Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

С5 2002 Serious Suspension Fail - בעיה רצינית במתלה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5839 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי שלום רב

לאחרונה מופיע על הצג הודעה כדלקמן.

כמו כן סמתי לב כשמופיע הבעיה לא ניתן להוריד או להעלות את הרכב (עם החצים של המתלה)

לאחר כיבוי הרכב והמתנה כדקה - והדלקתו מחדש - הבעיה נעלמה !

האם יש למישהו רעיונות מאיפה מתחילים חקירות?

תודה מראש

בברכה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם

גבריאל, כדאי להעביר לפורום "טכני וטיפולים".

בכל מקרה בהצלחה באיתור ופתרון הבעיה.

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

בשביל מה חקירות?

למה לא לגשת למוסך מורשה שיתחבר למחשב הרכב ויודיע לך בדיוק מה הבעיה ומה דורש טיפול?.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
בשביל מה חקירות?

למה לא לגשת למוסך מורשה שיתחבר למחשב הרכב ויודיע לך בדיוק מה הבעיה ומה דורש טיפול?.

אם לא היו לי כאן כלים בעזרתכם, הנני אצתרך לגשת למוסך מורשה

אך לפני הכל האמת אני לא אוהב לבקר שם ןקודם כל מנסה לדעת מהי הבעיה על מנת להגיד למוסך מה לעשות על מנת לא לצאת פראייר

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

האם זהו חישן גובה ?

היכן הוא נמצא ברכב?

האם ניתן לתקנו או לנקותו ?

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם
אם לא היו לי כאן כלים בעזרתכם, הנני אצתרך לגשת למוסך מורשה

אך לפני הכל האמת אני לא אוהב לבקר שם ןקודם כל מנסה לדעת מהי הבעיה על מנת להגיד למוסך מה לעשות על מנת לא לצאת פראייר

גבריאל, אני אקח את הסיכון של להשמע נפוח, אבל כבעלים של C5 אתה בוודאי יודע שאבחון עצמי של תקלות, במיוחד במכלולים יקרים לתיקון וייעודיים לרכב הזה, עלול להביא בעיות גדולות יותר בהמשך.

גם אני, ששואף ללמוד כל פינה ברכב ומנסה לאבחן לבד תקלות, לא קובע למכונאי מה הבעיה אלא נותן לו להתרשם ואולי מציע אפשרויות, לא יותר.

בעל מקצוע טוב יידע לאבחן את הבעיה טוב מאיתנו, ודאי וודאי שלטפל בה.

לדעתי הפתרון הכי טוב הוא פשוט למצוא מכונאי אמין ומקצועי שמכיר ואוהב C5. אני בטוח שהפורום יוכל לסייע לך רבות. באזור המרכז אני אישית יכול להמליץ על "שאפט" בת"א, לאחרים אולי תהינה המלצות נוספות.

בהצלחה ואנא עדכן אותנו בהתפתחויות!

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
גבריאל, אני אקח את הסיכון של להשמע נפוח, אבל כבעלים של C5 אתה בוודאי יודע שאבחון עצמי של תקלות, במיוחד במכלולים יקרים לתיקון וייעודיים לרכב הזה, עלול להביא בעיות גדולות יותר בהמשך.

גם אני, ששואף ללמוד כל פינה ברכב ומנסה לאבחן לבד תקלות, לא קובע למכונאי מה הבעיה אלא נותן לו להתרשם ואולי מציע אפשרויות, לא יותר.

בעל מקצוע טוב יידע לאבחן את הבעיה טוב מאיתנו, ודאי וודאי שלטפל בה.

לדעתי הפתרון הכי טוב הוא פשוט למצוא מכונאי אמין ומקצועי שמכיר ואוהב C5. אני בטוח שהפורום יוכל לסייע לך רבות. באזור המרכז אני אישית יכול להמליץ על "שאפט" בת"א, לאחרים אולי תהינה המלצות נוספות.

בהצלחה ואנא עדכן אותנו בהתפתחויות!

אודי

OK

תודה על תגובתך

אך לפני ניסיון האישי הרכב הינו חובי שלי ואני אחד שדוגל משפט הבא:

"אם תרצה משהו שיתבצע טוב, בצע זאת בעצמך"

ברור שיש גבולות אדומים ולא כדאי לחצות אותם וכפי שאתה אומר לגשת למוסך אך הנני אדם שבמקצועתי כאלקטרונאי בחרתי בדיוק בדגם הרכב הנ"ל מאחר וזה אחד הרכבים ה"חכמים מפן האלקטרוני

כמו כן כל דבר ניתן ללמוד ותאמין לי שלפעמים כשאני מבקר במוסך שאומר שיודיע על C5 גם מורשה, הנני בעצמי יכול עוד ללמד את המוסכניקים

בקצרה אם אתה יכול לעזור לי בבעיה והינך מכיר אותה אנא רשום את תגובתך

אם לא בוא נחסוך משנינו התכתבויות מיותרות

בכל אופן המשך יום נעים

תודה מראש

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם
גבריאל,

1. בקשר לחתימה: אתה מתכוון לגאה, לא? (גהה זה בריא)

2. תתחבר למחשב במוסך, אל תתקן כלום ותבוא תגיד לנו מה התקלה.

במוסך לא רואים שום תקלה, רק הודעה Serious SUSPENSION FAULT

יש לי שאלה אחרת, האם התופעה יכולה להיות קשורה למצבר ?

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

יכול להיות, אם המצבר ישן ו\או חלש.

יכול להיות בעיה של מגעים או פיוז שקשור במערכת ההידראולית.

אני מניח שבדקת ויש שמן במידה מספקת.

הרבי מגוגל אומר שיש מקרים שבהם זה גליץ' של המחשב, ולאחר ניתוק המצבר לזמן מה התקלה מתאפסת.

