Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה המוטיב של חסם את דרכו של רוכב הדו גלגלי שחוזר בכל התיאורים ?

אני בטוח שבכל המקרים האלו מדובר על רוכב שרצה לעקוף כלי רכב בתוך הנתיב שלו או דרך שוליים צרים במיוחד.

אתה בטוח??? לפי מה אתה בטוח? היית שם? חקרת את התאונה? כשאומרים לי שנהגת חסמה את נתיב הנסיעה זה לא משנה אם הייתי בעקיפה או לא, היא נכנסה לצומת לא פנוי נקודה.

אז מספיק עם הניסיון ליפות את המציאות

כן, שיעמוד איתי בפקק.

אם הוא רוצה התייחסות ככלי רכב מן השורה, שיתנהג ככה. אי אפשר רק להרוויח מכל העולמות.

מה זה לתת להשתלב? הרי אין כאן סוגיות של זכות קדימה אלא שאיפה של הרוכבים שיפנו להם את הדרך או רצון שהמכוניות יהוו קונוסים בדרכם המזוגזגת.

לא מספיק לכם שאתם לא מקבלים שטרונגול מהמשטרה על עקיפה דרך השוליים, אתם רוצים עוד ?

באף מקום בעולם אופנוע לא עומד בפקק, בישראל אפילו המשטרה מזגזגים עם האופנועים שלהם, אם נהגים לא יהיו אחוזי תזזית לעקוף כל הזמן ולעבור את זה שלפניהם מבלי להסתכל במראות, רוכבים יפגעו, וזה גם אם הרוכב עקף וזגזג במשנה זהירות.

לעניין השוליים, גם המשטרה מעלימה עין מהעניין כל עוד הנסיעה היא בשול הימני ובזהירות.

:mm_yeah:

.....

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לעקוף בפקק, ויש להשתולל בין מכוניות על 150 פלוס בכביש החוף, ויש לעקוף בפקק על 40 בין המכוניות.

הקטע שלא מובן לי זה המוטו ש"לא לתת לכלום לעצור או להאט אותי!!!!!1!!11111!", שמשותף גם למכוניות.

ראבק, תחשבו לפני שאתם עושים משהו אדיוטי.

רוכבים למיניהם נוסעים בפקק במהירות לא סבירה בעליל, חסום להם קצת משמאל אז הם חותכים באלימות ימינה. ואם הנהג ברכב מאחוריהם לא ישים לב שהם באים לו במהירות מאחור ולא יעצור???

אני מחפש את הנבלות האלה, ונותן להם לעקוף אותי כל פעם.

למה?

עדיף אדיוט מלפניך, מאשר אדיוט מאחוריך. כך לפחות רואים אותו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתה מדבר כאילו נהגי הדו"ג הם מלאכים. אתה יודע מצויין שהם לא. אני ממש לא מצפה שהוא יעמוד איתי בפקק, אבל יש לזגזג בזהירות בין הרכבים ויש לעשות זאת בפרעות (מה שיותר נפוץ). שלא נדבר שדו"ג וקו עצירה זה 2 מילים שלא הולכות ביחד.

מנסיוני כרוכב אחרי שהייתי עומד בקו העצירה וקרה לי פעמיים שהתחלף רמזור והרכב מאחורי פשוט נכנס בי מאחורה בלי לשים לב כי הוא שיחרר את הדוושה של הברקס והוא חשב שבגלל שאני אופנוע כבר לא הייתי צריך להיות שם, אז גם אני הפסקתי לעצור לפני הקו אלא אחריו.

ולאייל שאומר שיעמדו איתו בפקק

אני רוצה לראות אותך כזה צדיק כאשר אתה נמצא בפקקים פ 4 מהזמן שאתה נמצא עכשיו כי האופנועים והקטנועים נוסעים כמו מכוניות וכל אחד תופס מקום של רכב ולא עוקף ומשתחל בין המכוניות. העניין הזה פועל לטובת 2 הצדדים.

היום זה המחר שדאגת לו אתמול.

פורסם
הצעה קטנה, לדעתי מי שאין לו רישיון לדו"ג או התנסה בעולם הזה, אין לו ממש מה להגיב כי הוא רואה רק מה שקורה מצד אחד ולא מבין מה עובר הצד השני.

