Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב"ה

שלום חברים יקרים,

סיטרואן סקסו שנת 1998 מנוע 1400, והחימום שלה לא עובד, מוציא אויר ואין כלום לא חם בכלל,

בחורף הרגישו שממש מעט חום יוצא, לא משהו שמשפיע, ואולי אף חום דמיוני שהתחמם התאים של האויר שם פשוט,

העסק מבלבל, ואני תוהה אם יש באפשרותי לתקן לבד את המצב, האם יש דרך לעשות שטיפה או שיש חלק להחליף שם ?

אשמח אם תעזרו לי להבין לפני שאגיע למוסך ואקבל השחטת מחיר.

תודה רבה.

פורסם

יש חומר לשטיפת רדיאטורים ומשחרר סתימות.

תן למנוע לעבוד איתו כשעה עם חימום פעיל.

חייב להזכיר שאם הרדיאטור לא במיטבו יש חשש לפריצות כנל לגבי שאר המיכלולים שדרכם עובר המיים כולל הראש.

ליפני שאתה מישתמש בחומר

1. תיבדוק את הברזים של כניסת המיים לרדיאטור .

2. תפרק את הכול הבית של הכפתורים של המזגן אולי אחד החוטים ישתחרר ולכן הוא לא פותח את הברז.

בהצלחה רז...

פורסם
האם הרכב מאבד מים?

תתכן נזילה של רדיאטור החימום

אין שום איבוד מים

זה מרגיש כאילו העסק בכלל לא עובד

אם ציינתם ברז, אז כנראה שהבעיה איתו,

אני לא חושב שהרדיאטור סתום, למה שהוא יהיה סתום ?

המים ברכב גם ממש נקיים, לא רואה סיבה לסתימה ברדיאטור הפנימי,

אבל צריך לבדוק את העסק, אני מחר אנסה לבדוק ואחזיר לכם תשובה מה קורה עם זה.

• ספונסר פורום
פורסם

תסתכל בתא המנוע,על קיר האש,אני סבור שתמצא שם את צינורות החימום מנותקים ומחוברים בינהם,כנראה שהראדיאטור נזל ועשו מעקף.

אורן

פורסם

את זה כבר בדקתי, אין מעקף, הכל מחובר רגיל, ונראה שלא נגעו שם מעולם,

מה גם שאין רטיבות בצד הנוסע, ונראה שלא היתה שם מעולם רטיבות גם,

ככה שאין חור ברדיאטור, וכפי שנראה או סתימה, או משהו לא מתפקד שם טוב.

פורסם

יכול להיות שיש אוויר במערכת? תנסה לעלות את הרכב על שיפוע חד ולפתוח טיפה את פקק נוזל הקירור, לא עד הסוף שלא יצאו נוזל קירור, כמובן שחימום מופעל על מקסימום, לי זה עזר מצויין.

אודי A4

דימה.

פורסם

בוקר טוב חברים,

קניתי נוזל לניקוי המערכת, על לי 20 ש"ח,

רוקנתי מעט מים מהרדיאטור כדי להכניס אותו,

הכנסתי אותו לרדיאטור, נסעתי ככה 5 דקות,

ועכשיו הרכב דולק, רשום בהוראות שהרכב יגיע לחום שלו להשאיר 10 דקות,

ושמתי לב האמת שהתחיל לצאת חום, אני רק לא יודע אם זה חזק או חלש,

אבל יוצא חום, לא אויר, אז יש כבר שיפור בעסק,

מה דעתכם ? צריך לבדוק בלילה שקר אני חושב, לא ?

חשבתי להשאיר אותו עם החומר הזה קצת יותר מ 10 דקות מה דעתכם ?

רשום עליו שהוא מנקה את המנוע גם כדי שהקירור להבא יעבוד טוב יותר, אז נשמע לי רעיון טוב לנקות המנוע =]

בתקווה שלא יהרוס את הראש מנוע חחח,

תגובות יעזרו מאוד.

עריכה: איך שזה נראה אני מדמיין פשוט, המנוע חם ולכן יוצא קצת חום,

אני אפרק את הצינור ואכניס לחץ מים חזק, אולי זה יעזור ?

