Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בערב ליל הסדר רכשתי בשעה טובה פולקסווגן פולו קלאסיק דיזל 2001, אחרי כמעט חצי שנה של חיפושים בלתי נדלים, קניה אחת שבוטלה, שמונה מכוניות שנצפות ושלוש בדיקות במכון, שהאחרונה בהן סוף סוף ענתה על הציפיות (הגבוהות).

עוד באותו השבוע לקחתי את הרכב לאילת, וכבר אז הבחנתי כי צריכת הדלק מצוינת. השיא התרחש בדרך חזור. תדלקתי ביציאה ממושב פארן בערבה (שעה מאילת). משם הרכב נסע לת"א, הרצליה, שפיים, הרצליה, ת"א, אלונים (צפון הארץ), טבעון, אלונים, טבעון וחזרה לאלונים. זה מרחק של 450 ק"מ, שחלקו ננהג במהירות גבוהה, 100 קמ"ש ומעלה, וחלקו בתוך הערים. מד הדלק כרגע עומד על יותר משלושת-רבעי מכל מלא, כלומר הרכב צרך כחמישית מיכל, שהם 9 ליטר. בחישוב מהיר זה יוצא ליטר לחמישים ק"מ, וזאת אינה טעות!

תגידו, מנוע הדיזל עובד גם על תערובת של אוויר ואוויר?!

פורסם
בערב ליל הסדר רכשתי בשעה טובה פולקסווגן פולו קלאסיק דיזל 2001, אחרי כמעט חצי שנה של חיפושים בלתי נדלים, קניה אחת שבוטלה, שמונה מכוניות שנצפות ושלוש בדיקות במכון, שהאחרונה בהן סוף סוף ענתה על הציפיות (הגבוהות).

עוד באותו השבוע לקחתי את הרכב לאילת, וכבר אז הבחנתי כי צריכת הדלק מצוינת. השיא התרחש בדרך חזור. תדלקתי ביציאה ממושב פארן בערבה (שעה מאילת). משם הרכב נסע לת"א, הרצליה, שפיים, הרצליה, ת"א, אלונים (צפון הארץ), טבעון, אלונים, טבעון וחזרה לאלונים. זה מרחק של 450 ק"מ, שחלקו ננהג במהירות גבוהה, 100 קמ"ש ומעלה, וחלקו בתוך הערים. מד הדלק כרגע עומד על יותר משלושת-רבעי מכל מלא, כלומר הרכב צרך כחמישית מיכל, שהם 9 ליטר. בחישוב מהיר זה יוצא ליטר לחמישים ק"מ, וזאת אינה טעות!

תגידו, מנוע הדיזל עובד גם על תערובת של אוויר ואוויר?!

דיי אם זה ממש כמו שאתה אומר זה משהו מטורף....איך האוטו מבחינת נוחות ונסיעה עונה על הציפיות?? אגב הרכב הוא אוטומט או ידני

Honda hornet 600

פורסם

יכול להיות שהמחוג דלק לא יורד בצורה קבועה, זאת אומרת- הרבע סקלה ההתחלתית היא בעצם חצי מיכל והשאר זה עוד חצי (דוגמא קצת מוגזמת)

זה ההסבר היחיד שנראה לי הגיוני.

דיזל דיזל, אבל 50 ק"מ לליטר? נראה לי קצת מוגזם :roll:

פורסם
תדע לך שבפולו מחוג הפולו נופל במהירות גדולה בין שלשת רבעי לרבע...

חכה שתכיר קצת את האוטו

מסכים עם אייל.

מד הדלק אכן נוטה לבצע קפיצת באנג'י קלה בשלב מסויים.

זה חאפרי לחלוטין למדוד כך.

תמתין בסבלנות לתדלוק הבא.

אה ותתחדש. :)

MCS 2008

פורסם

גם אצלע המחוג ככה.

הוא לא זז הרבה בהתחלה, אבל החל מהמקום שהוא עכשיו הוא יזוז הרבה יותר מהר.

ספר אחרי זה כמה עשיתה למיכל.

פורסם

גם אני הנחתי שמשהו פה נראה מוזר, בגלל זה העלתי את השאלה בפורום. חשבתי שזה אופטימי מידי ומנסיוני עם מכוניות, אני יודע, שמדי הדלק נוטים להיות אופטימיים בחצי הראשון ופסימיים בחצי השני. פשוט חשבתי, שהגרמנים יותר קפדניים מהאחרים ואצלם ליטר זה ליטר וק"מ זה ק"מ.

תחשבו בכל אופן, שגם אם מד הדלק זייף מעט והרכב צרך עוד 3-6 ליטר, זה עדיין מעל ליטר לשלושים ק"מ. זה עדיין יוצא מגדר הרגיל.

בכל מקרה, אני מקבל את ההמלצה להמתין עד הסוף ואני אדווח לכמה הגעתי.

פורסם

כמו שהסבירו לך, שיטת החישוב שלך היא לחלוטין לא מדויקת. גם אם תחשב בכל תדלוק כמה ק"מ עברת מאז התדלוק הקודם ותחלק במספר הליטרים שמילאת, עדיין לא תקבל ערך ממש מדויק. זה נובע משינויי טמפרטורה בזמן המילוי(תמיד משתלם יותר למלא מוקדם בבוקר כשקר), שינויי זוית המיכל, תמהיל נסיעות (עירוני/בין עירוני), אופי נהיגה, משקל מועמס ועוד ועוד.

הדרך לקבל ערך ממוצע נכון ככל שניתן היא לרשום קילומטראז' בתחילת תקופה ולנהל רישום מסודר של כמות הליטרים שאתה ממלא. בסוף התקופה (נגיד חודש) תחלק את הקילומטרים במספר הליטרים שמילאת ותקבל את השיערוך המדויק ביותר שאתה יכול לעשות ללא ציוד מיוחד.

אם יוצא לך יותר טוב מ 1:16 , מיכל אחד - עלי.

נמרוד

פורסם

זה ככה בהרבה רכבים

אני לא זוכר באיזה רכב היה מקרה דומה משהוא אמריקאי

נסיעה מחוץ לעיר נסענו כמעט 100 ק''מ והמחוג לא זז מהפול רק אחר כך הוא התחיל

לרדת...

אבל זה נראה לי קרה בגלל שהיה דלק ממש עד הפיה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
אם יוצא לך יותר טוב מ 1:16 , מיכל אחד - עלי.

נמרוד

תקווה שיש לו מיכל קטן :p

אם אני הצלחתי להוציא לאורך זמן נתון של 1:15 בערך בפאסאט TDI 110, אז אני משוכנע שבפולו דיזל ללא טורבו הצריכה תהיה אפילו טובה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סתם דוגמא , המחוג כרגע אצלי על FULL TANK ועברתי מאז התדלוק 147 ק"מ....

אני לא חושב שיש מכונית אחת בה המחוג הוא באמת לינארי....

השאלה עם זה בנסיעה רצופה?

אצלי לדוגמא, נסיעה לחיפה (מנתניה) וחזרה בלי לכבות את המנוע, המחוג נפל טיפונת ממיכל מלא. ברגע שהרכב כובה ונידלק שוב המחוג כבר היה על 3/4.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...