+1

אין לי דרך לחזק יותר את הציטוט הזה. אני בעל רשיון רכב משנת 1990 ובעל רשיון לאופנוע (כבד) משנת 1994, והשתמשתי בשניהם בהרחבה. אגב, אני חבר גם כאן וגם בפורום דו-גלגלי (להלן דו"ג).

לידיעת כולם:

1. יש להפריד לחלוטין בין קטנועים לבין אופנועים. זה לא אותן אוכלוסיות של רוכבים, והדבר ניכר. אני משער שהכוונה של כל אלו שמדברים על רכיבה משתוללת מתכוונים לקטנוענים (וגם זה לא תמיד מוצדק- הרי המשתוללים הם אלו שתמיד בולטים, אבל נסו לספור את אלו שנוסעים כחוק. אני בטוח שתופתעו).

2. לי אישית הרשיון- והנסיון- על אופנוע רק הועילו כנהג, ונחשפתי לראיה מרחבית רבה שלעולם לא הייתי מגיע אליה לבד (ייתכן שכן בקורס נהיגה מתקדמת, אך כשהתחלתי לנהוג לא היו דברים כאלו). למשל, היכולת להסתכל אל מעבר לרכב שלפניך, להביט קדימה אל התנועה, כמו גם המודעות למה נעשה מאחוריך (וזה נולד מתוך הפחד- כשאתה על אופנוע- שמי שצמוד מאחוריך יתנגש בך. אתם לא מבינים את זה עד שאתם רוכבים).

3. מה שנאמר בכתבה ב-YNET רק מחזק את נתוני המשטרה, לפיהם כ-75 אחוזים מתאונות בהם מעורבים רוכבי דו"גים נגרמות באשמת נהגים. אלו נתוני משטרה (שהיא אנטי דו"גים), ולא איזה לובי תומך.

4. כפי שנאמר מעלי, סה"כ דו"גים חוסכים בזיהום אויר, חנייה ופקקים- וגם המשתוללים עושים את זה (לא שזה תירוץ, אני הייתי שמח אם היו מורידים אותם מהכביש- כי הם משחירים אותי, שרוכב כחוק). אז כשאני רואה אופנוען\קטנוען שמנסה להתקדם בפקק, אני עוזר לו וזז קצת- בסופו של דבר הוא עוזר לי להתקדם מהר יותר אל החנייה שתהיה פנוייה כי הוא חונה על המדרכה.

אה, הערה קטנה לכל אלו שטוענים שאופנועים מופיעים משום מקום בטיסה בכביש מהיר ו"מפחידים עם האגזוז"- מעניין שלי זה מעולם לא קרה, תמיד רואה אותם מרחוק במראה. למה? כי אני זוכר שהמראה קיימת וטורח להסתכל בה (ואת זה, כפי שכתבתי למעלה, למדתי מרכיבה על אופנוע).

ולבסוף- מסכים, תמיד יהיו נבלות ויצורי זבל כאלו ואחרים שיחליטו לנסוע באין כניסה, על המדרכה ועל מעברי חצייה. זו לא סיבה להשחיר ציבור שלם. וכמו שכתב כאן מישהו, אם תשימו את אותם רוכבים במכוניות, אני מבטיח לכם תוצאות דומות, אלא שאולי יהיו הרסניות יותר בגלל יכולת רכב לייצר נזק גדול יותר מדו"ג.

פורסם

אני חושב שהכתבה הזאת משקפת את מה שרוב הרוכבים חושבים או לפחות אלו בעלי הנסיון מבינהם יודעים כבר שנים.

לצערי אני מדבר מנסיון - לרוכב אופנוע אף אחד לא עושה חשבון בכביש , וברוב המקרים הוא גם הכלי התחבורה האחרון שמישהו יתן לו להשתלב בתנועה. בתור רוכב שרכב על אופנוע כביש בעיקר בסופי שבוע כדי לתרגל רכיבה נכונה או לטייל עם החברה נדהמתי כל פעם מחדש כמה אף אחד לא שם עלי בכביש לעומת מצב בו אני נוהג ברכב וזה לפני כל מקרי הכמעט תאונה בגלל יותר מדי נהגים לא מתחשבים. מיותר להיכנס להכללות על כל הרוכבים וכל הנהגים - ביום יום בתור נהג מכונית אני משתדל לחפש את הרוכבים כדי לא להפתיע אותם ואת עצמי ואני תמיד משתדל שירכבו לפני אבל מי שאף פעם לא רכב על דו גלגלי אלו בשבילו רק מטרד והם לא ממש מעניינים אותו.

