Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הולך לקנות רכב מסור פורד טרנזיט שנת 2002.

המוכר בהתחלה סיפר לי סיפור- קרוב משפחה שלו עובד בחברת בזק וכשבבזק ביצעו קניה של רכבים אז הוא גם קנה אחד לעצמו.

לכן הרכב אולי רשום כרכב של בזק אבל הוא למעשה בבעלות פרטית.

זה לא כזה משנה לי כי אני מעדיף רכב של בזק על מנת להוזיל את המחיר של הרכב, לאחר משא ונתן עם בעל הרכב הוסכם להוריד את המחיר של הרכב בגלל בעלות של בזק.

המוכר אומר שהוא נוסע לחול ולכן הוא מוכר את הדירה ורכב וכו'.

לאחר בדיקת הרכב על ידי אורן מאורן שירותי רכב התגלו מספר בעיות קלות ברכב:

1. מייסב לחץ של הקלאץ הרוס וצריך להחליפו.

2. בוקסה בידית ההילוכים.

3. צמיגים.

על הקלאצ והבוקסה קיבלתי הצעת מחיר והמוכר הסכים להוריד במחיר, ובהתחלה סירב להוריד על צמיגים, לאחר המשא ומתן המוכר הסכים להוריד גם על צמיגים.

הגענו לסכום של 40K, הבעיה הייתה שברישיון הרכב כתוב שהרכב ממשוכן/משועבד(אני לא זוכר) המוכר רצה ללכת להוריד את זה אבל בגלל השעה הבנק היה סגור.

כרגע דיברתי עם המוכר, הוא מסדר את עייניין החוב והוא ישלח לי אישור שאין כלום על הרכב.

כמו כן ביום שישי הוא אמר שבמידה ואני ירצה לבצע בדיקה נוספת במעמד הקניה הוא ישלם עליה מכספו.

מה שהלחיץ אותי זה שהוא רוצה את הכסף במזומן כי הוא טס לחול ולכן הוא מוכר את הרכב.

מה אני יכול לבדוק על מנת שאני לא "יעקץ" בעיסקה? זה ניראה מעט מוזר, הוא מוכן לשלם על בדיקה נוספת אבל הוא רוצה את הכסף במזומן על מנת לא לשלם את האגרה של משיכת הכסף?

אשמח לקבל את עצתכם בנושא, משום שזהו הרכב הראשון שאני קונה.

תודה רבה!

קובי

פורסם

ככל הידוע לי אם רכב רשום על שם חברה, בעל הרכב חייב להיות בעל יפוי כוח למכור את הרכב.

בנוסף ידוע לי שצ'ק בנקאי הינו צ'ק מזומן כלומר בעל הרכב מקבל את כל כספו ברגע ההפקדה, כלומר אין סיבה מיוחדת לבקשת הסכום במזומן אלא אם יש לו עיקולים בחשבון או דברים מן הסוג הנ"ל בכל מקרה האינטואציה שלך גרמה לך לחשוב שיש עקיצה רד מהעניין.

עריכה (זה לא משנה שהוא ביצע את הקנייה עם בזק ניתן לרשום על שמו את הרכב ואם זה לא רשום על שמו אז יש בעיה)

בהצלחה

פורסם

עברתי משהו דומה לזה לאחרונה. אני אחסוך לך אין ספור ריצות לדואר, אם הרכב רשום על שם חברה אז קודם כל זה ירידת ערך (הכל כמובן זה עניין של כוחות השוק), דבר שני, כשמגיעים לדואר לעשות העברת בעלות צריך להיות איתך בעל החברה (או נציג עם ייפו כח, לא בטוח לגבי זה), פלוס, המוכר צריך להגיע עם טופס ייפוי כח של עורך דין, את הטופס הזה לוקחים מהדואר, בטופס הזה בעצם מצויין שהאדם שמוכר את הרכב הוא אכן בעל החברה. אכלתי מרורים עם הטופס הזה, סניף דואר אחד אומר דבר אחד, סניף דואר שני אומר משהו אחר.

פורסם

אין ספק שמוכר בלחץ ומנסה להסתיר משהו, אבל:

1. בדואר לא ניתן יהיה להעביר רכב מעוקל.

2. בדואר לא יתנו לו להעביר ללא ייפוי כוח, אם הרכב לא על שמו.

3. ניתן לבדוק שיעבודים תמורת 99 ש"ח בדואר או בחינם במשרד הרישוי.

4. הרכב הוא רכב חברה לשעבר- לכל דבר ועניין ולכן גם ירידת הערך בהתאם, יהיה משמעותי כשתרצה למכור. אני מניח שכשאתה תמכור, אתה תיראה פחות חשוד, ויהיה לך קל יותר למכור.