אני אישית לא חסיד של השיטה הזו, אבל כל תוכל לראות אם ההודעה ממשיכה להופיע.

Winston S. Churchill -

פורסם
יכול להיות, אם המצבר ישן ו\או חלש.

יכול להיות בעיה של מגעים או פיוז שקשור במערכת ההידראולית.

אני מניח שבדקת ויש שמן במידה מספקת.

הרבי מגוגל אומר שיש מקרים שבהם זה גליץ' של המחשב, ולאחר ניתוק המצבר לזמן מה התקלה מתאפסת.

אני אישית לא חסיד של השיטה הזו, אבל כל תוכל לראות אם ההודעה ממשיכה להופיע.

לאחר שביקרתי במוסך, לא מצאו מה בעיה, כי המערכת עבדה כאילו שלא היה כלום !

לאחר כמה זמן התופע שוב החלה (כמה דקות שיצאתי מהמוסך), תוך כדי נסיעה

מצבר בן 3 שנים בדיוק, אך אין שום חיווי שהינו חלש , אך זאת אפשרות כי המשאבה הידראולית מחוברת וצורכת זרם רב בתחילת עבודתה, וזה גם מרגישים במיצמוץ אורות ראשיים אם דלוקים (מי שסם לב לפעמים)!

אבדוק פיוסים ואולי נראה לי ,אחליף מצבר (ניתוק לכדקה לא עזר )

אם למישהו יש רעיונות, אשמח לשמוע

אעדכן עמכם בהקדם

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם
(ניתוק לכדקה לא עזר )

ניתוק לדקה לא יעזור כי יש סוללת גיבוי למחשב.

אם אתה רוצה ללכת על זה, נתק את המינוס למשך כמה שעות. אחר כך חבר את המינוס והמתן כמה דקות לפני ההתנעה כדי שהמחשבים יסיימו אתחול.

קח בחשבון שזה מוחק את ההיסטוריה של הודעות השגיאה.

Winston S. Churchill -

פורסם

OK זה לא מצבר - כי הוחלף לחדש

עדיין המערכת פעם עובדת ופעם לא

האם זה יכול להיות מגעים

מישהו יכול להסביר איך עובד ומה פרינציפ של חיישן גובה ברכב ?

אני יודיע שיש שניים

קדמי ואחורי הנמצאים במרכז בין שני גלגלים בהתאמה קדמיים ואחוריים!

האם ניתן לתקנו או אולי לנקותו ?

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

פורסם

שלום לכולם!

לאחר בדיקת העניין לעומק הבעיה נבאה מחיישן גובה קדמי ואחורי כשהבעיה בכלל התחילה מנזילה של מזגן

מיים אשר תפתפו על החיישן הקדמי (מס 4 בשרטוט) גרמו להתיישנות החומר ומאחר והחיישן הינו אלקטרוני + מכני, הרכיב פשוט שבפנים הפסיק לתת אינדיקציה וכתוצא מכך נוצרו חוסר מגעים בן חיישן לכבל שמחבר אותו למערכת ההידראולית בסופו של דבר.

כמו כן חיישן גובה אחורי נפתח ושופץ אף הוא על ידי ונכון להיום כבר כיומיים הבעיה תפו תפו לא חזרה!

ועכשיו היסטוריה:

לאחר שבדקתי כמה עולה חיישן כזה נודע לי שניתן לרכשו ב- 460 ש"ח כולל מע"ם (רק חיישן לא כולל עבודה)

מצאתי לנכון לשפץ אותו ולהבין בעצמי את המערכת ואיך הוא בנוי ומורכב מהם האותות הנכנסים ומה מתקבל במוצא

חייב להגיד זה לא היה קל , אך אפשרי...

במקצועי כאלקטרונאי התחלתי מזיהוי החיישן ברכב, הורדתו, פתיחתו כיוונו מחדש והחזרתו למקום אחרי ששופץ מה שדרך אגב במוסכים לא עושים (אולי מחוסר ידיע או שפשוט רוצים "לדחוף" ולמכור לאנשים שלא מבינים.

השתמשתי בסכמות של רכיב המרכזי שהינו 7338780 אשר רכיב שנותן אותות מושהים ב-פרקי זמן לפי גובה המתלה, לא נרא לי שיש מישהו שהגיע עד לכאן בהבנה של מכטרוניקה שכזו :), בכל אופן הרכיב יצא תקין (אחרי בדיקתו אצלי במעבדה), מה שכן התברר זה אכן המגעים בן חלק המכני הבנוי כעיגול עם מוליך מסתובב והחלק האלקטרוני, שהינו פלסטינה עם מס שכבות.

לאחר שיפור הלחמות וחידוש חלק המכני המכלול (חיישן) אכן התחיל לעשות את עבודתו אף יותר טוב ממקורי - דעתי.

כמו כן בצורה דומה שופץ חיישן גובה אחורי אשר נמצא בשרטוט מס' 7 המערכת תפו תפו אכן עובדת.

לאנשים תמימים במיוחד : באחד המוסכים נאמר לי שיש צורך להחליף בומבות + צירים קדמיים , עלות של כ 6K

במוסך אחר נאמר משאבה הידראולית - עלות של 3K

רק על בדיקה עלות של 250 ש"ח ובמידה ומתקנים במוסך (מורשה) אז לא תשלם על הבדיקה, אך המחיר הסופי יכלול אותה

הקיצור אנשי המוסך עושים עלינו המון כסף עקב תמימותינו וחוסר ידע בתחום

לכל חברי אשמח לעזור בכל עת

המשך נסיעה טובה ובטוחה

בברכה

גבריאל

2009aug21_img20.jpg

0009004_11.jpg

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

• תוכן חדש...