גם לגבי הרוכבים מי שלא נחשף לקהילה הזאת פשוט לא יודע שקהילת הרוכבים על האופנועים בעיקר הם לרוב רוכבים שקולים עם נסיון ברכיבה ובד"כ גם מיומנים מאוד בתפעול האופנוע וקריאה נכונה של הכביש והם ממש לא מחפשים צרות על הכביש .

לעומת זאת ישנו ציבור לא מבוטל של רוכבי קטנועים , שליחים { שוב לא כולם} לרוב בגילאים הצעירים שיעשו הכל כדי להגיע מהר או ראשונים ...עם ידע מועט ברכיבה ונסיון אפס בתפעול דו גלגלי במצבי חירום מה ששולח אותם לאספלט מכל בלימת חירום קטנה או עקיפה מטומטמת שנכנסו אליה בפזיזות ופשוט עושים שם רע לכל ענף הדו גלגלי.

במדינה כמו שלנו צריכים ענף דו גלגלי מפותח בטח בעיר כמו תל אביב שם אין חניה בשום מקום והעיר פקוקה ברוב שעות היממה ייקור הביטוח שולח רוכבים לקנות רכבים ישנים או יותר גרוע לרכב בלי ביטוח ולבסוף כולנו משלמים על זה . לפי הנתונים היום יש למעלה מ25% מהרוכבים ללא ביטוח חובה! .

חבל שאף אחד מה120 לא תופס את זה בירושלים.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

למה השרשור התדרדר ל"מי צודק ?"

נכון , יש אופנוענים חוליגנים , ושליחים זו מכה רצינית . אך בסופו של יום לא מגיע לשום אופנוען למות או להשאר צמח בגלל נהג לא מספיק זהיר .

זו דעתי כי הייתי שני העולמות (וכרגע בעולם שלישי - ת"צ :lol:) .

בתור אופנוען , כל מה שאנחנו רוצים/מבקשים , זה שנהגים יקדישו שנייה אחת יותר לאופנועים , כן - כי אנחנו מיוחדים , או אם תרצו - החיים שלנו שווים לא פחות משלכם .

- נכתבו כאן כמה תגובות בטעם רע , כנראה מנהגים שלא חוו רכיבה מימיהם , להזכירכם , אתם רואים רק חצי מהסיפור .

ובנימה זו :

http://www.youtube.com/watch?v=PQ3OMtMsj78 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

לי לא אכפת משאר רוכבי האופנועים האמת,אכפת לי מאותם מתאבדים עם הספידפייטרים והטייפונים הקטנים הזערוריים והמרעישים להחריד שחושבים שזה מגניב לחתוך אותי במהירות בידיוק שאני עומד לפנות,ושהם חושבים שזה מצחיק לצוץ מש-ו-ם מקום ולגרום לנו הנהגים להחסיר פעימה.

ביום שיעלו את גיל המינימום להוצאת רישיון על קטנוע\אופנוע ללפחות 25,אני יוכל להגיד בלב שלם שאני מסכים לראשונה עם משרד התחבורה וכל המחוקקים למינהם שאחראים על הדבר,כי אני באמת לא חושב שכל תיכוניסט בן 16 מספיק בוגר להסתובב על הכביש עם כלי כל כך מסוכן.

אני לא יכול לספור על שתי אצבעות הידיים שלי את כמות התיכוניסטים על קטנוע שכמעט הורדתי וכנראה גם יכולתי לשלוח לעולם הבא,וזה רק בגלל שהם ילדים,מתלהבים,וחסרי אחריות שאוהבים לצוץ לי ממקומות לא היגיוניים וגם לעקוף מימין בידיוק שאני מתכונן לפנות לימין ותודה לאל על שתי מראות רחבות בצידי הרכב שבלעדיהן אני לא כל כך בטוח שאותם תיכוניסטים על קטנוע היו במצב כל כך טוב היום או בכלל בעלי יכולת תזוזה.