אם לקחת את אלו בחשבון, וכבר ביצעת בדיקה לרכב, אין לך יותר מידי ממה לחשוש.

תזכור לשלם רק אחרי שהרכב על שמך !!!

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

שיעבוד אי אפשר להסיר ביום - לוקח לזה שבועיים להתעדכן.

נשמע פישי מאוד.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

נשמע פישי מאוד.

ליביו

אני דווקא לא מסכים איתך ליביו, קניתי לפני כחודשיים רכב שהיה משועבד לבנק, הלכתי עם המוכר לבנק, הבאתי לו את הכסף, ברגע שהוא הפקיד את הכסף לבנק פקיד הבנק הביא לי אישור על הסרת השעבוד, באותו רגע זה מתעדכן גם אצל רשם המשכונות, הלכנו לדואר באותו יום ולא היה רשום שהרכב משועבד.

מה שכן לוקח שבועיים להתעדכן זה תשלום רישיון רכב, זה באמת לוקח שבועיים עד שזה מתעדכן במחשב המרכזי.

פורסם

נשמע פישי מאוד.

ליביו

לפעמים גם לא קוראים לזה בשם הנכון. ישנם גם עיקולים (מס הכנסה, עירייה ...) שאותם בוודאות אפשר להסיר תוך יום.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

אני מצטער אולי לא הסברתי את עצמי כראוי, במוסך בדקנו את המספר מנוע שיהיה תואם לרישיון, וברישיון הרכב כתוב על שם המוכר.

מה שמפחיד אותי זה שהרכב משועבד, והוא רוצה את הכסף במזומן(בגלל שהוא נוסע לירושלים לכפר סבא).

אם אני הולך אליו הוא מוכן לקבל צ'ק בנקאי, בגלל שהוא לא רוצה להפסיד על העלות של הדלק וכדומה.

האם לוקח לשיעבוד מספר ימים עד שהוא מתבטל?

איפה אני יכול לבדוק אם הרכב גנוב?

קובי

פורסם

אדידס - אני דיברתי מניסיוני בנושא שזה עד שבועיים (בפועל הוסר ביומיים שלושה) לפי התקנות היבשות.

לגבי עיקולים אכן זה המצב.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בדקתי והרכב אינו מופיע כגנוב.

בעיקרון מחר הוא מגיע לבצע העברת בעלות, מספיק שנבצע בדיקת מישכון בדואר, ואז אני יכול לקנות בראש שקט?

ביקשתי ממנו את האישור של הבנק והוא אמר שהוא יביא לי("אין לי כרגע על מנת לשלוח לך בפקס אבל אני יתן לך מחר")

אגב איך ניתן לדעת אם הרכב משועבד?

תודה.

קובי

פורסם
אגב איך ניתן לדעת אם הרכב משועבד?

במשרד הרישוי, וזה גם בחינם.

באותו מקום, אתה/הוא גם יכול להפיק רשיון רכב חדש ולראות שלא רשום שהוא משועבד.

בכל אופן, כפי שאמרתי, אל תשתלם לפני שראית שהרכב על שמך, ושוידאת במשרד הרישוי/דואר שהרכב לא משועבד.

אגב,

בדואר בודקים משכון אצל רשם המשכונות, האם בודקים גם שעבוד (לבנק לדוגמא) ? אני חושב שזה אותו הדבר.

לגבי המזומן, זה סתם שטויות, יש לו סיבות, כנראה לא טובות, שאינו מעוניין להעביר את הכסף בחשבון בנק.

מה אכפת לך, בכל מקרה ברגע ששילמת לא תקבל את הכסף חזרה.

בזכרון דברים, תחתים אותו שהוא מצהיר שקיבל ממך כסף.

ALFA ROMEO 147 120HP

פורסם

על מנת לבדוק במשרד הרישוי אם הרכב משועבד צריך ללכת לשם?

כי יש שמה תור נוראי ולכן אני לא בטוח שהמוכר יסכים לחכות כל כך הרבה זמן (הוא לומד באוניברסיטה ומפנה לעצמו חלון של כמה שעות מחר).

קובי

פורסם

כבר רשמו לך,

אתה יכול להשקיע 100 ש"ח בסניף הדואר, כדי לבדוק שיעבוד\עיקול.

הם גם מציעים את השירות לכל מי שבא לעשות העברת בעלות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי הבחור סוחר מה לא מובן, סיפורים אכלנו גם סיפורים, תבדוק ב10 עיניים, בטוח שיש משהו מסריח.. תזהר!, תאמין לי רק מניסיון.

צרפתי זה הכי אחי

• תוכן חדש...