Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פעם אחת היית נכנס להחליף מוח גיר או סט קלאטצ'ים וכל התענוג של הפקקים היה מתחלף בתחושה קשה בחלק האחורי,

וחוסר יכולת לשבת בנוח על כיסא,

היית מוצא את עצמך יושב על גלגל מתנפח בעבודה

קיקוש!

ניקח לדוגמא את השירוקו והגולף GTI שמוצעות גם בידני וגם בDSG.

זוג קלאצ'ים לDSG בחבר עולים 4500 ש"ח לפני עבודה.

קלאץ לגיר 6 הילוכים של השירוקו והגולף עולה 7000-8000 (איפשהו באזור, לא זוכר מספר מדויק)

נכון, שם אין אופציה שימות המוח (מכטרוניקס), אבל הנסיון של צ'מפיון מראה ב95 אחוז מהמקרים נדרשת רק החלפת קלאצ'ים.

יתרה מזאת, אם אתה בסצנת השיפורים, קלאץ של ידני לא מחזיק את הכוח שהקלאצ'ים המקוריים בGTI מחזיקים (וגם לDSG יש קלאצ'ים אפטרמרקט חזקים יותר)

וקלאץ של ידני שמחזיק 120K ק"מ זה דבר סופר חריג (בכל רכב ידני למעשה) , בDSG יש כאלה שעשו מספרים שמנועים לא עושים.

נראה לי שזה מספיק כדי לשבור לך את התאוריה האנאלית שלך לא?

-----

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קישקוש תגיד בשכונה בה אתה רגיל לדבר יקירי,

אני מציע לך לבדוק את הדברים לעומק

קלאטצ'ים של DSG הולכים בין 15 ל120 אלף קילומטר לפי החשק של הקלאטץ',

לפעמים פעם אחת ב-25 ועוד פעם ב-60.

סט קלאטצ'ים בחברה עולה קרוב ל-9 אלף שקל כלל עבודה מע"מ ואלמנט

מחוץ לחברה אפשר לסגור את הסיפור ב-7 אלף שקל כלל מע"מ (שם אין אלמנט)

קלאטץ' רגיל של גולף GTI חדשה עולה בחברה באיזור ה-6500 שקל

מחוץ לחברה אפשר לסגור את הפינה עם קלאטץ' משופר מחוזק באיזור ה-5000 שקל

המכטרוניקס הולך גם הולך כמו נינג'ה הולך, ולצערך הרב הוא הולך גם כן איפשהו בין 15 ל-120 אלף קילומטר, אז לפני שאתה מדבר על קשקושים כדי שתבדוק את עצמך

כל מה שאני מדבר פה זה מהתנסות עם ציא רכבים של 650 רכבים

בינהם קרוב ל-100 איביזות 1600 DSG עם 7 הילוכים\

וגם טוראנים עם DSG נדמה לי 6 הילוכים

בנוסף - הכל בדוק נבדק ואומת מול מכרים שלי שעובדים במוסכי החברה השונים (קולגות מהתקופה שעבדתי גם אני בתחום)

אז אולי נוח לך לטמון את הראש בחול, אולי נוח לך לחשוב לחלום ולצייר תמונה ורודה, ואולי אתה מרגיש את הצורך העז הפנימי הזה להקרא לדגל ולהלחם על יוקרת הגיר המחורבן (סלח לי על הביטוי) שמצוי אצלך ברכב, אבל מאיפה שלא תבוא לזה, מהירות העברת ההילוכים, פלאי הטכנולוגיה שיושמו בו, ואפילו העבודה היחסית חלקה שלו בטח ובטח ביחס לגירים רובוטיים אחרים לא יחפו על אותו בחור שירכוש את הרכב שלך כיד שניה ויאכל זרנוק שהוא לא יבין מאיפה זה בא לו

פורסם
קישקוש תגיד בשכונה בה אתה רגיל לדבר יקירי,

אני מציע לך לבדוק את הדברים לעומק

קלאטצ'ים של DSG הולכים בין 15 ל120 אלף קילומטר לפי החשק של הקלאטץ',

לפעמים פעם אחת ב-25 ועוד פעם ב-60.