הייתי חייב להגיד את זה,החזקתי את זה הרבה בפנים וחיפשתי שרשור מתאים להוציא את זה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

לתת לילד בן 18 M16 זה בסדר אבל רישיון לא?

הכל עניין של חינוך לתחבורה נכונה מגיל 0 מה שהמדינה לא עושה.

לכן אנחנו נמשיך להאשים אחד את השני גם בעוד 10 שנים, כי למען האמת שאני מעיר לנהג שכמעט הוריד אותי הוא מסתכל עליי בעיני עגל כאילו מה אתה רוצה ממני? מי אמר שאסור לי לאכול/לקרוא/להתגלח/לדבר בפלאפון בזמן נהיגה, אני עדיין יכול לשלוט על הרכב מצויין מה לא??

אהה ושחכתי, בין הרוכבים ההרוגים יש לא מעט מבוגרים עם לא מעט ניסיון חיים ורכיבה מאחוריהם שלא הצליחו לחמוק מנהג שחצה באדום צומת או לא נתן זכות קדימה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אני לא מבין את האנשים שמעצבן אותם שאופנועים לא עומדים בפקקים.

יש להם רכב שהוא צר יותר והם יכולים מבחינה פיזית לעבור את הפקק בלי לבוא על חשבון אף אחד אחר - אז למה לא?

באותה מידה יכולים לבוא נהגים שנוהגים במכוניות מתפרקות ולהגיד שלא מקובל עליהם שיש כבישים שנוסעים בהם במהירויות גבוהות, שהרכב שלהם לא מגיע אליהן, אז שכולם יסעו 50 גם בבין-עירוני.

Auto Emoción

פורסם

לאופנעים יהיה יותר קל לצאת זכאים מהמשפט,ברוב המקרים נהג ה-4 גלגלים יפגעו בהם,אבל זה לא בהכרח אומר שהם אכן אשמים.

בואו נתחיל מזה שבלילה קשה יותר לזהות אופנוע ממכונית,אין על זה ויכוח.

אופנענים חותכים עשרות מכוניות,הם פתאום יכולים לבוא "משום מקום".

קחו למשל תאונה שיצא לי להיות בתוך הרכב,שהנהג ברכב יצא אשם במשפט אבל בפועל אין לי ספק שהאופנוע אשם.

פקק כבד,נהג הרכב נמצא בנתיב השמאלי(היו 2 נתיבים),הוא רצה לעבור לנתיב הימיני,אותת,ראה שהרכב מצד ימין מספיק רחוק/נותן לו לעבור והתחיל לעבור נתיב,באותו זמן אופנוען עקף את כולם מימין(גם את הנתיב הימיני),ראה שטח ריק-נכנס אליו בשביל לעבור לנתיב השמאלי,ובדיוק שהאופנען נכנס הרכב גם נכנס והרכב פגע באופנען שנפל ומהאופנוע ונפצע קל.

כל זה התרחש במהירות של 10-20 קמ"ש וזה לא מנע מהאופנען להפצע,בבית משפט הוחלט שהרכב בעל ה-4 גלגלים אשם מפני שהוא "נכנס בו מאחורה".

ועכשיו משפט שאולי הרוב לא יסכימו אבל הוא עובדתי ונכון בהחלט,מי שמוציא רישיון לאופנוע מודע לכך שהוא שם רגל אחת בקבר,נשמע מזעזע וכמה שזה עצוב זה גם נכון,ברגע שאתה עושה תאונה עם אופנוע כמעט בטוח שתפגע פיזית,קצת מהירות גבוה ושלא נדע צער.

פורסם

רבותי, מיליארד ש"ח בשנה. כמה תרופות אפשר להוסיף לסל התרופות?

כמה מבין החברים בעלי רשיון לדו"ג ולא רוכבים כי יש להם רכב וחבל להחזיק גם דו"ג?

כמה היה נעים להיות גם בעלי רכב וגם בעלי דו"ג?

אם ביטוח החובה היה מועבר לניהול הבטוח הלאומי, מיליארד השקלים שחברות הביטוח מרוויחןת מביטוחי חובה (אחרי הוצאות של 20 חברות בטוח שונות) היה נשאר בקופת המדינה לתועלת תרופות, טיפולי שיניים, גני ילדים חינם, אוכל לכל הילדים הרעבים...

