Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זהו שלא. התיבה יודעת להתאים עצמה גם למצבים האלו. (אתה מוזמן לבוא ולעשות סיבוב על הרכב שלי עם DSG7).מה שכן, התיבה הזו מפתיעה אותי לטובה כל פעם מחדש. ה-DSG6 היתה משתגעת לעיתים ובוחרת, לעיתים נדירות אמנם, את ההילוך ה"לא הכי מתאים" בוא נגיד זאת ככה.

אני מאמין לך שהתיבה עובדת טוב במצבים האלה (למרות שאני לא אתנגד לבחון את זה בעצמי), השאלה היא איך טכנית, במצב כזה שבו אין לתיבה דרך לצפות שתרצה דווקא להוריד הילוך ולא להעלות הילוך. הרי היא חייבת להכין את ההילוך הבא מראש כדי שההעברה תהיה מהירה. והשאלה היא כמה זמן לוקח לה להעביר כשההילוך המבוקש הוא לא זה שהוכן מראש.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יעלה יותר? יוקרתי? לא רלוונטי. פשוט נדיר יותר, ובנישות מאוד ספציפיות - זה הכל.

כמו ששעונים מכניים לא נעלמו ועולים המון וכמו פטיפונים שהפכו לדבר יוקרתי ויקר, גם הגיר הידני לא יעלם אלא יחשב משהו לאניני טעם בלבד ויהיה יקר יותר ויחשב יוקרתי יותר.

emotion of motion

פורסם

גם פטיפונים וגם שעונים מכניים הם מוצרים שלמים, המיוצרים ע"י יצרני נישה, כאשר בניגוד לגיר, הם לא אביזר, הם מוצר שלם. האנלוגיה כאן לא מתאימה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תיבה ידנית לא נחשבת ליתרון למעט אצל קמצנים כרונים (או בפוליטיקלי קורקט - אירופאים...) וחובבי נהיגה הארד קור בעלי טעם

מסוים מאוד לגבי תחושת נהיגה. כי בינינו - DSG מהיר יותר וחוץ מתחושות סובייקטיביות אין שום סיבה להעדיף ידנית על פניו.

לכן אני לא צופה לידנית עתיד מזהיר, ואת הסימנים לכך אפשר לראות במכוניות היוקרה והספורט הקיצוניות, שתמיד מבשרות את

מה שעתיד להגיע למכוניות העממיות. דגמי הקצה של ב.מ.וו, לקסוס ומרצדס לא מציעים כבר שנים אפשרות לתיבה ידנית, ואפילו

חסידת המסורת פרארי מוציאה את התיבה הזו לגמלאות לאט לאט.

כחובב התחושה של פעולה ידנית (אפילו מול היתרונות הברורים בדלק/ביצועים), זה די מצער - אבל זו ללא ספק המגמה.

פורסם
בשעונים לפחות, המנגנון בד"כ מיוצר ע"י חברה אחרת.

אז מה?

עדיין השעון הוא המוצר הסופי. גיר הוא איננו מוצר סופי.

תיבה ידנית לא נחשבת ליתרון למעט אצל קמצנים כרונים (או בפוליטיקלי קורקט - אירופאים...) וחובבי נהיגה הארד קור בעלי טעם מסוים מאוד לגבי תחושת נהיגה. כי בינינו - DSG מהיר יותר וחוץ מתחושות סובייקטיביות אין שום סיבה להעדיף ידנית על פניו.

אם המטרה בנהיגה חובבנית היתה רק לתפעל את המכונית בכמה שיותר קלות, כדי לנהוג כמה שיותר מהר, היית צודק. למעשה, אם כך, גם עדיפה מכונית עם ESP יעילה שלא מתנתקת. כמו ששומאכר נוהג עם פול גז בכל יציאה מהסיבוב, ומעדיף לתת לאלקטרוניקה לווסת את הכוח.

אבל אם המטרה של החובב היא להנות מהאתגר של שליטה במכונית, ה-DSG הוא אמצעי שלמרות יעילותו, מייתר חלק מהמיומנות הנדרשת מהנהג.

לסיכום, הסיבה להעדיף ידני היא... כי זה יותר מעניין/מאתגר לנהג, וזה לא עניין של תחושה, זה עניין של העדפה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מסכים עם פלו.

אם היינו (חובבי הנהיגה) בוחרים מכוניות רק לפי זמני הקפה העולם היה נראה אחרת.

התחושה הסוביקטיבית שרועי מדבר עליה היא מאד חשובה לנהג החובב, אנחנו לא אנשי מקצוע ולא באים לנהוג כי משלמים לנו, אנחנו נוהגים כי כיף לנו ולכן אנחנו מתעסקים עם תחושות הגה, משנים זויות קאסטר , מחליפים לקויק -שיפטס רק כדי לשפר את התחושה.

לצערי, למרות מה שרשמתי, נראה לי שהעולם ילך לכיוון של רובוטיות חכמות גם ברכבי הספורט והגיר הידני יהפוך לאקזוטיקה.

ביינתיים יש כמה שנים להינות :wink:.

בכל מקרה, אלקס, כנראה שקיטרהם תמשיך ליצר גיר רגיל אם לזה אתה מתכוון.

נתן

פורסם

דרך אגב גם הגיר הידני עצמו משתדרג משנתון לשנתון למרות שכבר אין שם הרבה לאן להתקדם.

