Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום, אני נוהג היום על גולף 92 מנוע 1300 גיר ידני, אני מאוד מרוצה מהאמינות של האוטו (למרות שהוא בן 18 עכשיו ) אבל אני מעוניין להחליף אותו במשהו יותר חדש ובטיחותי.

הכיוון שלי הוא גולף דור 4 או בורה עד לתקציב של 35K וכמה אלפים ליישור קו, אני מעוניין רק בגיר ידני ,עשיתי חיפוש ומצאתי שיש פה כמה אנשים שהם מרוצים מהגולף/בורה ואחרים שממש סבלו איתה :) ראיתי גם שאמרו שעדיף אודי A3 בגלל שהיא שוקלת פחות 150 ק"ג ויותר זריזה, אבל אני לא אוהב איך שהיא נראית אז היא לא אפוציה. אני צריך את הרכב בעיקר בשביל נסיעות בין עירוניות בין הקריות לקרית שמונה (פעמיים בשבוע, כל כיוון זה בסביבות 90 ק"מ ), בדרך כלל אני נוסע לבד במהירות 90-100 בכביש פתוח , בכבישים האלו כמעט ואין פקקים והנסיעה זורמת חלק.

בואו נכנס ישר לעניין, הנה ההתלבטויות שלי:

1-מבחינת כוח אני לא מבקש הרבה, היום אני נוסע על 1300 סמ"ק שיצאה מהמפעל עם 53 כ"ס והיום היא עם הרבה פחות מזה אבל בהחלט מספקת אותי, אבל האם יש עדיפות לנפח מנוע בדגמים החדשים? הן מבחינת תצרוכת דלק והן מבחנת אמינות ? (אני לא מחפש כוח וזריזות)

2-אמינות ואחזקה? האוטו הישן שלי מפגין אמינות יוצאת מן הכלל, עולה לי בשנה לא יותר מ 1000 שח תיקונים, ובסביבות 600 שח טיפולים (בשנה), מה האמינות של הדגמים החדשים? כמה יעלה לי שירות 10K סטנדרטי? מה לגבי חלפים? אם יש אפשרות איכשהו לקבל דוגמאות עם מספרים אז זה יהיה מצויין.

3-אני אוהב יותר איך שהגולף נראית, אבל אני חושב שיותר פשוט למצוא בורה שמורה ומתוחזקת היטב כי היא נרכשת פחות על ידי צעירים, האם יש הבדל משמעותי בין בורה וגולף? אם כן, אז מה עדיף?

תודה רבה לכולם :)

פורסם

1. הבורה והגולף זהות מכנית ומתנהגות באופן דומה על הכביש. לבורה קשיחות מבנית עדיפה וחשוב מכל היא זולה בהרבה ובלא סיבה ממשית. כך שבמחירה של גולף 1.6 תוכל, קרוב לודאי לקנות בורה צעירה יותר ובעלת מנוע חזק יותר בנפח 2 ליטר.

2. שאר השאלות המתייחסות לאמינות, הן שאלות שלמזל ולאופן אחזקת הרכב קודם שיעבור לידיך, חלק נכבד בתשובה ולכן אין טעם לעסוק בניחושים.

3. בהצלחה.

פורסם

נניח ואני הולך על הבורה, האם יש הבדל משמעותי מבחינת המנועים? נראה לי אלך על מנועי בנזין כי אני נוסע בסביבות 10-12 אלף בשנה אז מיותר להחזיק מנוע דיזל.

לפי מה שקראתי בפורום מנועי ה 1.6 ו 1.8 הם קצת חלשים עם השילדה של הגולף, איך זה עם הבורה? היא שוקלת יותר, לא? וזה אותו מנוע כנראה.

קראתי גם שמנועי 2 ליטר הם ישנים, אמינים וחזקים אבל הבעיה שלהם זה בצריכה הגבוהה של השמן.

מבחינתי, אם מנוע 1.6 ליטר יכול לסחוב 4 אנשים באוטו בעליה חזקה במהירות 70 קמ"ש אז זה מספיק חזק בשבילי.

פורסם
1-מבחינת כוח אני לא מבקש הרבה, היום אני נוסע על 1300 סמ"ק שיצאה מהמפעל עם 53 כ"ס והיום היא עם הרבה פחות מזה אבל בהחלט מספקת אותי, אבל האם יש עדיפות לנפח מנוע בדגמים החדשים? הן מבחינת תצרוכת דלק והן מבחנת אמינות ? (אני לא מחפש כוח וזריזות)

למה רק גולף ובורה ? אתה יכול לקנות אוטו עם מנוע קטן שיתאים יותר לחסכנות

פורסם

כי אני מחפש גם משהו בטיחותי ואמין, ובתקציב הזה כל היפניות הם פחות בטיחותיות (למרות האמינות שלהם) וכל הרנו פחות אמינות (למרות הבטיחותיות שלהם), אז נראה לי שזה הכי מתאים.

אני יכול גם ללכת על סיאט לאון/טולדו אבל אני מעדיף את פולקסווגן כי יש לי גולף 92 עכשיו ויצא לי לנהוג ולראות איך קורדובה 98 מתנהגת על הכביש, וראיתי שהגולף יותר יציבה במהירות גבוהה וכאשר יש רוחות מהצדדים.

אם יש לך הצעות אחרות אשמח לשמוע, אני לא בדיוק נעול על גולף ובורה , אפשר להסתכל על משהו אחר :)

פורסם

גולף/בורה/לאון/טולדו, מנוע 1.6 וגיר ידני. רק רכב שתוחזק כראוי, טופל בחלפים איכותיים ובמקום איכותי. חפש רכב בעל הסטורית טיפולים מלאה, יד נמוכה ולא מילדים.

במידע ורכב תוחזק כראוי ולא עבר התעוללות אז הוא רכב אמין ומצויין. מניסיון עם גולף שהיה אצלי שנתיים ללא תקלה אחת אפילו.

טיפול כ 550 ש"ח.

פורסם

1- מה עם מנועי דיזל? חיפשתי ברשת והם נראים אמינים וחזקים יותר עם מומנט יותר גבוה, האם הם באמת עדיפים מבחינת אמינות ותחזוקה?

2- אבל מה ההפרש מבחינת עלות רישוי וביטוח? אני עושה בממוצע 12-14 אלף ק"מ בשנה, האם זה משתלם?

• תוכן חדש...