סט קלאטצ'ים בחברה עולה קרוב ל-9 אלף שקל כלל עבודה מע"מ ואלמנט

מחוץ לחברה אפשר לסגור את הסיפור ב-7 אלף שקל כלל מע"מ (שם אין אלמנט)

קלאטץ' רגיל של גולף GTI חדשה עולה בחברה באיזור ה-6500 שקל

מחוץ לחברה אפשר לסגור את הפינה עם קלאטץ' משופר מחוזק באיזור ה-5000 שקל

המכטרוניקס הולך גם הולך כמו נינג'ה הולך, ולצערך הרב הוא הולך גם כן איפשהו בין 15 ל-120 אלף קילומטר, אז לפני שאתה מדבר על קשקושים כדי שתבדוק את עצמך

כל מה שאני מדבר פה זה מהתנסות עם ציא רכבים של 650 רכבים

בינהם קרוב ל-100 איביזות 1600 DSG עם 7 הילוכים\

וגם טוראנים עם DSG נדמה לי 6 הילוכים

בנוסף - הכל בדוק נבדק ואומת מול מכרים שלי שעובדים במוסכי החברה השונים (קולגות מהתקופה שעבדתי גם אני בתחום)

אז אולי נוח לך לטמון את הראש בחול, אולי נוח לך לחשוב לחלום ולצייר תמונה ורודה, ואולי אתה מרגיש את הצורך העז הפנימי הזה להקרא לדגל ולהלחם על יוקרת הגיר המחורבן (סלח לי על הביטוי) שמצוי אצלך ברכב, אבל מאיפה שלא תבוא לזה, מהירות העברת ההילוכים, פלאי הטכנולוגיה שיושמו בו, ואפילו העבודה היחסית חלקה שלו בטח ובטח ביחס לגירים רובוטיים אחרים לא יחפו על אותו בחור שירכוש את הרכב שלך כיד שניה ויאכל זרנוק שהוא לא יבין מאיפה זה בא לו

נראה לי ש650 רכבים (שלא כולם קשורים לסיפור) זה מעט מאוד ביחס לכמות הרכבים (מישהו אמר מוניות) שעוברים במוסך המרכזי של סקודה:

הנה תרד גדול על הDSG, בוא הגיב נציג שרות של סקודה מנסיונו האישי (מכונה XXXX בפורום):

http://vag.wserv.co.il/forum75-heb/forum_posts.asp?TID=19970&KW=DSG

המחירים שצייתי באו ממנו, ככה שמישהו פה מחרטט, כנל לגבי הסטטיסטיקה של התקלות.

אה, ואם נעזוב רגע את הנושא,

אני מכיר GTI אחת עם מעל 130K ק"מ, שעברה חיים לא קלים (וזה בעדינות) בלי שום ציוץ מהגיר (לא קלאצ'ים ולא נעלים), אז גם פה שברתי לך את התאוריה.

-----

פורסם

עזבו אותי עוד חצי שניה פחות חצי שניה.

אני מעדיף רק ידני וכל עוד תהיה לי אפשרות אני אקנה רק רכב עם דוושה שלישית.

אוט'/DSG/ מולטרוניק/זובטרוניק זה לכוסיות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אז מה אם אתה מכיר אחת ?

אני מכיר פאסאט TDI שנת 98 שנסעה 380 אלף קילומטר על גיר אוטומטי מקורי

זה אומר שהגירים האלו לא הולכים בין 170 ל-200 אלף קילומטר ?

זה משנה לכל אלפי המוניות שהחליפו גיר ב-140\150 אלף קילומטר ?

אתה בכלל מבין את המושג סטטיסטיקה שאתה מביא דוגמא אחת ?

מצחיק שבחרת דווקא בשוק המוניות כהוכחה, כי דווקא טוראנים TDI הם בין הנפגעים המרכזיים של הגיר הלא אמין הזה.

אין לי כח לוויכוחי סרק, אתה פועל מתוך אמוציות ומנסה להצדיק או להגן על רכישה שביצעת

אני באמת שמאחל לך ולכל עם ישראל לא להכנס לסטטיסטיקות העגומות האלו,

ולא לקבל פצצה לגבה של איזה עשיריה ככה באמצע החיים,

פורסם

לדעתי הסיפור הזה מקביל לסיפורים של הבעיות במנוע ה1.4.