אבל הממשלה:evil: מעדיפה, משיקולים תמוהים להעביר את נהול של הביטוחים לחברות ביטוח :evil: פרטיות.

ברור לכם שמי שמחליט לא יודע מה ההבדל בין ביטוח חובה, צד ג' מקיף. הוא נוסע ברכב ממשלתי או ליסינג, הכל כלול.

במדינה מתוקנת אנשים יוצאים לרחובות על פחות מזה - אין מיסוי ללא ייצוג

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%94%D7%AA%D7%94_%D7%A9%D7%9C_%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%95%D7%9F]

פורסם

ביטוח חובה הוא ביטוח לכל משתמשי הדרך. גם הולכי רגל הם משתמשי דרך. הם מתנהגים בפזיזות לעיתים, חוצים לא במעברי חציה ובאור אדום, הולכיפ שיכורים, מדברים בטלפון תוך כדי הליכה וגורמים לתאונות...

למה אין ביטוח חובה להולכי רגל?

פורסם

נכון שאופנוענים חותכים, נוסעים מהר, ווילי, סטופי ועוד כל מיני דברים כאלה

אבל מה עם הנהגים במכוניות המשופרות שנוסעים 200 בכבישי איילון, או אלה שנוסעים על 120 בתוך העיר

לא עוצרים בעצור, מעברי חציה, חותכים בכביש...אפשר להמשיך עם זה עד מחר.

פורסם

fullgaz.co.il

לכו לחיפוש תריצו את המילה "רכב" "אוטו" "פחית" או כל וריאציה אחרת לרכב, ותראו את כמות הנושאים שמדברים על נהגי מכוניות שמורידים אותם כמעט בגלל חוסר צומת לב, ועבירות תנועה אחרות של בעלי רכבים, אז אל תעשו מהם פושעים.

הפשע היחיד הוא חינוך לא נכון, זה הפשע היחיד!

ומי שאמר שצריך להגביל את גיל הוצאת הרישיון ל25, תפסיק לדבר שטויות, זה ילדים לא מחונכים.

לא פעם מראים בטלויזיה ילדים בני 10-12 שנוסעים על מיני-בייק עוד מגיל קטן ועושים תחרויות ומסלולים ואבא שלהם איזה רוכב מקצועי עם הרבה מדליות, אלה ילדים שקיבלו חינוך נכון בנושא הדו"ג ושיגיעו לגיל הוצאת הרישיון לא ישתוללו או יפחידו.

אז נכון, יש כאלה (חלקם כמוני) שלהורים שלהם אין רישיון, ולא מסכימים שלבן שלהם יהיה דו"ג, ואתם אנשים לא מקבלים חינוך ברכיבה אלא רק בשליטה בסיסית בדו"ג ויש לך רישיון, אז צריך שהחינוך הזה יגיע מאיפה שהוא, ושהמדינה תגדיל ראש ותעשה קורס נהיגה מתקדמת למי שעובר טסט, על מנת לקבל רישיון.

15 שיעורים שמתוכם סה"כ פעמיים שלוש מתנסים ביציאה מחוץ לסללום, לא מותירים הרבה ניסיון על הכביש, ואת הניסיון הזה הרבה חווים על בשרם, לצערי הרב.

ד"א אני מאלה שתומכים בקטנועי 50 סמ"ק עם אגזוז שלא יבייש sti ונורות לבנות בוהקות, ככה הם מראים נוכחות אחרת מי שם לב אליהם.

הבעיה העיקרית היא תרבות הנהיגה בארץ, וחוסר השימוש במראה מצד ימין.

לא חסר סיויק "ספורט" שחותכות בכביש כי הכובע של הנהג מסתיר את הפנים ולא חסר שליח בקטנוע חבוט שעסוק בטלפון שתקוע לו בקסדת חצי.

תרבות נהיגה.

תם השירשור, לילה טוב לכולכם, לדעתי סיכמנו בזה שאת השירשור, ואת כל השירשורים האחרים שדנים בנושא תרבות נהיגה ו"חתך אותי היום אוטו\קטנוע\משאית\אוטובסים".

• תוכן חדש...