רז לוי אולי תעזור לי איפה בדיוק יושב הברז הזה ?

כי לפרק שם לא ממש נראה לי, כשאני מפעיל את החימום העוצמה של האויר יורדת,

אך אין שום כפתור להפעלה של החימום שם, רק מזיזים ימינה לצבע האדום שיעבוד החימום,

האם אני מפספס משהו או שזה הכפתור ? כי זה ידית לא כפתור.

פורסם

מצטער על הקפצה,

רציתי רק לציין שהצלחתי לשחרר את הסתימה, זה היה פשוט מאוד, עם קצת מים באויר אומנם,

כי שמתי חומר שעולה 20 שח לנקות מערכת של המים עובד במשך שעה כמעט, גם על טורים גבוהים שיזרום טוב,

זה לא עזר, אז פתחתי את הצינור של החימום אבל לא על הקיר, אלא מתחת לחיבור של המים של הרדיאטור

איפה שהוא מתחבר לזה שפותח כשהמים הופכים חמים, (שכחתי את השם), אז מהחלק שם למטה יוצא הצינור,

שהולך עד הקיר ומשם לרדיאטור הפנימי, דפקתי לו לחץ מים לא עזר, אז הצמדתי את הלחץ חזק לצינור,

כדי שכל העוצמה של הלחץ מים תכנס למערכת, ופתחתי גם את הפקק מהצד השני מהצינור של החימום שיוצא מהקיר למנוע,

יש שם ברז קטן חמוד, הוצאתי אותו, ואז פתאום במכה אחת בום, עף שחור כזה, והמים התחילו לזרום בכייף מכל הכיוונים :)

ואז התחיל לעבוד החימום סבבה, ראיתם איזה יופי, לא צריך מוסך, ולא הלך הרדיאטור הפנימי =] =] =]

רק סתימה קטנה ומעפנה, כי שלא מפעילים חימום איך שזה נראה נתקע שם לכלוך שחוסם את הצינור.

רק מה השמחה לא החזיקה מעמד הרבה זמן, ועכשיו יש תקלה אחרת, =[

הלך הרכב, עשיתי סיבוב על 35-40 טורים, ממש דקה על השעון, שהמים יזרמו במערכת טוב ויצא האויר,

ואיך שזה נראה תקלה שהתפתכה נפלה לי על הראש דווקה היום, כשחזרתי עם הרכב מהסיבוב הנ"ל,

חניתי יצאתי לבדוק אם המים ירדו, והופ המנוע התחיל לקרטע (כמו שקרה לי בעבר) וכבה,

אני מנסה להניע וואןןןןןןןן וואןןןןןןןןןן, ואין כלום, שם הילוך ראשון ומניע הרכב קופץ,

חשבתי מהמים עף על החשמל משהו, ואז נזרקתי בתקלות שהיו, אני פותח את המכסה של הטיימינג,

ואני אומר לתאילנדי שיניע, והופ, הטיימינג לא מסתובב, ואז סיבבתי ביד, והניע שוב, הסתובב קצת והפסיק,

מה קרה נראה לכם ? הגלגל שיניים למטה שמתחבר לגלגל שיניים של הטיימינג כנראה גמר פשוט,

ועכשיו אני מבין למה לפעמים שנסעתי ונתתי גז שיאיץ היה מחליק לי הרכב, כאילו וואןןןןן מחליק, ואז נתפס משהו ונוסע,

מה תגידו על זה ? כמה יעלה לי לתקן את זה ? איזה עסק ביש, עד שמצאתי קונה לרכב :\

אבל עדיין אני שמח לא נורא הכל לטובה, העיקר שנסדר את הבעיה :)

פורסם

רציתי רק להודיע לכם

שהלך הראש מנוע, כי הטיימינג נפלו לו השיניים,

ובלאגן שלם עכשיו, אשמח לקבל עצות לגבי הראש מנוע

אמרו לי שולחים לשיפוץ לא יודע מה, האם עדיף מפירוק ?

תודה רבה.

• תוכן חדש...