תביאו הוכחות שמישהו שפך גיר.

ולא- מוניות זה לא דוגמא. מוניות זה רכב שעובד פי כמה וכמה יותר מהממוצע וזה רכב שבמקרים רבים חוסכים באחזקה שלו.

נ.ב. אתם בטוחים במספרים של עלות קלאץ' בגיר 6 ההילוכים? נראה לי שאני מוכר מחר את הרכב :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני מסכים בדבר אחד: שהסבירות לתקלה בגיר כזה יותר גבוהה מהסבירות לתקלה בגיר ידני.

וכנראה שגם יש הבדל בין DSG6 ששמים בגולף GTI לבין DSG7 ששמים בכל השאר.

המכונאי שלי מאוד שמח שלא קניתי DSG ,זה נכון אבל אני צריך מדגם גדול מספיק כדי לומר שהגיר הוא "זבל לא אמין".

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

גם אם אני מקבל אחריות מפולסווגן העולמי בכתב ל-5(חמש)שנים,אצלי רק ידני

DSG תמכרו למישהו אחר

פורסם

מעניין זה שאתה מר עתיד מתעלם מהצהרה ברורה של עובד צ'מפיון לגבי עלויות, אבל אני הוא זה ש"פועל מתוך אמוציות".

אייל, לגבי הקלאץ' בגיר הזה, תבדוק בעצמך בחברה כמה עולה, זה קלאץ' כמו בלאון, גם העבודה שם קשה יותר מבגיר 5 הילוכים.

תשאל את המכונאי שלך, הוא בטח כבר עשה לא מעט כאלה (מפרקים שם חצי אוטו בשביל לעשות קלאץ').

הבהרה - גם אני חושב שאין על התחושות של ידני, כשקניתי DSG, חשבתי שאני "מתפשר", היום אני חושב שזו הבחירה הנכונה לאדם שהרכב בשבילו הוא גם אמצעי ניוד וגם כלי ספורטיבי להוציא איתו אנדרנלין.

וכן מר עתיד, אני יודע סטטיסטיקה, אותה סטיסטיקה שהתעלמת ממנה/לא היה לך כח לקרוא אותה בVAG.

ודבר אחרון, אייל - דווקא בגלל שזה מוניות (עם כל המשתמע מכך), והן מגיעות עם הגירים האלו למספרים משוגעים כמו 400,000 (לטענת הבחור מצ'מפיון), אין להסיק מסקנות בגלל כמה טוראנים.

*באמת שאפשר להפסיק את הויכוח הזה פה, נמאס מעוד תרד השמצות לDSG.

-----

פורסם

אני בעד לפתוח ת'רד השמצות מרוכז אודות ה-DSG6, DSG7, מנועי ה-TSI 1.2 ועד 2.0 TSI + שמועות ואגדות אודות שירוקואים שמנועם "התפגר" בטרם עת.

נו באמת... תתבגרו כבר!

Twincharger Stratified Injection

פורסם

טוב תקשיב לי חמוד

זה כבר מתחיל להיות מוגזם כל הסיפורי סבתא שאתה מפיץ פה,

בבעלות אבי תחנת מוניות אשר מונה כ-95 מוניות

מתוכם יש למעלה מ-35 מסוג טוראן TDI שבאיזור 75 אחוז מהם עברו טיפול כזה או אחר בגיר שלהם (קלאטצ'ים\מוח\שניהם) במסגרת המאה אלף קלומטר הראשונים,

בנוסף אם זה לא מספיק הוא גם חבר בהנהלת איגוד המוניות הארצית ואני יכול לאכזב אותך ולספר לך שהנתונים לא שונים בקרב כלל הנהגים, לא יודע מי אותו גורם בצ'מפיון שאתה ניזון ממנו, ולא יודע איזה מקרה קצה הוא הופך לסטטיסטיקה, איזה 400 אלף ואיזה נעליים,

שבוע שעבר הכנסנו טוראן להחלפת מוח אחרי שהרכב פשוט שווק בניוטראל באמצע רמזור

לרכב היה 42 אלף קילומטר,

אני מוכן להביא לך סימוכין כתוב לעשרות מיקרים כאלו תמורת מאה שקל לכל סימוכין (מינימום 10)

אם אתה מוכן לקנות אני מוכר למכור - הולך ?