הנהיגה ברכב החדש שלי מבחינת תפעול הגיר הידני היא חוויה משופרת לעומת הקודם,

גם התחושה בקלאץ' גם המרווח בין ההילוכים ואופן תפעול ותזוזת הידית. מזכיר קצת קוויק שיפט.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני עכשיו לפני החלפת רכב ולא נראה לי שאני אקח DSG, בלי קשר לתוספת בכסף.

אני פשוט רוצה ידני... אולי יום אחד זה ימאס לי, לא יודע, אבל זה מוסיף עוד מימד לנהיגה, הנהג ההרבה יותר מעורב.

Auto Emoción

פורסם
אני מאמין לך שהתיבה עובדת טוב במצבים האלה (למרות שאני לא אתנגד לבחון את זה בעצמי), השאלה היא איך טכנית, במצב כזה שבו אין לתיבה דרך לצפות שתרצה דווקא להוריד הילוך ולא להעלות הילוך. הרי היא חייבת להכין את ההילוך הבא מראש כדי שההעברה תהיה מהירה. והשאלה היא כמה זמן לוקח לה להעביר כשההילוך המבוקש הוא לא זה שהוכן מראש.

לפי מה שקראתי החלפה כזאת מוסיפה 0.04 שניות

בברכה netmag.

פורסם
אבירי, אתה בא פתיחות כדי לאמת?

סתם :)

נ.ב. לפעמים בפקקים רציניים אני מצטער שקניתי שוב ידני, אבל כשהכביש נפתח הצער הזה נעלם כאילו לא היה :)

פעם אחת היית נכנס להחליף מוח גיר או סט קלאטצ'ים וכל התענוג של הפקקים היה מתחלף בתחושה קשה בחלק האחורי,

וחוסר יכולת לשבת בנוח על כיסא,

היית מוצא את עצמך יושב על גלגל מתנפח בעבודה

פורסם

אין ספק שהתיבה הזו מדהימה, ואף יותר.

בכלל בסרטון לראות את המהירות שבה היא מחליפה את ההילוך, זה שאיר פה פעור.

נהגתי ב-2 רכבים בעלי ה-DSG, האחת אוקטביה 2 ליטר דיזל והנוסף אודי A6 3.2 קוואטרו.

התיבה באמת שאין מה להגיד עלייה, במיאוץ אגרסיבי/נסיעה אגרסיבית מתפקדת יפה . נכון חפעמים הייתה משתגעת ומעט חובטת (בסקודה) אבל ניתן לסלוח.

מה שכן דבר שלי אישית מאוד מבריע ב-DSG ובתיבות אוטומטיות, זה עקב הכיול שלהם לחיסכון בדלק, לפעמים ניתן למצוא את עצמך בפקק במהירות של 30 קמ"ש בהילוך 3או 4... דבר שמאוד, מאוד, מאוד מטריד, שכן להזיז את הרכב צריך ללחוץ לחיצה מעט יותר עמוקה וחזקה על הדוושא, אבל זה מטריד שכן צריך שיוריד כ-2 הילוכים לפחות, או פשוט להעביר בבורר למצב ידני (מה שהייתי נוהג בקביעות על הסקודה, במצב הידני ומעביר את ההילוכים בעצמי בכל 20-25 קמ"ש ממש בדומה לתפעולבידני.

או בכלל לפעמים במיעוצים עם לחיצה מאוד עדינה על הגז, למצות את עצמך ב-30-40 קמ"ש שהתיבה הגיעה להילוך 4 או יותר לשיוט.. זה פשוט מטריד. אם כי הכוונה מובנת ..

אישית בנהיגה, בפקקים, או כבישים, אני מעדיף שאני אקבע את ההילוך שבו יהיה הרכב במהלך הפקק או הנסיעה, ולא תמיד המחשב שעק הרצון לחסוך לי מעלה לי בעוד 2/3/4 הילוכים למצב שהוא בעצם גורם לי לצריכת דלק יותר גבוה.

בביתי ישנה הסיוויק הישנה בעלת התיבת הידנית והסיוויק החדשה בעלת התיבה עם הטיפטרוניק, ולפרקיםכאשר אני נוהג על הסיוויק החדשה אני משתמש בידני, מעביר הילוכים בין 20- 30 קמ"ש לערך כמו בידני והרבה יותר נעים לי, כי בליטוף עדין של הדוושא האוטו זורם לא בנעימות ואין צורך לחוץת מעט יותר חזק שיסחוב או שיוריד הילוך או 2 ולקבל חבטה של קיק דאון.

זו דעתי בנושא. אכן הפקקים של איילון בבוקר (שהם חסרי תועלת בפני עצמם אבל על פקקים ותרבות נהיגה זה נושא לשרשור אחר) לא נעימים ליסוע עם טיבה ידנית, וכן מקצרים את אורך חייב של הקלאצ', אך ישנם חלקים שפשוט נעים וכיף יותר הידני, ולכן , זו הבחירה.

לסיכום, הסיבה להעדיף ידני היא... כי זה יותר מעניין/מאתגר לנהג, וזה לא עניין של תחושה, זה עניין של העדפה.

וכן ה-DSG, עדיין הייתי רוצה אותה.. יחד עם זאת, עדין העדפה הברורה, והדחף, מושך אותי יותר לידני.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

• תוכן חדש...