטיסטיקה ובזכות התגובות שלנו להוכיח לך לא אחת כי אתה טועה.

בנימה אישית אני רוצה לספר סיפור אישי על יניב גבאי ז"ל שבמקרה הוא גם היה דוד שלי, הוא היה שליח על קטנוע, היה לו רישיון למשאית, הוא עבר קילומטרים על משאית בצבא ובאזרחות, על רכבים פרטים טרקטורונים וגם ובעיקר על קטנועים ואפונועים גדולי נפח. הוא היה הנהג הכי זהיר שהכרתי, ממנו קיבלתי את האהבה שלי לנהיגה ובעיקר לאופנוע, אחרי הרכבה אחת על נינג'ה על 2 הבנתי מה החלום שלי, הוא עבר לא מעט תאונות על הקטנוע ורובם לא באשמתו, פעם הוא נסע בשכונה ופיטבול התחיל לרדוף אחריו, אז הוא נתן גז וברח אבל הכלב לא הרפה, הוא המשיך והמשיך ואז שברח מהכלב והיה צריך לעצור לפני הצומת הוא היה צריך לבלום בחוזקה, הגלגל ננעל, היה שמן על הכביש, לצערו (וגם למזלו) עברה סמי-טריילר בידיוק, הוא פגע לה בצמיג (שהיא תוך כדי נסיעה) ממש סנטימטרים ספורים והוא היה נמצא מתחת לגלגל שלה, הוא עבר עוד הרבה תאונות על אופנוע (ולא מעט ברכב, וכמעט כולם לא באשמתו, עם לא 100 אחוז מהם לא באשמתו), כולם הביאו אותו לגבס ולבית חולים, אבל זה חלק מהחיים על אופנוע.

אתם רוצים לדעת איך הוא נהרג? היה לו שיחה, בניגוד למרבית השליחים שתוקעים את הפלאפון בקסדה הוא עצר בצד כיבה מנוע הוריד קסדה ודיבר בטלפון, כאומר נהג לגמרי כחוק, מאחוריו בא טנדר סובארו (חשוב לציין שהכביש נורא רחב, באיזור תעשייה ישן של חדרה, היה יום יפה בלי עננים, 10 בבוקר, שמש, כל התנאים ליום מושלם על הכביש, באמת שבכביש הזה נוסעות שתי משאיות במקביל לכל כיוון) במהירות מעל המותר, 20-30 מעל, בסדר כולם נוסעים בכביש כזה על 80 כי יש ראות טובה והוא ריק, חוץ מקטנוען שעומד בשוליים הרחבים מאוד יש לצד ובעומקם, אך לנהג של הטנדר נשמט הטלפון מהיד והוא התכופפף להרים אותו, אבל בגלל שהיה עסוק במה שאני מכנה "דקת הפנאי", הוא סטה לשול ופגע בדוד שלי, שלצערי הרב היה ללא קסדה בשביל שיוכל לדבר, המפרקת נשברה לו עוד לפני שהוא בכלל עף 20 מטר קדימה.

הבאתי את הסיפור הזה, כדי שיהיה מובן, שגם נהג זהיר, ואפילו נהג שלא נסע בככל ופעל כחוק, נהרג בגלל טעות של נהג אחר, שלא היה מרוכז כל כולו בנהיגה, וזה הסיבה העיקרית למותם של נהגי הדו"ג, נהגי רכב לא מרוכזים בכביש.

על אף הסיפור הזה שחויתי בגיל 14 והטראומה לאבד דוד בן 29 שאהב את החיים, עדיין אני רוצה להגשים את החלום שלי והוצאתי רישיון ל33 כ"ס (בינתיים) ואני מאחל לעצמי להוציא בלתי מוגבל ולנהוג בנינג'ה, על אף הסיכון הכרוך והטראומה, אני אוהב אופנועים כי זה חיבור עם הכביש, כוח, מהירות, כל כולך עם המכונה, ולא אוטו שאתה מוקף רמקולים ואנשים.

אני רוצה לחתום את השירשור הזה, בידיעה שהתנהגותם של הרוכבים היא לא מושלמת כמו של נהגים מפרטי ועד סמי טריילר מונית אוטובוס וכו', תרבות הנהיגה היא הקובעת, וגם שבן אדם פועל כחוק לגמרי הוא עדיין בסיכון בגלל האחר.

במקום להסתכל על אחרים, בואו כל אחד יעשה את המיטב שלו, ואת המיטב שאנשים שהוא מכיר ובסביבתו ינהגו כמוהו, וככה נסיים את זה. במקום להתרכז במערכת תעבירו שיר תוך כדי מבט במראה, מעטו בשיחות ארוכות בטלפון אפילו שזה דיבורית, תתרכזו בנהיגה נטו, ותצילו חיים.

• תוכן חדש...