או שהפעם אתה הולך לבלוע את הלשון, או לחילופין כמובן שוב מתבסס על אותו מקור בצ'מפיון שבסוף יתברר שעובד שם בתור קופאית

דיי לסיפורי הסבתא אני חוזר ואומר ואתה יכול לקפוץ לשמים לרדת ולעשות מה שבא לך

גיר ה-DSG לוקה בחסר בתחום האמינות נקודה !,

זאת לא פעם ראשונה אגב, מאז ומתמיד VW שחררו מהדורות של גירים מוקדם מהנצרך,

ומאז ומתמיד הגירים היה נושא כאוב בקונצרן הזה

זה התחיל עם ה-O2M שקולרים נסתמים ומרתיחים אותו עד אובדן הכרה,

זה המשיך עם טיפטרוניקים שאחרי 60 אלף קילומטר כבר היו חופשים קלים

זה המשיך עם אסטרוניקס (רציף) שמגלה אמינות של כפכף ולא ניתן לשפץ אותו בהצלחה כמעט

ועכשיו תור ה-DSG

המשותף לכולם זה שעם הזמן הקונצרן מפיק לקחים ומשפר דברים מתקן מסדר והופך את זה לפחות נורא, אף פעם זה לא הופך לטוב אבל זה בהחלט הופך לפחות נורא.

אולי אחרי שיתגלחו קצת על הגב שלך, וישתמשו בכיס שלך כמחלקת QA, עוד כמה שנים נוכל אנחנו להינות מגיר איכותי וגם אמין, בנתיים אני משאיר את מלאכת ה-QA הכללית לך, תהנה :)

פורסם

נמחק ציטוט מיותר

וואו, איזה כיף לצעוק שיש לך הכי גדול הא?

הבן אדם הוא בדיוק מי שהוא הציג את עצמו כ...:

נציג שירות במוסך סקודה המכרזי, הנתונים הסטטיסטים הובאו ביוזמתו לאותו שרשור, ומה לעשות, הנתונים שלו תמיד יהיו מדוייקים יותר משלך שכן אצלו עוברים יותר רכבים.

נו, עברתי את שיעור הסטטיסטיקה?

נ.ב

סקודה גם הייתה פעם אוטו צ'כי, זה אומר שהיא עדיין? מה הקשר בין העבר להווה, הרי פיתוח הגירים לא נעשה על ידי היצרן (קונצרן VAG במקרה שלנו) אלא על ידי חברות שונות ומשונות.

לילה טוב שיהיה.

-----

פורסם

אני מבין את המצוקה בה אתה נמצא, ואת הפחד שילך לך חלק כזה או אחר ותאלץ להוציא סכום נכבד,

כמו גם אני מבין את החשש שלך שיצא לגיר הזה שם (צודק) של גיר לא אמין ובכך תהיה לך בעיה אולי למכור את הרכב בעתיד,

כמו גם אני מבין כמובן את הצורך העז שלך להגן על הרכישה שלך ולהוכיח אותה כצודקת,

אני אסיים בזאת את השתתפותי בדיון שכן את כל המידע הטכני שהיה לה חשפתי בפני החברים, ואילו אתה חשפת את כל האמוציות הלא מגובות שלך,

יראו את הדיון החברים היקרים בפורום ויחליטו מה תהיה הרכישה הבאה שלהם, וכמה דוושות יהיו לה.

איש איש באמונתו ובעמידותו הכלכלית יחיה,

בהצלחה לכולם בכל מקרה :)

פורסם

עתיד, משהו לא מסתדר לי.

ה- DSG כבר נמכר 4-5 שנים פה. אז למה כל נהגי המוניות בתחנה של אביך ממשיכים לרכוש אותו? למה 99% מהמוניות שאני רואה על הכביש (ונוסע בהן) הן סקודה + DSG? כל הנהגים אוהבים לשלם מס לצ'מפיון? ואגב, אמנם מדובר במוניות תל-אביביות (שלטעמי עובדות רק קשה יותר בגלל כל הפקקים והחלפת ההילוכים 1-2-3), אבל אני תמיד שואל - ואף אחד עוד לא התלונן על הגיר.

תבדוק, אולי יש עין הרע על הרכבים של התחנה שלכם ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...